Trysil

Innbydende og pen 4-roms selveier | Ski in/out | 3 sov | 8 sengeplasser | Terrasse ca. 15 kvm | Utsikt mot fjellet

Fageråsen 1184 D , 2420 Trysil

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

20%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Bruttoareal 78 m²
Tomt 4 155 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 2006
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 905
Energimerking D
FINN.no 208901627
Sist endret 01.03.2021 16:31
Prisantydning 3 500 000
Totalpris 3 601 519

Beregnet totalkostnad

3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 92 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 101 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 601 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innbydende og pen selveierleilighet i 4-mannsbolig. Beliggende i et populært og sentralt hyttefelt på Fageråsen. Leiligheten er godt vedlikeholdt og oppgradert med nymalte vegger i gang og stue fra 2016 og baderomsinnredning fra 2012. God planløsning med åpen Sigdal kjøkken mot stue, samt 3 soverom med 8 sengeplasser. Det er ellers utgang til en stor og forsterket terrasse med gode solforhold og utsikt mot bakken.
Kort om leiligheten:
-Pent vedlikeholdt med moderne og tidløs innredning.
-God planløsning
-Stor terrasse på ca. 15 kvm med gode solforhold og utsikt
-Kvalitet kjøkken fra Sigdal
-Baderomsinnredning fra Kvikk
-Bad med steamdusj og tilgang til sauna
-Peisovn fra Nord
-Skibod på ca. 3 kvm utenfor leiligheten
-To parkeringsplasser i sameiets fellesarealer
-Ski rett ut i bakken og hjem igjen.
-Gode utleie-inntekter (om man ønsker utleie, ingen utleieplikt)

Innhold

1. etasje:
Entré, stue, kjøkken, tre soverom, bad og badstue.
I tillegg disponerer leiligheten en bod utenfor bygget.
Ellers rett til to parkeringsplasser i sameiets fellesareal.

Entré

Innbydende entré med god plass til klær og sko. Rommet har fliser på gulv med gulvvarme og malt veggpanel fra 2016 med flere knagger. Entréen har også en liten nisje med dør for ytterligere oppbevaring eller klær. Rett utenfor har leiligheten tilgang til en bod på ca. 3 kvm.

Stue

Luftig stue med store vindusflater. Stuen er malt i 2016 med tidløs moderne farge og har pent gjennomgående furugulv. God planløsning med soner for sofagruppe og spisegruppe, i tillegg utgang til østvendt terrasse på ca. 15 kvm. I midten av rommet er det en god peis fra Nord for ekstra varme og hygge.

Kjøkken

Kjøkkenet er i åpenløsning mot stue med lys og pen innredning. Sigdal kjøkken fra 2006 med profilerte fronter. Benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur fra Mora. Det er benkebelysning og stikkontakter under overskap. Av hvitevarer er det integrert komfyr og platetopp fra Indesit og frittstående kjøleskap med frysedel fra Gram. Ventilator er montert over platetopp med avtrekk ut til det fri.

Bad

Pent bad med fliser i gulv med gulvvarme og malt MDF-plater på vegg. Badet har nyere innredning fra Kvikk i 2012 med blant annet vegghengt servantskap med skuffeseksjoner og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Grohe. Et stort speil med belysning over, samt knagger for håndklær. Videre er det montert en steamdusj med hånddusj og regndusj. Ellers montert gulvstående toalett og opplegg for vaskemaskin. Badet har inngang til sauna med sittegruppe. Badstuen har fliser på gulv, trepanel på vegg og himlingsplater. Det montert badstueovn fra Lagerholm Finnsauna.

Balkong

Fra stuen er det utgang til stor terrasse på ca. 15 kvm med gode solforhold og utsikt. Terrassen er belagt med terrassebord og forsterket i 2020. Her er det god plass til diverse utemøbler.

Soverom

Boligen har totalt 3 soverom, hvor alle rom har en god størrelse. Her er det plass til 8 sengeplasser fordelt på to køyesenger med dobbeltseng under og en dobbeltseng. Alle rom er i lyse farger og har også plass til kommoder og eventuelt garderobeskap.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populært og sentralt hyttefelt på Fageråsen i Trysil. Her finner du en rekke aktivitetstilbud året rundt for store og små i naturskjønne omgivelser. Dette er et paradis for frilufts entusiaster. Skitrekket og langrennsløper innover fjellheimen finner du rett utenfor døra. Akebakke, skianlegg, langrennsløper, sykkelløyper er bare noen av de ulike fasilitetene.
Leiligheten har nærhet til Radisson Trysil Mountain Resort, hvor du blant annet finner restaurant, bakeri, spa og svømmebasseng. Litt lengre opp ligger Høyfjellsenteret med butikker, puber og restauranter. Videre er det en kort kjøretur ned til Trysil sentrum hvor du finner dagligvareforretninger, butikker, restauranter, vinmonopol, Cafeer og legevakt og mye annet.
Norges største alpinsenter med 31 heiser og 68 bakker er god tilrettelagt for hele familien. Her finner du både bakker for store og små. Trysil alpinsenter er som skapt for familier, med slake bakker rundt Fageråsen og ned mot turistsenteret. Liker du bratte bakker finner du noe av det beste skandinaviske skisteder har å by på.
Området er naturskjønt med flere fjellvann, samt gode fiske- og jaktmuligheter. Sommerstid gir terrenget mulighet for turer til fots eller med sykkel. Flott klatrepark etablert i 2017 på sørsiden av fjellet. Det er relativt kort vei til 9- og 18 hulls golfbane, her finner du også minigolfbane for de minste. Et liten kjøretur unna finner du en din badeplass med kanoutleie, hvor du kan nyte naturen året rundt. Fra Trysil sentrum er det ca. 7 mil til Elverum, 10 mil til Hamar og 21 mil fra Oslo.

Felleskostnader

12 000 pr. halvår.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.

Fellesgjeld / lånevilkår

Det er ingen andel fellesgjeld for denne leiligheten pr. d.d.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 15 084,- pr. 31.12.20

Eiendomsskatt

Det er i Trysil kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 1,8 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.
Eiendomsskatten utgjør pr. d.d. kr 4.800,- og betales blir fakturert 2 ganger pr. år - i mars og i september.
For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se kommunes hjemmeside: https://www.trysil.kommune.no/tema/bolig-og-eiendom/eiendomsskatt/Sider/side.aspx

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 381 428 pr. 31.12.20
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 78 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, tre soverom, bad og badstue.
I tillegg disponerer leiligheten en bod på 3 m² utenfor bygget.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 15.02.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 4 155 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Leiligheten har rett til parkering på to biloppstillingsplasser i sameiets fellesområder.

Byggemåte

Leilighet i del av en 4-mannsbolig oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Yttervegger med liggende og stående trekledning. Saltak av trekonstruksjon tekket med takstein. Entredør med glassfelt. Vinduer og terrassedører med to-lags glass fra 2005.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 08.11.2006 for eiendommen.

Adgang til utleie

Med unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven, tinglyste fellesbestemmelser og bruksrettigheter og vedtekter har enkelte sameier har full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder også bortleie.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Varmtvannsbereder fra 2012 er plassert under sittegruppe i badstue. Naturlig ventilasjon med ventiler i vegg og vinduer.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 9.200 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9.200,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse iht. reguleringsplan "Trysil Høyfjellsenter - 20120400" datert 17.09.2013 med tilhørende reguleringsbestemmelser. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Det informeres at et bygg syd for blokk 1 skal settes opp. Denne leiligheten er i  blokk 2. Det nye bygget vil ta en del av utsikten til leilighetene i blokk 1, men berører ikke blokk 2.

Offentlige planer

Det informeres at et bygg syd for blokk 1 skal settes opp. Denne leiligheten er i  blokk 2. Det nye bygget vil ta en del av utsikten til leilighetene i blokk 1, men berører ikke blokk 2.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er ingen servitutter registrert på eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Trysil kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Fjellrypa, org.nr. 989776274, består av 20 seksjoner.
Forretningsfører er Accountor Trysil.
Forsikret i If Forsikring med polisenummer SP445610.91
Eidsiva-Altibox(Fjordkraft) er leverandør av tv/internett i sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap med fryseboks og komfyr med keramisk topp.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fageråsen 1184 D, 2420, Trysil, Gnr. 33 bnr. 905 snr. 5 orgnr. 989776274 i Trysil kommune

Eier

Rune Christian Løken Unni Roel Løken

Oppdragsnummer

71-21-0024

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.