#ALNABRU

Pen halvdel av tomannsbolig i blindgate | Terrasse på 65 kvm og hage | Jacuzzi | Garasje m/lader | 4 soverom og 2 bad

Tittutveien 3 , 0668 Oslo

BE OM SALGSSUM
Terje Rindal
Terje Rindal Daglig leder/Fagansvarlig/Partner/Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type Tomannsbolig / Borettslag
Primærrom 118 m²
Bruksareal 125 m²
Bruttoareal 136 m²
Tomt 9 161 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1950
Gårdsnummer 122
Bruksnummer 72
Energimerking E
FINN.no 186059789
Sist endret 05.08.2020 17:04
Prisantydning 4 800 000
Totalpris 4 956 184
Ligningsverdi 1 357 658,-

Beregnet totalkostnad

4 800 000,- (Prisantydning) 141 049,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 941 049,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 956 184,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

71-20-0055

Adresse og matrikkel

Tittutveien 3, 0668, Oslo, Gnr. 122 bnr. 72, andelsnr. 3 i Tittut borettslag med orgnr. 950268042 i Oslo kommune

Eier

Stian Bjerve Tobias Benjamin Bjerve

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andels-eierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

BRA/PROM

125 / 118 m²

Antall soverom

4

Eierform

Borettslag

Boligtype

Tomannsbolig

Byggeår

1950

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 20.000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 9 161 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomt opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Hagen er delt opp i 3 med hver sin del og fellesareal.

Beliggenhet

Tomannsboligen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Alnabru i Oslo, uten gjennomgangstrafikk. Dette er et rolig og etablert villaområde innenfor bomringen og eiendommen ligger tilbaketrukket fra veinettet med ingen gjennomgangstrafikk.
Barnehage og skole i nærområdet, og gangavstand til offentlig kommunikasjon. Bussholdeplass ligger kun 200 meter fra boligen. Kort vei til flere nærbutikker, buss, idrettsanlegg, lekeplass, marka m.m. Kort avstand til Alna Senter med et stort utvalg av diverse forretninger og servicetilbud. Det er også kort vei til interiørforretninger som A-Møbler og IKEA.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Meny og Coop Obs. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Alna Senter, som er landets største faghandelssenter fordelt på store varehus og serviceenheter. I nærområdet er det flere forretninger som Rusta, Lampemagasinet, MegaFlis m.m.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvorav nærmeste holdeplass er Tittuveien og ligger ca. 2 min gange fra boligen. Her går buss nr. 58, 66, 68 og 100.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en skohylle og rikelig med knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er lysmalte, samt er gulvet belagt med laminat. Plassbygd skap i felles gang utenfor boligen.

Stue

Stuen er pen med lysmalte flater, gulv belagt med slitesterkt laminat og innfelte downlights i himling. Det er store vindusflater fra flere vinkler som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen sørger for en luftig atmosfære. Stuens størrelse muliggjør flere store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
I underetasjen finnes også en kjellerstue med flere bruksmuligheter.

Kjøkken

Lekkert og nyere Ikea kjøkken (2017) som har innredning med hvite, glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur. Over kjøkkenbenken er det benkebelysning. Kjøkkenet er naturlig adskilt med en kjøkkenøy. Kjøkkenøyen har integrert koketopp og ventilator med kullfilter over kokesonen. Ellers er kjøkkenet utstyrt med integrert komfyr og oppvaskmaskin. Det er godt med skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging.

Bad

Badet i 1. etasje ble oppgradert med flis på flis og ny innredning i 2020. Eldre sluk. Baderommet inneholder servant med servantinnredning under, toalett og dusjhjørne med to-greps armatur.
Badet i underetasjen er romslig og har fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Baderomsinnredningen består av servant med ett-greps, speilskap over servant, innmurt badekar med to-greps armatur og gulvmontert toalett. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i nisje, så her har du alt du trenger på baderommet. Takstmann har foretatt fuktsøk i dusjsonen og fuktsøket ga indikasjon for forhøyede fuktverdier i dusjsonen. For å bekrefte eller avkrefte
en eventuell fuktskade må det foretas ytterligere undersøkelser.

Terrasse

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele boligen forlenget med en privat og herlig terrasse på hele 65 kvm! Her får du sol fra morgen til kveld, samt en flott hage. Du har meget god plass til flere sittegrupper, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager med gode venner. Det er montert markise for solskjerming og i det ene hjørnet står det en herlig jacuzzi som medfølger. Hva er vel bedre enn et varmt bad og en liten timeout etter en lang arbeidsdag?

Soverom

Boligen har hele 4 soverom av gode størrelser og som har malte flater i smakfulle farger. Gulvene er belagt med pen laminat og fliser. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har en stor skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med 4 soverom har du gode muligheter for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Felleskostnader

4.581,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikringer, forretningsførsel, garasje, renter og avdrag m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 3.274,-
Garasje kr. 100,-
Garasjepakke kr. 550,-
Garasje tillegg kr. 584,-
Leietillegg påbygg kr. 73,-
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Det er felles garasjerekke hvor andelen disponerer en garasjeplass med el-billader. Garasjerekke er satt opp i 2017 og plassen betales gjennom de månedlige felleskostnadene. 

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 357 658 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 887 569 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bolig over to etasjer, oppført i 1950. Boligen har støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong. Bærende vegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger over 1.etasje av trekonstruksjoner med utvendig stående kledning. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein (ikke nærmere besiktiget). Boligen har entrédør, i tillegg felles inngangsdør. Vinduer fra 2010 og 2020 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør/skyvedør fra 2010 med to-lags glass og karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.04.1947 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 125 kvm, Bruttoareal: 136 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, bad, kjellerstue og soverom.
Primærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og teknisk rom.
1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom, stue, kjøkken og tre soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varmepumpe i 1 etasje og kjeller. Varmepumpen er installert i 2017. Gulvvarme på bad i kjeller.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-1728, datert 28.10.1971.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser på borettslagets grunnbok. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakkledninger (1947), garasje/parkering (1955) (1958) (1964), trafostasjon (1974) og midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. bygnings avstand til regulert kant i Strømsveien (1997).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Avløpet som går fra huset og ut til det kommunale avløp ble gravd opp, og alt fra huset og ut til kommunalt avløp ble byttet i 2018/19.

Borettslag

Borettslaget består av 20 andelsleiligheter. Tittut Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 950268042. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslaget har avtale om Get fibernett. Den enkelte beboer må selv opprette abonnement.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98207599603
Type: S
Restsaldo: 421.261,-
Testløpetid: 5 år 2 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 1,98%
Andel av saldo: 19.401,-
Kapitalkostnader: 346,-
Lånenummer:
Type: S
Restsaldo: 2.638.371,-
Testløpetid: 16 år 11 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt, 1,98%
Andel av saldo: 121.648,-
Kapitalkostnader: 709,-

Andel fellesgjeld

141 049 pr. 13.07.2020.

Andel formue

15 074 pr. 31.12.2019.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 66544648

Vedtekter / husordensregler

Når styret tillyser felles dugnad er det alles plikt å møte opp og gjøre sin del av jobben. Gressklipping og rydding på fellesområdet utføres etter oppsatt liste. Ved unnlatelse av utførelse av disse plikter skal vedkommende betale nestemann en nærmere fastsatt avgift (Se vaktmester-listen) for det merarbeid denne dermed påføres.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold må påberegnes.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2018: Asfaltering Foran garasje
2017-2019: Utskifting av garasjene Tittutveien 3 - Rørarbeid (2017) og utbytte av kloakkrør - utvendig (2017)
2015: Vedlikehold Bytte av 2 terrasser. Drenering - Tittutveien 1 og reparasjon 2 terrasser. Pusset opp grunnmur rundt alle bygg.
2014: Vedlikehold Panelbytte på noen bygg og maling.
2013: Bytte av kranene
2012: Vedlikehold Asfalt 30 kvm i start av Tittutgrenda. Innkjøp av 20 avfuktere og utplassering i alle boenheter. Rens av avløp i alle boenheter, sjekk av hovedkraner.
2012: Rehabilitering av terrasse, Tittutveien 7B
2011: Vedlikehold Rensing av takrenner, felling av trær og brannpakke.
2010: Vinduer og utgangsdører Utskifting av samtlige vinduer og utgangsdører.
2007: Maling av hus. Delvis panelutskifting.
2002: Totalrehabilitering av el-anlegget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Kjøleskap med fryser.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.
Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.
 

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1% (minimum 30.000,-) av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Terje Rindal