#AMMERUD

4-roms oppussingsobjekt med nydelig utsikt | Vestvendt balkong | Bad i regi av brl | Varmtvann & fyring inkl. | Heis!

Ammerudgrenda 170 , 0960 Oslo

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

3%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

35%

har bolig på over 120 kvm

98%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 82 m²
Bruksareal 98 m²
Bruttoareal 108 m²
Tomt 13 163 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1966
Gårdsnummer 95
Bruksnummer 78
Energimerking E
FINN.no 189991444
Sist endret 18.09.2020 14:44
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 2 891 630
Ligningsverdi 985 918,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) 276 296,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 876 296,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 891 630,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

71-20-0092

Adresse og matrikkel

Ammerudgrenda 170, 0960, Oslo, Gnr. 95 bnr. 78, andelsnr. 516 i Ammerudlia Borettslag med orgnr. 948808811 i Oslo kommune

Eier

Mona Winger

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

BRA/PROM

98 / 82 m²

Antall soverom

3
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1966

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter E

Tomt

Areal: 13 163 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Tomten er blant annet opparbeidet med asfalterte gangveier, busker, trær, plenarealer og sittegrupper.

Beliggenhet

Ammerud er preget av ulike boligformer. Man finner alt fra Oslos største drabantbyblokker med fire 13 etasjers skiveblokker, via de særpregende atriumhusene, til et villaområde mot Lillomarka i nord. Det er trafikkstille og rolig i området. Nærbutikker et steinkast unna og få minutters gange til T-bane og bussforbindelser. Kort avstand til turveier og til marka. Området er kjent for sine flotte turløyper både vinter og sommerstid. Det finnes bade-muligheter i Vesletjern også kalt Lilletjern. Vesletjern ble tidligere brukt som isdam, og det ble hentet isblokker herfra helt frem til 1945. Området er pent opparbeidet og tilrettelagt for barn og familier med sittegrupper og lekearealer. Plen, blomster og prydbusker setter et hyggelig preg på fellesarealene. I nærområdet finnes mange gode aktivitetstilbud for unge og eldre. Både Rema 1000, Kiwi og Coop - butikk i området. Gangavstand til Grorud senter og T-bane (Ammerud el. Grorud). 31 bussen går også 24 timer i døgnet.
Se neste side for nabolagsprofil og mer informasjon om området.

Entré

Entréen binder rommene sammen på en god måte og har laminat på gulv. I gangen står det et stort garderobeskap med masse oppbevaringsplass for yttertøy og sko. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Stue

Stuen har en god størrelse og utformingen gjør den enkel å innrede med flere sosiale soner. Gulvflatene er belagt med laminat og veggene med plater/strie. Langs den ene veggen er det flere vinduer som sørger for meget gode lysforhold inn til rommet.

Kjøkken

Eldre kjøkken med malte fronter og laminat benkeplate. Dobbel rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra Oras nedfelt i benkeplaten og belysning og stikkontakt over. Kjøleskap følger. Gulvflater med belegg og malte himling- og veggflater.

Bad

Badet er pusset opp i regi av borettslaget i 2009 og har fliser på både vegger og gulv, samt gulvvarme. Baderomsinnredningen består av servant med skap under, høyskap, speilskap med belysning over og dusjhjørne med skyvbare dører. Downlights i himling.
Toalettrom har adkomst via gang og er også pusset opp i regi av borettslaget i 2009. Flislagt gulv og vegger. Innredningen består av vegghengt servant og speil over servant med belysning og stikkontakt.

Balkong

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store døren, så blir hele boligen forlenget med en herlig, innglasset balkong på hele 12 kvm! Her får du sol store deler av dagen siden balkongen er vendt vest, samt en fantastisk utsikt. Du har meget god plass til flere sittegrupper og beplantning. Gulvflatene er belagt med terrassebord og det er montert både lys og stikkontakt.

Soverom

Boligen har tre soverom av gode størrelser. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Hovedsoverommet har flere garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Felleskostnader

5.756,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, fellesvaskeri, varmtvann og fyring, felles forsikringer, renter og avdrag, fast renhold, vaktmestertjenester m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 5.276,-
Balkongtillegg kr. 480,-
Balkongtillegg gjelder for balkonglån som ble tatt opp og fordelt på leilighetene med balkong. Vil være nedbetalt i 2025.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Etasje 7 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har både parkeringsplasser og garasjer. Driftskontoret fordeler parkeringsplasser iht. gjeldende regler vedtatt av generalforsamlingen. Salg av garasjer skal godkjennes av styret. Det er kun tillatt med èn garasje, eller parkeringsplass per leilighet. Borettslaget har avtale med P-Service AS vedrørende håndhevelse av parkeringsbestemmelsene.
Leie for parkeringsplass er kr. 66 pr. mnd. og kr. 100,- pr. mnd. for garasjeplass. Alle garasjer og parkeringsplasser har uttak for motorvarmer. For garasjer betales strømforbruk en gang pr år, i tillegg til andel driftsutgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 985 918 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 549 304 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 13. etasjer samt underetasje. Grunnmur, bærende konstruksjoner og yttervegger av mur/ betongkonstruksjon. Etasjeskillere av betong. Utvendige fasader med steinplater teglstein. Flat takkonstruksjonen utvendig tekket med papp/ membran. Leiligheten har slett entredør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer fra 1986 og 1989 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra 1997 med to-lags glass og karmer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.03.1972 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest datert 05.07.2010 for rehabilitering av våtrom.

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 98 kvm, Bruttoareal: 108 kvm
7. etasje:
Bruksareal: 89 kvm.
Primærrom: 82 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, toalettrom, tre soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 16 kvm. Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong og innvendig bod.
I tillegg disponerer leiligheten en bod i 1. etasje på ca. 2,50 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
 

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer. Gulvvarme på bad. Boligen er tilknyttet felles varmtvann.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-1118, datert 12.03.1964-. Området rundt er forøvrig regulert til turvei, park, forretning/industri m.m.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Saksnummer 201813005: Ammerudgrenda 2-317 - Atriumhusene - Midlertidig forbud mot tiltak:
Det er i Ammerudgrenda 289 (saksnummer 201809381) søkt om oppføring av et tilbygg. Vi ønsker å vedta midlertidig forbud mot tiltak fordi Ammerudgrenda 289 er del av et område som har svært høye kulturminneverdier som en meget god representant for etterkrigstidens tett-lav-bebyggelse, og som en vesentlig del av drabantbyen Ammerud. Se

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert en servitutt/heftelse som følger eiendommen, og den gjelder forkjøpsrett til Oslo kommune (1987).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 982 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Ammerudlia Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948808811. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslaget er medeier i sameiet Ammerud Varmesentral AS.
Borettslaget har avtale med firmaet Stefan om renhold av lagets fellesarealer.
Borettslaget har fire vaktmestere til å ivareta det daglige vedlikeholdet av borettslaget.
Borettslaget har fellesvaskeri i hver blokk. Bruken av vaskeriene betales via husleien.
Hjemmeside: http://ammerudlia.no
Andelseierne kan leie signaler fra parabolantenner plassert på taket av blokkene gjennom Sogn Service, på tlf. 22 23 01 61.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HUS601-11436833--5
Type: Annuitet
Restsaldo: 18.684.678,-
Restløpetid: 5 år 4 md.
Term pr. år: 2
Rente: Flyt 1,56%
Andel av saldo: 20.070,-
Kapitalkostnader: 331,-
Lånenummer: HUS602-11335421-50
Type: Annuitet
Restsaldo: 7.774.906,-
Restløpetid: 5 år 10 md.
Term pr. år: 2
Rente: Flyt 1,56%
Andel av saldo: 8.353,-
Kapitalkostnader: 127,-
Lånenummer: OBBK01-98207532088
Type: Annuitet
Restsaldo: 138.817.331,-
Restløpetid: 22 år 6 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 1,50%
Andel av saldo: 189.779,-
Kapitalkostnader: 831,-
Lånenummer: OBBK02-98207532096
Type: Annuitet
Restsaldo: 42.494.788,-
Restløpetid: 27 år 10 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 1,50%
Andel av saldo: 58.094,-
Kapitalkostnader: 214,-

Andel fellesgjeld

276 296 pr. 13.08.2020.

Andel formue

59 350 pr. 31.12.2019.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 749385

Regnskap

Årets resultat på kr 2 549 658,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I posten drift og vedlikehold for 2020 er det beregnet kr 19.605.000,- til større vedlikehold som omfatter strømpetrekking i innstøpte kloakkrør, nye hoveddører og låser, utbedring av lekeplasser og kjøreveier, beplantning og el-billading. Prosjektene skal dekkes via oppsparte midler.
Tidligere vedlikehold:
2019: Oppgradering av adkomstvei til blokkene er påbegynt. Borettslaget har fått installert utvendig avfallsbrønner.
2018-2016: Utskifting av 24 heiser.
2013: Det er montert nye varmepumper i blokk 1. Inngang, kjeller og vaskeridører har fått nye elektroniske låser. Isolasjon i himling i bomberommene er skiftet ut.
2012: Ferdigstillelse av våtromsrehabilitering, prøveprosjekt, nytt låssystem, ny varmepumpe i blokk 3, samt tidsur på ruller i vaskeriene.
2011: Nye berederrom i blokk 4 (AG166-176). Nye sikringsskap i blokk 1 (AH 33-43). Bygget om takrennene til garasjene i borettslaget. Malt kjellergangene i blokk 4 og 3.
2010: Nye dører til sikringsskapene. Skiftet 2 varmepumper.
2009: Nye sikringsskap (disse blir skiftet etter hvert i alle oppgangene). Skiftet 2 varmepumper. Laget nye uteplasser ved syd-gavlene på blokkene med støtte fra Husbanken. Ny ytterkledning på heishusene på 2 blokker.
2012-2008: Baderomsrehabilitering. Den ekstraordinære generalforsamlingen 26.01.2007 vedtok å rehabilitere badene og skifte soil- og vannrør på kott og kjøkken.
2006: Rehabilitering av tørropplegg, og installert røykventilasjon i trapperom.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund i Ammerudlia borettslag. Dispensasjon fra forbudet kan gis dersom dokumenterte gode grunner taler for hundehold og det ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen. Søknad til styret om hundehold skal dokumentert begrunnes.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.
 

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Oslo kommune ved Boligbygg eier 125 leiligheter i borettslaget. Bydel Grorud og styret har nå vedtatt å opprette et samarbeidsforum som vil ha som oppgave kommunisere bedre mellom borettslaget og de kommunale utleieboligene.
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.