Trysil

Ta kontakt for visning! Påkostet hytte med bakken som nærmeste nabo | 7-8 sengeplasser | Svært høye utleieinntekter!

Vikinggrenda 16D , 2420 Trysil

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

44%

har bolig på over 120 kvm

49%

av boligene er nyere enn 20 år

27%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 39 m²
Bruksareal 41 m²
Bruttoareal 45 m²
Tomt 8 287 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1992
Gårdsnummer 37
Bruksnummer 608
Energimerking E
FINN.no 196458089
Sist endret 22.01.2021 08:42
Prisantydning 1 250 000
Totalpris 1 922 007
Ligningsverdi 869 199,-

Beregnet totalkostnad

1 250 000,- (Prisantydning) 658 198,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 908 198,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 13 809,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 922 007,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

71-20-0136

Adresse og matrikkel

Vikinggrenda 16D, 2420, Trysil, Gnr. 37 bnr. 608, andelsnr. 46 i Vikinggrenda Borettslag med orgnr. 986131795 i Trysil kommune

Eier

Christin Glosli

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

41 / 39 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1992

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strøm er inkludert i felleskostnadene.

Tomt

Areal: 8 287 kvm, Eierform: Festet fellestomt.
Tomten er felles for borettslaget. Beplantet med trær, prydbusker, blomster og plen. Asfalterte internveier.
Borettslaget fester tomt av Brit Aasheim og Trysil kommune i 40 år fra 01.12.1991 med rett til fornyelse på 40 år. Festeavgiften betales senest 15.3. hvert år og reguleres hvert 10. år eller oftere og ble sist regulert 15.3.2012.
Festeavtalen kan fås ved henvendelse til megler.

Beliggenhet

Her får du en attraktiv beliggenhet ved foten av Trysilfjellet. Vikinggrenda er kanskje det mest sentrale hyttefeltet i hele Trysilfjellet. Her kan du gå til absolutt alt! Det er kort vei til alpinanlegget, og ikke minst alle fasiliteter ved Velkomstsenteret og i Innbygda sentrum. Ved Velkomstsenteret finnes blant annet restauranter, barer, hotell, svømmebasseng, spa, bowling, skiutleie og sportsforretninger. Du har mange friluftsaktiviteter både vinter og sommer, med blant annet sykkelpark og -stier, klatrepark, fjellterreng og golfbane.
Du finner barnepark/"Smottpark", barnepass og egne skiområder og heiser for barna. Trysilfjellet byr også på gode langrenns muligheter. Løypene ligger i skogen og på høyfjellet.
Et eldorado for den skiglade familien som ønsker en aktiv ferie eller bare ren avslapning i rolige omgivelser.
På sommeren har Trysil mange tilbud til sine besøkende. Det er flere populære sykkelritt og derfor finnes flere både utfordrende og mer behagelige sykkelstier. En hyggelig anledning til å besøke Trysil er blant annet TrysilRypa. Dette er Norges største terrengmarsj og løp for kvinner. I området er det mange attraktive fiskemuligheter og flere naturskjønne områder for fjellvandring og turer i skog og mark. Ca. 1/2 times kjøring fra Trysil sentrum ligger Osensjøen som er en badeperle av de sjeldne.
Skisesongen består av tre sider av fjellet som er et innholdsrikt og variert alpinanlegg, hvor halvparten av nedfartene er i lunt skogsterreng og resten er på fjellet.
Her får du en attraktiv beliggenhet med mange friluftsaktiviteter både vinter og sommer, med blant annet sykkelpark og -stier, klatrepark, fjellterreng og golfbane.

Entré

Innbydende entré med herlig hyttefølelse med en gang du kommer inn døra. Entréen er innredet med praktiske sko- og hattehyller for yttertøy. Like utenfor inngangspartiet er det tilgang til en bod på ca. 2 m²

Stue

Koselig stue med med innmurt peis som gir god varme. Stuen er romslig med store vindusflater som gir gode lysforhold. Både spisebordet med 6 stoler og hjørnesofaen med bord medfølger hytten. Stuen har utgang til vestvendt markterrasse med kveldssol. Terrassen er på ca. 12 m² med god plass til utemøblement.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stue med profilerte fronter. Benkeplate i laminert utførelse med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur. Det er flislagt mellom benkeplate og overskap, samt belysning og stikkontakt under overskap. Ventilator med belysning og avtrekk ut av rommet. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger hytten.

Bad

Bad fra 1992 med varme i gulv. Gulvoverflate av belegg og trepanel på vegg og himlimgsflater. Innredet med servant, speilhylle, dusjkabinett og klosett. Fra badet er det også tilgang til badstue med elektrisk badstueovn.

Soverom

Hytten har 2 gode soverom med 3 hengekøyer. Her er det totalt 8 sengeplasser. Garderobeskap og køyesengene medfølger hytten.

Diverse

-Gulvflater med belegg.
-Vegg og himlingsflater med trepanel.
-Innerdører i profilert utførelse.
-Ventilasjon basert på naturlig tilluft i yttervegg og mekanisk avtrekk på bad.
-Varmtvannsbereder fra Høiax
-Skjult elektrisk anlegg.
-Sikringsskap med automatsikringer.
-Vinduer og terrassedør med karmer/rammer i aluminium eller liknende fra 2011.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Felleskostnader

Kr 8.117,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv og internett, festeavgift, strøm, drift av borettslaget, vaktmestertjenester, felles byggforsikring, nedbetaling av lån, kom. avg. m.m.
Herav:
Strøm 718,-
Felleskostnader 2.176,-
Lån 4.924,-
Kabel-tv/internett 299,-

Etasje

1. etasje

Garasje / Parkering

Det er parkeringsplasser tilgjengelig i Vikinggrenda, eller på de store parkeringsplassene tilhørende skianlegget rett ved siden av. Elbil kan lades ved nærbutikken.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 869.199 pr. 31.12.2019
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bærende konstruksjoner i tre og betong. Gulv på grunn av betong. Isolerte yttervegger kledd med stående panel, pusset mur/betong og laft. Saltakkonstruksjonen bygget i tre tekket med torv.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 27.12.1993 for eiendommen.
Gjennstående arbeider ifølge dokumentet er:
-Avtrekk fra dusj/wc, samt ventil i eller ved dør mangler på alle enheter.
Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjennstående arbeider. Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 41 kvm
1. etasje:
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad, badstue, entré, kjøkken og 2 soverom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod like utenfor boligen.
Takhøyder er på tilfeldig valgte steder i boligen målt til: 2,19 m.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken til andre. Se borettslagets vedtekter § 5-2 for mer informasjon.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
Hytten har pr. d.d. leieavtale med Skistar for inneværende sessong frem til 1. mai.

Oppvarming

Fritidsboligen varmes opp med elektriske varmeovner kombinert med vedfyring. Elektrisk oppvarming på bad.

Løpende kostnader

Trysil kommune har eiendomsskatt for alle eiendommer med bygninger og tomter. Kommunestyret vedtok 17. desember 2019 at skattesatsen skal være på 1,8 promille og bunnfradraget på 250 000 kroner for boliger og fritidsboliger. Stortinget har i tillegg bestemt at takstverdien skal reduseres med 30 % før eiendomsskatten regnes ut. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av kommunen. Dette blir fakturert 2 ganger pr. år - i mars og i september.

Regulering

I følge kommunen er eiendommen er regulert for bolig, fritidsbolig, utleie, servering og skianlegg. Godkjent utnyttet til fritidsbolig for eie eller utleie. Området for øvrig er utbygget ihht. gjeldende reguleringsplan/kommuneplan. Kommunens arealplan for 2014-2025 vedtatt 18.02.2014 og "Reguleringsplan Trysilfjell Turistsenter", godkjent 15.12.2009. Eiendommen hører inn under kategori BU. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
En servitutt er en rettighet eller forpliktelse for sameiet. Den kan være positiv eller negativ.
På eiendommen er det tinglyst 4 servitutter:
Dagboknr. 3459 tinglyst 12.07.1993: Festekontrakt med vilkår.
Dagboknr. 3459 tinglyst 12.07.1993: Festekontrakt med vilkår.
Dagboknr. 8288 tinglyst 18.12.2003; Bestemmelse om benyttelse.
Dagboknr. 1844 tinglyst 25.03.2004: Fellesobligasjon for borettsinnskudd.
Disse omhandler bestemmelser og vilkår om festekontrakten, samt borettslagetslagets innskudd og fellesgjeld. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.
Alle servituttene vil følge eiendommen . Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Hytten deler innkjøring med de andre andelene som er privat vei.

Borettslag

Vikinggrenda Borettslag, Orgnr.: 986131795 består av 58 andelsleiligheter. Borettslaget har adresse Vikinggrenda 1-28 med gnr. 37 og bnr. 608-609.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.
Boligselskapet har avtale med Trysil Utmarkslag BA om snørydding.
Forsikret hos Gjensidige Forsikring med polisenummer 72343085.
Borettslaget har egen hjemmeside: vikinggrenda.herborvi.no
Større vedlikehold og rehabilitering:
2014: Malt 14 hytter mørkere.
2014: Skiftet tak på 14 hytter.
2013: Nytt tak hus 13.
2013: Ventilasjon på bad i 20 enheter.
2012: Fjerne trær på tak inkl. gresslipp.
2011: Nye vinduer og terrassedører.
2011: Nye tak i hus 2, 3 og 14.
2010: Ny utvendig steinforblending av piper.
2010: Nye terrasser.
2010: Nye tak i hus 5 og 6.
2009: Nye tak i hus 9 og 10.
2008: Nye ytterdører.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 658.198,- pr. 01.10.2020
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 29.845,- pr. 31.12.2019
Borettslagets lån utgjør totalt kr 42.515.183,- pr 01.10.2020 og lånevilkårene er:
Lånenr.: DNB-12127907267
Restbeløp: 658.198,-
Kapitalkostnader: 1.070,-
Type: Annuitet
Rest løpetid: 13 år og 6 mnd
Termin pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 1.95%
Lånet er avdragsfritt til 01.01.2023. Estimert endring i kapitalkostnader etter avdragsfrihet er kr 4.372,-.
Hytteeierene betaler fortsatt lån og avdrag til borettslaget, mens borettslaget kun betaler ned renter på lånet. Avdragsdelen går til oppbygging av egenkapital for borettslaget.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr 2.511.123,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 2.040.500,- i overskudd.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alt i boligen medfølger kjøpet.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.