Dovreskogen

DOVRESKOGEN GJESTEGÅRD: Kafeteria, kiosk, motell, truckstasjon. Perfekt beliggende ved E6 ved Dovre

Gudbrandsdalsvegen 223 + 225 + 227 , 2663 Dovreskogen

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Næringsbygg / Selveier
Bruttoareal 1 821 m²
Tomt 51 903 m² / Festet tomt
Soverom 26
Byggeår 1995
Gårdsnummer 75
Bruksnummer 121
Energimerking F
FINN.no 216573203
Sist endret 20.09.2021 15:01
Prisantydning 7 950 000
Totalpris 8 113 869

Beregnet totalkostnad

7 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 163 869,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 113 869,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Dovreskogen Gjestegård, en unik næringseiendom med uante muligheter! Gjestegården ligger sentralt til ved E6, mellom Oslo og Trondheim. Det tar ca. 4 timer med bil til Oslo og ca. 3 timer med bil til Trondheim. Gjestegården er derfor et naturlig stoppested for reisende, enten for overnatting eller for en pust i bakken før turen går videre.
Her får du en totalpakke med kafeteria, motell, kiosk og Circle K automat/truckstasjon. Et allsidig anlegg med stort potensiale. Bygningen er stor, solid og i god teknisk stand. Tomten er primært flat og på over 50 mål.
Ved elven er det mulig å lage en campingplass. Potensialet på tomten er feks å etablere campinghytter. Det foreligger vann & kloakk inntil tomteområdet. Ca 35 mål av tomten er skogsareal.
Gjestegården ligger mellom 4 av Norges nasjonalparker: Jotunheimen, Rondane, Dovrefjell og Reinheimen med mange muligheter for vandring i det vakre landskapet. Pilegrimsleden ligger også i nærheten av Gjestegården. I tillegg har det tidligere vært samarbeid med alle former for uteaktiviteter, såsom rafting, fisking mv.

Innhold

På eiendommen står det en hovedbygning med kafé/overnatting, hytte og et avløpsanlegg. I tilknytning til Gjestegården er det også en bensinstasjon hvor leieavtale følger med på kjøpet (kontakt megler for nærmere info).
Gjestegården er pr. d.d. innredet med 24 rom som alle har egen dusj/wc. Utover dette så har stedet en egen 3 roms leilighet på ca 70 kvm bestående av 2 soverom, stue med åpen kjøkkenløsning i tillegg eget bad som en egen forpakterbolig.
Egen hytte på 54 kvm tett ved Gudbrandsdalslågen.
Eget pumpehus med nytt renseanlegg.
Eiendommen er godt vedlikeholdt de siste årene blant annet med toppmoderne INERGEN-gasslukningsanlegg (verdi over kr. 700.000,-). Ny brannsentral med oppkobling direkte til brannvesenet.
Høy teknisk verdi på eiendommen.

Beliggenhet

Beliggende svært idyllisk ved Gudbrandslågen. Gjestegården har en praktisk beliggenhet, perfekt for friluftsinteresserte både sommer og vinter. På sommerstid byr område på milevis med tur- og sykkelmuligheter. Et flott utgangspunkt for turer er feks i nasjonalparkene som ligger tett til eiendommen.
Det er kort vei til Otta og Dombås med diverse forretninger. Her har man også tog- og bussforbindelser.
For reisende er dette et naturlig stoppested hvor man kan overnatte eller ta en pust i bakken før turen går videre.

Boligens areal

Bruttoareal: 1 821 kvm
Hovedbygning med kafeteria/overnatting
Underetasje:
Bruksareal: 865 m².
1. etasje:
Bruksareal: 867 m².
Hytten
1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Avløpsanlegg
1. etasje:
Bruksareal: 35 m².

Adkomst

Eiendommen ligger langs E6 med svært enkel adkomst.

Tomt

Areal: 51 903 kvm, Eierform: Festet tomt
Tomten er festet med Dovreskogen Bygdeallmenning som bortfester. Festekontrakten er inngått i 1994 og festetiden er 40 år, med rett til forlengelse for ytterligere 40 år på samme vilkår. Etter at festetiden er utløpt kan partene si opp med 2 års varsel. Festeavgiften skal kunne reguleres hvert 5 år iht. endring i konsumprisindeks. Festen reguleres neste i 2024 og utløper i 2074.
Det er idag en avtale med Cirkle K om automatstasjon med vanlige pumper samt truckpumpe.

Byggemåte

Det oppfordres særskilt at kjøper må sette seg inn i vedlagt takst/boligrapport. Det er elementer som har fått tilstandsgrad 2 og 3, og det er viktig at kjøper er klar over disse.

Parkering

Det er godt med biloppstillingsplasser på tomten. Det er i tillegg opparbeidet truckparkering på naboeiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på Gjestegården, datert 27.07.1995. Det foreligger ikke ferdigattest på hytten.

Utleie

Gjestegården har i dag en langsiktig leieavtale med Circle K løpende med 10 års avtale + 5 års forlengelsesmulighet fra Cirkle K´side. Avtalen genererer et betydelig beløp pr år for eiendommen i nettoinntekt.
Søkeliste:
Kontor
Industribygning
Institusjon
Eldresenter
Wellness
Hybelhus
Campinghytter
Fritid
Campingplass
Natur
Behandlingssenter
Luksus eldresenter
+++

Regulering

Eiendommen er regulert til næring- og trafikkformål etter plan for "Dovreskogen Gjestegård". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Adresse og matrikkel

Gudbrandsdalsvegen 223 + 225 + 227, 2663, Dovreskogen, Gnr. 75 bnr. 121 Fnr. 5 i Dovre kommune

Eier

Dovreskogen Gjestegård AS

Oppdragsnummer

71-21-0065

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Avtale om kjøp av Gjestegården forutsettes inngått iht. bindende kjøpsbekreftelse/budskjema og kjøpekontraktsformular som følger vedlagt.
Det gjøres oppmerksom på at det utarbeides en balansert kjøpekontrakt, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Det er ønskelig at det er selskapet som selges. Kontakt megler for ytterligere informasjon.