#VEITVET

Rekkehusleilighet over 2 plan med solrike uteplasser | 3 soverom | Bad fra 2009 | Visning etter avtale

Rådyrveien 3A , 0595 Oslo

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

78%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

34%

er gift

Type Rekkehus / Borettslag
Primærrom 84 m²
Bruksareal 84 m²
Bruttoareal 92 m²
Tomt 18 911 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1953
Gårdsnummer 89
Bruksnummer 13
Energimerking G
FINN.no 177527357
Sist endret 26.05.2020 13:19
Prisantydning 3 890 000
Totalpris 4 046 746
Ligningsverdi 1 153 268,-

Beregnet totalkostnad

3 890 000,- (Prisantydning) 148 936,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 038 936,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 7 810,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 046 746,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

71-20-0003

Adresse og matrikkel

Rådyrveien 3A, 0595, Oslo, Gnr. 89 bnr. 13, andelsnr. 122 i Rådyrveien Borettslag med orgnr. 855585952 i Oslo kommune

Eier

Hedda Bryn Langemyr

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er ikke bestemelser om forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

84 / 84 m²

Antall soverom

3

Eierform

Borettslag

Boligtype

Rekkehus

Byggeår

1953

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Tomt

Areal: 18 911 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Gården har en pent opparbeidet bakgård med sittegrupper, sykkelstativ og fin beplantning - her er det rom for mye utendørs hygge!

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Veitvet i Oslo kommune, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I forbindelse med Veitvet skole er det en stor kunstgressbane, samt Veitvethallen med håndballbane. Ny flerbrukshall stod ferdig i 2015. Det er ca. 6 min gange til Veitvetparken som framstår som en idyllisk møteplass tilrettelagt for grilling, sandvolleyball, tennisbane, flott lekeareal og en scene mot Veitvet kulturhus. Turveier innover i Lillomarka ligger også i gangavstand fra boligen. Her er det flere vann med bade- og fiskemuligheter.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi og Rema 1000 som ligger på Veitvet senter. Her finnes også bl.a. lege, tannlege, apotek og frisør, samt Norges største bowlinghall. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Linderud senter ca. 60 butikker og et stort utvalg innen helse og velvære. Senteret fremstår som moderne og attraktiv og ligger kun noen minutters gange fra Veitvet.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Veitvet T- Bane som ligger 7. min fra boligen. Det er ca. 9 minutter til bussholdeplass hvor det går buss til og fra sentrum hele døgnet.
Eiendommen har gangavstand til Veitvet barne- og ungdomsskole. Nye Veitvet skole åpnet høsten 2015. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke Videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Entré

Boligen har et meget hyggelig inngangsparti med morgensol. Her kan du innrede med utemøbler og nyte en kaffekopp når solen står opp.
Når du kommer inn i boligen er det en lys entré som møter deg. Denne gir et godt førsteinntrykk og det er knagger på vegg for oppheng av yttertøy. Det er også rom for å sette inn f.eks. kommode for ekstra oppbevaringsplass.

Stue

Stuen ligger i 2. etasje og er enkel å møblere med sofagruppe, tv-seksjon og tilhørende møblement. De store vindusflatene sørger for gode lysinnslipp til rommet. Gulvflatene er belagt med parkett, og ellers lysmalte flater.

Kjøkken

Kjøkkenet finnes i 1. etasje og har god plass til spisebord. Innredningen har glatte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum. Ventilator med kullfilter er tilkoblet over kokesonen. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser.

Bad

Badet ble pusset opp i 2009 og har flislagte vegger og gulv, samt gulvvarme. Baderomsinnredningen består av ervant med skuffeseksjon under, speil med overlys, dusjnisje med forheng og vegghengt toalett.

Balkong

Fra kjøkkenet er det utgang til en solrik balkong på ca. 8,4 kvm. Balkongen er sørvestvendt og har både ettermiddagssol og kveldssol. Her får du plass til sittegruppe, planter etc. Det er i tillegg installert både utebelysning og markise for solskjerming.

Soverom

Boligen har tre soverom. Hovedsoverommet ligger i 1.etasje, og de andre ved siden av hverandre i 2. etasje. Alle rommene er av god størrelse og har plass til stor seng, nattbord og oppbevaringsløsning.

Felleskostnader

3.981,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv/bredbånd (Grunnpakke), felles bygningsforsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter, nedbetaling av fellesgjeld m.m.
Fellesutgifter:
Renter lån 2 kr. 78,-
Felleskostnader kr. 2.904,-
Avdrag lån kr. 2.416,-
Renter lån kr. 225,-
Avdrag lån kr. 298,-
Tilleggsytelser:
Trappevask kr. 60,-
Med leiligheten skal det følge en HD Dekoder og et modem fra Telenor.
Styret har vedtatt å øke felleskostnadene med 10% fra 01.07.2020. De nye felleskostnadene vil da være 4.413,-.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser og garasjeplasser til utleie. Plassene leies ut etter ventelisteprinsippet. Det koster kr. 200,- pr. mnd for leie av parkeringsplass og kr. 450,- pr. mnd for leie av garasjeplass. Det går forholdvis raskt å få parkeringsplass i borettslaget, i følge styret.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 153 268 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 151 766 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4. Etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur i murkonstruksjon. Yttervegger kledd med panel og stedvis forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har entredør med glassfelt. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass fra 1999. Stoppekran for vann er plassert i inspeksjonsluke på bad. Vannrør hovedsakelig av rør-i-rør system. Synlig avløpsrør i plast. Oppvarming med elektrisitet. Naturlig ventilasjon. Ca 120 liter høiax varmtvannsbereder fra 2009 plassert i kasse på bad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger bygningsanmeldelse datert 27.04.1953 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 92 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 42 kvm.
Primærrom: 42 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 42 kvm.
Primærrom: 42 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og 2 soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg 2 boder i kjeller oppmålt til 1,4 og 1,9 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
 

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. Reguleringskart datert 18.03.2020.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke tinglyst noen servitutter på andelen eller borettslagets grunnbok.
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/ avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Borettslag

Borettslaget har organisasjonsnummer 855585952 og består av 187 boliger og ingen næringslokaler. Forretningsfører er Boligbyggelaget USBL og revisor KPMG.
Rådyrveien Borettslags har egen hjemmeside, se www.rvbrl.no.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 114330483, Den Norske Stats Husbank
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 18.03.2020: 2.04% pa.
Antall terminer til innfrielse: 20
Saldo per 18.03.2020: 8.043.320,-
Andel av saldo: 49.925,-
Første termin: 01.01.2020Første avdrag: 01.01.2019 (siste termin 01.01.2030)
Fastrente i 10 år 4,7%
Lånenummer: 12131650092, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.03.2020: 2.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 83
Saldo per 18.03.2020: 15.951.566,-
Andel av saldo: 99 012
Første termin/første avdrag: 31.12.2015 (siste termin 30.09.2040)

Andel fellesgjeld

148 936 pr. 18.03.2020.

Andel formue

16 774 pr. 31.12.2019.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP587006

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Undersøkelser etter kloakkutfall avdekket behov for rehabilitering av kloakkledning fra blokk 5 og 7. Dette vil båndlegge de vesentlige budsjettpostene for vedlikehold i 2020.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt etter godkjent søknad fra styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke: 3 lamper (hovedsoverom og to oransje PH-lamper).
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jh@schalapartners.no eller SMS: 91 65 19 02 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 2,5% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19.00,- markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Eiendomsmeglerfullmektig
Jannik Holm
Ansvarlig megler:
Terje Rindal