Skulerud

Tilbaketrukket og skjermet hytte - Stor tomt - Gode solforhold - Egen båtplass - God standard

Søndre Studsrud vei 38 , 1970 Hemnes

BE OM SALGSSUM
Joachim Rybka
Joachim Rybka Eiendomsmeglerfullmektig
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 64 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 70 m²
Tomt 968 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1966
Gårdsnummer 138
Bruksnummer 41
Energimerking G
FINN.no 225527799
Sist endret 28.07.2021 21:45
Prisantydning 1 400 000
Totalpris 1 442 519
Ligningsverdi 138 380,-

Beregnet totalkostnad

1 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 31 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 42 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 442 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Svært fin og godt vedlikeholdt hytte med stor tomt, egen båtplass, stor terrasse på ca. 25 kvm med gode solforhold og nytt kjøkken. Hytten fremstår som godt veldikeholdt og pen med god planløsning og en tilbaketrukket og skjermet beliggenhet. Hytta er godt vedlikehold og har god standard med nylig slipt og lakket gulv, nytt og pent kjøkken fra desember 2020, ny peisovn, samt oppgradering og kontroll av el-anlegget.
Hytta har en fantastisk skjermet beliggenhet med få minutters gange til Skulerudsjøen der det er gode bade og fiskemuligheter, og ved bryggen har hytta en egen båtplass. Skulerudsjøen går over til Rødenessjøen og du kan ta båten hele veien til Ørje. I Ørje kan du nyte en god lunsj og besøke Ørje Sluser. Slusene ble bygget i årene 1857-1860 samtidig med Strømsfoss sluser. Slusene er hånddrevet, akkurat som de var ved åpningen i 1860.
I nærområdet er det flere butikker, fine turstier og lysløper og i tillegg er det en grusvei som lar deg sykle til Hemnes.

Innhold

Fritidsbolig over 1 plan: Bad, tre ganger, stue/kjøkken, tre soverom, innredet rom
Uthus

Stue

Stor stue med god takhøyde og plass til en sofagruppe der familien kan samles ved den koselige peisen. Stuen har store vindusflater som gir godt lysinnslipp, og fint utsyn over de naturskjønne omgivelsene og . Fra stuen er det også utgang til den store solfylte terassen med gode solforhold. Hytta har en god planløsning med flere naturlige soner, og god plass til en romslig spisegruppe rett utenfor kjøkkenet.

Kjøkken

Pent nytt kjøkken med profilerte fronter og subwayfliser på veggene. Kjøkkenet er nytt fra desember 2020 og er svært fint med god benkeplass. Benkeplaten i heltre passer flott til resten av innredningen og   Her er det god lagrings og benkeplass, og rett ved kjøkkenet er det perfekt plass til en spisegruppe der hele familien kan samles til et godt måltid. Heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål, og ventilator med avtrekk gjennom yttervegg.

Bad

Badet ligger for seg selv med adkomst fra utsiden og inneholder dusj, forbrenningstoalett, benkeskap med glatte fronter og veggskap med speilfronter over servant. I tillegg er det varmekabler i gulvet og et lite vindu på en av veggene som gir god lufting.

Terrasse

Hytta har en ca. 25 kvm stor vestvendt terrasse med gode solforhold og fin utsikt over Skulerudsjøen og nærområdet. Her får du virkelig hyttefølelsen, med god plass til stor gassgrill, solsenger, sittegrupper og plass til venner og familie. Fra terrassen er det trapp ned til hagen.

Hage

Hagen er en fin og koselig blandig av trær, gressplen, naturlig vegetasjon, fjell og trær. Det er flere plasser som kan brukes til å lage en hyggelig sittegruppe rundt en bålpanne, sette opp trampoline for de minste eller slik dagens eller ha en god og varm jacuzzi der. I likhet med terrassen er det skjermet og tilbketrukket beligghet her også og det er lett å senke skuldrene og nyte lange sommerdager her.

Uthus

Uthuset på ca. 15 kvm ligger på nordsiden av tomten og består av utedo og lagerrom.

Soverom

Boligen har 3 gode soverom og flere sengeplasser. Hytta har god planløsning der 2 av soveromene ligger i den ene enden, slik at de som vil ta kvelden tidlig ikke blir forstyrret av støy fra stue og kjøkken. I tillegg er det flere rom med plass til seng slik at du kan få enda flere sengeplasser. Alle rom i den nye delen har fått gulvene etterisolert med depron matter under laminatgulvet.

Beliggenhet

Fritidseiendom beliggende i skogsomgivelser ved Skulerud, som ligger ca. 10km syd/øst for Hemnes sentrum. Her ligger du svært fint til, med stor skjermet tomt og flott utsikt over Skulerudsjøen. Området består hovedsaklig av spredt fritidsbolig-/hyttebebyggelse, samt skog- og landbruk. Eiendommen ligger usjenert til ved østsiden av Skulerudsjøen. Med 3 min. gangavstand på gruset vei til fine fiske- og bademuligheter samt felles båtbrygge med egen båtplass. Skulerudsjøen går over i Rødnessjøen og man kan kjøre båt helt til Ørje.
Hemnes sentrum som ligger ca. 10km. fra eiendommen har et utvalg av butikker med Hemnes senter, samt bensinstasjon, pub, gatekjøkken, kiosk m/post og bank. Med blir bruker du kun 1 time og 10 minutter til Oslo sentrum.
Det er ca. 35km til Bjørkelangen som er kommunesenter og som har et godt utvalg av forretninger og
servicetilbud. Det er ca. 35km til Töckfors i Sverige som bla. har kjøpesenter.

Tomt

Areal: 968 kvm, Eierform: Eiet tomt

Areal: 968 kvm, Eierform: Eiet tomt

Løpende kostnader

Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 700,-.
Av disse går kr. 400,- til vedlikehold av vei og kr. 300,- til vedlikehold av brygge.

Kommunale avgifter

Kr. 1 730 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 138 380 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 70 kvm
Fritidseiendom
Primærrom: 64 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, tre ganger, stue/kjøkken, tre soverom, innredet rom
Uthus:
Bruksareal: 14 m².
Primærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Utedo
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst via privat vei

Garasje / Parkering

Parkering på egen gårdsplass foran hytta

Byggemåte

Fritidsbolig over ett etasjeplan i 1.etasje.
Krypekjeller med grunnmur i betong. Øvrige etasjer med yttervegger i bindingsverk, kledd med liggende malt trepanel. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takplater og takpapp.
Parkeringsplass på egen tomt.
Boligen er oppført i 1966, og den tids byggeskikk ligger til grunn for konstruksjonsmessige forhold.
Boligen er godt vedlikeholdt med normalt god standard.
Følgende utbedringer har blitt gjort de siste årene:
2021:
Nytt blandebatteri i dusjkabinett og ny servant.
Flyttet feieluke på pipe fra kjøkken side mot stue side.
Nye fronter på kjøkkeninnredning.
2020:
Ny kjøkkeninnredning.
Ny peisovn i stue.
Slipt og lakkert gulvbord i stue/kjøkken og ett soverom.
Service på forbrenningstoalett.
2018:
Nytt tak over tilbygg. (Undertak og tekking).
Nye overflater på vegger, gulv og himlinger i ett soverom og innredet rom i tilbygg.
Montert utekontakt på terrasse.
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2:
Kryperom
Trapper
Vinduer
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner
Ventilasjon
Balkonger, terrasser ol.
Rekkverk og annen fallsikring
.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest hos kommunen.

Adgang til utleie

Hytten kan fritt leies ut. Kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med skattereglene for utleie av fritidsbolig samt reglene for skattefritak ved gevinst ved salg av fritidsbolig ved utleie.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming.
Elektrisk gulvvarme opplyst av eier: Varmekabler i bad.
I tillegg er det peisovn i stuen.

Energiforbruk

Energiforbruk siste 12 mnd.  er ca. 7400 kwh.
Kostnad for strøm + nettleie i denne perioden: kr. 10.643,-.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Uregulert. Tomta er avsatt til fritidsbebyggelse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1967/396-1/9  Registrering av grunn  
28.01.1967 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3026 Gnr:138 Bnr:4
 
2020/1250806-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00
Rettigheter i eiendomsrett
2004/9018-1/9  Erklæring/avtale
07.10.2004 
rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:138 Bnr:41  
Bruksrett til brønn m/pumpehus
2008/710858-2/200  Bestemmelse om båtplass  
03.09.2008
rettighetshaver:Knr:3026 Gnr:138 Bnr:41  
Med flere bestemmelser
Servituttene følger eiendommen og kjøpers bank får prioritet etter disse. Eiendommen overleveres fri  for pengeheftelser

Vei/vann/avløp

Tilknyttet privat vei.
Tilknytning vann: Privat tilknytting. Sommervann, via felles brønn med flere hytter i feltet. Vann slåes av ca midten av oktober og slåes på rundt påske.
Tilknytning avløp: Gråvann føres til terreng. Ingen godkjent avløpsløsning. Cinderella forbrenningstoalett.
Info fra kommunen:
Utslippstillatelse: For boliger og fritidsboliger med innlagt vann skal det foreligge en utslippstillatelse. For fritidsboliger med innlagt vann, men hvor det ikke foreligger utslippstillatelse må det påregnes pålegg fra kommunen om etablering av godkjent renseløsning.

Forsikring

Tryg

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om disse.

Adresse og matrikkel

Søndre Studsrud vei 38, 1970, Hemnes, Gnr. 138 bnr. 41 i Aurskog-Høland kommune

Eier

Terese Kristin Nilsen Geir Edward Borch

Oppdragsnummer

71-21-0139

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.