#RØDTVET

Enebolig i kjede over tre plan | Solrik hage | Carport | To stuer | Loft med potensiale | To bad

Sølve Solfengs vei 4 , 0956 Oslo

BE OM SALGSSUM
Terje Rindal
Terje Rindal Daglig leder / Fagansvarlig / Partner / Eiendomsmegler
Adrianna Bialkowska
Adrianna Bialkowska Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Selveier
Primærrom 138 m²
Bruksareal 140 m²
Bruttoareal 158 m²
Tomt 365 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 2
Byggeår 1961
Gårdsnummer 90
Bruksnummer 173
Energimerking F
FINN.no 214405094
Sist endret 03.05.2021 12:28
Prisantydning 6 200 000
Totalpris 6 394 019
Ligningsverdi 1 552 891,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 180 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 194 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 394 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Sølve Solfengs vei 4, enebolig i kjedet over tre plan og hage. Boligen har god planløsning, 2 soverom, stue og kjellerstue, balkong og fantastisk vestvendt markterrasse på ca 20 m². I stuene er det plassert peisovn for ekstra hygge og varme. Boligen har gode lagringsmuligheter i bod og loft. Boliggen ligger i et populært og barnevennlig boligområdet, med nærhet til de fleste fasiliteter i nærhet. Kollektivtilbudet er supert med både buss og bane i alle retninger.
Kort om boligen:
  
2 soverom av god størrelse. Åpen stue/kjøkken løsning. Stor vestvendt markterrasse og balkong. Peis i begge stuer. Carport. Populært og veletablert boliområdet. Godt kollektivtransport tilbud.

Innhold

Kjeller:
Gang, kjellerstue, bad, hobbyrom og bod.
1. etasje:
Entré, gang, stue, spisestue og kjøkken.
2. etasje:
Gang, bad og to soverom.
Annet:
- Carport
-Krypehems over carporten (trapp innerst)
-Krypehems over tilbygget (trenger stige fra hage eller fremsiden opp til luke)
-Utvendig krypkjeller under tilbygget
-Lite rom under terrassetrapp (luke fra siden)
-Liten vedbod i kjelleren
-Det store (kald)loftet

Entré

Innbyende lys entré med god plass til yttertøy og sko.

Stue

Stue med åpen kjøkkenløsning av god størrelse. Stuen har store vindusflater som gir rommet gode innvendige lysforhold og luftig atmosfære. Her har to plass til stor sofa, spisebord, tv-seksjon, eller annet ønsket møblement. I stuen er det montert peisovn for ekstra hygge og varme. Videre er det plass til stort spisebord hvor du kan nyte middagene med venner og familie.
Boligens kjellerstue har plass til sofagruppe, tv-seksjon, hyller og annet ønsket møblement. For ekstra kos og varme er det montert peisovn. Kjellerstue med parkett med gulv.

Kjøkken

Delvis åpen kjøkkenløsning mot stue, som gir rommene god flyt og atmosfære. Kjøkkeninnredning fra 2003 med profilerte fronter, og benkeplater i mørk larvikitt. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra FM Mattsson. Videre er det flislagt flate mellom benkeplate og overskap, og overbelysning og stikkontakter over benk. Frittstående kjøleskap med fryser fra Electrolux, integrert oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Vegghengt ventilator fra Beha.

Bad

Boligen har to bad hvorav den ene befinner seg i boligens kjeller, mens den andre befinner seg i boligens 2.etasje. Baderom i kjeller fra 2006 med belagt belegg, og vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, og ett-greps armatur fra FM Mattsson. Speilskap med overbelysning og stikkontakt over servant. Gulvstående toalett fra Gustavsberg. Dusjhjørne med dusjforheng og dusjarmatur fra FM Mattsson tilkoblet hånddusj.
Baderom i boligens 2.etasje fra 2002 med flislagte vegger og gulv med gulvvarme. Nedsenket himling med taklampe. Baderoms innredningen består av vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, og ett-greps armatur fra Oras. Speil, overbelysning og stikkontakt over servant. Videre er det vegghengt toalett fra Porsgrund tilkoblet sisterne fra Grohedal. Dusjhjørne med glassbyggerstein og glassdør, samt dusjarmatur fra Oras tilkoblet hånddusj.

Balkong

Fra soverom er det utgang til en vestvendt balkong på ca. 2,5 m². Balkongen er belagt med terrassebord, og har kveldssol.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til vestvendt markterrasse på ca.20 m² belagt med terrassebord av lerk. Her får du plass til sittegruppe, bord, grill og annet ønsket møblement. Her kan du nyte kveldssolen med venner og familie.

Soverom

Boligen har to soverom begge av god størrelse, og store vindusflater som gir rommene mye naturlig lys, og luftig atmosfære. Hovedsoverromet har plass til stor dobbeltseng, 2 garderober, og annet ønsket møblement. Det andre soverommet har plass til seng, garderobe og annet ønsket møblement.

Beliggenhet

Boligen har god beliggenhet i et veletablert, populært og barnevennlig boligområde på Rødtvet i Oslo, med store, grønne fellesarealer rundt bebyggelsen.
Kort vei til skoler, barnehager, butikker, servicetilbud, svømmehall, treningssenter, idrettsanlegg, rideskole og offentlig kommunikasjon. For den turglade er det blant annet gangavstand til Lillomarka, med flotte tur- og bademuligheter. Her er det flotte turområder sommer og vinter. I gangavstand finner du også idylliske Vesletjern med badeplasser, sittebenker, ildsteder og stier. Herfra går det turløype inn til Alunsjøen og Breisjøen. Gangavstand til Rødtvet barneskole og Apalløkka ungdomsskole.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi, Rema 1000 eller på Meny på Kalbakken. Ytterligere servicetilbud finnes på Kalbakken, Linderud, Grorud og Stovner senter som har et godt tilbud av forretninger etc.
Rødtvet er en del av bydel Grorud, og ligger ca. 10 km nord for Oslo sentrum. Det er svært enkel adkomst med både bil, t-bane og buss til sentrum. T-banen tar kun 17 min til Oslo S. Med bil fra Rødtvet tar det omtrent 10 minutter til Oslo sentrum.

Tomt

Areal: 365 kvm, Eierform: Eiet tomt
Boligen har eiet tomt opparbeidet med gruslagt innkjørsel, forstøtningsmurer i betong,
plenareal, trær og annen beplantning.

Areal: 365 kvm, Eierform: Eiet tomt
Skrånende tomt med gruslagt innkjørsel, forstøtningsmurer i betong, plenareal, trær og annen beplantning.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.
Telia er leverandør av tv og internett. Det må tegnes egen abonnement.

Kommunale avgifter

Kr. 11 079 pr. år
Kommunale avgifter er estimert for året 2021.

Eiendomsskatt

Kr 580,- for året 2021.
Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 552 891 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 590 409 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 140 kvm, Bruttoareal: 158 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, kjellerstue, bad og hobbyrom.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, spisestue og kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og to soverom.
Annet:
-Boligen har en carport på ca. 19 m² med trapp opp til hems
-Krypehems over carporten (trapp innerst)
-Krypehems over tilbygget (trenger stige fra hage eller fremsiden opp til luke)
-Utvendig krypkjeller under tilbygget
-Lite rom under terrassetrapp (luke fra siden)
-Liten vedbod i kjelleren
-Det store (kald)loftet
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 06.04.2021, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Boligen har nærhet til flere skoler og barnehager i området.
Skoler:
Rødtvet skole (1-7 kl.) 0.2 km
Nordtvet skole (1-7 kl.) 1.2 km
Ammerud skole (1-7 kl.) 2 km
Grorud skole (1-7 kl.) 2.3 km
Apalløkka skole (8-10 kl.) 1.1 km
Bjerke videregående skole 3.1 km
Stovner videregående skole 5.8 km
Barnehager:
Sandåsveien barnehage 0.2 km
Rødtvedt barnehage 0.3 km
Nemo familiebhg -Rødtvet 0.6 km
For meg informasjon se Nabolagsprofilen vedlagt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Parkering i carport. Carporten har vanlig strømuttak.

Byggemåte

Boligbygg over 2 etasjer samt kjeller og loft. Boligen har støpt gulv mot grunn og grunnmur utvendig slemmet og malt. Etasjeskillere og bærende vegger av trekonstruksjoner med liggende panel. Saltak i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein. Renner og nedløp av metall og plast. Glatt entrédør med glassfelt. Balkongdører og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra varierende årstall. 1980, 2002 og 2018.
Følgende gjøres oppmerksom i tilstandsrapporten:
-Kjellerstuen oppfyller ikke kravene til dagens byggeforskrifter som gjelder for rømning. Dette punktet har fått TG3.
Oppdrageringer i boligen gjennom årene:
Selger har Investert over 1 mill i år 2002-2006 i utvidelser, nybygg og oppgraderinger. De største er nok disse:
-Etablerte bad i kjeller
-Etablerte helt nytt bad i andre etasje
-Etablerte helt nytt kjøkken
-Nesten hele det elektriske anlegget ble bygget på nytt
-Utvidet stuen med 10 m2 (tilbygg)
-Etablerte carport
-Etablerte søppelstativ (eies 100 % av oss)
-Monterte parkett, tregulv, vinyl, fliser, vegger og himling de fleste steder
-Monterte ovn i stuen (fjernet peisen)
-Ny trapp fremsiden
-Ny terrasse hagesiden
-Tujahekk
-80 % av utvendig kledning skiftet siste 4 år
 
Det er kun fagfolk (firma) som har gjort arbeider på bad og alt av elektrisk, vann, ild og bærende konstruksjoner, samt mye av det andre arbeider også.

Ferdigattest / brukstillatelse

-Det foreligger ferdigattest 25.03.63 for eiendommen.
-Godkjennelse/approbasjon for garasje datert 01.12.60.
-Godkjent melding om tilbygg datert 12.09.02.
-Bekreftelse på godkjent carport datert 30.01.08.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Baderom fra 2002 har varme i gulv, samt varmtvannsbereder i hjørnet.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 14.700 kWh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 14.700,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål iht. reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser "S-754" datert 05.12.58. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Stikkledning for vann er felles med 4B og 4C.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 77850463

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
-Liten eikehylle i gangen
-TV-reolen laget av einer (den er ikke fastmontert)
-To gardinbrett i einer i stuen
-Lampe i gang andre etasje
-Noen katteluker
-Kontorreolen
-Reolen med kontorplass i kjellerstuen
-Klesvaskemaskinen
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om disse.

Adresse og matrikkel

Sølve Solfengs vei 4, 0956, Oslo, Gnr. 90 bnr. 173 i Oslo kommune

Eier

Magny Eggestad Torstein U Finnesand

Oppdragsnummer

71-21-0047

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.