#TROSTERUD

BEKLAGER - VISNING AVLYST ETTER BUD DIREKTE TIL SELGER

Tvetenveien 253 , 0675 Oslo

BE OM SALGSSUM
Terje Rindal
Terje Rindal Daglig leder/Fagansvarlig/Partner/Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

100%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

34%

er gift

23%

har høyskoleutdanning

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 47 m²
Bruksareal 57 m²
Bruttoareal 80 m²
Tomt 38 397 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1973
Gårdsnummer 142
Bruksnummer 36
Energimerking E
FINN.no 185970607
Sist endret 04.08.2020 13:15
Prisantydning 2 875 000
Totalpris 2 952 416
Ligningsverdi 654 535,-

Beregnet totalkostnad

2 875 000,- (Prisantydning) 62 281,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 937 281,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 135,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 952 416,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

71-20-0085

Adresse og matrikkel

Tvetenveien 253, 0675, Oslo, Gnr. 142 bnr. 36, andelsnr. 392 i Stubberudlia Borettslag med orgnr. 850373612 i Oslo kommune

Eier

Benedicte Lisbet Rønning

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

BRA/PROM

57 / 47 m²

Antall soverom

1
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1973

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3.000 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 38 397 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, plenarealer, sittegrupper lekeplasser, busker og annen beplantning.

Beliggenhet

Velkommen til Tvetenveien 253! En flott 2-roms andelsleilighet på veletablerte Trosterud. Her har du alt du trenger i direkte nærhet.
Nærområdet byr på butikker som Kiwi Trosterud og Coop Xtra på Haugerud, samt større kjøpesentre med rikt utvalg av forretninger og servicetilbud som på Tveita, Alnabru og Bryn senter. Forretninger som Mix og Cafe MomentoVivere ligger rett ved Trosterud T-bane. Det finnes to trivsels- og aktivitetssentre i Alna bydel - lokalisert på Haugerud og Furuset. Tveten Gård er en møteplass for folk i alle aldre og kan by på sosialt samvær, teater, dans og sang. Kort avstand til et bredt utvalg av aktiviteter for store og små; idrettshaller, Alnaparken ridesenter, Furuset Forum med håndballbane og ishall, Furuset svømmehall, og Verdensparken med blant annet parkour-anlegg. Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i Østmarka sommer som vinter; bade- og fiskevann samt turstier på sommeren og lysløyper og skiløyper på vinteren. For den aktive finner du SatsElixia på Hellerud, Haugerud Idrettsforening med fotballbane, Trosterud Fritidsklubb, Actic Furuset med tilgang til svømmehall m.m.
Trosterud T-bane ligger i rett ved, med hyppige avganger til Jernbanetorget via linje 2 Østerås/Ellingsrudåsen. Bredt utvalg av bussruter som rute 69 (Tveita T - Lutvann), 25 (Majorstuen - Lørenskog stasjon), 79 (Grorud T - Åsbråten), N2 (nattbuss) samt flybuss til Oslo Lufthavn Gardermoen. Med bil, kommer du deg inn til Oslo på ca 15 minutter, og Oslo Lufthavn Gardermoen på ca. 35 minutter.

Entré

Entréen er romslig og gir et godt førsteinntrykk av boligen. Her er det mulig å sette inn garderobeløsning eller kommode hvis ønskelig. Dørtelefon med åpner er plassert på vegg ved ytterdøren.

Stue

Luftig stue med store vindusflater som gir gode, innvendige lysforhold. Størrelsen gjør den enkel å innrede med både sittegruppe og spisebord. Gulvflatene er belagt med slitesterkt laminat og overflatene lystmalte med kontrastvegg. Gulv er byttet og overflater sparklet og malt i 2017.

Kjøkken

Boligen har et pent Kvik kjøkken med mye skapplass og de store benkeoverflatene gjør matlagningen enkel. Innredningen er fra 2017 og har slette fronter og laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk kjøkkenøy som pent skille fra stuen og med barløsning. Ventilator med kullfilter og komfyrvakt er montert over kokesonen. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som Bosch induksjonstopp og oppvaskmaskin, Siemens stekeovn og kjøleskap med fryserdel.

Bad

Eldre bad med nyere innredning og malte overflater fra 2018. Baderomsinnrednignen består av servant med underskap, dusjkabinett med skyvedører og ett-greps armatur, toalett og opplegg for vaskemaskin (smal).

Balkong

Fra stuen har man direkte utgang til sydvestvendt, innglasset balkong på ca. 10 kvm med en utrolig flott utsikt. Solforholdene er upåklagelig med sol fra ca. 12:00/13:00-21:00 på sommerstid og siden balkongen er innglasset fungerer den som en forlengelse av stuen store deler av året. God plass til sittegruppe m.m. Gulvflatene er belagt med tremmer og det er montert terrassevarmer på vegg.

Soverom

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng nattbord på hver side. Svært hyggelig utsikt - uten innsyn fra vindu. Det medfølger garderobeskap på 1,30 meter med god oppbevaringsplass.

Felleskostnader

3.118,- pr. mnd. Inkluderer: Varmt tappevann, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, vakthold, renhold av fellesareal, nedbetaling av fellesgjeld.
Herav:
Felleskostnader kr. 2.818,-
A konto varmtvann kr. 300,-
Alle leilighetene har måler på varmtvanns forbruk. Det betales i dag kr 300,- pr. leilighet a konto, med unntak av noen få som har fått øket pga. stort avvik. Avregning en gang pr. år.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Etasje

10 etasje
 

Garasje / Parkering

Stubberudlia Borettslag har to parkeringshus til disposisjon, hvor en del av borettshaverne har oppmerket bilplass. Videre har borettslaget biloppstillingsplasser utendørs, samt en gjesteparkeringsplass. Parkeringsplasser/garasjeplasser leies ut etter ventelister. Beboere som ønsker plass kan ta kontakt med styret.
Borettslaget har ladestasjoner for elbil mot betaling.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 654 535 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 356 324 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 14 etasjer samt 1 underetasje og kjeller. Bygget er oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og
skillende dekker i hovedsak av betong og stål. Yttervegger utvendig forblendet med tegelsten og fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra ukjent årstall. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og 2 enkle koblet glass fra byggeår. Vindu på soverom med rammer av tre og 2-lags isolerglass fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.04.1975 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest datert 25.10.2019 for reparasjon av heiser.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 80 kvm
10. etasje:
Bruksareal: 57 kvm.
Primærrom: 47 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom: 10 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong.
I tillegg disponerer leiligheten to boder. En bod i 10. etasje, oppmålt til ca. 1,00 kvm og bod i 1. Underetasje, oppmålt til ca. 2,40 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med panelovner og elektrisitet. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-1816, datert 01.02.1973 og S-1422. Området rundt er forøvrig regulert til offentlig bygning.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert to servitutter/heftelser på borettslagets grunnbok. Disse omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett (1975) og veg/ vedlikehold av ledninger (1986).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 465 andelsleiligheter. Stubberudlia Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 850373612.
- Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.
- Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
- Borettslaget har fellesvaskeri.
- Vaktmester Bjørn Gunnestad og Christoffer Åsvatne ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til stillingsbeskrivelse.
- Borettslaget har avtale med P-Security AS om vakthold.
- Se borettslagets hjemmeside på www.stubberudlia.no
- GET er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Klausulerte leiligheter: Det finnes 40 stk. handikap-leiligheter. Disse er leilighet 1052-1062-2052-2062-3052-3062-4052-4062-5052-5062-6052-7052-7062-8052-8062-9052-9062-10052-10062-11052-12052-13052-14052-15052-16052 (2 rom med p-plass). Leilighet 6062 uten garasje. Leilighet 6057-1057-2057-3057-4057-5057-7057-8057-9057-10057-11057-12057-13057-14057 (3 rom uten garasje, men med p-plass).

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har tre lån. Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: HUS601-11412148-6
Type: A
Restsaldo: 2.735.829,-
Restløpetid: 1 år 1 md.
Term pr. år: 2
Rente: Flyt 1,56%
Andel av saldo: 4.066,-
Kapitalkostnader: 343,-
Lånenummer: HUS602-11412148-20
Type: A
Restsaldo: 1.154.842,-
Restløpetid: 1 år 7 md.
Term pr. år: 2
Rente: Flyt 1,56%
Andel av saldo: 1.713,-
Kapitalkostnader: 97,-
Lånenummer: OBOS01-98207535591
Type: A
Restsaldo: 38.023.859,-
Restløpetid: 21 år 2 md.
Term pr. år: 4
Rente: Fast 2,54%
Andel av saldo: 56.502,-
Kapitalkostnader: 289,-

Andel fellesgjeld

62 281 pr. 13.07.2020.

Andel formue

9 057 pr. 31.12.2019.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87955070

Regnskap

Resultat for 2019 var på kr. 6.694.746,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Beboerne skal etter tur vaske trapperommet og hovedtrappen ned til neste etasje to ganger i uken. Man plikter å sørge for at dette blir gjort selv om man er bortreist eller av andre grunner er forhindret fra å gjøre dette selv.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Arbeidet til styret i 2019/2020 har vært preget av brann i Tvetenveien 253. Prosessen med å innhente anbud på sikringsarbeidet av borettslagets bygningsmasse er nå i innledende fase (les. mars 2020). Da bygningsmassen i borettslaget i all hovedsak er fra 70-talllet, og det ikke har vært gjort brannsikringstiltak siden byggene ble oppført. For å tilfredsstille et minimumskrav til brannsikkerhet kreves det en del oppgraderinger. Det er utarbeidet en rapport om dagens tilstand som styret bruker som utgangspunkt i dialog med entreprenører som kan ta på seg arbeidet med å utbedre forholdene. Dagens avvik i forhold til forskriften er av en mindre kritisk karakter i lavblokkene sammenlignet med høyblokkene, og i første omgang vil de derfor konsentrere seg om utbedringer i høyblokkene. Da borettslaget har en del oppsparte midler, er det styrets håp at vi kan gjøre denne rehabiliteringen uten at det vil føre til økte fellesutgifter for våre beboere.
På beboermøte i 2019 ble det bestemt at styret skulle innhente tilbud på oppgradering av hhv. inngangsdører og porttelefoner i alle blokkene. Denne prosessen ble satt i gang av det forrige styret. Når det brant i Tvetenveien 253 var styret i dialog med tilbydere for å se på muligheten med å starte dette arbeidet. Prosjektet vil forhåpentligvis bli gjennomført når de er ferdig med brannsikringen.
Vedlikeholdshistorikk:
2020: Rensing av den mekaniske ventilasjonen i borettslaget.
2019: Nye blomsterbed. Utføres av Hage og Vedlikeholdsspesialisten AS, nærmere mai/juni 2019.
2019: Fasadevask bestilt for borettslaget. Utføres av Ren Service AS i april/mai 2019.
2019: Asfaltering av enkelte partier i borettslaget. Utføres av AH Bygg og Anlegg AS i april 2019, eller når været tillater det.
2018: Ladeanlegg for ladbare biler. Ladeanlegg med 12 ladeplasser for el- og hybridbiler, i regi av Energiplan AS, ble ferdigstilt til høsten 2019
2018: Reparasjon og omlegging av varmekabler i øverste etasje. Arbeid utført av EDA Elektro AS i sensommer 2018
2017: Nye ytterdører i høyblokkene. Arbeid utført av Westby Lås og Innbruddsikring AS
2015-2016: Rehabilitering av heis
2011-2013: jordvarme og felles varmt vann. Borettslaget har lagt om rørsystemet. Det er etablert felles varmtvanns tanker i kjeller. De gamle tankene i hver leilighet demonteres. Det er borret etter jordvarme.
2005-2007: Vedlikehold, malerarbeid. Vedlikehold, malerarbeid ble utført på Lavblokkene 191-207 sommeren/høsten 2005. Blokkene 211-251 ble
utført sommeren 2006.Blokkene 255- 261 vil bli malt sommeren 2007, i tillegg kommer vi til og sette i gang med Høyblokkene 209-231-233-253.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr i Stubberudlia Borettslag på følgende betingelser:
- Hunder (og katter) skal føres i bånd på borettslagets område.
- Lufting av dyr må ikke foregå på steder som lekeplasser, sandkasser, plener og parkanlegg.
- Det er bare anledning til å holde et dyr (hund/katt) i hver leilighet.
- Hundeeiere forplikter seg å melde fra til styret om hundeholdet, for at styret til enhver tid skal ha oversikt over samtlige hunder og hundeeiere.
 

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle integrerte hvitevarer og vaskemaskin.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Speil på veggen i stuen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Vennligst angi ønsket overtagelse ved budgivning.
Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
 

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10% (minimum 30.000,-) av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Terje Rindal