# Brånåsen

Flott 4 roms selveier, panoramautsikt, sol til kl. 2230, garasje/el-lader, egen tursti til marka, stor stue, gasspeis

Skolsegglia 20 , 2019 Skedsmokorset

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 110 m²
Bruksareal 113 m²
Bruttoareal 130 m²
Tomt 18 872 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 4
Soverom 3
Etasje 4
Byggeår 2005
Gårdsnummer 45
Bruksnummer 83
Energimerking D
FINN.no 210088071
Sist endret 10.06.2021 12:55
Prisantydning 6 280 000
Totalpris 6 445 707
Ligningsverdi 1 458 150,-

Beregnet totalkostnad

6 280 000,- (Prisantydning) 1 668,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 281 668,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 155 020,- (Dokumentavgift) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 164 039,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 445 707,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Flott og innholdsrik 4-roms endeleilighet i et attraktiv og veletablert boligområde på Brånåseni. Leiligheten har vestvendt balkong på ca. 14 kvm med flott utsikt med ettermiddagssol og kveldssol til langt på kveld. Videre inneholder boligen entré, tre soverom, kontor, bad og gjestetoalett, stor stue med gasspeis, åpen kjøkkenløsning, tre boder og garasjeplass. Leiligheten har god planløsning med store vinduer og er godt vedlikeholdt med lyse overflater og 3-stavs parkett.
Kort om leiligheten:
-Endeleilighet med flere vindusflater
-Balkong på ca. 14 kvm med utsikt og kveldssol
-Tre boder
-Heis i bygget
-Gasspeis
-Garasjeplass med elbilader
-God planløsning med store rom
-Attraktiv og veletablert boligområde
-Stille område uten gjennomgangstrafikk
-Markanært og samtidig sentralt
-Kort vei til skoler og barnehager

Innhold

4. etasje:
Entré, gang, stue, kjøkken, bad, kontor, tre soverom og bod.
Annet:
-Utvendig bod på balkongen
-Kjellerbod
-Garasjeplass

Entré

Lys og romslig entré med svarte fliser, lyse veggoverflater og downlights. Det er et stort skyvedørsgarderobe med speil for både klær og sko. Entreen har varmekabler, ellers tilknyttet en porttelefon.

Stue

Luftig og romslig stue med store vindusflater som gir gode lysforhold. Rommet er belagt med 3-stavs parkett og har lyse malte vegger. I hjørne er en gasspeis for ekstra hygge og varme. Stuen har en god planløsning med åpen kjøkkenkrok og utgang til stor vestvendt balkong. Her er det god plass til flere alternative innredningsmuligheter.

Kjøkken

Pent, åpen kjøkkenløsning i krok mot stue. Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter, benkeplate av heltre med underlimt oppvaskkum i rusfritt stål. Det er fliser mellom benk og overskap, samt belysning og stikkontakter under overskapet. Av integrert hvitevarer finnes det kjøleskap og oppvaskmaskin fra Bosch, stekeovn og mikro fra Mielé, samt induksjonstopp. Det er ellers montert ventilator i overskap med avtrekk ut av bygget fra Flexit.

Bad og toalett

Stilig flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt servantskap med høyglans fronter, vegghengt speil med belysning, vegghengt toalett fra Ifö og dusjhjørne med innfellbare dører med dusjarmatur fra Grohe. Det er ellers opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.
Rett ved siden av badet er det en ekstra toalettrom. Rommet er flislagt med varmekabler i gulv. Innredet med vegghengt servant, speil med overbelysning og stikkontakt, samt en gulvmontert toalett fra Gustavsberg.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en romslig balkong på 14,4 kvm. Balkongen vender mot vest og har flott utsikt med ettermiddagssol og kveldssol til langt på kveld. Her er det god plass til diverse utemøbler. Balkongen er belagt med fliser og har stikkontakter, elektrisk markise, strålelampe og
blomsterkasse.

Soverom

Leiligheten har totalt 3 soverom. Alle soverom er i god størrelse med plass til store senger, nattbord eller kommode. På soverom et av soverommene er det inngang til et kontor. På et annet soverom er det inngang til en romslig bod for diverse oppbevaring. Disse rommene kan eventuelt gjøres om til omkledningsrom. Alle rom har garderobeskap som vil medfølge leiligheten.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde i Lillestrøm kommune, sentralt plassert midt mellom Oslo og Gardermoen. Her er det nærhet til skog og mark, men samtidig sentralt. Området kan by på flotte turområder og flere gode aktivitetstilbud for alle og enhver. Blant annet finnes det fotballbane, ballbinge, golf, lekeplasser, idrettshall, svømmehall, skiløyper, alpinanlegg og treningssenter. Fra boligen har du tilgang til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Se nabolagsprofil på neste side for mer informasjon om blant annet skoler og barnehager i området.
Det er kort vei til Skedsmo senter som har et variert utvalg butikker og gode servicetilbud. En liten biltur unna ligger Lillestrøm og Strømmen, som kan tilby alt man ellers måtte ønske seg av flotte butikker, kafeér, restauranter og uteliv. Godt kollektivtilbud med buss til og fra Skedsmokorset. Kort vei ut på E6 med rask adkomst til både Oslo og Gardermoen (Ca. 25 minutter begge veier). Ca. 25 km. til Oslo sentrum og ca. 8 km. til Lillestrøm.

Felleskostnader

3 494 pr. mnd. og inkluderer: drift og vedlikehold, trappevask, felles byggforsikring, grunnpakke tv/internett, kommunale avgifter, a-konto gass-peis.
Herav:
Felleskostnader : kr 3 098,-
Akonto gass: kr 275,-
Vedlikehold: kr 121,-

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 1 668,- pr. 31.12.20
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 3 220,- pr. 31.12.20
Sameiet tok opp et kortsiktig lån i DNB stort kr 960 000,-, med avdragsfrihet i 1 år og som ble innfridd i sin helhet i 2020.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Lillestrøm kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget og utgjør kr 4.507,- pr. d.d. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.lillestrom.kommune.no/skatt-bevilling-og-naring/skatt-avgift-og-gebyrer/eiendomsskatt/om-eiendomsskatt/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 458 150 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 249 341 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 130 kvm
4. etasje:
Bruksareal: 113 m².
Primærrom: 110 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, bad, kontor og 3 soverom.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.
Leiligheten har en utvendig bod på balkongen på 2 m². Den utvendige boden er ikke medberegnet i boligens sekundær areal grunnet utvendig adkomst. Boligen disponerer en kjellerbod på 5,3 m².
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 03.02.2021 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 18 872 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesområder opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater, garasjeanlegg, biloppstillingsplasser og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Det følger med egen oppmerket parkeringsplass i garasjen under bygget. Det er montert opp ladeenhet som hurtiglader El-bil av typen Zaptec, denne medfølger salget.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger av utvendig forblendet med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran. Leiligheten har Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB med Yale Doorman-lås. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 15.03.2006 for eiendommen.

Adgang til utleie

Hver seksjonseier er hjemmelsinnehaver til sin seksjon og har eksklusiv rett til bruk av bruksenheten, herunder rett til utleie. Ved utleie må det meddele styret og forretningsfører personalia for registrering.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme i bad og toalettrom, samt med gasspeis. Leiligheten har Høiax varmtvannsbereder på ca. 120 liter stående under kjøkkenbenk.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 10-12.000 kwh ifølge selger.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 10 -12.000,- pr. år.
Dette inkluderer lading av EL-bil og bruk av varmekabler ifm oppvarming
Det benyttes også gass ifm. oppvarming. Kostnad relatert til gassforbruk ca. kr. 8-10.000,- pr år. Forbruk gass avregnes i forhold til forbruk en gang pr år pr. leilighet.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til hovedsakelig boligformål iht. reguleringsplan og tilhørende reguleringsbestemmelser for 243/92 Brånåsen og 243C Brånåsen-Feltene 10,13 og 15, vedtatt 22.06.1992 og 21.06.2001. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
På eiendommen er det tinglyst 3 servitutter:
Dagboknr. 14125-1/8 tinglyst 20.09.1999: Avtale om felles utbygging av eiendommene. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dagboknr. 7237-2/8 tinglyst 29.04.2002: Veggrunn skal fradeles og tilbakeskjøtes Skedsmo kommune vederlagsfritt. Gjelder denne registerenheten med flere.
Dagboknr. 7238-2/8 tinglyst 29.04.2002: Veggrunn skal fradeles og overskjøtes Skedsmo kommune vederlagsfritt. Gjelder denne registerenheten med flere.
Alle servituttene vil følge eiendommen . Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lillestrøm kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Skolsegg Terrasse, org.nr. 988892068., består av 81 seksjoner.
Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS
Sameiets revisor er Revisoren AS.
Fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring med polisenr. 77176998.
Telia er leverandør av tv/internett.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene tillatt.

Tilbehør

Følgende er spesielt avtalt om tilbehør: Alle hvitevarer på kjøkken medfølger leiligheten. Alle garderobeskap for klær medfølger. Alle taklamper medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skolsegglia 20, 2019, Skedsmokorset, Gnr. 45 bnr. 83 snr. 40 orgnr. 988892068 i Lillestrøm kommune

Eier

Per Nilsen Wenche Marie Sannes

Oppdragsnummer

71-21-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.