Drammen

Ærverdige Rød Gård | Særegen sveitserstil | Originale detaljer | 2 etasjer + full kjeller | gulvvarme | Stort potensiale

Øvre Eikervei 45 , 3048 Drammen

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

14%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

63%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 238 m²
Bruksareal 258 m²
Tomt 504 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 5
Byggeår 1896
Gårdsnummer 109
Bruksnummer 160
Energimerking G
FINN.no 198413121
Sist endret 05.05.2021 11:08
Prisantydning 7 400 000
Totalpris 7 590 769
Ligningsverdi 1 594 955,-

Beregnet totalkostnad

7 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 750,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 190 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 590 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

71-20-0145

Adresse og matrikkel

Øvre Eikervei 45, 3048, Drammen, Gnr. 109 bnr. 160 i Drammen kommune, samt 2/23 ideel andel i Gnr. 109 Bnr. 159.

Eier

Nina Kristin Fallingen Anders Myhre

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for 2019 var kr. 10 966,10
Det er estimert en årsprognose på kr 6 440,25 for året 2020. Kommunale avgifter avhengig av forbruk.

BRA/PROM

258 / 238 m²

Antall soverom

5

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Byggeår

1896

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 40.000 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 504 kvm, Eierform: Eiet tomt
Beplantet og opparbeidet flat tomt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktiv og skjermet fra vei, med flere lune uteområder på Gulskogen i Drammen. Her bor du idyllisk til i en enebolig med hyggelig beliggenhet på Rød Gård. Det er kort vei til Drammenselva med turstier (ca. 25 minutters gåtur til Drammen sentrum). Området er svært rolig, barnevennlig og har en bilfri tun, med lekeplass nesten rett utenfor døren.
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Rema 1000, Kiwi og Meny ved og på Gulskogen Senter, som har 120 butikker og 1100 gratis parkeringsplasser. Det er ellers kort vei til sentrum med Bragernes torg, gågatene og kjøpesentre. Fra Gulskogen kan du ta både buss og tog. Nærmeste holdeplass er Liebakken som ligger ca. 50 meter fra boligen. Fra Gulskogen togstasjon er det avgang til både Kongsberg og Oslo én gang i timen. Ved å benytte bil tar det ca. 6 min til sentrum, 12 min til Mjøndalen, 13 min til Konnerud, 35 min til Kongsberg og 40 min til Oslo S.
Fra eiendommen er det gangavstad til Rødskog barneskole og flere barnehager. Elever i ungdomstrinnene går til Gulskogen barne- ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i Drammen og omegn, og på Papirbredden holder Universitetet i Sørøst-Norge til.

Stuer & Spisestue

Boligen har flere store stuer med hvert sitt preg med originale detaljer. Alle rommene er i god størrelse med heltre gulvbord og vinylbelegg. I en av stuene er det montert peisovn, ellers er det vannbårenvarme i hele 1. etasje. Veggene er både tapaserte og malte med dekor og utforminger. Himlingsflater med panel, plater og malt lerret. Det er profilerte innerdører.

Loft

Loftet ligger i 2. etasje med 1-stav parkett på gulv og veggflater med panel tapetserte og malte flater. Himlingsflater/skråtak med panel og malte plater. Profilerte innedører. Det er noe umalte gipsplater. Her er det god plass til tv-stue ved peisovnen fra 2017. Ellers tilgang til 3 soverom, flere boder og et uinnredet rom.

Kjøkken

Et stort og romslig kjøkken med mye skapplass. Det er heltre gulvbord fra byggeår, samt fliser. Veggflater av malt panel og himling er av malte flater. Kjøkkeninnredning fra Ikea år 2002 med profilerte og glatte fronter. Benkeplaten er av heltre med nedfelt oppvaskum med ett-greps blandebatteri. Av hvitevarer er det integrert oppvaskmaskin, integrert stekeovn, nedfelt keramisk koketopp og ventilator.Vannrør av type rør-i-rør fra 2002.

Bad, vaskerom & toalett

Flislagt bad med varme i gulv fra år 2002. Badet inneholder servantskap med malte profilerte fronter heldekkende med ett-greps blandebatteri. Frittstående badekar med veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj. Dusjhjørne med dusjforheng med nedsenket gulv i dusjen. Veggmontert to-greps blandebatteri i dusjsonen tilkoblet regn- og hånddusj. Gulvmontert toalett.
Vaskerom av ukjent alder med vinylbelegg på gulv, plater på vegger og i himling. Her er det opp legg for vaskemaskin. Vannrør av type rør-i-rør fra 2002. Vaskerommet ligger ved kjøkkenet med egen inngang fra utsiden av boligen. Rommet har behov for utbedrende tiltak for og tilfredsstille dagens krav til våtrom.
Det er i tillegg en separat ekstra toalett ved entré/trappehallen. Toalettrommet er fra byggeår og har malte gulvbord, tapaserte  og malte veggflater. Rommet inneholder gulvmontert toalett, servantskap med brune glatte fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Vannrør av typen rør-i-rør fra år 2002.

Kjeller

Kjelleren med potensiale, her er det adkomst via utvendig trapp. Gulvflater med støpte flater, tegelstein og jordgulv. Veggflater med synlige murflater. Kjelleren har lav takhøyde (Ca 1,67-1,80 meter) og dermed ikke tatt med i areal beregningen.

Soverom

Boligen har tilsammen 4 soverom pr. d.d. Hvorav 3 soverom er i 2. etasje og 1 soverom i 1. etasje. Alle rom er store og har god plass til stor seng, garderobeskap og eventuelle kommoder. Det ene soverommet i 2. etasje er tilknyttet en bod.

Diverse

-Sikringsskap med automatsikringer er plassert på kjøkken, stue 2. etasje og i kjeller. Det elektriske anlegget er i følge eier fra år 2001. Det er fortsatt en del gjenstående arbeider på det elektriske anlegget i 2. etasje.
-Det er sentralstøvsuger i boligen.
-Gulvoverflatens materiale er stedvis slitt/aldringspreget.
-Lerretshimlinger har stedvise sprekker/skader.
-Vegger er stedvis aldringspreget slitte i stuer. I tillegg har tapet stedvis manglende vedheft til underlaget.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Garasje / Parkering

Det er parkering på fellesparkeringplass. Det er ellers mulighet for å opparbeide parkering på egen tomt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 594 955 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 741 837 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Boligen har nærhet til flere skoler og barnehager i området.
Skoler:
Rødskog skole (1-7 kl.) 0.6 km
Gulskogen skole (1-10 kl.) 1.6 km
Øren skole (1-7 kl.) 1.8 km
Åssiden skole (1-7 kl.) 2 km
Børresen skole (8-10 kl.) 2.8 km
Akademiet Ypsilon vgs 1.2 km
Akademiet videregående skole Drammen 2.7 km
Barnehager:
Gulskogen barnehage avd. Øvre Eiker 0.2 km
Tellus barnehage (0-5 år) 0.2 km
Gulskogen barnehage avd. Rødgata 0.3 km
Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget). Nabolagsprofilen vedlagt i salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn i deler av kjelleren. Grunnmur i naturstein. Yttervegger i tømmer og bindingsverk med utvendig stående trekledning. Etasjeskillere i trekonstruksjon. Vinduer 2-lags glass med karmer og rammer i tre i ulikeårstall fra eldre årgang, 2000, 2001 og 2017. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein. Yttertaktekking inkludert undertakspapp, sløyfer og lekter er i følge nåværende eier fra omkring år 2001. To skorsteiner i tegelkonstruksjon fra byggeår. Drenering er av ukjent alder. Balkongen er oppført i trekonstruksjon med støpt dekke belagt med fliser. Takoverbygg oppført i trekonstruksjon inkludert taktekking bestående av pappshingel.
Bemerkninger:
-Balkongen har generelt høy slitasjegrad. Det ble påvist løse fliser samt stedvise råteskader i bunnsvill. Utbedrende tiltak bør derfor påregnes.
-Takoverbygg har generelt etterslep av vedlikehold. Synlige skader i pappshingel påvist.
-Yttervegger i sin helhet har etterslep på vedlikehold/overflatebehandling. Utbedrende tiltak bør derfor påregnes.
-Vindusomrammingen har stedvise råteskader.
-På soverom 2 på loftet ble det påvist synlige skjevheter i himling samt stedvise fuktmerker i himling ved skorstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

I henhold til kommunens arkiv finnes det ikke byggetegninger, midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Kommunen opplyser at bygget er byggeanmeldt. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at kommunen ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998.
Det er i følger eier at det er foretatt små endringer i husets fasade ved å sette inn takvinduer i 2. etg. i år ca. 2008-2009, dette er ikke meldt inn til kommunen. Ellers er 2. etasjen påbegynt med oppgraderinger de senere år.
Det er ikke foretatt noen offentlig kontroll av arbeidene. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Kommunen kan kreve at dagens forskrifter og lovverk legges til grunn ved omsøking, disse setter bl. annet krav til takhøyde, lysflate, ventilasjon, rømningsvei, brannsikring, størrelse på uteareal, antall parkeringsplasser mv. Uavhengig av reaksjonsform fra kommunen, blir dette kjøpers ansvar og risiko siden boligen selges slik den fremstår.

Boligens areal

Primærrom: 238 kvm, Bruksareal: 258 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 145 m².
Primærrom: 145 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, kjøkken, bad, toalettrom, vaskerom og 4 stuer.
2. etasje:
Bruksareal: 113 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og 3 soverom.
Sekundærrom: 20 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 3 boder.
Det er i tillegg et uinnredet rom på ca. 11 m² i 2.etasje som ikke måleverdig areal på grunn av ikke tilfredstillende gulv. Kjeller er ikke måleverdig areal på grunn av lav takhøyde (ca 1,67-1,80 meter). Rommet og kjelleren er ikke medregnet i arealoppsettet over.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming med vannbåren varme i 1.etasje. Forøvrig vedfyring. Det er plassert dobbeltmantlet varmtvannsbereder på 120+160 liter fra år 2002 i kjelleren.
I følge boligssalgsrapporten er det grunn til å tro at det kan være oljetank nedgravd i eiendommen, da at det er synlige påfyllingsrør og lufterør. Kostnader ved sanering og oppgraving av tanken må bæres av kjøper.

Løpende kostnader

Alarm og brann avtale hos Verisure ca. kr 500,- pr. mnd.
Visat / Telenor er levereandør av tv og internett ca. 450,- pr mnd.
Eiendommen er en del av velforeningen Rød Gård Vel og vel-avgiften er på kr 5.000 i året. Dette inkluderer snømåking og strøing på fellesarealene, tilgang på hageverktøy og praktisk redskap, tilgang til pent opparbeidede fellearealer med en lekeplass og parkeringsplasser på fellesparkeringen.
Eventuelt innboforsikring kommer i tillegg.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. Når er en bolig er at det vil være restriksjoner ved fasadeendring, utbygging og riving.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål ihht. reguleringsplan 060254-6 datert 26.01.1999 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen servitutter tinglyst på eiendommen. Eiendommen er opprettet fra hovedbølet gnr:109 bnr:159 i år 2000. På denne eiendommen er det tinglyst  2 servitutter som omhandler bestemmelser om rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde vann- og kloakkledninger og pliktig medlemskap i velforening for beboere.
Alle servitutter vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Lysekroner på 3 rom.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.