#AMMERUD

1-roms utsiktsleilighet m/alkove i 12. etasje | Vestvendt balkong | Varmtvann & fyring inkl | Heis | Rett ved marka!

Ammerudhellinga 60 , 0959 Oslo

VISNINGER

20. september søndag kl. 15:00-16:00

21. september mandag kl. 19:30-20:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Terje Rindal
Terje Rindal Daglig leder/Fagansvarlig/Partner/Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

76%

har bolig mellom 60-120 kvm

86%

av boligene er eldre enn 20 år

29%

er barnefamilier

30%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 30 m²
Bruksareal 43 m²
Bruttoareal 47 m²
Tomt 12 996 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1967
Gårdsnummer 95
Bruksnummer 83
Energimerking E
FINN.no 191356345
Sist endret 14.09.2020 16:01
Prisantydning 2 350 000
Totalpris 2 510 625
Ligningsverdi 470 355,-

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) 145 291,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 495 291,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 510 625,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

71-20-0120

Adresse og matrikkel

Ammerudhellinga 60, 0959, Oslo, Gnr. 95 bnr. 83, andelsnr. 862 i Ammerudlia borettslag med orgnr. 948808811 i Oslo kommune

Eier

Ali Sevgi

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

BRA/PROM

43 / 30 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1967

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 200 kwh pr. mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 12 996 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Beliggenhet

Ammerud er preget av ulike boligformer. Man finner alt fra Oslos største drabantbyblokker med fire 13 etasjers skiveblokker, via de særpregende atriumhusene, til et villaområde mot Lillomarka i nord. Det er trafikkstille og rolig i området. Nærbutikker et steinkast unna og få minutters gange til T-bane og bussforbindelser. Kort avstand til turveier og til marka. Området er kjent for sine flotte turløyper både vinter og sommerstid. Det finnes bade-muligheter i Vesletjern også kalt Lilletjern. Vesletjern ble tidligere brukt som isdam, og det ble hentet isblokker herfra helt frem til 1945.
Området er pent opparbeidet og tilrettelagt for barn og familier med sittegrupper og lekearealer. Plen, blomster og prydbusker setter et hyggelig preg på fellesarealene. I nærområdet finnes mange gode aktivitetstilbud for unge og eldre. Både Rema 1000, Kiwi og Coop - butikk i området, samt en nærbutikk kun to minutters gange fra boligen. Gangavstand til Grorud senter og T-bane (Ammerud el. Grorud). 31 bussen går også 24 timer i døgnet.
Se neste side for nabolagsprofil og mer informasjon om området.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en innbydende entré. Dette er et herlig ''første møte'' med denne flotte boligen. Du har naturlig plass til å henge av deg yttertøy og sette fra deg sko i walk-in closet. I tillegg er det mulig å henge opp knagger på vegg. Veggene er malt i 2020 i moderne fargevalg, og gulvet er belagt med slitesterkt laminat fra 2017. Boligen har adkomst fra felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Stue

Du får en god følelse med en gang du kommer inn i stuen. Stuen har store vinduer langs den ene veggen som gjør den lys og luftig, samt malt i tidsriktige farger. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, et hyggelig spisebord og TV med tilhørende møblement. Gulvet er belagt med slitesterkt laminat fra 2017.

Kjøkken

Ikea kjøkken fra 2017 med glatte fronter og laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum og ett-greps armatur. Overskap med undermontert belysning og fliser på vegg over benkeplate. Videre er det montert ventilatorhette over kokesonen og integrerte hvitevarer som komfyr med koketopp, kjøleskap med fryserdel og oppvaskmaskin medfølger. Den åpne løsningen mot stuen gjør dette til et sosialt rom. Her kan du stå å kokkelere på kjøkkenet mens du underholder gjestene.

Bad

Badet er pusset opp i 2010 i regi av borettslaget og har fliser på vegger og gulv, samt gulvvarme. Innredningen består av servant med ett-greps armatur og underskap, vegghengt speil, gulvstående toalett og dusjhjørne med forheng og ett-greps armatur. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.

Balkong

Store deler av året blir det naturlig å åpne glassdøren ut til balkongen og du får dermed en forlengelse av stuen på hele 11 kvm. På balkongen er det vinduer med skyvefelt, lamper, stikkontakter, samt laminat på gulv. Siden balkongen er vestvendt får du meget gode solforhold og en flott utsikt fra 12. etasje. På sommeren er det sol fra ca. 15:30 og til ca. 22:00. Den gode størrelsen byr på flere innredningsmuligheter.

Soverom

Soverommet har adkomst via stuen og har plass til dobbeltseng. Smart utnyttelse av plassen med skapinnredning på vegg. Vinduet er byttet i 2020 og høyden i 12. etasje sikrer rolige omgivelser og en god natts søvn.

Felleskostnader

2.985,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, varmtvann og fyring, felles forsikringer, forretningsførsel, renter og avdrag, renhold av fellesarealer, vaktmestertjenester, vakthold m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 2.505,-
Balkongtillegg kr. 480,-
Balkongtillegg gjelder for balkonglån som ble tatt opp og fordelt på leilighetene med balkong i 2000/2001. Lånet vil være nedbetalt i 2025.
Get er borettslagets leverandør av TV-signaler. Den enkelte andelseier må selv hente digital TV-boks, utleveringssted finnes på www.get.no. Standard boks med standard programtilbud er inkludert i fellesutgiftene, samt 5 Mb/s internett til alle. Ønsker man høyere hastigheter kan dette bestilles til rabatterte priser hos Get. I tillegg har borettslaget inngått avtale med Lynet Internett om tilbud av internett.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke vedtatt økning i fellesutgifter ut over indexregulering 2020.

Etasje 12 etasje

Garasje / Parkering

Det er garasjer i borettslaget. Borettslaget har forkjøpsrett (men ikke PLIKT) ved overdragelse av garasje. Garasjen kan selges sammen med leiligheten, men overdragelsen skal godkjennes av styret i borettslaget. Leien er kr. 100 pr. mnd og pris for garasjeplass ligger på ca. 70.000-100.000. Det er også parkeringsplasser til leie i borettslaget. Leien er kr. 66,- pr mnd. Alle garasjer og parkeringsplasser har uttak for motorvarmer. For garasjer betales strømforbruk en gang pr år, i tillegg til andel driftsutgifter. Det er kun tillatt med èn garasje, eller parkeringsplass per leilighet.
Hverken parkeringsplass eller garasjeplass følger leiligheten ved salg/overdragelse.
Borettslaget har avtale med P-Service AS vedrørende håndhevelse av parkeringsbestemmelsene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 470 355 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 693 278 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Yttervegger i betongelementer på fasaden. Grunnmur i betong. Flat takkonstruksjon. Trevinduer. Vinduer i 2-lags glass fra år 1986/ 1987. Brannsertifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull.
Soverommet er målt til ca. 4 kvm og vurdert til å ha en størrelse/utforming som begrenser tiltenkt funksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.03.1972 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest datert 10.12.2018 for utskiftning av 6 heiser.
Det foreligger ferdigattest datert 16.02.2012 for rehabilitering av våtrom.

Boligens areal

Primærrom: 30 kvm, Bruksareal: 43 kvm, Bruttoareal: 47 kvm
12. etasje:
Bruksareal: 43 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom.
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong og walk-in closet.
Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming er sentralvarme og radiatorer. Gulvvarme på bad.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-1118, datert 12.03.1964.
Det har kommet inn forslag om å etablere omsorgsboliger med tilhørende servicesenter og bygge nytt sykehjem med kultursenter i Ammerudveien 43. Se saksnummer 201513692 for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert to servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vann- og kloakkledninger (1968) og forkjøpsrett til Oslo kommune (1987).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 

Borettslag

Borettslaget består av 982 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Ammerudlia Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948808811. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Borettslaget er medeier i sameiet Ammerud Varmesentral AS. Varmesentralen er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 920474659.
Borettslaget har fellesvaskeri i hver blokk.
Hjemmeside: http://ammerudlia.no
Andelseierne kan leie signaler fra parabolantenner plassert på taket av blokkene gjennom Sogn Service, på tlf. 22 23 01 61.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HUS601-11436833--5
Type: Annuitet
Restsaldo: 18.378.500,-
Restløpetid: 5 år 3 md.
Term pr. år: 2
Rente: Flyt 0,92%
Andel av saldo: 19.743,-
Kapitalkostnader: 331,-
Lånenummer: HUS602-11335421-50
Type: Annuitet
Restsaldo: 7.658.341,-
Restløpetid: 5 år 9 md.
Term pr. år: 2
Rente: Flyt, 0,92%
Andel av saldo: 8.220,-
Kapitalkostnader: 127,-
Lånenummer: OBBK01-98207532088
Type: Annuitet
Restsaldo: 138.374.332,-
Restløpetid: 22 år 5 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 1,50%
Andel av saldo: 89.809,-
Kapitalkostnader: 394,-
Lånenummer: OBBK02-98207532096
Type: Annuitet
Restsaldo: 42.389.206,-
Restløpetid: 27 år 9 md.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 1,50%
Andel av saldo: 27.519,-
Kapitalkostnader: 101,-
Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån).

Andel fellesgjeld

145 291 pr. 09.09.2020.

Andel formue

28 179 pr. 31.12.2019.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 749385

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har beregnet kr 19.605.000,- i 2020 til større vedlikehold som omfatter strømpetrekking i innstøpte kloakkrør, nye hoveddører og låser, utbedring av lekeplasser og kjøreveier, beplantning og el-billading. Prosjektene skal dekkes via oppsparte midler.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Oppgradering av adkomstvei til blokkene er påbegynt. Borettslaget har fått installert utvendig avfallsbrønner
2016 - 2018: Utskifting av 24 heiser. Ferdigstilt i 2018.
2013: Det er montert nye varmepumper i blokk 1. Inngang, kjeller og vaskeridører har fått nye elektroniske låser. Isolasjon i himling i bomberommene er skiftet ut.
2012: Ferdigstillelse av våtromsrehabilitering, prøveprosjekt, nytt låssystem, ny varmepumpe i blokk 3, samt tidsur på ruller i vaskeriene.
2011: Nye berederrom i blokk 4 (AG166-176). Nye sikringsskap i blokk 1 (AH 33-43). Bygget om takrennene til garasjene i borettslaget. Malt kjellergangene i blokk 4 og 3.
2010: Nye dører til sikringsskapene. Skiftet 2 varmepumper.
2009: Nye sikringsskap (disse blir skiftet etter hvert i alle oppgangene). Skiftet 2 varmepumper. Laget nye uteplasser ved syd-gavlene på blokkene med støtte fra Husbanken. Ny ytterkledning på heishusene på 2 blokker.
2008-2012: Baderomsrehabilitering. Den ekstraordinære generalforsamlingen 26.01.2007 vedtok å rehabilitere badene og skifte soil- og vannrør på kott og kjøkken.
2006: Rehabilitering av tørropplegg, og installert røykventilasjon i trapperom.
2000: Utvidet og innglasset 936 balkonger.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund i Ammerudlia borettslag. Dispensasjon fra forbudet kan gis dersom dokumenterte gode grunner taler for hundehold og det ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen. Søknad til styret om hundehold skal dokumentert begrunnes.
 

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alle hvitevarer på kjøkken.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
 

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.