Trysil

Fantastisk hytte supersentralt | 2 soverom | Flere sengeplasser | 2 markterrasser | Ski rett in/out.

Fageråsen 1301D , 2420 Trysil

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Hytte / Eierseksjon
Primærrom 45 m²
Bruksareal 49 m²
Bruttoareal 49 m²
Tomt 11 285 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1990
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 580
Energimerking D
FINN.no 213225467
Sist endret 06.04.2021 14:12
Prisantydning 2 880 000
Totalpris 2 961 019
Ligningsverdi 921 959,-

Beregnet totalkostnad

2 880 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 880 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 961 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen inn i Fageråsen 1301D.Innbydende og pen hytteleilighet  på Trysil, beliggende i et populært og sentralt hyttefelt på Fageråsen. Trysil er norges største skidestinasjon med rundt 70 bakker for store og små.Leiligheten består av to soverom med flere sengeplasser, åpen stue/kjøkken løsning og baderom.Leiligheten disponerer en bod på ca. 1,4 m2 for oppbevaring av ski utstyr. Her får du Nordvendt markterrassee på ca. 7 m2 og Markterrasse utenfor ytterdør på ca. 7 m2. Her kan du nyte kveldene etter en lang dag i bakken eller skitur.
Kort fortalt:
•To soverom.
•Åpen stue/kjøkken løsning.
•Bod på ca. 1,4 m2
•Nordvendt markterrasser på ca. 7 m2
•Markterrasse utenfor ytterdør på ca. 7 m2.
•Populært og veletablert hytteområdet.
•Norges støreste skisenter.
•Kort vei til skibakken.

Innhold

1. etasje:
Gang, to soverom og bad. Kjøkken og stue i åpen løsning.
Annet:
-Én garasjeplass
-Bod utenfor leiligheten

Kjøkken

Fint IKEA kjøkken fra 2015 i åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredning med glatte overflater, benkeplate av laminat, nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur. Videre er det plater mellom benkeskap og overskap- Det er montert belysning og stikkontakter under overskap. Innebygget oppvaskmaskin, frittstående kjøleskap med frysedel fra Bosch og frittstående komfyr fra Gorenje med ventilator i skap med avtrekk ut av bygget. Laminat på gulv.

Bad

Pent bad med baderomsplater på vegg, flislagt gulv med gulvarme renovert 2015. Baderomsinnredningen består av servantskap med skuffer med glatte overflater, servant med ett-greps armatur, speil og stikkontakt over servant, dusjkabinett og vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til nordvendt markterrasser på ca. 7 m2. Her er det god plass til sittegruppe, grill og ønsket møblement. I tillegg disponerer leiligheten en markterrasse utenfor ytterdør på ca. 7 m2.

Soverom

Leiligheten har to soverom ett på ca. 8 m2 og ett på ca. 3,3 m2. Her har du muligheten til å ha køyesenger for ekstra soveplasser. Begge rom fremstår som lyse, og utnyttet på en god måte.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populært og sentralt hyttefelt på Fageråsen i Trysil. Her finner du en rekke aktivitetstilbud året rundt for store og små i naturskjønne omgivelser. Dette er et paradis for frilufts entusiaster. Skitrekket og langrennsløper innover fjellheimen finner du rett utenfor døra. Akebakke, skianlegg, langrennsløper, sykkelløyper er bare noen av de ulike fasilitetene.
Leiligheten har nærhet til Radisson Trysil Mountain Resort, hvor du blant annet finner restaurant, bakeri, spa og svømmebasseng. Litt lengre opp ligger Høyfjellsenteret med butikker, puber og restauranter. Videre er det en kort kjøretur ned til Trysil sentrum hvor du finner dagligvareforretninger, butikker, restauranter, vinmonopol, Cafeer og legevakt og mye annet.
Norges største alpinsenter med 31 heiser og 68 bakker er god tilrettelagt for hele familien. Her finner du både bakker for store og små. Trysil alpinsenter er som skapt for familier, med slake bakker rundt Fageråsen og ned mot turistsenteret. Liker du bratte bakker finner du noe av det beste skandinaviske skisteder har å by på.
Området er naturskjønt med flere fjellvann, samt gode fiske- og jaktmuligheter. Sommerstid gir terrenget mulighet for turer til fots eller med sykkel. Flott klatrepark etablert i 2017 på sørsiden av fjellet. Det er relativt kort vei til 9- og 18 hulls golfbane, her finner du også minigolfbane for de minste. Et liten kjøretur unna finner du en din badeplass med kanoutleie, hvor du kan nyte naturen året rundt. Fra Trysil sentrum er det ca. 7 mil til Elverum, 10 mil til Hamar og 21 mil fra Oslo.

Felleskostnader

2 748 pr. mnd. og inkluderer: tv/internett, akonto strøm, garasjeplass, drift og vedlikehold, forretningsførsel, felles forsikring, m.m.
Herav:
Internett & TV kr 348,-
Garasjeplass kr 300,-
A konto strøm på kr 1.100,-
Felleskostnader/driftskostnader kr 1.000,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

Innboforsikring og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har pt. ingen langsiktige lån.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 118 256,- pr. 31.12.2021
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kr. 7 208 pr. år Avgiften gjelder for avløp og eiendomsskatt. Kostnader ved privat vei, vann og renovasjon kommer i tillegg og faktureres av Fageråsen Hytteområde. For 2021 er denne kr 8.245,-.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 921 959 pr. 31.12.21.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 49 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, to soverom og bad. Kjøkken og stue i åpen løsning.
Annet:
-Bod på ca. 1,4 m2 utenfor leiligheten
-Markterrasse på ca. 7 m².
-Markterrasse utenfor ytterdør på ca. 7 m²
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 30.03.2021 utført av Anticimex. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 11 285 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger én garasjeplass.

Byggemåte

Leilighet i småhus over 2.etasjer. Leiligheten ligger i første etasje. Gulv mot grunn, grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller i støpt betong. Yttervegger over betong-og vegg i front av trekonstruksjoner kledd med liggende panel. Takkonstruksjon av saltaksform bygget i trekonstruksjoner tekket med torv. Leiligheten har ytterdør fra 2019 med profilerte overflater utvendig og glatte flater innvendig. Vinduer-og terrassedører med to-lags glass og karmer og rammer av tre fra byggeår. Innerdører i hvit utførelse med profilerte overflater fra byggeår og 2015. Elektrisk oppvarming med varmekabler i alle gulv. Naturlig ventilasjon med ventiler i vinduene mekanisk avtrekk på våtrom-og kjøkken.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.11.95 for eiendommen.

Adgang til utleie

Med unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven, tinglyste fellesbestemmelser og bruksrettigheter og vedtekter har enkelte sameier har full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder også bortleie.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler i alle gulv. OsO varmtvannsbereder fra 2015 på ca. 120 liter plassert på bad. Naturlig ventilasjon med ventiler i vinduene mekanisk avtrekk på våtrom-og kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D
Det betales a-konto strøm i felleskostnadene. Avlesingen vil kun skje 1 gang pr. år og i mai måned. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsformål iht. reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser for "TRYSIL HØYFJELLSENTER" med planid 20120400 vedtatt 17.09.2013. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligen overdrag fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
På eiendommen er det ingen servitutter tinglyst.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Trysil kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Fagertoppen Sameie, org.nr. 812848712, består av 53 seksjoner og har følgende adresse:
-Fagertoppen 1 - 20
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS
Sameiets revisor er PWC Østfold.
Sameiets eiendommer er forsikret i TRYG FORSIKRING med polisenummer 6610372
Eidsiva-Altibox(Fjordkraft) er leverandør av tv/internett i sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Pågående og utførte arbeid:
2020: Det ble avdekket flere lekkasjer på tak. Det ble i ekstraordinært årsmøte vedtatt å utbedre takene og skifte torven til et annet materiale. Det vil bli sendt ut a-konto inbetalinger til alle seksjonseierne. Kostaden er beregnet til 25.900.000,-. Dette gjelder utvendig ar beid med tak og vegger. Innvendige arbeider skal dekkes av den enkelte seksjonseier. Siste a-konto innbetaling stor kr 40.000,- sendes ut månedsskiftet mars/april 2021. Gjelder 10-sengs leilighet. 6-sengs kr 26.667,-. Dette er iht budsjett, men det kan bli aktuelt med tilleggsfakturering.
2016-2017: Rehabilitering av garasjen. Tak inne og nye lamper i anlegget. Garasjedekket er drenert og nye sluk samt asfalt.
2015-2017: Alle inngangsdørene er skiftet.
2014: Alle tak ble gått over. Noe torv ble skiftet enkelte plasser. Det ble også lagt membran flere plasser og varmekabler for å hindre evnt lekkasjer.
2014-2015: Alle husene ble malt.
Planlagte arbeid:
Det er mistanke om at garasjedekket må skiftes. Info mottatt 04.03.21. Det er bedt om spesialistrapport på dette.
Sameiet skal beisen leiligheten ila september 2021. Eier av de enkelte seksjonene har ansvaret for å jobben gjort.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Vaskemaskin, lampetter/bordlamper, bilder, pyntegjenstander og andre private eiendeler.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fageråsen 1301D, 2420, Trysil, Gnr. 33 bnr. 580 snr. 32 orgnr. 812848712 i Trysil kommune

Eier

Bente Edstrøm Lars Erik Edstrøm

Oppdragsnummer

71-21-0063

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.