#FOSSER

Flott og nyere enebolig fra 2019 | Solrikt | Sydvendt terrasse på 47 kvm | Hage | Barnevennlig beliggenhet!

Mosebakken 6A , 1963 Fosser

BE OM SALGSSUM
Magnus Nordli
Magnus Nordli Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

63%

har bolig på over 120 kvm

16%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 51 m²
Bruksareal 51 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 1 076 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2019
Gårdsnummer 57
Bruksnummer 128
Energimerking C
FINN.no 220898726
Sist endret 15.06.2021 21:30
Prisantydning 2 250 000
Totalpris 2 319 019
Ligningsverdi 496 080,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 60 000,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 69 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 319 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Mosebakken 6A! En flott og nyere enebolig fra 2019. Her har man alt på ett plan, solrik og sydvendt terrasse på hele 47 kvm med pergola samt solrik hageparsell.
Etablert og barnevennlig boligområde som ligger 3 km unna Løken. Boligen består av en lys og hyggelig entré, stue med peis og store vinduer som slipper inn godt med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til solrik og sydvendt terrasse på 47 kvm med tilgang til hageparsell. Kjøkken med god skap- og benkeplass som ligger i en sosial og åpen løsning med stue. Boligen har 2 fine soverom. Utebod for lagringsplass og parkeringsplass med plass til 2 biler på egen tomt.
  
Nyere enebolig fra 2019 Solrik tomt Sydvendt terrasse på 47 kvm med pergola Peis Plass til 2 biler på parkeringsplass Utebod for lagring Barnevennlig beliggenhet

Innhold

1. Etasje: Bad, entré, stue/kjøkken, 2 soverom.
Utebod. Terrasseplatting.

Entré

Velkommen inn! Lys og romslig entré som gir et hyggelig førsteinntrykk. God plass til å henge fra seg og sette sko.

Stue

Stuen er lys og har store vindusflater som slipper inn godt med lys. Plass til sofa med tilhørende møblement og spisebord. Det er montert en peisovn med glassdør med ildfast plate i stue for kaldere dager. Fra stuen er det utgang til solrik og sydvendt terrasseplatting på ca. 47 kvm og med utgang til hageparsell.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen - perfekt for å varte opp gjester! Kjøkkenet er romslig og har godt med skap- og benkeplass. IKEA kjøkkeninnredning utført med profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt kum og våtromsplater på vegg over benkeskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator,  keramisk topp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøl/frys er integrert i innredningen. Lys under overskap og i glasskap.

Bad

Delikat og flislagt bad med varme i gulv. Baderomsinnredning er utført med benkeskap med glatte fronter. Videre er badet utstyrt med speil og belysning over servant, dusj med innfellbare dører i herdet glass, servant i helstøpt plate, veggfestet klosett med innebygget sisterne og opplegg for vaskemaskin.

Terrasse

Fra stuen er det utgang til sydvendt terrasseplatting i trekonstruksjon. Det er montert en pergola og det plass til flere sittegrupper, planter og grill. Her kan man nyte solrike dager med familie og venner! Fra terrassen er det tilgang til solrik hageparsell.

Soverom

Boligen har 2 fine soverom i lyse og innbydende farger. God plass til seng, pult og oppbevaringsløsning. Det er montert en skyvedørsgarderobe i ett soverom.

Beliggenhet

Fosser er et etablert og barnevennlig boligområde. Perfekt for de som ønsker å bo tilbaketrukket og samtidig med nærhet til diverse servicetilbud, dagligvare og med mulighet for offentlig kommunikasjon. Fosser busstasjon ligger i ca. 10 min gange fra boligen og går hele veien til Lillestrøm og Bjørkelangen. Området byr også på skoler og barnehager med Løken skole og Bjørkelangen skole som ligger en liten kjøretur fra boligen. Området gir også tilgang til skogsområder og vann.
Fra boligen er det ca. 10 min gange til søndagsåpne Joker Fosser. Det er også en kort kjøretur til Rema 1000 i Løken og Løken senter som kan by på apotek, dagligvarer, frisør og klær. Moderne AMFI Bjørkelangen ligger ca. en 15 minutters kjøretur fra boligen og har et godt utvalg av diverse forretninger som dagligvare, vinmonopol, klesbutikker, dyrebutikk, bibliotek, apotek, interiørbutikker m.m. I tilknytning til AMFI Bjørkelangen finner du Bjørkelangen Senter og den hyggelige gågata. For andre servicetilbud, er det ca. 55 minutter å kjøre til Töcksfors og ca. 1 time og 10 minutter å kjøre til Charlottenberg. Moderne Bjørkebadet med 25-meters basseng, varmtvannbasseng, plaskebasseng, boblebad, kaldkulp, steam badstue og tørrbadstue ligger i sentrum av Bjørkelangen.
Hølandshallen i Løken er et idrettsanlegg med flerbrukshall, treningsrom, fritidsklubb, aktivitetsrom, spinningsal og en nyere utendørs aktivitetspark. Samt naturgress- og kunstgressbane, lysløype, BMX-bane og gode muligheter for rulleski. Aurskog kan også by på golf og på vinterstid er det mulighet for å stå i alpinbakken ved Bjørkelangen.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.
VEV er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester til eiendommen.
Det påløper en årlig vel-avgift på kr 200,- per år.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kr. 12 160 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer: ordinær renovasjonsgebyr, abonnement gebyr vann, abonnement gebyr avløp, forbruksgebyr vann 0-70 m2 og forbruksgebyr avløp 0-70 m2.
Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Aurskog-Høland kommune.
Denne eiendommen hadde ferdigattest i 2019. Den er da fritatt for eiendomsskatt i 2020 og 2021 ifølge kommunen.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 496 080 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 785 888 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré, stue/kjøkken, 2 soverom.
Utebod:
Sekundærrom: 6 m².
Himlingshøyde ca. 2,32 - 2,95 m målt i stue/kjøkken og ett soverom.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 25.05.2021 utført av Henrik Prøsch. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Tomt

Areal: 1 076 kvm, Eierform: Eiet tomt
Pent opparbeidet tomtegrunn med gruset gårdsplass og adkomst, plenarealer og beplantning.

Garasje / Parkering

Parkering på tomt med plass til 2 biler.

Byggemåte

Bolig med støpt plate på mark. Yttervegger i bindingsverkskonstruksjon, kledd med liggende malt trepanel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takpapp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest - Nybygg 2 stk. eneboliger er utstedet for eiendommen den 02.12.2019 og kan fås ved henvendelse til megler.

Oppvarming / teknisk

Boligen har elektrisk oppvarming. Varmekabler i bad. Peisovn i stue.
Varmvannsbereder på ca. 80 liter, montert på vegg i bad. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning er montert med avtrekk i bad og kjøkken, samt lufttilførsel i oppholdsrom. Luftespalte med lufttilførsel under dører.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligen overdras fri for pengeheftelser.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
På eiendommen er det ingen tinglyste servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Aurskog-Høland kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Tilknyttet privat stikkvei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Integrerte hvitevarer på kjøkken (kjøleskap, fryser, ovn, mikro, oppvaskmaskin, kokeplate, vask) medfølger.
- Gardiner på pergola medfølger salget.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Mosebakken 6A, 1963, Fosser, Gnr. 57 bnr. 128 snr. 1 i Aurskog-Høland kommune

Eier

Emilie Dalen Østli Knut Tore Røthe Libråten

Oppdragsnummer

71-21-0117

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.