#BLYSTADLIA

Gullblokka: Fin og lys 2-roms | Ekstra sovealkove | Terrasse | Garasjeplass | Populært og barnevennlig boligområde!

Bjørnefaret 4C , 2014 Blystadlia

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig
Alexander Vu Tran
Alexander Vu Tran Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

93%

eier sin egen bolig

91%

har bolig mellom 60-120 kvm

30%

er barnefamilier

35%

er gift

25%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 59 m²
Bruksareal 68 m²
Bruttoareal 75 m²
Tomt 28 568 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 4
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1978
Gårdsnummer 103
Bruksnummer 303
Energimerking E
FINN.no 214949718
Sist endret 05.05.2021 21:43
Prisantydning 2 950 000
Totalpris 3 104 884
Ligningsverdi 763 039,-

Beregnet totalkostnad

2 950 000,- (Prisantydning) 139 381,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 089 381,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 104 884,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Bjørnefaret 4C. En lys og fin 2-roms leilighet med fantastiske solforhold, terrasse og garasjeplass. Fra stuen er det utgang til en vestvendt terrasse på ca.  15 m². Leiligheten har en lys og innbyende entré, lyst og fin kjøkken, bad med gulvvarme, spisestue, ekstra sovealkove og en boder. Leiligheten har en effektiv planløsning med store vindusflater, vestvendt balkong og flott utsikt over det koselige nabolaget og grøntområdene rundt. Nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, idrettsanlegg og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Kort om boligen:
Veldrevet og rolig borettslag Stor, vestvendt balkong med supre solforhold Tilhørende garasjeplass i felles oppvarmet garasjeanlegg Meget luftig med store vinduer og gode lysforhold Attraktiv og barnevennlig

Innhold

U . etasje:
Entré, stue, spisestue, kjøkken, bad, soverom, sovealkove(bod) og en bod.
Annet:
- Garasjeplass
- Matbod for oppbevaring i samme etasje.

Entré

Romslig og innbyende entré med dørcallingsystem. God plass for oppheng av yttertøy og sko.

Stue

Lys og luftig stue med lysmalte flater. Rommet har store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Her er det god plass til stor sofagruppe, bord, tv-seksjon og spisebord. Fra stuen er det utgang terrasse, som gir en naturlig forlengelse av stuen på sommerstid.

Kjøkken

Lyst og fint kjøkken med åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning er fra 2015 med profilerte fronter og benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Det er lagt flis mellom benkeplate og overskap, samt belysning og stikkontakter over benk. Integrerte hvitevarer bestående av kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn, mikrobølgeovn og platetopp. Det er montert ventilator i overskap.

Bad

Pent bad med gulvvarme og downlights. Badet er oppgradert med nye fliser i gulv i 2005. Baderomsinnredninger består av vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, ett-greps armatur fra Grohe og innfelt speil over servant. Videre er det veggmontert toalett fra Gustavsberg tilkoblet sisternekasse fra Grohedal. Dusjhjørne med dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj.  Det er ellers opplegg for vaskemaskin.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til vestvendt terrasse på ca. 15m². Terrassen er belagt med fliser, har stikkontakt, utebelysning og markise på vegg. Her har du plass til sittegruppe, bord, grill, samt øvrig ønsket utemøblement.

Soverom

Leiligheten har et soverom av god størrelse med plass til dobbeltseng og garderobeskap. De store vindusflatene gir rommet luftig atmosfære, og har ingen direkte innsyn. I tillegg har leiligheten et ekstra rom som er innredet med seng og kommode. Det ekstra rommet kan brukes som gjesterom, kontor eller oppbevaringsrom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært og barnevennlig boligområde i Blystadlia i Rælingen kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, idrettsanlegg og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.
Blystadlia er omkranset av store skogs- og turområder, med flotte turstier til blant annet Bjønnåsen og Ramstadslottet. Det er gangavstand inn til Åmotdammen, en av Rælingens populær badeplasser, og det finnes også flere vann innover marka. Videre er det turvei over til Marikollen idrettspark med alpinbakke, lysløyper, skøytebane og en koselig varmestue. Fra Blystadlia er det også kort vei til Lillestrøm, og du kan blant annet sykle ned til Nebbursvollen friluftsbad, et flott badested med basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk med mer. Det er også asfalterte gang- og sykkelveier i flotte omgivelser langs elva.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter, samt Lørenskog med både Metro og Triaden. Lillestrøm ligger også godt innen rekkevidde, med flere butikker, fine restauranter, kino og andre bymessige fasiliteter.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Blystadlia som ligger ca. 3 min gange fra boligen. Med bil fra Blystadlia tar det ca. 7 min til Strømmen, 9 min til Lillestrøm, 19 min til Oslo S og 30 min til Oslo lufthavn.
Eiendommen har gangavstand til både, Elgen barnehage, Blystadlia barneskole og Sandbekken ungdomsskole. Det finnes også flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Felleskostnader

4 173 pr. mnd. og inkluderer: drift og vedlikehold, tv/internett, trappevask, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter, nedbetaling av fellesgjeld m.m.
Herav:
Fellesutgifter kr 3.196,-
Stipulerte kapitalkostnader kr 209,-
Stipulerte kapitalkostnader kr 519,-
Leie av kjellerrom/bod kr 200,-
Miljøgebyr for papirfaktura kr 49,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnader fra 01.01.2021 har ingen endring.

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 139 381,- pr. 29.03.21.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 12 216,- pr. 31.12.20.
Borettslagets lån utgjør totalt kr 40.095.558,- pr. 29.03.21 og lånevilkårene er:
Lånenr.: Nordea Bank 62018185690
Saldo per 29.03.2021: 40.095.559,-
Andel Restbeløp: 139.381,-
Kapitalkostnader: 728,-
Type: Annuitet
Termin pr. år: 4
Første termin/første avdrag: 30.03.2020 (siste termin 30.12.2039)
Rente: 1.8%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Laget er sikret mot tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader. Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 763 039 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 746 940 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
U . etasje:
Bruksareal: 68 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, spisestue, kjøkken, bad og soverom.
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To boder.
Annet:
-Leiligheten disponerer i tillegg en biloppstillingsplass i felles garasjekjeller merket nr. 81.
-Ellers en liten matbod for oppbevaring i samme etasje.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 10.04.2021, utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 28 568 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesområder opparbeidet med asfalterte internveier, sittegrupper, lekeapparater, plenarealer, trær og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer én biloppstillingsplass i felles garasjekjeller. Borettslaget har i tillegg gjesteparkering. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer, underetasje og kjeller. Bygningen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein samt felter med panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran. Swedoor profilert entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull. Balkongdør og vinduer med karmer/ rammer av tre og to-lags glass fra 2004.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 16.10.1980 for eiendommen.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig borettslagets vedtekter for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten har elektrisk oppvarming. Gulvvarme i bad. Oso varmtvannsbereder fra 2015 på 117 liter og lekkasjestopper plassert i kjøkkenskap.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål iht. reguleringsplan "Øvre Åmodt skog" vedtatt 23.10.1973 med tilhørende reguleringsbestemmelser. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andel fellesgjeld overdras boligen fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
På eiendommen er det tinglyst 4 servitutter:
Doknr. 102290-2/8 tinglyst 28.04.1978: Bestemmelse om vann/kloakkledning og generende virksomhet. Med flere bestemmelser.
Doknr. 103529-1/8 tinglyst 14.06.1978: Bestemmelse om trafostasjon/ kiosk.
Doknr. 100778-1/8 tinglyst 12.02.1980: Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser.
Doknr. 1188363-1/200 tinglyst 18.12.2015: Bestemmelse om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon, adkomstrett og bestemmelse om bebyggelse, og beplantning. Rettighetshaver ELVIA AS Org.nr: 980489698.
Alle servituttene vil følge eiendommen . Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Rælingen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Elgetråkket borettslag, Orgnr.: 953417766, består av 268 andelsboliger, fordelt på 5 bygninger med følgende adresser: Elgtråkket 1, 3 og 5, samt Bjørnefaret 2 og 4.
Forretningsfører er BORI BBL.
Revisor er SLM Revisjon AS, Lillestrøm.
Forsikret i If Skadeforsikring med polisenummer SP1901460.
Borettslaget har avtale med Toma Eiendom AS om vaktmestertjeneste og snørydding.
Firmaet Lørenskog Renhold er engasjert til å vaske fellesarealene.
Telenor er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er blitt utlyst parallelt slik at avklaring på forkjøpsretten blir raskere.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene tillatt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Bjørnefaret 4C, 2014, Blystadlia, Gnr. 103 bnr. 303, andelsnr. 81 i Elgtråkket borettslag med orgnr. 953417766 i Rælingen kommune

Eier

Marit Bergum Shad

Oppdragsnummer

71-21-0062

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.