Årnes

Luftig og lys 3-roms - Garasjeplass - Vestvendt balkong på ca. 14 kvm - Garasjeplass - In-ordning - Flott utsikt

Høvlerigata 8 , 2150 Årnes

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Joachim Rybka
Joachim Rybka Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

25%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

32%

har bolig på over 120 kvm

46%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 78 m²
Bruksareal 81 m²
Bruttoareal 89 m²
Tomt 4 941 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2006
Gårdsnummer 168
Bruksnummer 397
Energimerking D
FINN.no 226802840
Sist endret 10.08.2021 14:22
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 3 788 509
Ligningsverdi 722 821,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) 1 180 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 780 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 500,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 509,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 788 509,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Svært fin og velholdt 3-roms leilighet med sentral beliggenhet, romslig balkong og parkeringsplass med opplegg for elbillader i garasjekjeller. Leiligheten har god planløsning med god utnyttelse av arealene og store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og gir deg flott utsikt over nærområdet og Glomma. Den har en stor og praktisk entré med innebygd skyvedørsgarderobe, bad med gulvvarme og oppkobling for vaskemaskin, stort og meget fint kjøkken og en balkong på ca. 14 kvm med veldig gode solforhold. Fra balkongen er det fri utsikt til båthavna på Glomma.
Leiligheten ligger flott til i Årnes sentrum med fantastisk utsikt over Glomma og nærområdet. Fra leiligheten er det kort vei til alt av servicetilbud, fine turområder, kollektiv trafikk og hyggelige spisesteder.

Innhold

2. etasje: Stue, kjøkken, bad, gang og to soverom.
I tillegg har leiligheten en bod på ca. 4 kvm og en parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Entré

Entrén er svært romslig med veggmonterte knagger og en stor innebygd skyvedørsgarderobe til sko og yttertøy. Entréen gir et godt inntrykk av hvordan resten av leiligheten oppleves; lys og åpen. I tillegg til skyvedørsgarderoben er det god plass til lagring i boden på ca 2,5 kvm.

Bad

Stort bad med gulvvarme og flislagte gulv og vegger. I taket er det downlights med dimming og avtrekksvifte over dusjen. Her er det god plass til vaskesøyle, og rikelig med lagringsplass i speilskap, vegghent servantskap og i det veggmonterte skapet ved vasken. I badet er en dør til hovedsoverommet som har blitt tettet igjen av dagens eier, men denne kan lett åpnes for adgang direkte til hovedsoverommet.

Soverom

Leiligheten har 2 gode soverom. Begge vender mot Glomma og har den samme fine utsikten som fra stuen. Hovedsoverommet er utstyrt med et stort og solid skyvedørsgarderobe med en speildør. På hovedsoverommet er det også en dør til badet som har blitt tettet igjen av dagens eier, men denne kan åpnes igjen for adgang til badet direkte fra sovermmet.
Vegg i vegg med hovedsoverommet ligger soverom 2, med god plass til seng, pult og garedrobeskap. Soverom 2 passer utmerket som kontor også.

Stue

Stuen er veldig stor og lys med store gulv til tak vinduer og fantastisk utsikt over Glomma og nærområdet og utgang til balkongen. Leligheten vender mot vest og solnedgangene fra ditt eget stuevindu kan noen ganger ta pusten fra deg. Rommet er stort og luftig med flere naturlige soner og god plass til sofa, spisegruppe og diverse innredning. I enden av stuen ligger det et veldig fint og stort kjøkken.

Kjøkken

Kjøkkenet er et u-formet kjøkken med integrerte hvitevarer, enormt god plass i over og underskap og svært god benkeplass. Veggen mellom over og underskapene er flislagt for enkel rengjøring og det er lys og stikkontaker under overskapene. Her kan dere være flere og lage mat samtidig og dette kjøkkenet passer perfekt for matglade familier. Den åpne løsningen er også svært praktisk dersom du har middagsgjester og lar deg være til stede til tross for at du lager mat.

Balkong

Fantastisk balkong på ca. 14 kvadratmeter og flott utsikt over Glomma og næromredet. Her er det god plass utemøbler, grill, flotte planter og atl det du trenger for å nyte lange sommerkvelder i kveldssolen. Balkongen er flislagt og det er satt opp glasvegger av etset glass som skjermer fra naboene. I tillegg er det montert markise som er svært kjekk på de varmeste sommerdagene.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et koselig boområde i Årnes sentrum. Det er kort gangavstand til
idylliske grøntalealer i omkringliggende parker og langs Glomma. Det er kort vei til skoler, barnehager,
offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er også nærhet til lekeplass, fotballbane, skøytebane,
lysløype, skiløyper, idrettshall, treningssenter, ridesenter og badeplass m.m.
I sentrum finner du bl.a. Nes Kulturhus, som er et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige
kulturaktiviteter. Nærområdet har utallige turmuligheter, samt sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen,
Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. Av severdigheter kan Gamle Hvam og Nes Kirkeruiner anbefales.
Raumnes og Årnes IL har et godt og variert idrettstilbud med flere flotte anlegg. Nes Golfklubb holder til på
Rommen Golfpark ved Vormsund, og i tillegg er det kort vei til golfanlegg på Hvam som ligger i vakre
omgivelser.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi
Årnes et variert utvalg. I Årnes finner man forskjellige butikker, hyggelige spisesteder og koselige puber. I
tillegg ligger Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo sentrum godt innen rekkevidde.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Årnes
stasjon som ligger ca. 100 meter fra boligen. Årnes stasjon betjener alle togene på Kongsvingerbanen. Med
bil fra Årnes sentrum tar det ca. 19 min til Jessheim, 27 min til Oslo Lufthavn, 30 min til Lillestrøm og 39 min
til Oslo S.

Felleskostnader

9 151 pr. mnd. Fyring og varmtvann, trappevask, internett, kommunale gebyrer og avgifter, felles forsikring, vedlikehold, eiendomsskatt
Fordeligen av de månedtlige felleskostnadene er som følger:
Felleskostnader 4.199,-
Kapitalkost. lån 2 OBBK01 672,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK02 4.280,-

Andel fellesgjeld

1 180 000

Andel formue

41 176

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBBK01-98207519170
Type lån: Anunnitet
Restsaldo: 4.069.477,-
Restløpetid: 24 år 6 måneder
Terminer per år: 12
Type rente: Flytende
Rentesats: 1,65%
Andel av saldo: 159.958,-
Lånenummer: OBBK02-98207519189
Type lån: Anunnitet
Restsaldo: 25.128.189,-
Restløpetid: 24 år 6 måneder
Terminer per år: 12
Type rente: Flytende
Rentesats: 1,65%
Andel av saldo: 1.019.143,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld på begge lån. Datoer for nedbetaling er 30.04 og 30.10.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 722 821 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 602 156 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 81 kvm, Bruttoareal: 89 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, gang og to soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli satt opp skilt fra Vormsundvegen før fellesvisning.

Tomt

Areal: 4 941 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Boligen disponerer en parkeringsplas i garasjekjelleren. Det er i tillegg mulighet for leie av garasjeplass av styre, kontakt megler for nærmere info.
Eller er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Byggemåte

Leilighet tilhørende Årnes Passasjen Borettslag beliggende i Høvlerigata 8 på Årnes i Nes kommune. Felles oppgang med heis og callinganlegg.
Leilighetsbygget er oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av plasstøpt betong. Yttervegger med betong utvendig
forblendet med tegl og plater. Flatt tak av betongkonstruksjon tekket med papp eller liknende (tak ikke besiktiget). Slett entredør med kikkehull og
brannklassifisering EI30. Vinduer og terrassedører i to-lags glass fra 2006. Oppvarming med radiatorer og elektrisk peis. Naturlig ventilasjon med
ventiler i vegg. Innvendige flater med parkett på gulv. Malt betong i himling. Malt gips, malt betong og plater på vegger.
Leiligheten ligger i byggets 2.Etasje og består av stue, kjøkken, bad, gang, bod og to soverom.
Utgang fra stue til nordvest vendt balkong på ca 14 m2. I tillegg disponerer leiligheten bod i parkeringskjeller på 4 m2 og parkeringsplass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har status tatt i bruk datert 31.10.2007

Adgang til utleie

Leiligheten er en andelsleilighet og reglene for utleie av andelsleilighet må følges. Disse er som følger:
Etter burettslagslova § 5-5 kan en andelseier som har bodd i andelen i minst ett av de to siste årene leie ut hele sin andel i inntil tre år. Etter denne bestemmelsen må imidlertid slik utleie godkjennes av styret. Hvis styret ikke godkjenner utleie må det være saklig begrunnet i leietakerens forhold.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer og elektrisk peis.

Energiforbruk

Energiforbruk  de siste 12 månedene er ca. 5.057 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.057,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til:
 Forretninger (F 01 og F/P 02. F/P 02 er et kombinert formål med felles parkering)
• Blandet formål: Bolig/Forretning (B/F 01 - B/F 02).
• Blandet formål: Bolig/Forretning/Offentlig bygning ( B/F/O 05)
• Blandet formål: Bolig/Forretning/Kontor (B/F/K 03 - 06 - 07).
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Sagtomta datert 19.03.2001 sist revidert 05.02.2002

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
2006/645402-1/200  Pantedokument  
21.12.2006 
BELØP: NOK 28.145.000
Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 10006541
2013/350930-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
02.05.2013 
Veket for:
Beløp: NOK 70.000.000
Panthaver:SPAREBANK 1 ØSTLANDET  
Org.nr: 920426530
 
2007/588783-1/200  Erklæring/avtale  
20.07.2007 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.
Gjelder denne registerenheten med flere
2016/879490-1/200  Pantedokument ved bytte av bank  
27.09.2016 
BELØP: NOK 70.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Panteretten er en ombytte av panterett i samme eiendom pålydende 70.000.000.- til Sparebanken Hedmark, tgl.04.03.2013 med dokumentnr. 178950
 
Grunndata
2020/1558852-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 
2006/240137-1/200  Seksjonering  
19.05.2006 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 4510/6268
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Andelen leveres fri for pengeheftelser og kjøpers bank får prioritet etter servituttene.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

Borettslag: Årnes Passasjen Borettslag, Orgnr: 889488352

Forkjøpsrett

Borettslaget har ingen forkjøpsrett

Nei

Forsikring

NEMI

Vedtekter / husordensregler

Husordensregler for Årnes Passasjen borettslag/sameiet. Revidert 2020:
§1 Formål Husordensreglene skal sikre beboerne, brukerne av bygget trivsel, bidra til å skape et godt bomiljø og regulere forhold som kan være til sjenanse for andre.
§2 Generelt Beboere og brukere plikter å følge bestemmelsene i husordensreglene. Andelseier er ansvarlig for at reglene blir gjort kjent for husstanden/leietaker, og at de blir overholdt av disse og andre som gis adgang til leiligheten. For eventuelt overtredelser av husordensreglene foretatt av leietaker eller andre, svarer andelseier som overtredelsen var hans egen.
§3 Ro Leilighetene og næringsdelene må ikke brukes slik at de sjenerer andre. Det skal være nattero i bygget i tidsrommet kl. 23.00-07.00. kl. 24.00-08.00 natt til lørdag og søndag. Skal man ha fest/selskap som kan medføre sjenanse for andre, skal naboer som blir berørt varsles på forhånd. Et slikt varsel tillater likevel ikke høy musikk eller annen uro i bygget utover nevnte klokkeslett. Det må alltid tas hensyn til at lyden bærer godt mellom leilighetene og ut på ballkongene. Samme fra næring.
§4 Fellesområder Fellesarealene skal være rene og ryddige. Det er ikke tillatt å hensette møbler, blomsterkrukker osv. på fellesområdene. På fellesterrassen gjelder klokkeslettet for ro. (se § 3) Terrassen må da forlates.
§5 Inngangsdører/garasjedør skal alltid holdes låst. Hver enkelt beboer må påse at uvedkommende ikke slipper inn i bygget når en selv går/kjører inn eller ut.
§6 boden og egen garasjeplass. Det må ikke oppbevares propan eller annet lettantennelige væsker i boden. Ved skade utvendig, dør og vegg er det andelshaver ansvar og bringe dette i orden. Utenfor boden må det ikke lagres søppel eller gjenstander/ting. (dog kan sykler/mc parkeres der)
Ekstern utleie av p-plass i kjeller er ikke lovlig. Utleie til beboere i laget er ok.
.§7 Søppel. må sorteres etter Nes kommunes regler. Andre ting som ikke inngår i dette sortimentet eller søppel som er for stort til å kastes i søppelkassene må en selv bringe til renholdsetatens anlegg. Er det fullt benytt kassen ved siden av. Spesialavfall som maling, olje, terpentin etc. må leveres til kommunens avfallsplass eller andre mottakssteder. Dette gjelder også flasker og glassgjenstander
.§8 fasadeendringer Alle ytre endringer og monteringer på husets fasader må forhåndsgodkjennes av styret. Markiser og kanvas på terrassens gelender skal være i vår bestemte grå farge.
§9 Antenneanlegg Borettslaget er tilknyttet HomeNett, fiber. Oppsetting av parabol antenne på terrasse eller vegg er ikke tillatt.
§10 Dyrehold i alminnelighet er tillatt. : max ett dyr pr. leilighet.
§11 Postkasser og inngangsparti. Postkassene skal ha enhetlig merking og navn på ringetablå. Dette er styret sitt ansvar. Andelshaver melder navn til styret. Egen postkasse til styret i Oppgang B. Reklame skal ikke kastes på gulvet i inngangspartiet.
§12 Røyking Det er røyking forbudt i alle borettslagets innvendige fellesarealer.
§13 Grilling Det er forbudt å grille med kull i samtlige terrasser i borettslaget.
§14 Terrasse og området rundt. Det skal ikke ristes tepper etc. på terrassen, da dette medfører at støv og skitt faller på nedenunder terrasse. Det skal ikke tørkes klær på terrassens rekkverk. Oppskyting av fyrverkeri er ikke lov på noen av terrassene i borettslaget. Fyrverkeri skal heller ikke avfyres utendørs på Borettslaget tomt som omkranser bygningen.
§14 Dugnad Alle bør delta på lagets to dugnader i året. Styret innkaller til dugnad.
§15 Parkering. Parkering for biler i kjellergasjen skal foregå på anviste og oppmerkede plasser.
§16 Oppheng av bilder div. Dette kan gjøres i en avstand fra din inngangsdør med 1m begge sider.
§17 Forespørsler, forslag eller klager. Henvendelser til styret som gjelder husorden, skal kun skje skriftlig. Anonyme henvendelser behandles ikke.
§18 Hund Det er forbudt å ta med hund og katt i heisen pga. allergi.
§19 Overtredelse av husordensreglene. Gjentatte brudd på husordensreglene er å betrakte som mislighold av andelshavers forpliktelser ovenfor borettslaget og kan medføre utkastelse.
§20 Næringsdelene: Ved utleie skal utleier søke styret om hvilke type næring det skal leies ut til.
Næringen må være tilpasset til type boområdet. Tilfredsstille kravet om nattero. Dvs. næring som har åpningstider etter kl.23.00. vil ikke bli tillatt i styret: Eierseksjonssameiet Årnes- Passasjen..
HMS reglene for samfunnet må følges. Dette gjelder støy i alle former som ikke hører hjemme i ei boligblokk. Konstruksjonen i bygget bærer støy, særlig kraftig bassfrekvens. Utslipp og lukt- forurensning hindrer utleie.
§21 Nøkkel til styring av heisen skal brukes når heisdøra skal stå lenge åpen, ellers stopper heisen .Nøkkel kan hentes ved henvendelse til styret.

Husdyrhold

Det er forbudt å ta med hund og katt i heisen pga. allergi.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Dette borettslaget har en sikringsordning via OBOS og det betyr at kosnadene
i forbindelse med eksemplene nevnt ovenfor blir dekket av OBOS.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Høvlerigata 8, 2150, Årnes, Gnr. 168 bnr. 397 snr. 1, andelsnr. 8 i Årnes Passasjen Borettslag med orgnr. 889488352 i Nes kommune

Eier

Dag Tunhøvd

Oppdragsnummer

71-21-0120

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.