#FJELLHAMAR

Lys og romslig 3-roms | Skjermet og solrik balkong | Parkeringsplass | 2 boder | Sentral og attraktiv beliggenhet!

Fjellsvingen 4 , 1462 Fjellhamar

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

73%

har bolig mellom 60-120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

23%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 66 m²
Bruksareal 66 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 21 554 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 1959
Gårdsnummer 107
Bruksnummer 19
Energimerking F
FINN.no 218615370
Sist endret 14.06.2021 14:23
Prisantydning 3 350 000
Totalpris 3 535 459
Ligningsverdi 814 459,-

Beregnet totalkostnad

3 350 000,- (Prisantydning) 169 956,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 519 956,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 535 459,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Fjellsvingen 4 - en romslig og lys 3-roms med solrik balkong. Leiligheten har en attraktiv og sentral beliggenhet på Fjellhamar i Lørenskog kommune. Nærhet til off. kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder, kjøpesentre, servicetilbud og ulike fasiliteter. Populære Langvannet med fin badeplass ligger rett i nærheten av boligen.
Fin og skjermet intern beliggenhet med flott utsikt inn mot hyggelig bakgård fra balkongen. Leiligheten består av en lys og hyggelig entré, romslig stue med store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys og har gode møbleringsmuligheter. Fra stuen er det uting til leilighetens solrike balkong med fin utsikt inn mot bakgård. Videre har leiligheten 2 fine soverom, et separat og romslig kjøkken og et bad. Det medfølger 1 parkeringsplass! 2 egne kjellerboder.

Innhold

2. etasje: Entré, bad, 2 soverom, stue og kjøkken. Balkong.
2 egne boder i kjeller.
Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass.

Entré

Velkommen inn! Lys entré som gir et hyggelig førsteinntrykk. Entreen har et garderobeskap med god plass til oppbevaring.

Stue

Lys og romslig stue med god plass til sofa med tilhørende møblement og spisebord. De store vindusflatene slipper inn godt med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til boligens balkong.

Kjøkken

Separat kjøkken i tilknytning til entré. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkenløsning fra 1993. Kjøkkeninnredningen er med profilerte fronter og laminert benkeplate. Fliser mellom benkeplate og overskap med stikkontakt og overskapsbelysning. Videre er kjøkkenet utstyrt med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur, oppvaskmaskin, integrert stekeovn og induksjonstopp. Integrert ventilator med kullfilter. Vannrør og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.

Bad

Badet ligger i praktisk tilknytning til entré. Baderom fra ukjent årstall. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Veggmontert innredning med heldekkende servant og ett-greps armatur, speil på vegg med overlys og stikkontakt. Videre er badet utstyrt med dusjnisje med hardplast og to-greps armatur, gulvstående toalett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Servantskap har svelleskader. Det er riss/sprekker i veggfliser bak vaskemaskin. Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser.
Selger har i egenerklæringsskjema notert at det har vært svertesopp på list på bad som har blitt klorbehandlet og malt, samt tett sluk ved 2 anledninger. Selger har på badet observert 1 stk. skjeggkre ved 2 anledninger i 2020.

Balkong

Fra stuen er det utgang til leilighetens romslige og solrike sydøstvendte balkong på ca. 8,5 m². God plass til utemøblement, grill og planter. På sommeren er det sol fra tidlig på dagen til solen går ned. Skruen/festet til den ene siden på markisen utenfor kontoret/gjesterommet har vært løs. Denne er skrudd igjen, men skruehullet har sett litt slitasje.

Soverom

Leiligheten har 2 fine soverom. Hovedsoverommet ligger i tilknytning til entré. God plass til en dobbeltseng, 2 nattbord og garderobeløsning.
Soverom II har god plass til en seng, pult og en garderobeløsning, og er perfekt til gjesterom, barnerom eller kontor etter behov.

Beliggenhet

Attraktivt og barnevennlig boligområde på Fjellhamar i Lørenskog kommune. Svært sentral beliggenhet med nærhet til offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder og et rikt utvalg av fasiliteter. Fra boligen er det gangavstand til skoler, barnehager, kollektivtransport og kjøpesenter.
Populære Langvannet med blant annet fin langgrunn badeplass ligger rett i nærheten av boligen. Fra eiendommen er det også kort vei til Fjellhamardammen miljøpark og Vesletjernet med flytebrygge.
Området har et godt kollektivtilbud med buss og tog. Fra boligen tar det ca. 35 min med buss til Oslo bussterminal. Togstasjonen Hanaborg finner du ca. 1,7 km fra boligen, fra Hanaborg tar det ca. 20 min med tog til Oslo S og ca. 9 min til Lillestrøm stasjon. Fra Hanaborg kan man også ta toget forbi Asker og utover til Spikkestad stasjon.
Triaden, Lørenskog Storsenter og Metro ligger i nærområdet, med et rikt og variert utvalg av servicetilbud og fasiliteter. Triaden er under utbygging, og det er planlagt bygging av nye boliger, trampoline- og aktivitetssenter, idrettshall og parkeringshus med park. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Strømmen Storsenter et av Norges største kjøpesentre med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter.
Like i nærheten er det lysløypenett innover i Østmarka med flere bade/fiskevann og flott turterreng. Løypenettet strekker seg blant annet innover mot Mariholtet. Man kan også ta turen til Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9- og 18-hulls golfbane. Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer. På Lørenskog Hus finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsalg/galleri m.m.
I området ved Lørenskog stasjon er det en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle. Her finner du verdens råeste helårsarena for snø opplevelser - SNØ. Parken har blant annet fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med Big jump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid ny preppet, alltid gøy! I 2021 åpner Thon Hotel Snø, tilknyttet helårsarena med ski-inn/ski-out rett fra hotellet.

Felleskostnader

4 357 pr. mnd.
Fyring, nedbetaling av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, trappevask, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv, grunnpakke inkludert i felleskostnadene. Internett må evt. kjøper dekke selv.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Andel fellesgjeld

169 956

Andel formue

26 654

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 814 459 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 932 053 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 66 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, 2 soverom, stue og kjøkken.
2 boder i kjeller på henholdsvis 4 og 4,6 m². Merket med nr. 11.
Takhøyden er på tilfeldige plasser målt til ca. 2,33 meter på bad, ca. 2,38 meter i stue, ca. 2,43 meter på soverom 2, og ca. 2,45 meter i øvrige rom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 10.05.2021 utført av Lars Erik Bergersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 21 554 kvm, Eierform: Fellestomt
Fellesarealer opparbeidet med asfalterte/steinlagte adkomstveier, gressplen, sittegrupper og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass (nr. 11). Uttak for motorvarmer.
I tillegg er det mulighet for leie av parkeringsplass etter liste. Borettslaget har 24 gjesteplasser.

Byggemåte

Boligbygg over 4.etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i steinplater/fasadeplater og liggende kledning. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med profilerte stålplater. Leiligheten har glatt entredør av tre med kikkhull, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Balkongdør og vinduer med karmer av pvc og tre-lags glass fra 2013.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger en "ferdigbestiktigelse" for eiendommen datert 26.04.1960.

Adgang til utleie

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann for bygningen. Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet felles varmesentral. Radiatorer og røropplegg til disse er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Regulering

Eiendommen er regulert til boligområde (blokker) etter 22-4-10 Fjellhamarskogen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
På eiendommen er det tinglyst x servitutt:
Dagboknr. 152-2/8 Tinglyst: 05.07.1922
Skjønn. Elektriske kraftlinjer.
Dagboknr. 176-2/8 Tinglyst: 23.08.1929
Bestemmelse om elektriske kraftlinjer 
Dagboknr. 945-1/8 Tinglyst: 26.03.1960 
Bestemmelse om vann/kloakkledn.
Dagboknr. 5208-2/8 Tinglyst: 30.09.1972
Bestemmelse om vann/kloakkledn.  
Bestemmelse om vedlikehold
 
Dagboknr. 5501-2/8 Tinglyst: 17.10.1972
Erklæring/avtale. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Dagboknr. 3104-1/8  Tinglyst: 20.05.1976 
Obligasjon
Dagboknr. 13276-1/8 Tinglyst: 22.10.1993
 ** Prioritetsbestemmelse  
veket for: OBLIGASJON 1990/4464-1/8
veket for: OBLIGASJON 1993/12862-1/8
 
Dagboknr. 9021-1/8 Tinglyst: 28.06.1994
** Prioritetsbestemmelse  
veket for: OBLIGASJON 1993/6320-1/8
 
Dagboknr. 15257-1/8 Tinglyst: 02.11.1995
Bestemmelse om
 ** Prioritetsbestemmelse  
veket for: OBLIGASJON 1995/15474-1/8
 
Dagboknr. 1843-1/8 Tinglyst: 11.02.1997
** Prioritetsbestemmelse  
veket for: OBLIGASJON 1996/10288-1/8
 
Dagboknr. 6965-2/8 Tinglyst: 21.08.1985
Bestemmelse om adkomstrett  
Dagboknr. 541-2/8 Tinglyst: 22.01.1986
Bestemmelse om adkomstrett  
Dagboknr. 12631-1/8 Tinglyst: 07.12.1989
Erklæring/avtale. Rett til å føre kloakk og vannledn. over grunnen. Rett til rep. og ettersyn. Bestemmelse om erstatn. v.skade. Ingeniørvesenet har rett til når som helst å stenge og forsegle stoppekraner når det er påkrevet..
Dagboknr. 2129-1/8 Tinglyst: 13.02.1998
Erklæring/avtale. Bestemmelse om garasje/parkering, adkomstrett, bruk av lekeplass.
Dagboknr. 7753-1/8 Tinglyst: 04.06.1999
Erklæring/avtale. Frittstående nettstasjon med tilhørende kabelanlegg.
 
Dagboknr. 675104-1/200 Tinglyst: 26.08.2011
Bestemmelse om vann/kloakkledn.  
Dagboknr. 841443-1/200 Tinglyst: 03.08.2017
Pantedokument  
Alle servituttene vil følge eiendommen og kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Fjellet borettslaget, Orgnr: 950637501
- Borettslaget består av 148 andelsleiligheter, fordelt på 6 bygninger med følgende adresser: Fjellsvingen og Elveveien, 1462 Fjellhamar.
- Forretningsførselen er i samsvar med kontrakt utført av Enqvist Eiendom AS.
- Borettslaget har hjemmeside: fjelletborettslag.no.
- Borettslaget har fellesvaskeri.
Borettslaget har det siste 1,5 året jobbet med å etablere ladestasjoner for elbil i borettslaget. Styret har hatt flere leverandører inne til kvalifiseringssamtale, og innledet forhandlinger med aktuelle tilbydere. Ved nyttår 2021 kom det en presisering i lovverket fra kommunal Dep. som gjorde at elbil-leverandører trakk sine tilbud til borettslaget. Nytt styre vil jobbe videre med denne problemstillingen.
Ved eierskifte må kjøper godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Forkjøpsretten utlyses parallelt med salget med meldefrist 20.05.2021, kl. 14.00.

Ja

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82912292

Regnskap

Årets resultat viser et overskudd på kr 1.459.569, mot et budsjettert overskudd på kr 529.400. Differansen skyldes i hovedsak generelt lavere driftskostnader enn budsjettert, spesielt kostnader til fjernvarme.
Styret foreslår at årets resultat overføres til udekket tap.
Borettslagets egenkapital er negativ med kr 12 954 093.
Styret vurderer at reell verdi av borettslagets tomt og bygninger langt overstiger bokført verdi på kr 11 079 330 og man anser ikke at det foreligger fare for tap for borettslagets kreditorer. Vilkåret for fortsatt drift er dermed til stede, og regnskapet er satt opp under denne forutsetning.
Likviditeten er god. Arbeidskapitalen pr. 31.12.20 var på kr 3 779 729 mot kr. 3 340 828,- ved forrige årsskifte.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene tillatt. Husdyrholdet skal ikke være til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Kjøleskap, vaskemaskin og tørketrommel.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Fjellsvingen 4, 1462, Fjellhamar, Gnr. 107 bnr. 19, andelsnr. 11 i Fjellet borettslaget med orgnr. 950637501 i Lørenskog kommune

Eier

Anders Østvold Hartmann Sandra Jeanette Hartmann

Oppdragsnummer

71-21-0100

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.