#KJENN

Villa Symre | Herskapelig og smakfull enebolig | Betydelig oppgradert | Hage og romslig terrasse | Garasje | Må sees!

Robsrudhaugen 3 , 1470 Lørenskog

VISNINGER

19. september søndag kl. 14:45-15:30

20. september mandag kl. 17:00-17:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig
Adrianna Bialkowska
Adrianna Bialkowska Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

60%

av eiendommene har pris over 5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

47%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 215 m²
Bruksareal 239 m²
Bruttoareal 265 m²
Tomt 815 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1936
Gårdsnummer 105
Bruksnummer 67
Energimerking G
FINN.no 231851914
Sist endret 15.09.2021 11:15
Prisantydning 10 800 000
Totalpris 11 086 019
Ligningsverdi 2 180 486,-

Beregnet totalkostnad

10 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 270 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 800 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 286 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 086 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Villa Symre - En vakker, stilfull og herskapelig enebolig som har blitt betydelig oppgradert de seneste årene. Boligen ligger i et attraktivt og barnevennlig boligområde på Kjenn i Lørenskog innerst i en blindvei. Eiendommen er svært solrik, og byr på hage, en romslig terrasse, garasje, asfaltert oppkjørsel til garasje og biloppstillingsplasser samt gode lagringsmuligheter!
Sjarmerende og herskapelig enebolig
Nydelig kombinasjon av sjel og moderne
Betydelig oppgradert 2016
Fem soverom
Tre bad, ett vaskerom og ett toalettrom
Rålekkert Kvik-kjøkken 2016
Gasspeis 2016
Romslig terrasse på ca. 82 kvm fra 2018 med pergola fra 2019
Balkong med flott utsikt
Nytt el-anlegg 2016
Høyttalere innfelt i himling i stue og kjøkken
Frittstående garasje
Gode lagringsmuligheter
Attraktivt og barnevennlig boområde med gode turmuligheter

Innhold

Kjeller: Trapperom, vaskerom, bad, soverom. Tre boder.
1. etasje: Entré, bad, wc-rom, trapperom, stue, kjøkken.
2. etasje: Gang, to bad, omkledningsrom, fire soverom.

Entré

Velkommen inn! Det første som møter deg er en romslig og lys entré som gir et hyggelig førsteinntrykk. Lekre og historiske fliser i gulv med gulvvarme. Romslig skyvedørsgarderobe med speil og med god plass for oppbevaring.

Stue

Fra entreen er det tilgang til stuen via en to-fløyet dør. Stuen, spisestuen og kjøkkenet er delt inn i naturlige soner. Gjennomgående og eksklusiv en-stavs parkett med varmefolie i både stue og kjøkken. Stuen er romslig med god plass til en større hjørnesofa med tilhørende møblement. Vedfyrt kamin fra husets opprinnelse er montert i stue. Downlights og høyttalere er innfelt i himling i stue og kjøkken. Lekker stukkatur i himling.
Fra stuen er det utgang til syd-østvendt overbygget balkong på ca. 10 kvm. Fra balkongen er det tilgang til en flott, skjermet og romslig terrasse fra 2018 på ca. 82 kvm! Terrassen er utstyrt med bl.a. utelys på levegger, innfelt beplantning og en skjermet og koselig pergola oppført i 2019.

Kjøkken med spisestue

Fra stuen er det tilgang til spisestue og kjøkken via en dobbel skyvedør. Det er montert en nydelig gasspeis i spisestue/kjøkken fra 2016 som gir kjøkkenet særpreg og skaper en herlig atmosfære. I tilknytning til kjøkkenet er det god plass til et større spisebord - perfekt for hyggelige sammenkomster med mange gjester.
Lekkert, romslig og funksjonelt kjøkken med svært god benke- og oppbevaringsplass. Her kan flere hygge seg med matlaging samtidig! Moderne Kvik kjøkkeninnredning fra 2016 utført med slette fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate i kompaktlaminat med nedsenket servant i sort utførelse og nedfelt induksjonstopp (80 cm) fra Siemens. Ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget fra Siemens. Videre er kjøkkenet utstyrt med innebygget kaffemaskin og stekeovn plassert i høyskap og integrerte hvitevarer som varmeskuff under stekeovn, kjøleskap fra 2021, fryseskap plassert i benkeskap og oppvaskmaskin. Lekkasjevarsler med magnetventil er montert i benkeskap på kjøkken. Original stukkatur i himling.

Toalettrom

I 1. etasje er det et praktisk toalettrom i tilknytning til entré. Flislagt gulv med gulvvarme og malte veggflater. Videre er toalettrommet utstyrt med vegghengt servant i porselen og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Speil, stikkontakt og belysning på vegg over servant.

Soverom

Boligen har totalt fem soverom. Fire av soverommene er plassert fint i 2. etasje og er av god størrelse. Gulvflater med lekker en-stavs parkett og originale tregulv som viser husets opprinnelige sjarm. Hovedsoverommet er romslig og lyst med god plass til dobbeltseng og to nattbord. Det er montert en skyvedørsgarderobe for oppbevaring. I tilknytning til hovedsoverommet ligger et praktisk walk-in closet og eget bad.
Soverom 2 er luftig og lyst med plass til seng, pult og en oppbevaringsløsning. Fra soverommet er det utgang til en sjarmerende balkong med flott utsikt mot Kjenn, Hanaborgåsen og Snø. Balkongen er syd-østvendt og er på ca. 5,7 kvm med plass til utemøblement og planter. Et perfekt sted for morgenkaffen. Terrassegulv er nytt fra 2017.
Soverom 3 og 4 er connecting rooms - perfekt for bl.a. ungdom! Soverom 3 kan f.eks. benyttes som en stue, og soverom 4 som et soverom med plass til seng og en pult. Garderobeskap er montert. Praktisk kott i tilknytning til soverom 3 for oppbevaring. Fra gang i 2. etasje er det tilgang til et råloft med adkomst via loftsluke med stige for ekstra oppbevaring.
Det gjøres oppmerksom på at ildsteder i 2. etasje ikke er i bruk. Årsaken er at pipeløpet brukes som lufteløp for gasspeis.

I kjelleren ligger soverom 5. Soverommet er romslig med god plass til dobbeltseng og nattbord, i tillegg til sofa, bord, oppbevaring og en pult. Rommet kan også benyttes som kjellerstue. Det er en-stavs parkett med gulvvarme i soverommet.

Bad

Boligen har totalt tre bad og ett toalettrom, hvorav to av badene ligger i 2. etasje. Pent og flislagt bad fra 2002 med gulvvarme i tilknytning til hovedsoverom. Badet er bl.a. utstyrt med dusjhjørne med nedsenket dusjsone, glassdør, glassbyggerstein og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Kvik baderomsinnredning og servantskap fra 2019 med skuffer i matt hvit utførelse og nedsenket servant i kompositt materiale - speil, belysning og stikkontakt på vegg over servant og downlights i himling.
Bad 2 ligger i tilknytning til gangen. Badet er pent og flislagt med lyse fliser. Utstyrt med dusjhjørne med innfellbare dører og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Servantskap med dører i høyglans sort utførelse og nedsenket servant i porselen. Speil, lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant. Høyskap på vegg. Nedsenket platehimling med downlights.

Bad og vaskerom

Bad 3 ble oppgradert i 2002 med membran, fliser, inventar og armaturer. Badet er romslig og flislagt med gulvvarme. Utstyrt med bl.a. dusjhjørne med skyvedører, frittstående dobbelt badekar og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Servantskap med profilerte fronter i lys grå utførelse og nedsenket servant i porselen. Speil, stikkontakt og belysning på vegg over servant. Nedsenket platehimling med downlights.
Boligen har et eget praktisk og romslig vaskerom i tilknytning til baderommet i kjelleren. Vaskerommet ble oppgradert i 2002 med fliser, inventar og armatur. Vaskerommet er flislagt med gulvvarme og utstyrt med bl.a. opplegg for vaskemaskin. Ny utslagsvask i rustfritt stål og innredning med profilerte fronter i matt hvit utførelse ble satt inn i 2019. Nedsenket himling med downlights.

Tre boder

Boligen har gode oppbevaringsmuligheter i tre boder i kjeller. En av bodene er gjort om til matbod med praktiske hyller og plass til fryseboks. I tillegg er det mulighet for oppbevaring i frittstående garasje og utebod.

Beliggenhet

Boligen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Kjenn i Lørenskog kommune, med nærhet til skoler, barnehager og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort gangavstand til Lørenskog stasjon. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Fra Lørenskog stasjon er det hyppige avganger innover mot Oslo S. Eiendommen ligger ut mot Rolvsrudparken med gode turmuligheter samt Langevann som byr på badeplass og idyllisk tursti rett i nærheten.
I tillegg er det kort vei skøytebane, idrettshall, treningssenter, Kjenn folkebad og tennisanlegg m.m. Videre finnes det idrettsbane på Rolvsrud, ishall på Solheim, golfbane på Losby - et meget flott golfanlegg med bl.a. 9 og 18-hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde. Lørenskog Hus kan by på blant annet kino, et flott bibliotek og andre kulturtilbud. Videre er det kort vei til Østmarka med lysløyper, flott skiterreng, samt flere bade- og fiskevann. På Losby besøksgård og kafé kan man oppleve ulike husdyr på nært hold. Stedet er et utmerket utgangspunkt for tur- og skyggere som starter i det sentrale Lørenskog. Fra Godset er det ca. 10 min å gå inn til Mønevann.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker i Skåreveien, samt Rema 1000 Lørenskog Stasjonsby og på Metro senteret. Storsentrene Metro og Triaden byr ellers på et rikt og variert utvalg av servicetilbud og fasiliteter.
Eiendommen har gangavstand til Solheim barneskole, Luhr barneskole, Kjenn ungdomsskole og Mailand videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager.

Tomt

Areal: 815 kvm, Eierform: Eiet tomt

Areal: 815 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er flat og skrånende. Asfaltert oppkjørsel til garasje og biloppstillingsplasser. Forøvrig er tomten opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder og terrasse med patio.

Løpende kostnader

I tillegg til de kommunale avgiftene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring, husforsikring og abonnement for tv og internett.
Viken fiber/Altibox er leverandør for tv- og internett til eiendommen. Selger har installert Verisure alarm for tyveri og brann som koster kr. 449,- per måned.
Selger opplyser om et strømforbruk på ca. 19.268 kWh fra mars til august 2021. Selger opplyser om at de har hatt et relativt høyt forbruk, da de har hatt høy innetemperatur, i tillegg til at de har to elbiler, slik at elbil-laderen har gått kontinuerlig.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 20 126 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Det er per d.d. ikke eiendomsskatt i Lørenskog kommune.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 180 486 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 849 748 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 215 kvm, Bruksareal: 239 kvm, Bruttoareal: 265 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, vaskerom, bad, soverom.
Sekundærrom: 24 m².  Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Tre boder.
1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, wc-rom, trapperom, stue, kjøkken.
2. etasje:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 78 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, to bad, omkledningsrom, fire soverom.
Takhøyder er målt på tilfeldige steder i boligen:
Kjeller: hele etasjen ca. 1,92-1,98 meter.
1. etasje: entré: 2,43 meter. Wc-rom: 2,30 meter. Trapperom: 2,53 meter. Stue: 2,44 meter. Kjøkken: 2,47 meter.
2. etasje: gang: 2,45 meter. Bad 1: 2,42 meter. Bad 2: 2,27-1,01 meter. Omkledningsrom: 2,44 meter. Soverom 1: 2,59-1,05 meter. Soverom 2+3: 2,61-1,06 meter.
Det har iløpet av selgers eiertid blitt bygget terrasse med utgang fra stue og kjøkken via overbygget balkong til syd-øst vendt terrasse med patio på ca. 82 m2. Dette har ikke blitt byggemeldt eller blitt søkt om endring. Ved slike endringer kan det kreves søknad og godkjennelse av kommunen. Kjøper har risikoen for eventuell søknad og godkjennelse.
De opprinnelige tegningene av boligen datert 1936 samsvarer ikke med boligen slik den er i dag. Kjeller: Der soverommet er plassert i dag er det ikke oppgitt i de opprinnelige tegningene hva rommet er tiltenkt. Videre viser de opprinnelige tegningene at kjelleren kun inneholder: kjeller og vaskeri. 1. etasje: Det har i ettertid av de opprinnelige tegningene blitt etablert et toalettrom. 2. etasje: Det har i ettertid av de opprinnelige tegningene blitt etablert to bad. De opprinnelige tegningene viser fire kott og tre værelser. De fire kottene som vises på tegningene har blitt innlemmet med soverommene og baderommene. Det har også blitt etablert et ekstra soverom. Det kreves godkjenning av fra kommunen ved bruksendring fra tilleggsdel (bod eller kott) til hoveddel (f.eks. soverom eller bad). Det er ikke kjent at en slik endring har blitt søkt om. Kjøper overtar ansvar, risiko og konsekvenser ved eventuell søknad og godkjennelse.
Kommentarer til areal fra vedlagt tilstandsrapport datert 03.09.2021:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er fremlagt dokumentasjon som viser at det er søkt om godkjent innredning av kjeller og det er heller
ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 03.09.2021 utført av Tim Roar Fauske. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Garasje / Parkering

Frittstående garasje utstyrt med leddport med automatisk portåpner og belysning. Stikkontakter på vegg. God plass til en bil og stor plass til oppbevaring. I tillegg har boligen en stor asfaltert gårdsplass. Bak garasjen er det god plass til tilhenger og annet utstyr.
Det ble montert elbil-lader på husvegg i 2016.

Byggemåte

Boligen er oppført med bærende konstruksjoner i mur og trekonstruksjoner. Grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Gulv mot grunn av betong. Etasjeskillere av tre og betongkonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med liggende trekledning. Valmet tak i trekonstruksjoner
belagt med betongtakstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen ifølge informasjon fra kommunen.

Oppvarming / teknisk

Boligen er oppvarmet med elektrisitet, elektrisk gulvarme diverse steder, vedfyrt kamin samt gasspeis i 1. etasje. Oso varmtvannsbereder på 287 liter fra 2021 plassert i bod i kjeller. Nytt el-anlegg i forbindelse med oppussing/renovering i 2016. I 2020 ble det byttet gamle tak-spotter til LED, samt nye termostater på to av badene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Selger informerer om at begge naboer skal ferdigstille sine uteområder og sette opp gjerde mot eiendommen. Selger har blitt forelagt plantegninger som ikke er endelig godkjent av kommunen enda, for nabo i Skårerveien 35. Området mot Skårerveien skal heves og dekkes til med bark og beplantes. Tegninger er vedlagt i salgsoppgaven. Østlandsterminalen (Posten) har planer om utbygging av sin tomt. Selger informerer om at Vollen mellom Posten og eiendommen vil skjerme godt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen. Kjøpers bank får prioritet etter disse. Boligen leveres fri for pengeheftelser.
Tinglyst 19.04.1978
med dagboknr. 2504-1/8
Skjønn. Bestemmelse om vei
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3029-105/366
Rettigheter i eiendomsrett
Tinglyst 13.04.2016
med dagboknr. 327669-1/200
Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om vedlikehold.
Hjemmelshaver til gnr. 105 bnr. 366 i Lørenskog erklærer herved at eiendommen gnr. 105 bnr. 67 skal ha rett til å føre vann og avløpsledninger over gnr. 105 bnr. 366. Retten gjelder også fremtidig vedlikehold av disse. Denne erklæringen tinglyses som en heftelse på eiendommen gnr. 105 bnr. 366.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Privat vei.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer på kjøkkenet medfølger: Kaffemaskin (Siemens), kombinert ovn, dampovn og mikrobølgeovn (Siemens), varmeskuff (Siemens), komfyrtopp (80 cm) (Siemens), oppvaskmaskin (AEG), fryser (Siemens). Alle hvitevarene er integrerte.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses.

Adresse og matrikkel

Robsrudhaugen 3, 1470, Lørenskog, Gnr. 105 bnr. 67 i Lørenskog kommune

Eier

Ole Erik Alnæs Helene Linn Baltzersen

Oppdragsnummer

71-21-0158

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.