#RASTA

Nymalt & flott enderekkehus i barnevennlig område | Hage | 60 m² terrasse | Skoler, bhg, marka & aktivitetspark i nærhet

Liaveien 57 , 1476 Rasta

VISNINGER

9. mai søndag kl. 16:30-17:15

10. mai mandag kl. 17:45-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

55%

har bolig på over 120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

54%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 110 m²
Bruksareal 114 m²
Bruttoareal 125 m²
Tomt 15 594 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1984
Gårdsnummer 99
Bruksnummer 408
Energimerking F
FINN.no 213217369
Sist endret 05.05.2021 18:49
Prisantydning 5 250 000
Totalpris 5 646 572
Ligningsverdi 1 130 670,-

Beregnet totalkostnad

5 250 000,- (Prisantydning) 380 569,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 630 569,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 500,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 003,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 646 572,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til et stort og romslig enderekkehus med balkong, terrasse og 3(4) soverom. Gode solforhold på stor platting med pergola. Boligen har velholdt standard med fliser i entre og bad, laminat i øvrige rom, nymalte himlinger og vegger i tidsriktige farger. De to etasjene har god planløsning med inngangsparti til kontor, stor stue med vedovn, og hvitt kjøkken med eikebenkeplater. Denne etasjen har også toalett. I underetasjen finner du moderne baderom, tre soverom, bod for lagring og garderobeskap i romslig gang. Fra det store soverommet er utgang til terrasse og hage. Vindusflatene er store og bringer rommene naturlig lys. Det følger med biloppstillingsplass i garasjeanlegg. Stor utvendig bod med hems, isolert for kalde vintre.
Eiendommen har:
3 soverom av god størrelse 1 kontor som også kan fungere som gjesterom/lekerom Baderom fra 2018, kjøkken fra 2017 God planløsning med stue, kjøkken, kontor og toalett på samme plan Vestvendt balkong på 6 m2, og terrasse på 60 m2 Terrasse på forsiden på ca 10 m2 Garasjeplass Barnevennlig og attraktivt boområde nært skoler, barnehager og marka Stort tørrloft for oppbevaring Busstopp like nedefor huset, snarvei gjennom hagen og ekspressbuss til Oslo

Innhold

U . etasje/kjeller:
Gang, bad, bod, tre soverom
1. etasje:
Entré, kontor, gang, wc-rom, kjøkken og stue.
Annet:
-Vest-vendt terrasse.
-Vest-vendt balkong.
-Terrasse foran hovedinngangsparti.
-Biloppstillingsplass i garasjebygg.
-Frittliggende bod på tomten.

Entré

Romslig entré med god plass til oppbevaring av jakker og sko. Her får du flislagt gulv med gulvvarme.

Stue

Lys og fin stue med åpen løsning til kjøkkenet. Stuen har god plass til stor sofa, spisebord og øvrig møblement. Laminat på gulv, vedfyrt peisovn for ekstra kos og varme. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong på 6 m2, hvor du kan nyte kveldssolen.

Kjøkken

Ikea kjøkken oppgradert i 2017 med nye fronter, benkeplate, stekeovn, platetopp og ekstra skapinnredning. Kjøkkeninnredningen i matt hvit utførelse, og overskap med glassdører. Benkeplate i treverk med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ettgreps armatur. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Videre er finner du nedfelt keramisk platetopp og innebygget stekeovn fra Bosch. Ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget fra Flexit. Mikrobølgeovn fra Whirlpool plassert i overskap. Samt integrert oppvaskmaskin fra Electrolux og kjøleskap med frysedel.

Bad

Fint og lyst flislagt bad fra 2017, med gulvvarme. Servantskap med skuffer i høyglans hvit utførelse og nedsenket servant i kompositt materiale med ett-greps armatur fra Vikingbad. Speilskap med stikkontakt og belysning på vegg over servant. Frittstående badekar med to-greps armatur fra Oras, samt opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget.

Toalettrom

Toalettrom i boligens første etasje fra byggeår, oppgradert med servantskap og armatur i 2021. Servantskap med dør i sort utførelse og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur. Speil og belysning på vegg over servant og frittstående toalett fra IFØ.

Balkong/ Terrasse

Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong på 6 m2. Fra underetasjen er det utgang til 60 m2 terrasse med pergola. Her får du plass til sittegrupper, bord, grill og øvrig møblement. Nyt solfylte ettermiddager og kvelder med familie og venner. Ved boligens inngangsparti finner du en terrasse på 10 m2, hvor kaffen kan nytes i morgensolen i rolig og stille blindgate.

Hage

Opparbeidet hage med plass for trampoline, etasjer for beplantning i pallekarmer og hekk mot naboen. Gjerde med port ned til bærbusker og grøntareal, naturtrapp og snarvei til busstoppet nedenfor.

Soverom

Boligen har 3 soverom beliggende i boligens underetasje. Alle soverom er av god størrelse med plass til stor seng og garderobeskap. Rommene er malt i tidsriktige farger og har gulvflater belagt med laminat. Fra leilighetens hovedsoverom er det utgang til vest-vendt terrasse.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Fra boligen er det gangavstand til skoler, barnehager, kollektivtransport og kjøpesenter. For nærmere spesifikasjon se vedlagt nabolagsprofil.
Like i nærheten er det lysløypenett innover i Østmarka med flere bade/fiskevann og flott turterreng. Løypenettet strekker seg blant annet innover mot Mariholtet. Man kan også ta turen til Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9- og 18-hulls golfbane.
Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer. Lørenskog Hus ligger i sentrum. Her finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsal/galleri m.m.
I området ved Lørenskog stasjon er det en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle. Her finner du verdens råeste helårsarena for snø opplevelser - SNØ. Parken har blant annet fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med bigjump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid nypreppet, alltid gøy! I 2021 åpner Thon Hotel Snø, tilknyttet helårsarena med ski-inn/ski-out rett fra hotellet.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny på Rasta, Joker Vestparken og Rema 1000 Skårer. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Lørenskog Storsenter Triaden, Metro og Strømmen Storsenter - sistnevnte med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.
Den nærmeste bussholdeplassen er Vallerudlia, ca. 400 meter fra boligen. Lørenskog sentrum har bussterminal og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot blant annet Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 8 min til Strømmen Storsenter, 8 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.
Fra eiendommen er det gangavstand til Rasta barneskole, og det er også kort vei til Kjenn ungdomsskole. Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert «veiledende inntaksområder» for hver barneskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs., i tillegg til et godt utvalg av barnehager. OsloMet- storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller.

Felleskostnader

4 754 pr. mnd. Herav: Felleskostnader 3.248,- Kabel-tv/nettleie 404,- Kapitalkost. lån 1 EIKA5 1.102 og inkluderer: tv/internett, drift og vedlikehold, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter, nedbetaling av fellesgjeld m.m.
Herav:
Felleskostnader 3.248,-
Kabel-tv/nettleie 404,-
Kapitalkost. lån 1 EIKA5 1.102
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene økte med 5 % fra og med 1.2.2021.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 380 569,- pr. 01.01.21
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 28 286,- pr. 31.12.19
Borettslagets lån utgjør totalt kr 55.490.988,- pr. 08.10.2020 og lånevilkårene er:
Lånenr.: EIKA5-200091675
Total Restbeløp: 49.490.988,-
Andel Restbeløp: 337.001
Kapitalkostnader: 1.102,-
Type: Annuitet
Rest løpetid: 32 år og 8 mnd.
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1.58%
Lånenr.: OBBK01-98207878995
Total Restbeløp: 6.485.220,-
Andel Restbeløp: 43.568,-
Kapitalkostnader: 218,-
Type: Annuitet
Rest løpetid: 19 år og 5 mnd.
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1.58%
Borettslaget har IN (individualisert fellesgjeld). In-lån kan innfris 2 ganger i året, mai og november.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 130 670 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 070 410 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 110 kvm, Bruksareal: 114 kvm, Bruttoareal: 125 kvm
U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, bad og tre soverom.
Sekundærrom: 4m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: innvendig bod.
1. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, kontor, gang, wc-rom, kjøkken og stue.
Annet:
-Utgang fra soverom 3 til vest-vendt terrasse på ca. 60 m².
-Utgang fra stue til vest-vendt balkong på ca. 6 m².
-Terrasse i trekonstruksjon foran hovedinngangsparti på ca. 10 m².
-Frittstående bod på tomt. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er fremlagt dokumentasjon som viser at det er søkt om tillatelse til etablering av frittliggende bod på tomten. Det er heller ikke fremlagt godkjennelse fra styret i borettslaget. Videre undersøkelser anbefales.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 25.03.21 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 15 594 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomt opparbeidet med garasjebygg, gjesteparkering og asfalterte internveier. Tomt/hage for boligen opparbeidet med busker, diverse beplantning, hageflekk og terrasse med patio på ca. 60 m2.

Garasje / Parkering

Boligen disponerer en biloppstillingsplass i garasjebygg.  Det er klargjort for montering av El.bil lader i garasjen.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Vertikaldelt rekkehus over to etasjer. Boligen er oppført med bærende konstruksjoner i betong og trekonstruksjoner. Støpt plate mot grunn. Grunnmur av betong og drenering fra byggeår. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med shingel. Boligen har slett entrédør med glassfelt fra 2018. Vinduer med to-lags glass fra 2011. Vindu i kontor med to-lags glass fra 2018. Balkongdør med to-lags glass fra 2004.  Vinduer i underetasje med to-lags glass fra 2011 og balkongdør med to-lags glass fra 2005.
Loftet er et råloft med adkomst via loftsluke med stige fra kjøkken. Synlige takåser i treverk. Undertak av taktro(sponplater). Undergurter isolert med mineralull og belagt med diverse plater. Innvendige trapper i treverk. Malte trinn med teppefliser. Malte vanger og håndløpere. Hovedstoppekran plassert i kasse i bod i underetasje. Sikringsskap plassert i gang 1. etasje. Automatsikringer. Hovedsikring på 50 AMP.
Følgende punkt(er) er verdt å bemerke seg i tilstandsrapporten:
-Drypplekkasje fra servantarmatur ved bruk i toalettrom. Dette bør utbedres og har fått TG3.
-Selger opplyser at det finnes skjegg/sølvkre, og ute har det blitt observert rotter (ikke de siste 2 årene).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert  09.10.1987 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Ferdigattest for tilbygg utstedt av Lørenskog Kommune. Signert og datert: 11.06.2018.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt  for utfyllende bestemmelser.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, vedfyrt ovn i stue og elektriske varmekabler på bad og i entré/kontor. Oso varmtvannsbereder på 119 liter fra 2017 plassert i benkeskap på kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse iht. 42-4-10 SØNDRE VALLERUD OG RASTA SKOG og tilhørende reguleringsbestemmelser. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
På eiendommen er det tinglyst 2 servitutter:
Dok.nr. 3277-1/8 tinglyst 22.04.987: Bestemmelse om rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger. Med flere bestemmelser
Dok.nr. 6524-1/8 tinglyst 28.04.2000: Best. om disposisjonsrett til grunn som skal benyttes til fortau langs Vallerudåsen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Vallerudlia Borettslag, org.nr.947853449, består av  169 a andelsleiligheter.
Borettslaget er tilknyttet OBOS som er forretningsfører.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.
Forsikret hos Gjensidige Forsikring med polisenummer 56818421.
'Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.vallerudlia.no/

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er blitt utlyst parallelt slik at avklaring på forkjøpsretten blir raskere.

Ja.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 56818421
Bygningsmassen er forsikret via sameiet/borettslaget/aksjelaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har igangsatt vedlikeholds og malings arbeider. Oppstart  av malingarbeidene av borettslaget var i våren 2020. Dette vil medføre ca kr 10.000.000 i økt fellesgjeld. Refinansiering og opptak av nytt lån til vedlikehold på kr 5.000.000,- er tatt ut i august 2020. Neste uttak på kr 5 000 000 april/mai 2021. Totalt kr 10 mill.
Prosjekter og oppgaver verdt å nevne under 2019-2020:
-Ferdigstillelse av 2 ballbinger på kjøpt fellestomt i samarbeid med involverte borettslag.
-Utskifting av panel på 2 gavlvegger samt 1.5 fasader og diverse enkelt bor på flere boenheter.
-Skifte av 9 avtrekksvifter.
-Ferdigstillelse oppgradering av garasjeanlegg for El-bil lading.
-Felling av trær og busker
Andre prosjekter som er til oppstart i 2020-2021 er:
-Merking og testing av samtlige utvendige stoppekraner 2020-21.
-Felling av trær og opprydding av busker fortsetter i 2020.
-Oppgradere området rundt de nye ballbingene i samarbeide med involverte borettslag.
-Oppstart maling av borettslaget
-Oppmerking av alle parkeringsplasser ute.
Planlagte arbeid ferm til 2026:
-Vedlikehold av balkonger. Tas i forbindelse med maling av borettslaget.
-Igangsette arbeidet med oppgradering av våre lekeplasser 2020-2021.
-Rensing av rørkanaler i ventilasjonsanlegg i boenheter.
-Oppgradering av garasjeporter.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene er det tillatt å anskaffe 1 hund eller 1 katt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
SMEG kjøleskap + fryseskap i innvendig bod, samt taklamper medfølger ikke handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Liaveien 57, 1476, Rasta, Gnr. 99 bnr. 408, andelsnr. 75 i Vallerudlia Borettslag med orgnr. 947853449 i Lørenskog kommune

Eier

Eirik Ulveseth Beate Rønstad

Oppdragsnummer

71-21-0054

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.