#MAURA

Pen og romslig 3-roms leil. | Felles takterrasse | Vestvendt balkong | Garasjeplass | Populært og sentral boligområde

Vålaugsvegen 147 , 2032 Maura

BE OM SALGSSUM
Magnus Nordli
Magnus Nordli Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

24%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

48%

har bolig på over 120 kvm

55%

av boligene er nyere enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 87 m²
Bruksareal 91 m²
Bruttoareal 100 m²
Tomt 3 993 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2013
Gårdsnummer 124
Bruksnummer 31
Energimerking B
FINN.no 213410458
Sist endret 05.05.2021 23:03
Prisantydning 3 200 000
Totalpris 3 288 019
Ligningsverdi 860 861,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 79 000,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 88 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 288 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Vålaugsvegen 147,en lys, hyggelig og svært velholdt leilighet, bygget med høy kvalitet. Leiligheten har to soverom begge av god størrelse og my naturlig lysinnslipp. Leiligheten har åpen stue/kjøkkenløsning med plass til et stort spisebord. Fra stuen er det utgang til fin balkong på ca.12 m. Beliggenheten er sentral i Maura med butikk, apotek og frisør i bygget. Leiligheten framstår som svært godt vedlikeholdt, med lite bruksslitasje. Veldig hyggelig og inkluderende naboskap. Leiligheten har trappefri adkomst via heis. Trestavs parkett og fliser med gulvvarme på bad.
  
2 soverom. Åpen stue/kjøkkenløsning. Lite bruksslitasje. Vestvendt balkong. Felles takterrasse. Trappefri adkomst. Sentral beliggenhet i Maura. Veletablert og populært boligområde.

Innhold

3 etasje:
Entré, bad, stue, kjøkken, to soverom og wc.
Sekundærrom: 4m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/Teknisk rom.
Annet:
- Kjellerbod
- Parkeringsplass

Entré

Entreen, med universell utforming, gir et fint førsteinntrykk av leiligheten med god adgang leilighetens andre rom og garderobe for ytterklær og sko.

Stue

Stuen er av god størrelse med plass til både sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Det er også en fin sone for spisebord mellom stue og kjøkken. Store vindusflater som bidrar til gode innvendige lysforhold og en luftig atmosfære. Fra stuen er det utgang til balkong vestvendt, som gir en naturlig forlengelse av stuen, hvor du kan nyte solen.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning mot stue. Norema kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål, og
belysning under overskap. Ventilator over platetopp. Enkelte glassfronter i overskap. Integrert stekeovn, keramisk topp og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap.

Bad

Pent flislagt bad fra byggeår med gulvvarme. Baderomsinnredninger består av servant med overbelysning med skuffeseksjon under. Dusjhjørne med innfellbare dører i herdet glass, klosett og opplegg for vaskemaskin. I tillegg disponerer leiligheten separat wc-rom med servant og klosett.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en fin vestvendt balkong på ca.12 m, med god plass til utemøbler og øvrig møblement. Her kan du nyte solen ut kvelden.  Balkongen har 2 elektriske markiser.  Det er en stor felles takterrasse rett utenfor leiligheten som har sol hele dagen, beroende på årstiden. Dette er en fin møteplass for deg og dine.

Soverom

Leiligheten har to soverom begge av god størrelse og store vindusflater som gir rommene rikelig med naturlig lys. Soverommene har plass til seng av god størrelse, store garderobeskap og plass for øvrig ønsket møblement.

Beliggenhet

Maura er et idyllisk tettsted med det meste av servicetilbud, butikker etc. i umiddelbar nærhet. Leiligheten ligger over Kiwi butikken i sentrum, med enkel adkomst både fra bakkeplan og P- kjeller. Maura har kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder både sommer og vinter. Åslia alpinsenter, Romeriksåsen og Nordåsen med flotte tur- og langrennsløyper ligger i nærheten. Hurdalssjøen kan på sommerstid også by på båtliv og gode bade- og fiskemuligheter.
Maura har gode offentlige kommunikasjonsmuligheter. Ca. 10 min til Oslo Lufthavn Gardermoen og ca. 40 min til Oslo med bil. Ca. 20 min til Jessheim med Ullensaker kulturhus og Jessheim Storsenter som tilbyr over 145 butikker og flere spisesteder. Nannestad sentrum byr på ytterligere servicetilbud en kort kjøretur unna. Her finner du dagligvarebutikker, vinmonopol, spisesteder, kommunale kontorer, ungdom- og videregående skoler.

Felleskostnader

2 404 pr. mnd. og inkluderer vaktmestertjenester, snørydding, utvendig vedlikehold, digital kabling, forsikring av bygget, kommunale avgifter, renhold av felles arealer, strøm på fellesarealer, drift av garasjeanlegg.
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert med 7% opp fra 01.01.2021.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring, TV- internett og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.

Andel formue

48 192

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har pt. ingen langsiktig fellesgjeld.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 48 192,- pr. 31.12.20.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 860 861 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 099 099 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 91 kvm, Bruttoareal: 100 kvm
3 . etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken, to soverom og wc.
Sekundærrom: 4m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/Teknisk rom.
Annet:
- Kjellerbod på ca. ca. 6 m².
- Parkeringsplass i felles garasjeanlegg
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 22.03.2021 utført av Taksering Norge. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Skoler:
Maura skole (1-7 kl.) 1.1 km
Nannestad ungdomsskole (8-10) 4.5 km
Nannestad videregående skole 4.6 km
Jessheim videregående skole 16.8 km
Barnehage:
Solheim barnehage (0-5 år) 0.6 km
Breenenga barnehage 0.9 km
Læringsverkstedet barnehage Maura 1.2 km.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 993 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er flat. Fellesareal i form av stor takterrasse.

Garasje / Parkering

Det er en parkeringsplass som tilhører leiligheten i et felles parkeringsanlegg i underetasjen. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger i betongkonstruksjon, kledd utvendig med pusset og malte overflater og malt trepanel. Yttertak i flatt oppforet dekke, tekket med papp/folie. Vinduer med tolags isolerglass fra byggeår. Entrédør i brannklasse B-30 med 35 desibel lydmotstand. Balkongdør med tolags isolerglass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 26.10.2015 for eiendommen.

Adgang til utleie

Enhver seksjonseier har full rettslig råderett over sin seksjon, bl.a. til å leie ut seksjonen.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming, supplert med gulvvarme på baderom. Varmtvannsbereder på ca. 120 liter, av ukjent dato, montert i benkeskap på kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig- og forretning/kontor formål iht. reguleringsplan "Maura sentrum" vedtatt 16.10.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
På eiendommen er det tinglyst 2 servitutter:
Doknr. 2316-1/10 tinglyst den 17.04.1970. Erklæring om regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn, med flere bestemmelser.
Doknr. 7144-2/10 tinglyst den 21.10.1971. Bestemmelse om veg. Gjelder denne registerenheten med flere.
Alle servituttene vil følge eiendommen . Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Nannestad kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Solheim Kvartalet Sameie 1, org.nr.912 388 44, består av 21 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner. I første etasje er det en næringsseksjon.
Forretningsfører er BORI BBL.
Revisor er statsautorisert revisor SLM Revisjon AS, Lillestrøm.
Forsikret i Gjensidige Forsikring ASA med polisenr. 82810538
Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter og husordensregler. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 82810538

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap med fryser, vaskemaskin, keramisk topp med stekeovn.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
 Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vålaugsvegen 147, 2032, Maura, Gnr. 124 bnr. 31 snr. 13 i Nannestad kommune

Eier

Jan Petter Rønning

Oppdragsnummer

71-21-0027

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.