#RØYKÅS/RASTA

Solgt!!! Prosjekterte funkisboliger med rå takterrasse - 1 hus ledig | Hybel | Dobbelgarasje | Bygging påbegynt!

Vestaveien 34C , 1476 Rasta

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

19%

av boligene er nyere enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 250 m²
Bruksareal 297 m²
Tomt 1 199 m² / Fellestomt
Soverom 5
Byggeår 2021
Gårdsnummer 104
Bruksnummer 200
FINN.no 181103144
Sist endret 22.09.2021 07:54
Prisantydning 13 900 000
Totalpris 13 966 019
Ligningsverdi 567 450,-

Beregnet totalkostnad

13 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 50 000,- (Dokumentavgift (1/2 andel av tomteverdi: 8 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperforsikring Buysure (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 66 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 13 966 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

71-20-0029

Adresse og matrikkel

Vestaveien 34C, 1476, Rasta, Gnr. 104 bnr. 200 i Lørenskog kommune

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det leveransebeskrivelse, vedtekter mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

297 / 250 m²

Antall soverom

5

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

2021

Tomt

Areal: 1 199 kvm, Eierform: Fellestomt
Tilkomstvei fra Vestaveien leveres med belysning og varmekabler 2x40 cm ferdig asfaltert. Gårdsplass på fremside av boligene opparbeides med asfalt og granittmur 30x30 mot naboene i øst. På toppen av granittmuren vil det bli satt opp spilegjerde. Resten av eiendommen opparbeides med stedlig masse.

Beskrivelse

Velkommen til Vestaveien 34C og D! Schala&Partners ved Jannik Holm har gleden av å presentere to lekre funkisboliger på toppen av Røykås. Boligene vil bli oppført med et moderne uttrykk. De har både gjennomtenkte og gode løsninger som bør appellere til de fleste. Boligene går over tre plan og på toppen vil det bli bygget en enorm, privat takterrasse på hele 60 kvm. Her får du sol fra morgen til kveld, samt en fantastisk utsikt mot både vest, syd og nord - En bedre takterrasse skal du lete lenge etter! Det ene huset er solgt - kun ett ledig!
Det er lagt vekt på åpenhet med store, funksjonelle rom og vinduer som sørger for godt med naturlig sollys inn. Boligene har flere terrasser, pene utearealer samt tilhørende dobbelgarasje og biloppstillingsplass. Uteareal opparbeidet med stedlig masse. Granittmur og gjerde er ferdig oppsatt mot nabo.
Hvorfor kjøpe nybygg?
- Boligen er i forskriftsmessig stand med 5 års reklamasjonsfrist
- Det er svært lite vedlikeholdskostnader i nær framtid
- Lave omkostninger da dokumentavgiften kun er av tomteverdi
Kort om boligene
- Bolig o/ 3 plan med integrert dobbel garasje
- Boligen planlegges ferdigstilt ca. Q1 2022
- Høy standard og god planløsning
- Flere solrike uteplasser og hage
- 60 kvm takterrasse med panoramautsikt
- Stilig Aubo kvalitetskjøkken til en verdi av kr. 300.000,-. Vedlagt følger en tegning av kjøkken som et forslag på løsning - med tilvalg på ca. kr. 30.000-40.000,-
- Tilrettelagt for hybel med mulighet for leieinntekter
- 60 x 60 fliser fra Fagflis på alle baderom
- Slitesterkt Mammutgulv
- 50 downlights med tilhørende dimmer inkl.
- Varmekabler i gulv i hall, alle bad/vaskerom og i hele underetg.
- Walk-in closet og eget bad til hovedsoverom
- Sentralstøvsuger
- 300 l express varmtvannsbereder

Beliggenhet

Tomten ligger i et attraktivt og meget familievennlig boligområde på Rasta, i Lørenskog kommune. Kort vei til skoler, barnehager, kollektivtransport, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er også kort vei til Triaden storsenter. Både Lillestrøm og Oslo sentrum ligger godt innen rekkevidde.
Det er et godt utbygd nett av gang-/sykkelveier i Lørenskog og omegn, samt et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Blant annet finner man flere ballplasser, ishall, golfbane, idrettshall, svømmehall og tennisbane, for å nevne noe.
Det er også flotte tur- og rekreasjonsmuligheter nær boligfeltet og fra Vallerud kan du ta deg ut i lysløypenett mot Mariholtet, og fra Sørlihavna går det lysløype mot Losby. Østmarka byr i tillegg på flere bade-/fiskevann og flott turstier og lysløyper. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende hilse på de ulike husdyrene på gården. En av verdens største innendørsarenaer for skisport "SNØ" ved Lørenskog stasjon er verdt å nevne. Dette er en arena med perfekte forhold for langrenn, alpint og freeski.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny på Rasta, Bunnpris, Joker, Rema 1000, Coop eller på den store Menybutikken på Triaden. Ønsker du ytterligere servicetilbud og shoppingmuligheter er det mange alternativer på Metro og Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 8 min til Strømmen Storsenter, 8 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.
Eiendommen har gangavstand til Benterud barneskole og kort vei til Løkenåsen ungdomsskole. Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert "veiledende inntaksområder" for hver barneskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs., i tillegg til et godt utvalg av barnehager. Høyskolen i Oslo og Akershus har beliggenhet på Kjeller.

Felleskostnader

Felles strømforbruk etc. avtales mellom seksjonene.

Garasje / Parkering

Det opparbeides innkjørsel med garasje. Forøvrig biloppstillingsplass på tomten.

Formuesverdi

Formuesverdi for eiendommene foreligger ikke ettersom boligen ikke er oppført enda.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil for informasjon om skoler og barnehager i området.

Leveransebeskrivelse

Se vedlagt i salgsoppgave.

Ferdigattest / brukstillatelse

Selger besørger ferdigattest. Selger er iht. plan- og bygningslovens bestemmelser ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest før overtakelse. Manglende ferdigattest er likevel ikke til hinder for overtakelse.

Boligens areal

Bruksareal: 297 kvm
Primærareal: 250 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).

Adgang til utleie

I underetasjen finnes det en hybel med potensielle leieinntekter.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter er ikke beregnet for eiendommen enda.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i reguleringsplan "41-4-05 II Røykås søndre del, del II", datert 11.02.2015.
Eiendommen omfattes av reguleringsplanen for Røykås søndre del, del II samt bestemmelsene i kommuneplanens arealdel i forhold til grad av utnytting, høyder, krav til uteoppholdsareal, parkering mm. Kommunedelplan for differensiert forvaltning av vassdragene er også gjeldende for deler av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert 9 servitutter som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet veirett (1989), erklæring/ avtale om veirett mellom Vestaveien 34 C+D og B. Servitutten ligger vedlagt i salgsoppgaven og bør leses nøye. Videre er det ikke tillatt å anlegge noen bedrift som sjenerer naboer, adkomstrett (1988) og kommunens rett til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter.
Det foreligger en tinglyst veirett over eiendom gnr/bnr 107/737 i 4,5 meters bredde langs søndre grense av eiendommen Vestaveien 34B. Det er som vist på situasjonsplan og utomhusplan her at det søkes om avkjøring. Adkomstveien vil få en stigning på 1:8. Avkjørsel vil på de to første meterne fra skulderkant ha jevnt fall på 1:40 før stigningen på 1:8. Avkjøringen vil belegges med varmekabler for å sikre en trykk og funksjonell adkomst gjennom hele året, slik at det ikke vil bli behov for deponering av snø. Veien vil ligge der det i dag er fjell. Fjellskjæringer vil sikres med gjede i henhold til forskrifter.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.
Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst servitutter i form av erklæringer/ avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring iht. vilkår.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Boligen planlegges ferdigstilt ca. Q1 2022. Selger vil senest 4 uker før ferdigstillelse av boligen meddele kjøper skriftlig om overtagelsesdato. Ca. 14 dager før overtagelsen vil selger innkalle til en forhåndsbefaring hvor det føres protokoll.

Diverse

Endringer kan diskuteres med utbygger. Endringer må være avklart senest 6 uker etter signert kontrakt.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra utbygger. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Seksjonering

Eierseksjonen vil tilhøre et sameie. Seksjonsnummer og eierbrøk og antall sameier bestemmes i forbindelse med seksjonering. Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. lov om eierseksjoner
§23.

Garantier

Selger er etter Bustadoppføringslova §12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47. Selger kan når som helst bytte garantistiller underveis i prosessen forutsatt at sikkerheten er tilfredsstillende iht. bustadsoppføringslova.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47. Selger kan når som helst bytte garantistiller etc.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.