#LØREN

Lys og moderne 2-roms selveier med solrik balkong på 7m² I Garasjeplass* I Lave felleskost. inkl. "alt".

Spireaveien 16B , 0580 Oslo

BE OM SALGSSUM
Alexander Vu Tran
Alexander Vu Tran Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

89%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 49 m²
Bruksareal 49 m²
Bruttoareal 54 m²
Tomt 3 126 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 2017
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 264
Energimerking C
FINN.no 190382763
Sist endret 18.09.2020 14:13
Prisantydning 3 900 000
Totalpris 4 019 019
Ligningsverdi 898 456,-

Beregnet totalkostnad

3 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) 110 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 119 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 019 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

71-20-0121

Adresse og matrikkel

Spireaveien 16B, 0580, Oslo, Gnr. 124 bnr. 264 snr. 18 orgnr. 918811230 i Oslo kommune

Eier

Raymond Andresen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

49 / 49 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2017

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Tomt

Areal: 3 126 kvm, Eierform: Eiet tomt
Sameiet har fine fellesarealer med beplantning, grøntareal, interne stikkveier og flere hyggelige sittegrupper samt lekestativer for barn. Et flott sted å nyte late sommerdager og bli kjent med hyggelige naboer.

Beliggenhet

Leiligheten har super beliggenhet i et etablert og familievennlig boligområde på Løren. Her bor du i attraktive omgivelser og samtidig med nærhet til sentrum og alt av nødvendige fasiliteter. Fra leiligheten er det kort vei til Løren Torg med rikelig tilbud av butikker, caféer, restauranter og forretninger for alle gjøremål i hverdagen. Hertz Bilpool i Løren Torg, sportspuben Silver, Sanjays, Peppes Pizza og Kanon Catering er hyggelige møtesteder. Her finner du også UMai Sushi og Dominos pizzeria, bokhandler Norli og interiørbutikken Houz. Kort vei til skoler og barnehager.
I tillegg finnes frisør, fysioterapeut, kiropraktor, Bonita Blomster, solstudio, renseri, Boots apotek, Sterk treningsstudio, Sinsen tennisklubb og Sinsenklinikken legesenter. Postkontor, bank og vinmonopol ligger på Økern. Post i butikk finner du på Meny i Løren Torg.
Rett utenfor Kanonhallen ligger skulpturparken, Peer Gynt parken. Parken består av 20 skulpturer som er basert på ulike scener i Henrik Ibsens skuespill.
Eksisterende Økern senter skal utvikles fra å være et kjøpesenter hovedsakelig basert på handel, til den gode fremtidsbyen med bl.a. en kulturell nyskapning med Oslo Barnemuseum, kino, allbrukshall, musikkskole, fortellerscene, samt et nytt badeland for Groruddalen. Lørenprosjektet er en byforvandling som fremover skal utvikle Løren til en ny bydel.
Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Busstopp i Lørenveien, på Sinsen og på ring 3 (miljøveien). Flybussen stopper ved ring 3 kun 5 minutters gange fra boligen.
Grefsenkollen og Lillomarka innbyr til både fot- og sykkelturer samt langrenn på vinteren. Slalåmbakkene Grefsenkleiva og Trollvannskleiva gir gode muligheter for slalåm- og snowboardkjøring hele vinteren.
Sameiet ligger ikke langt fra Sinsen som også er tilknyttet trikk og t-bane, samt Økern som har buss og t-banelinje. Løren T-banestasjon ligger rett ved leiligheten. Det er gangavstand til Carl Berner, Grünerløkka, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle.
Området Løren (www.loeren.no) og Økern (www.okernsenteret.no) er under utvikling og vil være en spennende plass å bo og leve i de neste årene fremover.

Entré

Du tar deg opp til leiligheten i 2. etasje via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys, romslig og praktisk entré. God oppbevaringsplass i plassbygget skyvedørsgarderobe. Leiligheten holder en gjennomgående god og moderne standard med en-stavs parkett på gulv, glatte malte overflater og skjult elektrisk anlegg. I entréen har du nedsenket himling med downlights.

Stue

Stuen er et lyst og fint rom. God og moderne standard med en-stavs parkett på gulv og glatte overflater malt i en fin lun farge. Beliggenheten i byggets 2. etasje og med store vindusflater sørger for rikelig med naturlig lys, samtidig som det er lite innsyn. I stuen har du plass til sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann, kabel-TV og bredbånd er inkludert i de lave felleskostnadene.

Kjøkken

Moderne og stilrent kjøkken fra 2016 som har innredning fra Marbodal. Kjøkkenet har slette fronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur fra Tapwell. Fliser, belysning og stikkontakt over kjøkkenbenk. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap med frysedel og kaffemaskin fra Siemens. Noen av hvitevarene kan kobles opp på nettet/bluetooth. Ventilator over koketopp med sentralt avtrekk. Lekkasjevarsler og komfyrvakt er montert.

Bad

Pent bad med fliser på vegger og gulv i tillegg til gulvvarme. I himlingen er det downlights og integrerte høyttalere. Innredningen består av servant med ett-greps armatur og skuffeseksjon under, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører i glass. Over servant er det belysning. Badet har også opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på badet!
Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Balkong

Utgang fra stue til overbygget sydvendt balkong på  7 kvm med sol fra formiddag til kveld. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning. Pent utsyn fra balkongen. Det finnes også utebelysning og stikkontakt dersom man f.eks. ønsker varmelampe.

Soverom

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom med god plass til stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Samme gode standard som resten av leiligheten med parkett på gulv og glatte, malte overflater. Oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap med hvite fronter.

Felleskostnader

2.353,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, oppvarming (fjernvarme), varmtvann, TV/bredbånd fra Canal Digital og Telenor, trappevask, vaktmester, felles forsikring og kommunale avgifter m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 1.984,-
TV kr. 247,-
Bredbånd kr. 122,-
Dersom kjøper ønsker garasjeplass tilkommer kr. 150,- pr. mnd.

Etasje 2 etasje

Garasje / Parkering

Mulighet for kjøp av garasjeplass med laderboks i oppvarmet garasjeanlegg i kjeller (heisadkomst) for kr. 300 000,- + tinglysningsgebyr og dokumentavgift. Garasjeleie på kr. 150,- / mnd kommer i tillegg til felleskostnader for boligen. Garasjen er markert med nr. 16 og tinglyst på Gnr. 124 Bnr. 264 Snr. 27 med en ideell andel 1/22.
Garasjeporten har fått skiltgjenkjenning og kan åpne garasjeporten automatisk for godkjente skiltnummer. Alle i Spireaveien 16A og 16B som eier leilighet med parkeringsplass kan registrere egen bil.
Sameiet har også 2 gjesteplasser som lånes ut etter gjeldende regler distribuert til alle beboere. Gjesteparkeringskort må benyttes for å unngå parkeringsgebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 898 456 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 234 440 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer samt kjeller med boder og parkeringsanlegg. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjonen belagt med papp/membran (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med stående trekledning og felter med fasadeplater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med 3-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 10.03.2017 for eiendommen. Gjenstående arbeider er av mindre vesentlig betydning skal være ferdig i løpet av uke 10 - 2017. Det er uvist om arbeider er gjennomført og kjøper overtar eiebdommen som det er pr. d.d.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 54 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 49 kvm.
Primærrom: 49 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Leiligheten disponerer en bod i kjeller målt til ca. 7,10 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilkoblet felles fjernvarmeanlegg.
Leiligheten har balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Ventilasjonssystem tilfører filtrert, ren og frisk uteluft til sove og oppholdsrom, og trekker ut forurenset luft fra våtrom. Varmen i den brukte luften gjenvinnes i ventilasjonsaggregat. Systemet er sentralstyrt.
 

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Det er ikke skatt på denne seksjon i 2020 ifølge skattelisten.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S.4349, datert 05.12.2007. Området rundt er forøvrig regulert til verksted, lager, turvei m.m.
Økern og Løren er i fortsatt stor utvikling. Eiendommens omgivelser vil derfor endres fra næring og vei til bolig, næring og park. For mer info om bygg på andre siden av veien og prosjektet: http://okernportal.no/

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansak, saksnummer 201607804: Økern området gjennomgår en større transformasjon med bl.a. boligfortetning, og det er en politisk bestilling på at Økern Torg utvikles med 1500 boliger og tilhørende grønnstruktur. Dagens aktivitet på Økern torg, Økern Torghall, fraflytter området i 2021. Kommunens tomter rundt Ulvenveien, som ligger "byggeklare" ønskes samtidig omregulert og utviklet ifm. pågående bymessig fortetning og utvikling av Økern Sentrum/"Stor-Økern".

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert tre servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om felles stikkledninger for vann og vedlikehold av ledninger (2016), midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Spireaveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde og plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune (2016) og ELVIA AS sin rett til bygning, drift og vedlikehold av lavspennings kabelanlegg og høyspennings kabelanlegg (2016).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser/servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 27 seksjoner. Spirea Park 3 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 918811230. Regnskap- og forvaltning er i henhold til kontrakt utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Sameiets revisor er BDO AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ikke langsiktig gjeld pt.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 1380929

Regnskap

Årets resultat på kr 396 310 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 155.000,- til ordinære drifts- og vedlikeholdskostnader. Det er ikke planlagt noen større prosjekter i 2020.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til avt@schalapartners.no eller SMS: 47 38 28 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.