#FAGERÅSEN/TRYSIL

Svært sentral og populær beliggenhet på Fageråsen! | Gode utleieinntekter | 16 sengeplasser | 5 soverom | Ski-in/ski-out

Fageråsen 1107C , 2420 Trysil

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

58%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

20%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Hytte / Eierseksjon
Primærrom 128 m²
Bruksareal 137 m²
Bruttoareal 143 m²
Tomt 4 792 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1988
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 1031
Energimerking G
FINN.no 233798863
Sist endret 13.01.2022 16:21
Prisantydning 5 500 000,-
Totalpris 5 646 519,-
Fellesutgifter 2 500,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 146 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 646 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Fageråsen 1107C har en populær beliggenhet på Fageråsen som ligger på et høydedrag i Trysilfjellet. Fra hytten er det bl.a. ski-in/ski-out, akebakke og langrennsløyper. Nærhet til Trysil sentrum som kan by på et godt utvalg av dagligvare, butikker, restauranter, vinmonopol, m.m. Perfekt beliggenhet for de aktive med varierte aktivitetsmuligheter rett utenfor døren på sommer som vinter.

•Innholdsrik hytte med oppussingsbehov
•Sentral beliggenhet på Fageråsen
•Ski-in/ski-out
•Gode utleieinntekter! 2018/2019: kr. 332.000,-. 2019/2020: kr. 280.000,- (inntil 12. mars)
•God kombinasjon av egenbruk og utleie, skal leies ut ni måneder per år, og kan brukes til egenbruk 90 dager i året
•16 sengeplasser
•Tre parkeringsplasser

Det er gitt Tg3 for enkelte punkter. Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon.

Innhold

Kryploft over deler av hovedplanet.
Loftplan: Stue, to toalettrom, to soverom.
Hovedplan: Entré/oppholdsrom/kjøkken, to ganger, to bad/toalettrom, to badstuer, tre soverom. Bod.

Overflater

Himlinger: Malt panel og panel.
Vegger: Malt panel, fliser og panel.
Gulv: Fliser og malt heltre.

Hovedplan

Hovedplan består av en entré med stue og kjøkken i en åpen og sosial løsning. To ganger, to bad/toalettrom, to badstuer og tre soverom. I tillegg romslig bod for oppbevaring. Selger opplyser om at rommet som benyttes som bod, opprinnelig er tiltenkt soverom. Tidligere prospekt betegner rommet som disponibelt rom.

Kjøkkeninnredning fra byggeår utført i tidsriktige farger og fargekombinasjoner. Profilerte fronter og laminerte benkeplater med dobbel kum. Mekanisk avtrekk over komfyren. Plass til frittstående komfyr og oppvaskmaskin. God plass til et større spisebord i tilknytning til kjøkkenet.

To bad i tilknytning til hver sin badstue. Flislagt bad med varmekabler i gulv.  Badene er bl.a. utstyrt med tre stk. vegghengte servanter og tre stk. ett-greps blandebatterier. Dusjnisje med forheng med to stk. vegghengte dusjbatterier. Gulvmontert toalett. Badene er fra byggeår og tilfredsstiller ikke krav til våtrom, og det må påregnes tiltak. Baderommene og badstuene er gitt Tg3, se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon.

Tre soverom av god størrelse. Hytten har tilsammen fem soverom med 16 sengeplasser.

Loftplan

Loftplanen består av en stue med god plass til flere sittegrupper. Åpen peis med murt omramming er montert. Videre består loftetasjen av to toalettrom og to soverom av god størrelse.

Beliggenhet

Eiendommen har en populær beliggenhet på Fageråsen - som ligger på et høydedrag av Trysilfjellet. Trysil er en populær helårsdestinasjon og kan by på friluftsopplevelser for store og små i naturskjønne omgivelser. Perfekt beliggenhet for den aktive familien med varierte aktivitetsmuligheter rett utenfor døren på sommer som vinter. Fra hytten er det bl.a. ski in-ski out, akebakke, langrennsløyper. Det er en kort kjøretur ned til Trysil sentrum hvor du finner et godt utvalg av dagligvareforretninger, butikker, restauranter, vinmonopol, kafeer, m.m.

Området har enkel tilgang til alpinanlegget, som ligger i gangavstand fra hytten, samt kort avstand til langrennsløypene innover i fjellheimen. Fageråsen har nærhet til Radisson Trysil Mountain Resort, hvor man bl.a. finner restaurant, bakeri, spa og svømmebasseng. Fra hytten er det kort avstand til Høyfjellssenteret i Fageråsen som kan by på fasiliteter som butikker, puber, restauranter m.m. Videre kan området by på flere fjellvann, samt gode fiske- og jaktmuligheter på sommerstid. Terrenget gir mulighet for turer til fots eller med sykkel.

Felleskostnader

2 500 pr. år.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene og de kommunale avgiftene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring og abonnement for tv og internett.

I tillegg påløper kostnader for drift av vann, vei, snømåking av p-plass og renovasjon driftet av Fageråsen Hytteområde AS. Det inngås egen pliktig avtale for dette, årlig kostnad for 2021 er kr. 10.250,-.

Eidsiva er leverandør for tv/internett til eiendommen.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kr. 16 020 pr. år

Dette er prognoserte kommunale avgifter for 2021. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

De kommunale avgifter inkluderer avløp og eiendomsskatt. Det blir fakturert to ganger per år - i mars og i september.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 1.017.000,- pr. 31.12.19

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 137 kvm, Bruttoareal: 143 kvm

Loftplan:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 2 toalettrom, 2 soverom.

Hovedplan
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/oppholdsrom/kjøkken, 2 ganger, 2 bad/toalettrom, 2 badstuer, 3 soverom.
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod

Kryploft over deler av hovedplanet: ikke medtatt som målbare arealer.

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 15.09.2021 utført av Morten Silkebækken. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 4 792 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten består av naturtomt. Naturlig beplantning av busker og trær. Innkjøringen og gårdsplassen er gruset. Privat adkomstveg er også gruset. Biloppstillingsplasser på fellestomten. Tomten ligger i et svakt skrånende terreng. Naturgitt med interne fallforhold på tomten.

Garasje / Parkering

Tre parkeringsplasser medfølger.

Det er tillatt å kjøre inntil egen seksjon med stopp for avlessing/pålessing i maks 15 minutter, men utover dette skal biler parkeres på angitte parkeringsplasser eller i angitt garasje.

Byggemåte

Eiendom med flermannsboliger. Leilighet over 1 ½ plan uten kjeller. Oppført i støpt betong og trekonstruksjoner. Saltak konstruksjon som er tekket med torv.

Ringmur og fundamenter uten vesentlige riss eller sprekker. Uisolerte fundamenter. Foreligger ikke opplysninger om at det er etablert drenering. Ukjent når utvendige fasader ble overflatebehandlet sist gang. Utvendige overflater fremstår som middels vedlikeholdt. Terrasse uten vesentlig behov for vedlikehold. Vinduer, dører og innvendige overflater med varierende alders- og bruksslitasje. Taktekkingen er fra byggeåret. Pipe og ildsted med visuelle avvik. Etasjeskillere med merkbare retningsavvik og skjevheter. Skjevheter må påregnes pga. alderen og konstruksjonsmåten. Badene, toalettrommene, badstuene og kjøkkeninnredningen er også fra byggeåret. VVS-installasjonen og det elektriske anlegget har en varierende alder. Opplyst om enkelte oppgraderinger. Nyere innmat i sikringsskapet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen.

Adgang til utleie

Selger opplyser om årlige utleieinntekter:
2018/2019: kr. 332.000,-
2019/2020: kr. 280.000,- (inntil 12. mars)
Dette er ekskludert sommerperioder da boligen ikke har vært utleid. Provisjonskostnader til Skistar som selger har benyttet som utleier er trukket fra i inntektene ovenfor.

Boligen har en kombinasjon av egenbruk og utleie, og skal leies ut 9 måneder per år, og brukes til egenbruk 90 dager i året.

Oppvarming / teknisk

Varmekabler på enkelte rom. Panelovner på enkelte rom. Noe inn- og utvendig belysning. Tre-faset elektrisk anlegg. 230 volt. Antatt utvendig inntakssikring med ukjent størrelse. 2 sikringsskap. Sikringsskap med måler. Skapet er plassert i hovedplanet. Hovedsikring 3x125A. Målesikring 3x10A. Sikringsskap med jordfeilautomater. Skapet er plassert i hovedplanet. 13 kurser. Åpent og skjult spredenett.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energiattest er datert 13.11.2019.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritids- og turistmål etter reguleringsplan for Trysil Høyfjellsenter med plan-id 20130600. Områdene skal benyttes til fritids- og turistformål, og i utgangspunktet bestå av kommersielle enheter for utleie, samt andre naturlig tilhørende servicebygg, og serviceaktiviteter knyttet til formålet. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen. Kjøpers bank får prioritet etter disse. Boligen leveres fri for pengeheftelser.

Tinglyst 27.09.2019
med dagboknr. 1134865-1/200
Bestemmelse om parkering  
Gjelder 5 parkeringsplasser
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyst 10.01.2018
med dagboknr. 307688-1/200
Seksjonering  
Formål: Næring

Vei/vann/avløp

Offentlig avløp. Privat vei og vannverk driftet av Fageråsen Hytteområde AS.

Sameie

Sameie: Sameiet Skurufjellet Familiegrend 1, Orgnr: 921084285

Sameiet har ikke forretningsfører.
Sameiet består av 23 eierseksjoner.
Sykler skal parkeres i garasje for de som har garasje. Øvrige seksjonseiere skal parkere sykler på angitt parkeringsplass for sykler.
Slalomski, langrennsski, snowboard o.l. skal stå i garasje for de som har garasje. Øvrige seksjoner skal plassere dette i angitt stativ/utvendig skibod eller på angitt plass merket "Sykler" på situasjonsplanen.

Kommentarer fra styret:
Årlig felleskostnader per seksjon er kr. 2.500,-. Dette vil bli endelig vedtatt på årsmøtet for 2021 som vil være i løpet av høsten for regnskapsåret 2020.
Alle andre kostnader angående seksjon går direkte til seksjonseierne fra de forskjellige - bredbånd/strøm/kommunale avgifter/Fageråsen Hytteforening AS (vei/bom m.m.). Regnskapet for 2020 foreligger ikke per d.d. da godkjenning fra generalforsamlingen ikke foreligger, det samme gjelder budsjett for 2021/2022

Vedtekter / husordensregler

Seksjonene kan bare nyttes til det formål (næring med ni måneders utleieplikt) som er fastsatt i seksjoneringsbegjæringen for den enkelte seksjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom «as is» til forbruker og følgende salgsbetingelser vil være gjeldende:

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Adresse og matrikkel

Fageråsen 1107C, 2420, Trysil, Gnr. 33 bnr. 1031 snr. 12 orgnr. 921084285 i Trysil kommune

Oppdragsnummer

71-21-0164

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.