#DAL

Pen 3-roms leil. m/ solrik balkong | Utsikt | Kveldssol | Peis | Sentralt | Nærhet til "Alt"

Folkeparken 13D , 2072 Dal

BE OM SALGSSUM
Magnus Nordli
Magnus Nordli Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

9%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

44%

av boligene er nyere enn 20 år

46%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 63 m²
Bruksareal 63 m²
Tomt 2 389 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2007
Gårdsnummer 88
Bruksnummer 201
Energimerking D
FINN.no 208703377
Sist endret 06.03.2021 13:15
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 2 686 600
Ligningsverdi 628 772,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) 12 281,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 612 281,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 300,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 74 319,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 686 600,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Pen 3-roms leilighet med solrik balkong. Leiligheten har god standard med nymalte vegger fra 2019 og gjennomgående eikeparkett. Stilrent kjøkken fra Ballingslöv og pent flislagt bad. Leiligheten ligger svært attraktiv og sentralt til i Dal med umiddelbar nærhet til dagligvare, offentlig kommunikasjon og skoler og barnehager. Boligen egner seg godt for førstegangs kjøpere og pendlere.
Kort om leiligheten:
Romslig med god planløsning Gjennomgående leil. med store vindusflater God standard Nymalte veggoverflater fra 2019 Gjennomgående eikeparkett på gulv Balkong med kveldssol og utsikt To boder Gasspeis og tilkoblingspunkt for gassgrill Balansert ventilasjonssystem Mulighet for garasjeplass for kr 600 i mnd. (satser p.r.) Meget sentralt beliggende Markanært

Innhold

2. etasje:
Entré, baderom, kjøkken/spisestue/stue og 2 soverom.
Utvendig bod i balkong og bod i fellesarealer i samme etasje som leiligheten.

Entré

Lys og romslig entré som forbinder alle rom i boligen. Entréen har eikeparkett på gulv og lyse malte flater fra 2019. I enden av gangen er det en nisje for garderobeskap med god plass til klær og sko.

Stue

Stort og romslig stue med tidsriktig farger på vegger, gjennomgående eikeparkett og store vindusflater. Her slippes det inn mye naturlig lys og rommet oppleves luftig. Stuen har en fin planløsning mot kjøkken, samt utgang til balkongen. I tillegg er det gasspeis for varme og ekstra hygge.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stue med god plass til spisebord. Kjøkkenet er fra Ballingslöv med glatte fronter og integrerte hvitevarer. Overskap
med belysning under, samt Villavent ventilator tilkoblet det balanserte ventilasjonsanlegget. Videre har kjøkkenet benkeplate av laminat med Husqvarna keramisk koketopp og nedsenket skylle- og oppvaskkum. Bak benken er det stilig platekledning med dobbelstikkontakt i lysarmatur. Ellers nisje for kjøleskap, integrert microovn i overskap, integrert stekeovn  fra Husqvarna og oppvaskmaskin fra Miele. Det er ellers mulighet for gasskomfyr på kjøkkenet.

Bad

Pent flislagt bad med gulvvarme. Badet inneholder servant med underskap, speil hylle med belysning, dusjkabinett med glassdører fra 2018, vegghengt toalett med Grohe innebygget sisterne og opplegg til vaskemaskin.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en solrik vestvendt balkong på ca. 7,6 kvm. Her får balkongen sol fra ca. 12-tiden til helt på kvelden. Det er god plass til diverse utemøblement og grill. Tilkoblingspunkt for gassgrill på veggen. Balkongen har også tilgang til en bod på ca. 2,6 kvm.

Soverom

Leiligheten har tilsammen 2 soverom plasser på hver sin side for entréen. Det store soverommet har god plass til stor dobbeltseng og nattbord. Rommet er malt i lune lyse farger og har et stort garderobeskap med skyvedører. Det andre soverommet har plass til en enkel seng og garderobe. Rommet kan eventuelt brukes som et barnerom, gjesterom eller kontor.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på Dal med gangavstand til dagligvarebutikk, buss- og togstasjon, barnehager og skoler. Området byr på veldig gode rekreasjonsmuligheter og i nærheten finner du Hasleråsen med flotte turstier og fantastisk utsiktstårn over hele Øvre Romerike.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Prix med umiddelbar nærhet eller med ca. 5 minutters kjøring til Kiwi Dal. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Amfi Eidsvoll med flere butikker og forretninger.
Den nærmeste bussholdeplassen er Furusetsenter, ca. 1 min bort fra leiligheten. Dal stasjon er 5 minutters gange unna. Med bil tar det ca. 16 min til Oslo lufthavn.

Felleskostnader

2 299 pr. mnd. og inkluderer: drift og vedlikehold, forretningsførsel, forsikring og tv/internett fra Altibox
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.
Det har kommet forslag til øking av felleskostnader for å møte fremtidige vedlikeholdsutgifter.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.
Selger opplyser om årlig service av gasspeis pr. d.d. er på kr 937,50.

Andel fellesgjeld

12 281

Andel formue

3 998

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 12 281,- pr. 31.12.20
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 3 998,- pr. 31.12.20
Sameiet har et lån på kr 186.620,- pr 31.12.20 i Handelsbanken. Dette nedbetales 12 terminer årlig.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kr. 8 642 og inkluderer: eiendomsskatt, vann- og avløpsgebyr.

Eiendomsskatt

Det er i Eidsvoll kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 1 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se kommunes hjemmeside: https://www.eidsvoll.kommune.no/aktuelt/eiendomsskatt-fra-2020/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 628 772 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 263 580 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, baderom, kjøkken/spisestue/stue og 2 soverom.
Utvendig bod på ca. 2,6 m2 er ikke medtatt i arealberegninger.
Leiligheten disponerer i tillegg 1 bod på ca. 2 m2 (takhøyde 2,43 m) i fellesarealer i samme etasje som leiligheten.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Læringsverkstedet Folkeparken bhg - 0.2 km
Læringsverkstedet Dal barnehage - 1 km
VIFO Romerike - Dalsliene barnehage - 1 km
Skoler
Dal skole (1-7 kl.) - 0.9 km
Råholt ungdomsskole (8-10 kl.) - 5.2 km
Hoppensprett vgs Jessheim - 11 km
Eidsvoll videregående skole - 12.1 km

Tomt

Areal: 2 389 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasjer, biloppstillingsplasser samt gangbaner.

Garasje / Parkering

Mulighet å leie garasjeplass etter ventelisteordning av sameiet. Dagens satser er kr 600,- pr mnd. Forøvrig muligheter for parkering på utvendige biloppstillingsplasser i sameiets fellesområder.

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 2007. Gulvflater i 1.etasje og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av lettklinkerbetong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader har pussede og malte overflater samt malt trepanel. Takkonstruksjon av tre i vinklet saltaks form utvendig tekket med betongtakstein. Vinduer fra byggeår med trerammer har 2 lags glass. Balkongdør fra byggeår med trerammer har 2 lags glass. Entredør av typen trefiber.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 13.11.2007 for eiendommen.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming. Høiax varmtvannsbereder på ca. 120 L er plassert i hjørne av kjøkkeninnredning. Varmekabel på baderom. Gasspeis montert i spisestue/stue. Boligen har ellers balansert ventilasjonssystem.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 7.800 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 7.800,- pr. år.
Selger opplyser strøm pr. mnd. på sommerhalvåret er ca. kr 500,- pr mnd. og ca. kr 800-1.000,- pr vinterhalvår. Gassforbruket er ca. på 2.000,- i året.
Energiforbruket vil i forhold til bruk variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, forretning og kontor iht. reguleringsplan "FURUSET SENTER ID:023716200" datert 09.12.2014. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er ingen servitutter registrert på eiendommen.
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Eidsvoll kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Folkeparken I, org.nr. 991567533, består av 8 boligseksjoner og 6 næringsseksjoner - fordelt over 2 etasjer.
Regnskapsfører i sameiet er BDO AS
Felles byggforsikring hos IF Skadeforsikring med polisenummer SP320528.10.1
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Planlagte fremtidig vedlikehold:
-Skifte utvendig bord på balkonger i 2 etg.
-Beising utvendig fasade,
-Skifte eller fjerne markiser utenfor gatekjøkken
Det ble enighet om at sameiet må opparbeide seg en vedlikholdskonto slik at vi kan få midler til fremtidige vedlikehold av bygningen. Syret ser på dette sammen med BDO.
Annet relevant informasjon:
Det ble i januar 2019 første gang oppdaget skjeggkre i fellesbod og leilighet D i 2. etg. Dette ble utbedret Pelias, pr d.d. er det ikke oppservert på over 6 mnd.
Likviditeten i sameiet er lav og sameiet planlegger å bygge opp en egenkapital for å møte fremtidige fellesutgifter i sameiet.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men krever godkjennelse av styret.

Tilbehør

Følgende om tilbehør medfølger eller ikke medfølger handelen: Kjøleskap på kjøkkenet medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Folkeparken 13D, 2072, Dal, Gnr. 88 bnr. 201 snr. 9 orgnr. 991576533 i Eidsvoll kommune

Eier

Heidi Stokker

Oppdragsnummer

71-21-0025

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.