#NESKOLLEN

Pen 2-roms | Markterrasse | Garasjeplass | Åpen stue/kjøkken | Barnevennelig og populært boligfelt | Kveldssol

Herkulesvegen 3A , 2165 Hvam

BE OM SALGSSUM
Magnus Nordli
Magnus Nordli Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

15%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

58%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 52 m²
Bruksareal 52 m²
Bruttoareal 57 m²
Tomt 4 804 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2000
Gårdsnummer 79
Bruksnummer 129
Energimerking E
FINN.no 213367223
Sist endret 05.05.2021 08:39
Prisantydning 1 390 000
Totalpris 1 673 027
Ligningsverdi 474 692,-

Beregnet totalkostnad

1 390 000,- (Prisantydning) 267 524,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 657 524,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 673 027,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Herkulesvegen 3A - en fin 2-roms leilighet i Nesskolltunet borettslag.
Leiligheten kan sjarmere med en nordvendt markterrasse på ca. 7 m² med fint utsyn over nærområdene.Inne fremstår leiligheten med arealeffektiv planløsning og stilrene overflater. Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et hyggelig allrom med plass til både
sofa, tv-møbel og spisebord samt en kontorkrok. Soverommet er lyst og luftig og har god plass til garderobeskap, og nattbord. Leiligheten disponerer en bod i underetasje på ca 3 m², og  egen parkeringsplass, i tillegg til
gjesteparkering på eget parkeringsareal.
  
Markterrasse på ca. 7 kvm. Store vinduer og gode lysforhold Parkeringsplass i garasje Åpen stue kjøkken løsning God planløsning Bod i underetasje på ca. 3 m². Populært og barnevennelige boligområdet Gode friluftsområder

Innhold

U . etasje/kjeller:
Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
Annet:
- En bod i U.etasje på Ca. 3 m².
- Parkeringsplass

Entré

Lys og fin entré belat med vinylbelgg. God plass for yttertøy og sko i garderobe og vegghengte knagger.

Stue

Luftig og romslig stue med store vinduesflater som gir gode solforhold. Rommet er belagt med enstavs parkett og har kyse malte vegger. Stuen har en god planløsningmed med med plass til soffa gruppe, spisebord og kontorløsning.
Det er satt opp en lettvegg i stua slik at man får et ekstra "rom" som kan brukes til for eksempel kontor eller sovealkove. Veggen kan enkelt fjernes om man ønsker det.

Kjøkken

Åpen stue/kjøkken løsning.Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og belysning under overskap, samt ventilator. Fliser på vegg over benkeskap. Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Frittstående kjøleskap, og opplegg for oppvaskmaskin. Automatisk vannstopper tilknyttet oppvaskmaskin er montert. Kjøkkeninnredning fra byggeår, modernisert i senere tid med ny benkeplate. Ventilator me styring til avtrekk.

Bad

Pent flislagt bad med gulvvarme fra byggeår. Badrommet er innredet med benkeskap med glatte fronter, servant, speil og belysning. Videre har badet dusjkabinett, gulvmontert klosett og opplegg for vaskemaskin. Ventilator i kjøkken med styring til avtrekk fra kjøkken og bad.Luftespalte med lufttilførsel under dør.

Markterrasse

Fra stuen er det adkomst til nordvendt markterrasse på ca 7 m². Her kan du nyte ettermiddags og kveldsolen. Her kan du sette opp møblement og nyte dagene.

Soverom

Soverom av god størrelse med plass til stor seng, nattbord, kommode og øvrig møblement. Rommet har et stort vindu uten innsyn, som gir rommet mye naturlig lys og koselig stemmning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og barnevennelig boligområdet på Neskollen i Nes kommune, med kort vei til Jessheim og Årnes. Boligen har nærhet til to dagligvarebutikker (Rema 1000 og Coop Extra), Mix kiosk, frisør, barnehager, barneskole, skolefritidsordning og idrettsanlegg. Feltet har også egne fotballbaner, basketballbane, håndballbane, volleyballbane, samt treningssenter.
Neskollen ligger i naturskjønne omgivelse med meget gode tur- og treningsmuligheter både sommer og vinter.
Det er flere skogsløyper og turstier til turopplevelser og rekreasjon, med blant annet oppkjørte lysløyper på vinterstid, og stolpejaktløyper på sommertid. Hvamsetertjernet ligger i nærheten, hvor det er bade - og grillmuligheter på sommeren, og et treffpunkt for familieskøyting på vinteren.
Det lokale idrettslaget HVAM IL arrangerer aktiviteter i nærmiljøet, og har lagt til rette et stort idrettsanlegg med kunstgress- og grusbaner og skatepark. Nes Arena ligger også på Neskollen med innendørs løpebane, treningssenter, klatrevegg m. m.
Rommen Golfpark og Hvam golfbane ligger i nærheten, og Miklagard Golf Klubb som har en 18-hulls internasjonal mesterskapsbane som har fått flere utmerkelser for kvalitet og design ligger på Kløfta kun 10 min kjøringtur i fra boligen.
I tillegg tilbys det  ishall, kino, kulturhus, opplevelsesmuseer, kunstforening og ridesenter. Nes Kirkeruiner som er en vakker og populær park med samlingspunkt for bryllup, gudstjeneste, konserter og andre kulturaktiviteter ligger i umiddelbar nærhet til Neskollen.
På Amfi senteret i Vormsund finner du servicetilbud som dagligvarebutikker, skobutikk, klesforretninger, apotek, tannlege, fysioterapi m. m, og Jessheim som fikk bystatus har ett rikt servicetilbud med blant annet kino, kulturhus og ett stort bysenter med over 140 butikker.
Nærmeste bussholdeplass ligger kun ca. 500 m i fra boligen, hvor du finner adganger til Jessheim, Årnes og Oslo Lufthavn.
Avstander med bil:
Gardermoen: ca. 22 min.
Årnes: ca. 13 min.
Jessheim: ca. 14 min.
Hurdal skisenter: ca. 51 min.
Oslo: ca. 35 min.

Felleskostnader

5 926 pr. mnd. og inkluderer: parkering, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, kabel-TV/ bredbånd, utvendig vedlikehold, snømåking/plenklipp, vannavgift, byggforsikring, foretningsførsel.
Herav:
Stipulerte kapitalkostnader kr 426,-
Stipulerte kapitalkostnader kr 2.056,-
Felleskostnader drift kr 3.444,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 267 524,- pr. 17.03.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 70 774,- pr. 31.12.20.
Borettslagets lån utgjør totalt kr 7.319.136,- pr 17.03.2021 og lånevilkårene er:
Lånenr: 12124805757, DNB BANK ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 17.03.2021: 1.79% pa.
Antall terminer til innfrielse: 40
Saldo per 17.03.2021: 7 319 137
Andel av saldo: 267 524
Første termin: 20.12.2019 Første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 20.12.2030 )
Flytende rente

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Boligselskap er tilknyttet sikringsordning gjenom BORI.
Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal
vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 474 692 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 708 891 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 57 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
Annet:
- En bod i U.etasje på Ca. 3 m².
- Parkeringsplass
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 804 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Boligen disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Byggemåte

Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger i betongkonstruksjon forblendet med trepanel. Yttertak i saltakkonstruksjon, tekket med takstein.Etasjeskiller i betong. Vinduer med tolags isolerglass, fra byggeår. Terrassedør med tolags isolerglass, fra byggeår. Entrédør i brannklasse B-30 med 35 desibel lydmotstand.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse er rekvirert, men foreløpig ingen tilbakemelding fra kommunen.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming. Gulvvarme i bad. Varmtvannsbereder på ca. 115 liter, montert i benkeskap på kjøkken.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 7200 kWh pr. år.
Energiforburket vil varirere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Regulering

Eiendommen er regulert til annet kombinert formål iht reguleringsplan med tilhørende bestemmelser "BOLIGFELT B2.1, NESKOLLEN" datert 30.04.1999. Området er regulert til bolig, kjørevei, fortau, gang/sykkel vei, friområder, felle kjøreareal, felles areal og felles parkering. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligen overdras fri for pengeheftelser utenom borettslagets fellesgjeld.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
På eiendommen er det ingen servitutter tinglyst. Kjøpers bank vil få pant etter heftelser og servitutter tinglyst i eiendommen/andelen.
Kjøpers bank vil få pant etter heftelser og servitutter i grunnboken.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Nes kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget  Neskolltunet , org.nr. 981 507 150, består av 32 andelsleiligheter - fordelt på 3 byginger.
Borettslagets eiendommer, bygninger m.m er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA med polisenummer 84955217.
Forretningsfører er Bori BBL.
Borettslagets revisor er SLM Revisjon AS.
Borettslaget har TV/bredbånd tilknyttet Teila.
Større vedlikehold og rehabilitering:
2018: Rens av viftesystemet
2017: Spyling av rør
2017: Maling av blokker fremside
2015: Fjernet hekk og satt opp gjerde på baksiden
2014: Malt panel og vidueskarmer på baksiden blokk 1 og 3
2013: Sjekket tak og byttet ut ødelagt takstein
2013: Byttet ut alt felles el-anlegg
2012: Drenering blokk 1
2011: Drenering blokk 3
2008: Malin av begge blokker.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er blitt utlyst parallelt slik at avklaring på forkjøpsretten blir raskere. Meldefrist er 09. april 2021 kl. 1400.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene tillatt. Det er tillatt å holde hund eller innekatt i borettslaget med inntil 2 husdyr pr. leilighet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin, hyller fastmontert på vegg, samt skap i entré og på soverom. Fastmonterte taklamper medfølger også.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Herkulesvegen 3A, 2165, Hvam, Gnr. 79 bnr. 129, andelsnr. 17 i Neskolltunet borettslag med orgnr. 981507150 i Nes kommune

Eier

Ken Ronny Thomassen

Oppdragsnummer

71-21-0013

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.