#GRÜNERLØKKA

Lekker & romslig 3-roms loftsleilighet 2014 | Gulvareal 90 m² | God takhøyde | Idyllisk bakgård | Sentralt & populært!

Helgesensgate 42A , 0553 Oslo

VISNINGER

20. juni søndag kl. 11:45-12:30

21. juni mandag kl. 16:30-17:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Magnus Nordli
Magnus Nordli Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

55%

eier sin egen bolig

4%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

74%

av boligene er eldre enn 20 år

17%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 78 m²
Bruksareal 78 m²
Bruttoareal 86 m²
Tomt 1 946 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 5
Byggeår 1890
Gårdsnummer 227
Bruksnummer 224
Energimerking G
FINN.no 220193753
Sist endret 10.06.2021 13:44
Prisantydning 5 950 000
Totalpris 6 089 837
Ligningsverdi 1 319 009,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) 124 334,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 074 334,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 089 837,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Helgesens gate 42 A - En lekker og romslig 3-roms loftsleilighet sentralt på populære Grünerløkka med Sofienbergparken som nærmeste nabo. Leiligheten ble etablert i 2014, og har gjennomgående god standard. Her kan man flytte rett inn!
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger m.m. Nærmeste nabo er populære Sofienbergparken!
Leiligheten har en idyllisk bakgård opparbeidet med bl.a. sittegrupper og kirsebærtrær.
Kort fortalt:
•Lekker og romslig 3-roms loftsleilighet fra 2014 med god standard
•Flytt rett inn!
•God takhøyde
•Gulvareal 90 m²
•Velux takvinduer
•Flott opparbeidet bakgård
•2 boder
•Yale-kodelås og app-styrt porttelefon med fjernåpner
•Populær og sentral beliggenhet
•Sofienbergparken som nærmeste nabo

Innhold

5. etasje: Bad, entré, stue/kjøkken, 2 soverom.
Egen bod i kjeller og en egen bod i trappeoppgang.

Utstyr

- Velux takvinduer med tolags isolerglass fra 2014. Vinduer med tolags isolerglass i et soverom fra 2014.
- App-styrt porttelefon med fjernåpner.
- Yale kodelås til ytterdør.
- Verisure alarm (kjøper må tegne eget abonnement).

Entré

Velkommen inn! Entreen er lys og romslig og gir et hyggelig førsteinntrykk. God plass til å henge fra seg og til en oppbevaringsløsning. Leiligheten er tilknyttet callinganlegg. Yale kodelås er montert.

Stue

Stuen er romslig og malt i delikate og stilfulle farger. Leiligheten har gjennomgående lys 1-stavs eikeparkett. I stuen er det god plass til sofa med tilhørende møblement. Vinduene slipper inn godt med lys og det er montert downlights som skaper en fin atmosfære på kvelden. Takhøyden er målt til hele 3,02 meter på det høyeste punktet. Eier informerer om at det er mulighet for å etablere vedovn i leiligheten.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en delvis åpen og sosial løsning med stuen - perfekt for å varte opp gjester! Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass, og det er godt med plass til et større spisebord. HTH kjøkkeninnredning utført med glatte fronter i høyglanset utførelse. Videre er kjøkkenet utstyrt med belysning under overskap, heltre benkeplate med planlimt kum i rustfritt stål og ventilator. Induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys er integrert i innredningen. Automatisk vannstopper er montert.

Bad

Lyst og delikat flislagt bad med varme i gulv. Baderomsinnredning med benkeskap med glatte fronter i høyglanset utførelse og heltre benkeplate. Utstyrt med dusj med innfellbare dører i herdet glass, servant, veggfestet klosett med innebygget sisterne samt opplegg for vaskemaskin.

Soverom

Hovedsoverommet er romslig med god plass til en dobbeltseng, 2 nattbord og oppbevaringsløsning. Rommet er malt i en innbydende farge og den ene veggen er utført med en stilig tapet.
Soverom II benyttes i dag som kontor og til garderobe. Perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor etter behov.

Beliggenhet

Helgesens gate er en attraktiv gate på Grünerløkka/ Rodeløkka med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten ligger rett ved siden av hyggelige Sofienbergparken som er kjent for sine flotte grøntområder, med fine lekeplasser, sittegrupper etc. Her er det rom for grilling, lek og kos på fine sommerdager! Dagligvarebutikk/Kiwi ligger kun et par minutters gange fra leiligheten. Det er også gangavstand til Oslo sentrum, samt kort gangvei til skoler og barnehager.
Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt finner du i nærmiljøet. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med blant annet Ringen Kino, Sats og Meny.
Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken (som ligger rett utenfor døren), Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, samt Botanisk Hage som er kanskje Oslos vakreste park. Er du interessert i en litt annen type aktivitet finner du Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten. Det er kun 5 min gange til Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis). I motsatt retning er det også 5 min til fots til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole.
Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Carl Berner og Tøyen, trikk- og bussforbindelse fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate. Fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33, eller buss nr 30 fra Toftes gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Felleskostnader

4 824 pr. mnd.
Felleskostnadene inkluderer:
Fellesutgifter (kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold, m.m.) kr. 4.249,-
Trappevask kr. 120,-
Kabel-tv kr. 455,-

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.
Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 9.500 kWh i 2020.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Andel fellesgjeld

124 334 per d.d.

Andel formue

59 996 per d.d.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: HUS302-11431570
Type: A
Restsaldo: 1.514.563,-
Restløpetid: 6 år 8 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Fast
Rente: 0,80%
Lånenr.: OBBK01-98207384089
Type: A
Restsaldo: 3.713.516,-
Restløpetid: 23 år 5 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,98%

Sikringsordning fellesgjeld

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 319 009 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 748 432 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 78 kvm, Bruttoareal: 86 kvm
5. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré, stue/kjøkken, 2 soverom.
Egen bod i kjeller på ca. 13 m² og en egen bod i trappeoppgang på 1,4 m².
Himlingshøyde: 3,02 m målt til møne i stue/kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 1 946 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Bygningen har grunnmur i granitt/gråstein og teglstein. Yttervegger i murverk med pusset og malte overflater. Valmet yttertak i trekonstruksjon tekket med takplater i metall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende foreligger, og kan fås ved henvendelse til megler:
Ferdigattest - Helgesens gate 42 A-D - Loftsutbygging til 7 leiligheter - Datert 2017.
Bygningsanmeldelse HELGESENS GATE 42, Våningshus - Datert 1887.

Oppvarming / teknisk

Boligen har elektrisk oppvarming. Varmekabler i bad. Varmvannsbereder på 117 liter, produsert i 2014, montert i bad.
Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning er montert med avtrekk i bad og kjøkken, samt lufttilførsel i oppholdsrom. Luftespalte med lufttilførsel under dører.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter:
Dagboknr. 504172-1/105 Tinglyst: 01.03.1966
Erklæring/avtale  
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
 
Dagboknr. 504173-1/105 Tinglyst: 01.03.1966
Erklæring/avtale. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
Dagboknr. 34071-1/105  Tinglyst: 02.06.1987
Bestemmelse om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:222 Snr:1 m.fl.
Dagboknr. 34072-1/105 Tinglyst: 02.06.1987
Bestemmelse anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:222 Snr:1 m.fl.
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser
Dagboknr. 62859-2/105 Tinglyst: 16.09.1988 
Obligasjon  
Dagboknr. 18831-1/105 Tinglyst: 16.04.1991
** Prioritetsbestemmelse  
veket for: OBLIGASJON 1991/14797-1/105
 
Dagboknr. 61804-1/105 Tinglyst: 31.10.1996
** Prioritetsbestemmelse  
veket for: OBLIGASJON 1996/58136-1/105
 
Dagboknr. 31042-1/105 Tinglyst: 02.06.2000
** Forhøyelse  
Dagboknr. 83730-1/105 Tinglyst: 06.12.2004
 ** Prioritetsbestemmelse  
Dagboknr. 70718-1/10 Tinglyst: 12.11.1997
Obligasjon  
Dagboknr. 684507-1/200 Tinglyst: 18.08.2014
Pantedokument  
Dagboknr. 321323-1/200 Tinglyst: 2.04.2017 
Obligasjon  
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-227/223/0/1,2
Rettigheter i eiendomsrett
Dagboknr. 25239-1/105 Tinglyst: 23.04.1987
Best. om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:222 Snr:1 m.fl.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettigheter på 0301-227/246/0/1,2
Rettigheter i eiendomsrett
Dagboknr. 52512-1/105 Tinglyst: 08.08.1989
Best. om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:227 Bnr:222 Snr:1 m.fl
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
Alle servituttene vil følge eiendommen og kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Sofienbergparken Borettslag, Orgnr: 942216610
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslaget består av 56 andelsleiligheter.
Hjemmesiden til borettslaget er: http://sofienbergparken.herborvi.no
Telia er leverandør for kabel-tv i borettslaget.
Andeler som disponerer takvinduer og takterrasser har andelseier vedlikeholds- og erstatningsansvar for disse. Andelseier plikter å sørge for at terrassegulvet er tett og å vedlikeholde slikt som renner, nedløp, beslag, dører og vinduer på terrassen og påse at disse til enhver tid fungerer tilfredsstillende. Skader skal utbedres uten unødig opphold og skriftlig melding om dette skal gis til styret.
Ved eierskifte må kjøper godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.
Større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
2020: Renovering av trappehus i Karlstadgata 12.
2019: Rehabilitering av fire trappehus (Helgesens Gate). Passasjer under bygningene renovert.
2017: Fasaderehabilitering Karlstadgata 12.
2016: Lukket de gamle do-sjaktene i Helgesensgate 42 A/B/C og D, og solgt bodene. Drenert ut mot Karlstadgata 12.
2015: Anskaffet nytt callinganlegg til oppgangene og portene, og satt inn automatisk åpne/lukke-mekanisme på portene. Bytte av bend/rør i kloakknett Helgesensgate. Bytte av gammel bunnledning for inntak av vann fra Helgesensgate. Rehabilitert bæring over gjennomgang ut mot Karlstadgata som følge av sopp i etasjeskille og vegg.
2014: Bytte av vinduer. Bygging av loftsleiligheter. Rehabilitering av piper.
2012: Oppgradert bakgården, samt drenering av sørsiden til Karlstadgata 12.
2011: Utbedret elektrisk anlegg i kjeller Karlstadgata 12.
2010: Slipt og malt vinduer på sørvendt fasade på Karlstadgata 12 og på fasade mot Helgesens gate.
2009: Skiftet ødelagte hovedkraner for vanntilførsel i kjellere.
2007: Pussing og maling av nedre del av mur, alle bygninger.
2006: Duesikring. Installering av brannalarm i Karlstadgt.
2005: Utbedring soppskade. Installering portlåser og callinganlegg. Pussarbeider endevegg Karlstadgt. 14.
2004: Endevegger i bakgård malt. Låser og beslag. Pipeutbedring. Takrenner
2003: Nye dører i oppgangene. Oppussing oppganger. Brannsikring.
2002: Reparasjon av røroppheng i kjellerne. TV-inspeksjon og spyling av kloakkrør Karlstadgt.
2001: Oppgradering uteområder. Takrenner.
2000: Drenering / rep. Kjellervegger Helgesensgt. 42.
1999: Gavlvegg Helgesensgt. 42 . Postkasser. Rekkverk.
1996: Fasader.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett.

Ja/ Nei

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 84168837

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 2 517 823.
Kostnader: Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 2 319 503.
Resultat: Årets resultat på kr 88 839 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Disponible midler: 3 538 274 Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Husdyr skal ikke være til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger/medfølger ikke handelen: Taklamper i stue/kjøkken og taklampe som henger i hjørnet på soverom medfølger ikke. Alle hvitevarer medfølger bortsett fra vaskemaskin og mikro.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Helgesensgate 42A, 0553, Oslo, Gnr. 227 bnr. 224, andelsnr. 53 i Sofienbergparken Borettslag med orgnr. 942216610 i Oslo kommune

Eier

Marius Sørensen Terese Marie Opazo Tangen

Oppdragsnummer

71-21-0116

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.