#MINNESUND

Usjenert eiendom m/ velholdt enebolig | Utsikt til Vorma | Mulighet for båtplass | Stort uthus m/ 55 kvm leil. | Småbruk

Sæterdalsgutua 36 , 2092 Minnesund

BE OM SALGSSUM
Magnus Nordli
Magnus Nordli Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

38%

er barnefamilier

34%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 183 m²
Bruksareal 254 m²
Bruttoareal 278 m²
Tomt 32 801 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1875
Gårdsnummer 217
Bruksnummer 10
Energimerking G
FINN.no 213403528
Sist endret 05.05.2021 08:56
Prisantydning 4 500 000
Totalpris 4 626 019
Ligningsverdi 717 507,-

Beregnet totalkostnad

4 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 110 000,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 126 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 626 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sæterdalsgutua 36 er en godt ivaretatt eiendom med idyllisk beliggenhet rett ved Vorma. På tomten ligger en koselig enebolig med opprinnelse fra 1875, og et stort uthus på 118 kvm med dobbelgarasje, verksted og en leilighet på 55 kvm. Sistnevnte ble innredet i 2017 og holder en moderne standard, men er dog ikke godkjent per i dag.
Utsikten mot Vorma er nydelig og solforholdene er utmerket. Mulighet for båtplass kan gi fine sommerdager på elva og Mjøsa. Solen kan nytes i fulle drag på en sydvestvendt terrasse på ca. 58 kvm med lun, overbygd del. Innvendig har eneboligen en stor stue med vedovn, en spisestue med utsikt til Vorma, tre gode soverom og et helfliset bad. Det er rikelig med skapplass, samt lagringsplass i boder i andre etasje og i kjeller.
Kort fortalt
  
Velholdt enebolig over tre plan Skjermet beliggenhet ved Vorma Det er mulighet for båtplass Fin utsikt og gode solforhold Uthus fra 1985 på 118 kvm Dobbelgarasje og verksted Ikke godkjent leilighet fra 2017 Potensial og bruksmuligheter Sydvestvendt terrasse med sol Hage med pen inngjerding Eiendommen har ikke innsyn Lys entré med garderobe Stor hovedstue med vedovn Spisestue med vindu mot Vorma Kjøkken med spiseplass Flislagt bad, oppgradert i 2002 Tre soverom, bra med skapplass Boder, kjellerboder og loft

Innhold

Pent ivaretatt eiendom, bebygd med en enebolig over to plan pluss kjeller, samt et uthus på ca. 118 kvm. Uthuset har verksted, to garasjeplasser og en fin leilighet som ble innredet i senere år. Hoveddelen av eneboligen er laftet og har opprinnelse tilbake til 1875, men med påbygg fra 70-tallet og 1985. Taktekkingen er fra 2007, de fleste vinduene fra 2012 og den er utvendig kledd i villmarkspanel.
1. etasje:
Entré, gang, bad, soverom, stue, spisestue og kjøkken.
2. etasje:
Gang, 2 soverom og 3 boder.
Kjeller:
Boder.
Uthus:
2 garasjeplasser og verksted. Gang, bad, kjøkken, stue, soverom og innebygget terrasse.

Entré

Eneboligen har adkomst fra en mindre terrasse til en lys entré med belegg på gulv. Rommet har plassbygd skap som gir god plass for yttertøy og sko. Videre inn er det en innbydende trappegang med gråmalte panelvegger, gulvbelegg og trapp opp til andre etasje.

Stue og spisestue

Eneboligen har en romslig stue med utgang til terrasse og en koselig spisestue med utsikt til Vorma. Spisestuen ligger tilknyttet kjøkkenet via skyvedør og har god plass for langbord. I hjørnet av rommet står en eldre kamin (ikke i bruk) som skaper nostalgisk sjarm. Rommet har lyse vegger, enstavs laminatgulv og bueåpning til den store hovedstuen.
Her, i hovedstuen, er veggene malt mørke og himlingen er i hvitmalte panelplater. Et stort vindu vender mot innebygd terrasse og de andre mot sydvest. Det er også utgang til en herlig terrasse på hele 58 kvm. Hjørnet av stueveggen mot pipeløp er flislagt med mørke fliser og på en avsats står en vedovn som skaper ekstra stemning og varme.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i eget rom med skyvedør inn til spisestuen og god plass for frokostbord ved vindu. Innredningen er av eldre dato, men er funksjonell og har bra med skapplass. Overskapene har hvite fronter og går opp til tak, benkeskapene er mørke og det er fliser over kjøkkenbenken. Benkeplaten er i laminat og vaskekummen har beslag i stål.
Til kjøkkenet følger komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er ventilator fra Electrolux over kokesonen og bra med belysning over benken. Rommet har ellers brunt gulvbelegg, lyse vegger og utsyn mot egen terrasse.

Bad

Eneboligen har et praktisk bad i første etasje. Rommet ble oppgradert i 2002 og har fliser på gulv og vegger, i henholdsvis hvitt og smaragdgrønt. Badet har gulvvarme, downlights i himling, flere smale vinduer, og et stort dusjkabinett med flere funksjoner, slik som massasjedyser.
Innredningen ellers består av servantskap med nedfelt servant, matchende veggskap, speil med belysning og et gulvmontert toalett. I hjørnet av rommet er det opplegg for vaskesøyle.

Soverom og garderobe

Eneboligen har tre soverom, det ene i første etasje og de to andre i andre etasje. To av rommene har laminatgulv mens det siste har gulvbelegg. I andre etasje har ett av soverommene vedovn og en praktisk alkove i knevegg.
Det er garderobeskap på 1,90 m og 1,20 m på soverom, samt plassbygde skap i gangen. Andre etasje har tre boder og i kjelleren finnes det ytterligere lagringsmuligheter. Fra andre etasje er det også stige til kaldloft.

Uthus

Deler av uthuset er innredet med leilighet på 55 kvm i 2017. Den har entré, bad, soverom, stue og kjøkken. Vinduene er fra 2009 og utenfor inngangspartiet er det bygd terrasse. Leiligheten er ikke godkjent, men kan ifølge selger gi leieinntekter fra 7500,- til 10 000 kr pr. md.
Badet i leiligheten er lyst og trivelig med baderomsplater på veggene, belegg på gulv og hvitmalte panelplater i himling. innredningen er moderne med heldekkende servant på lyst servantmøbel, flere matchende vegg- og høyskap, speilskap, gulvmontert toalett og et dusjkabinett.
Kjøkkenet i leiligheten har innredning med trehvite, profilerte fronter, grå benkeplate og nedfelt vaskekum i stål. Mellom benk og overskap er det lagt gråspraglete mosaikkfliser, det er belysning over vaskebenken og ventilator over komfyrplassen. Veggene er i lysmalte panelplater og gulvet er i laminat som matcher kjøkkenfrontene.
Stuen i leiligheten har varmepumpe fra 2019 og en vedovn. Det er pen laminat på gulv, veggene er lysmalte og sprossevinduene gir nok av dagslys inn. Ellers har leiligheten et lyst soverom, bra med skapplass og en herlig, innglasset terrasse.

Uteområde

Eiendommen ligger idyllisk plassert under 200 m fra Vorma og har flotte utsiktsforhold og sol gjennom dagen, med unntak av litt skygge på ettermiddagen. Ved Vorma finnes det mulighet for båtplass, slik at sommerdagene kan tilbringes i ro og mak på elva og Mjøsa. På eiendommen kan man nye privatlivets fred helt uten innsyn.
Utenfor eneboligen er det bygd en stor, sydvestvendt terrasse på hele 58 kvm. Terrassen har god plass for utemøbler og den ene delen har lunt overbygg perfekt for sene kvelder. Terrassen vender ut mot en pent inngjerdet hage med blant annet drivhus/lysthus på ca. 12 kvm. Uthuset har sin egen terrasse utenfor inngangspartiet til leiligheten.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig, sentralt og barnevennlig boligområde på Minnesund i Eidsvoll kommune. Det er ca. 5 min kjøring til Minnesund sentrum og avkjøring til E6. Denne eiendommen har dessuten en særdeles fin plassering med nydelig utsikt til Vorma, samtidig helt skjermet for innsyn.
Mjøsa og Vorma, med hjuldamperen Skibladner i sommerhalvåret, har også muligheter for bading, fisking og bruk av båt. For de som ønsker varmere badevann har Råholt bad et godt tilbud for både mosjonister og barnefamilier.
Fra eiendommen er det kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud, samt flotte friluftsområder sommer som vinter. Mjøssamlingene ved Minnesund og smaragdgruvene er populære utfartssteder. Eidsvoll kommune byr i tillegg på milevis med spennende skogsveier, skiløyper og sykkelstier. Hurdal alpinanlegg ligger en liten halvtimes kjøring fra eiendommen.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi og Coop Marked. Av shoppingmuligheter har Eidsvoll et trivelig sentrum med gode servicetilbud, der både Sundet og Amfi Eidsvoll byr på et variert utvalg fra kjente leverandører og en rekke butikker med lokalt særpreg.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Sætre som ligger ca. knappe 600 meter fra eiendommen. Ved å benytte bil fra Minnesund tar det ca. 13 min til Eidsvoll, 16 min til Råholt, 27 min til Oslo Lufthavn, 49 min til Hamar og 54 min til Oslo S.
Fra eiendommen er det kort vei til Langset barneskole som stod ny i 2015. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Vilberg ungdomsskole på Eidsvoll. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehage.

Løpende kostnader

Vanningsanlegg kr 625,- pr. år.
Strøm, innboforsikring og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.

Kommunale avgifter

Kr. 12 421,20 pr. år
Dette er prognose for kommunale gebyrer på eiendommen 2021.
Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Eidsvoll kommune vedtatt eiendomsskatt. Foreløpig estimert til kr 4 193,75,- i 2021. Eiendomsskatten utgjør 1,9 promille av beregningsgrunnlaget. Eiendomsskatten var i 2020 kr 1 729,00,-. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se kommunes hjemmeside: https://www.eidsvoll.kommune.no/publisert-innhold/skatt-politikk-og-organisasjon/eiendomsskatt/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 717 507 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 583 025 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 183 kvm, Bruksareal: 254 kvm, Bruttoareal: 278 kvm
Enebolig:
1. etasje:
Bruksareal: 99 m².
Primærrom: 99 m² inneholder: Entré, gang, bad, soverom, stue, spisestue, kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 32 m² inneholder: Gang, to soverom.
Leilighet i frittliggende garasjebygg:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 52 m² inneholder: Gang, bad, kjøkken, stue, soverom.
Sekundærrom: 15 m² inneholder: Innebygget terrasse.
Frittliggende garasjebygg uten leilighet:
Bruksareal: 56 m²
Sekundærrom: 56 m² inneholder: 2 stk garasjeplasser og verksted.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 22.03.2021 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Boligen har nærhet til flere skoler og barnehager i området.
Skoler
Langset skole (1-7 kl.) 7 min
Vilberg ungdomsskole (8-10 kl.) 18 min
Råholt ungdomsskole (8-10 kl.) 19 min
Eidsvoll videregående skole 18 min
Hoppensprett vgs Jessheim 28 min
Barnehager
Stensby barnehage (0-5 år) 6 min
Åsleia gårdsbarnehage (1-6 år) 13 min
Læringsverkstedet Mork Barnehage 15 min
Innholdet på Nabolagsprofilen er innhentet fra ulike offentlige og private kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser/tid er beregnet basert på
korteste kjørbare vei eller gangvei (der kjente gangveier er med i datagrunnlaget).
Nabolagsprofilen vedlagt i salgsoppgaven.

Tomt

Areal: 32 801 kvm, Eierform: Eiet tomt
Flat og skrånende, pent ivaretatt tomt opparbeidet med gruslagt gårdsplass, skog, trær, diverse beplantning, plenområder og diverse treplattinger.

Garasje / Parkering

Det er parkering i dobbelgarasje og på gårdsplassen. Forøvrig god plass til parkering ute på eiendommen.
Frittliggende garasjebygg er ombygget i 2017 med 2 stk garasje plasser, verksted, carport og leilighet.
Motoren på venstre garasjen er ødelagt.

Byggemåte

Boligen er oppført med yttervegger av laftet tømmer i hoveddel samt bindingsverksvegger i 2.etasje og nyere tilbygg. Del av stue har veggkonstruksjon med lettklinkerblokker/isoblokker. Gulv mot grunn av betong. Støpt plate på mark i stuedel/tilbygg. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Utvendige fasader med stående villmarkspanel. Saltak i trekonstruksjoner belagt med betongtakstein. Drenering er fra varierende etableringsår, nærmere bestemt omkring byggeår og 1981. I boligen 1. etasje har slett entrédør med glassfelt. Vinduer og balkongdør med to-lags glass fra 2012. Vindu i stue mot overbygget terrasse med trelags glass fra 1982. I 2.etasje er det vinduer med to-lags glass fra 2012.
Frittliggende garasjebygg fra 1985. Ringmur på gammel støpt grunnmur med betongsåle på sandgrunn. Delvis mineralullisolert bygning utvendig kledd med beiset/malt villmarkspanel. Saltak i trekonstruksjoner belagt med profilerte takplater. Leilighet i garasjebygg er  2017 og har slett entredør med glassfelt. Vinduer med to-lags glass fra 2009.
Punkter verdt å bemerke seg i tilstandsrapporten:
-Drenering har fått TG2 på grunn av alder.
-Brannslukkerutstyr i eneboligen er utgått/ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Dette har fått TG3.
-Parafinbrenner i spisestue har ikke etablert ubrennbar plate under ildsted. Dette har fått TG3.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 02.02.84 for tilbygg/ombygging av boligen og omfatter hele huset.

Adgang til utleie

I følge selger har innredet leilighet i garasje leid ut for mellom kr 7.500,- og 10.000,- pr. mnd. inkl. strøm og internett. Leiligheten er ikke søkt om godkjenning.

Oppvarming / teknisk

Hovedboligen varmes opp elektrisk med Panasonic luft til luft varmepumpe fra 2010, varme i badegulv og stedvis panelovner. Det er parafinbrenner i stue og vedovn på ett soverom. Varmtvannsbereder fra 2017 på 198 liter er plassert i kjeller. Sikringsskapet har automatsikringer og inntakssikring med skrusikring. Ventilasjonen er naturlig med mekanisk avtrekk. Det gjøres oppmerksom på at det er innført forbud mot fossil oppvarming fra 1.januar 2020.
I leiligheten er det Mitsubishi luft til luft  varmepumpe fra 2019 og vedovn. Ventilasjonen har mekanisk avtrekk fra bad. Varmtvannsbereder fra 2017 er på ca. 115 liter. Sikringsskapet har automatsikringer. Det er lagt opp 3-fas inn til garasjen.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 27.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 27.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til LNFR areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag iht. reguleringsplan med reguleringsbestemmelser "InterCity-strekning Eidsvoll - Langset" vedtatt 18.10.2016. Delareal på 506 kvm er regulert til banegrunn og tekniske anlegg.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registrert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet ved utførelser av arbeid i boligen.

Konsesjon / Odel

Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr (kr.5000). Kjøper bes i budet sitt tilkjennegi om det tas forbehold om at det gis konsesjon til den tilbudte pris eller ikke. Dersom kjøper tar konsesjonsrisikoen, vil kjøper være bundet av sitt pristilbud selv om konsesjonsmyndighetene ikke aksepterer prisen. Kjøper kan da risikere å bli pålagt å selge eiendommen til en som kan få konsesjon. I slike tilfeller skal likevel selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligen overdrag fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
På eiendommen er det tinglyst 4 servitutter:
Doknr. 7325-1/10 tinglyst 07.09.1977: Bestemmelse om felles vannverk/ledning. Gjelder denne registerenheten med flere
Doknr. 9682-1/10 tinglyst 17.11.1977: Bestemmelser om vannledning for Vegvesenets og deres betingelser.
Doknr. 2458-1/10 tinglyst 30.03.1981: Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i forbindelse med vanningsanlegg. Gjelder denne registerenheten med flere
Doknr. 9308-1/10 tinglyst 13.08.2001: Bestemmelser om adkomstrett for Knr:3035 Gnr:217 Bnr:37. Gjelder denne registerenheten med flere
Det er også tinglyst servitutt gjeldende utleie av jord til Bane Nor. Avtalen gjelder fremt til 2023. Etter avslutning av avtale vil det bli tinglyst nytt målebrev med flytting av tomtegrenser/ økning av tomteareal.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og vann i henhold til informasjon fra Eidsvoll kommune. Privat adkomstvei fra Setrevegen. Spillvann er ført til infiltrasjonsanlegg på egen grunn. Avløp fra boligen føres til 3 stk utvendige tanker som tømmes årlig av kommunen.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 73549574

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om disse.

Adresse og matrikkel

Sæterdalsgutua 36, 2092, Minnesund, Gnr. 217 bnr. 10 i Eidsvoll kommune

Eier

Gry Synnøve Myhrer Ronny Myhrer

Oppdragsnummer

71-21-0037

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.