#RASTA

Flott & lys 4-roms | Terrasse på 17,4 m2 med svært gode solforhold | P-plass m/lader | 2 boder | Barnevennlig & sentralt

Kreklingstien 5B , 1476 Rasta

VISNINGER

21. oktober torsdag kl. 18:45-19:30

24. oktober søndag kl. 15:45-16:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over 5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

63%

av boligene er eldre enn 20 år

47%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 65 m²
Bruksareal 65 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 22 690 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 1982
Gårdsnummer 99
Bruksnummer 354
Energimerking F
FINN.no 235157109
Sist endret 15.10.2021 17:37
Prisantydning 3 950 000
Totalpris 4 444 383
Fellesutgifter 4 397,-

Beregnet totalkostnad

3 950 000,- (Prisantydning) 478 130,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 428 130,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 750,- (Eierskiftegebyr parkeringsplass) -------------------------------------------------------- 16 253,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 444 383,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Kreklingsstien 5B er en herlig og lys 4-roms leilighet i et svært barnevennlig og sentralt boområde. Boligen ligger fint til i 2. etasje i en fire-mannsbolig, i en trafikkstille gate. Kort vei til bl.a. barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon, dagligvare, servicetilbud og flotte turområder.
•Herlig og lys 4-roms i en trafikkstille gate
•Vestvendt og herlig terrasse på ca. 17,4 m2 med svært gode solforhold
•Ny og lekker en-stavs laminat med varme fra 2020
•Vinduer og terrassedør fra 2019
•Mulighet for peis i stue
•Parkeringsplass med elbil-lader
•Gode lagringsmuligheter i to boder
•Svært barnevennlig og sentralt boområde
•Kort vei til offentlig kommunikasjon og flotte turområder
•Forkjøpsrett avklart
Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

2. etasje: Entré, baderom, kjøkken, spisestue/stue og tre soverom.
Egen parkeringsplass med elbil-lader medfølger.
I tillegg to egne boder: en frittstående bod med skråtak på ca. 5,3 m² i forbindelse med utvendig trapp/inngangsparti og en bod med skråtak på ca. 4,9 m², under terrasse.

Entré

Velkommen inn! Det første som møter deg er en lys og romslig entré som gir et hyggelig førsteinntrykk. Entreen har godt med plass til oppbevaringsløsninger.

Stue

Stuen er av god størrelse og har store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Gode møbleringsmuligheter med god plass til sofa med tilhørende møblement samt spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Leiligheten har ny og lekker gjennomgående en-stavs laminat med varme fra 2020 og downlights i himling som skaper en fin atmosfære på kvelden.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i delvis åpen og sosial løsning med stuen - perfekt for å varte opp gjester! Kjøkkenet er romslig og har godt med skap- og benkeplass. I tillegg perfekt plass for spisebord ved vinduet. Kjøkkeninnredningen er utført med nye og glatte fronter samt ny heltre benkeplate. Nedsenket skyllekum og oppvaskkum. Belysning under overskap, stedvis flislagt over benkeplate og to doble stikkontakter under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med frittstående komfyr med keramisk koketopp, innebygget  oppvaskmaskin og frittstående side by side kjøleskap med fryser og dispenser. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal.

Bad

Badet ligger i praktisk tilknytning til entré. Flislagt og pent bad med varme i gulv. Selger har i løpet av de seneste årene malt fliser, byttet servant og satt inn nye høyskap. Høyskap og innredning utført med høyglans skuffefronter og servant. Speil med belysning samt stikkontakt på vegg. Videre er badet utstyrt med frittstående toalett, dusjhjørne med innfellbare dører, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og dobbel stikkontakt på vegg. Downlights i himling.

Terrasse

Fra stuen er det utgang leilighetens herlige og romslige terrasse på ca. 17,4 m² med god plass til sittegrupper, planter og grill. Terrassen er vestvendt med svært gode solforhold, og på sommerstid kan man nyte solen fra ca. kl. 12 til 21.30. Terrassedør og vinduer er fra 2019.

Soverom

Boligen har tre fine soverom malt i innbydende og lyse farger. Hovedsoverommet har god plass til en dobbeltseng og er utstyrt med garderobeskap med gode oppbevaringsmuligheter. Soverom 2 og 3 har god plass til seng og en oppbevaringsløsning, og er utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Fra boligen er det gangavstand til skoler, barnehager, kollektivtransport og kjøpesenter. Like i nærheten er det lysløypenett innover i Østmarka med flere bade/fiskevann og flott turterreng. Løypenettet strekker seg blant annet innover mot Mariholtet. Man kan også ta turen til Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9- og 18-hulls golfbane.
Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer. Lørenskog Hus ligger i sentrum. Her finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsalg/galleri m.m.
I området ved Lørenskog stasjon er det en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle. Her finner du verdens råeste helårsarena for snø opplevelser - SNØ. Parken har blant annet fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med Big jump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid ny preppet, alltid gøy! I 2021 åpner Thon Hotel Snø, tilknyttet helårsarena med ski-inn/ski-out rett fra hotellet.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny på Rasta, Joker Vestparken og Rema 1000 Skårer. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Lørenskog Storsenter Triaden, Metro og Strømmen Storsenter - sistnevnte med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.
Den nærmeste bussholdeplassen er Vallerudlia, ca. 300 meter fra boligen. Lørenskog sentrum har bussterminal og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot blant annet Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 8 min til Strømmen Storsenter, 8 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.
Fra eiendommen er det gangavstand til Rasta barneskole, og det er også kort vei til Kjenn ungdomsskole. Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert «veiledende inntaksområder» for hver barneskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs. Universitet OsloMet ligger på Kjeller og har et bredt studietilbud.

Felleskostnader

4 397 pr. mnd.
Det månedlige felleskostnadene inkluderer tv/internett, kommunale avgifter, måking, felles forsikring og forretningsførsel.
I tillegg til de månedlige felleskostnadene påløper det kr. 90,- for parkeringsplass.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Andel fellesgjeld

478 130 per 04.10.2021

Andel formue

26 252 per 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslagets fellesgjeld og lånevilkår:
Lånenr.: OBBK02-98207711098
Type: A
Restsaldo: 72.085.141,-
Restløpetid: 31 år 11 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,48%

Sikringsordning fellesgjeld

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Factoring AS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 759 385 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 733 784 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
2. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, baderom, kjøkken, spisestue/stue og tre soverom.
I tillegg to egne boder: en frittstående bod med skråtak på ca. 5,3 m² i forbindelse med utvendig trapp/inngangsparti og en bod med skråtak på ca. 4,9 m², under terrasse.
Takhøyder er på tilfeldige steder oppmålt til: entré, soverom A og soverom B 2,35 m. Kjøkken og stue 2,36 m. Spisestue 2,37 m. Soverom C 2,34 m.
Baderom 2,13 m.
De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 08.10.2021 utført av Pål Einar Sommeling. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 22 690 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasjer, biloppstillingsplasser samt gangveier.

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass med elbil-lader. Borettslaget har i tillegg gjesteparkering.

Byggemåte

Gulvflater i 1.etasje av betong og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er etterisolert og kledd med beiset trepanel fra 2019. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall (Decra-plater) fra 2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for boligen. Følgende foreligger, og kan fås ved henvendelse til megler:
Midlertidig brukstillatelse - Kreklingstien 5A, 5B, 7A og 7B. Gnr. 99 Bnr. 6. Datert 1982.
De originale bygningstegningene samsvarer ikke med dagens plantegning. Boligen er opprinnelig en 2-roms leilighet, og det har siden byggeår blitt etablert to nye soverom i leiligheten. Det opprinnelige soverommet har blitt til to soverom (soverom A og B), og det har blitt satt inn et vindu i soverom A. Videre har soverom C blitt etablert i opprinnelig bod, hvor det også har blitt satt inn et vindu. Terrassen har også blitt utvidet. Det foreligger godkjente tegninger fra borettslaget i forbindelse med innsetting av vindu på soverom C og utvidelse av terrassen. Det kreves likevel godkjenning fra kommunen ved bruksendring fra tilleggsdel (bod) til hoveddel (soverom) og ved fasadeendring. Det er ikke kjent at en slik endring har blitt søkt om. Kjøper overtar ansvar, risiko og konsekvenser ved eventuell søknad og godkjennelse. Se tilleggskommentar i vedlagt egenerklæringsskjema fra selger.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og gulvvarme. Pipeløp er tilgjengelig. Oso varmtvannsbereder fra ukjent årstall på ca. 120 liter plassert på kjøkkenet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, etter 42-4-10 Søndre Vallerud og Rasta Skog. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen registrerte servitutter/heftelser på andelen. Boligen leveres fri for pengeheftelser.
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger borettslagets eiendom:
Tinglyst 03.10.1986
med dagboknr. 9692-1/8
Obligasjon  
Tinglyst 23.04.1992
med dagboknr. 5467-1/8
 ** Nedkvittering  
Tinglyst 15.09.1987
med dagboknr. 8417-1/8
Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Tinglyst 09.03.1988
med dagboknr. 2330-1/8
Best. om adkomstrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Tinglyst 03.08.2018
med dagboknr. 1097709-1/200
Pantedokument  
Tinglyst 13.03.2020
med dagboknr. 2226881-1/200
Pantedokument

Vei/vann/avløp

Leiligheten har private stikkledninger tilknyttet kommunalt vann og avløp. Privat vei.

Borettslag

Borettslag: Rastaskogen borettslag, Orgnr: 947854321
OBOS er forretningsfører.
Hjemmesiden til borettslaget er: www.rastaskogen.no.
Borettslaget består av 119 andelsleiligheter.
Ved eierskifte må kjøper godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.
Gebyr for medlemskap på kr. 500,- til OBOS betales av kjøper.
Vedtatt av generalforsamlingen 2018 ble rehabiliteringsprosjektet med: Etterisolering av vegger og himling/tak, nytt panel, nye vinduer og dører, nye loftsluker og nytt tak. Borettslaget har tatt opp et byggelån på kr 75 500 000 som er fordelt eierne. Utover dette har styret vedtatt 02.03.20 ytterligere et låneopptak på kr 4 500 000,-.
Vedlikeholdsarbeider i 2020.
Sommeren 2018 begynte det store arbeidet med rehabilitering av husene (kalt vedlikeholdsprosjektet). I prosjektet ble all kledning på alle hus og boder skiftet, det ble etterisolert, alle vinduer og dører byttet, det kom nye yttertak, gulv på kaldloft etterisolert, loftsluker byttet og det ble satt opp nye baldakiner. I tillegg ble alt annet nødvendig vedlikehold som ble oppdages underveis i prosjektet utført. Blant annet utbedring av noen uteboder og verandaer. Prosjektet ble ferdigstilt med overtakelse i januar 2020.
I forbindelse med prosjektet har styret jobbet med flere byggesøknader til kommunen for gjenoppførelse av baldakiner og verandaer. Eget prosjektregnskap for vedlikeholdsprosjektet vil bli lagt fram etter at sluttoppgjøret med entreprenøren er ferdigstilt.
På årsmøtet for 2021 ga generalforsamlingen styret fullmakt til å iverksette utvendige malingsarbeider i henhold til lagets vedtekter (arbeidet besørges av den enkelte andelseier osv.) Styret innhenter fastpris fra malermester. Der andelseier frasier seg egeninnsatsen bestiller styret arbeidet på andelseiers regning. Styret sørger for alt tilbehør for arbeidene inkludert stillaser på gavlvegger og langvegger over to etasjer. Kostnadene for dette belastes fellesskapet. Malearbeidene gjennomføres i to etapper. Nordre felt sommer 2021. Søndre felt sommer 2022. Dette er for å fordele kostnadene over to driftsår.
Styret har den 20.10.2020 på vegne av borettslaget undertegnet avtale om levering av Smartly teknisk fjerndrift og strøm til elbil-lading. Borettslaget har også avtale med EDA om installering av nye ladebokser, når det ønskes av nye beboere.
Større vedlikeholdsarbeid som er utført i borettslaget siste 20 årene:
- 2019/20: Hoveddelen av vedlikeholdsprosjektet er avsluttet.
- 2019: Rastaskogen Garasjelag er nå blitt innlemmet i borettslaget.
- 2018: Påbegynt vedlikeholdsprosjektet: Etterisolering av vegger og himling/tak, nytt panel, nye vinduer og dører, nye loftsluker og nytt tak.
- 2016: Resterende arker ferdigstilt.
- 2015: 6 hus er ferdigstilt vedrørende Arker.
- 2014: Utskifting av balkong og ytterdører. Felling av store trær. Sette opp (ny) trapp på nordre felt ned mot Bjørndalsveien. Påbegynt høsten 2014 og ferdigstilles våren 2015.
- 2013: Ferdigstilt postkassene. Takstiger i forbindelse med feiing. Utskifting av dører. Felling av store trær.
- 2012: Fortsatt utskifting av vinduer og dører. Påbegynt felles postkasseanlegg. Diverse asfaltering og trefelling.
- 2011: Skiftet 3 tak. Skiftet 17 vinduer og 5 dører. Arbeidet fortsetter i 2012.
- 2010: Utskifting av panel. Malt alle husene med 2 strøk Jotun optimal. Utbedringer av enkelte tak. Utskifting av noen vinduer. Rep. Takrenner og nedløp. Rep. Enkelte bodtak.
- 2009: Utskifting av dører og vinduer. Utbedret noen bodtak. En ny bom og flere skilt.
- 2008 Fortsatt arbeid med vinduene. Utskifting av dører.
- 2007 Fortsatt arbeid med vinduene. Utskifting av dører. Utskifting av 3 stk. fellestrapper, 1 ny lysmast og 1 ny lyskaster.
- 2006 Fortsatt arbeidet med vinduene / dører. Fortsatt arbeidet med takene, pipehatter/beslag og nedløps rør.
- 2005: Påbegynt rehabilitering og utskifting av vinduer.
- 2004: Sluttført skifting av sør vegger. Skiftet 16 ytterdører og 2 terrasse dører. Fullført gjenstående malerarbeider. Rehabilitert veibelysning.
- 2003 Alle husene er malt med 1-2 strøk Flügger maling. Skiftet panel på 7 yttervegger. Skiftet alle punkterte vinduer pr. november 2003. Reparert overvannsledninger på Nord - feltet.
- 2002 Utskifting av tak, avsluttet. Justering og utskifting av punkterte vindu.
- 2001: Ny Shingel, nye takrenner og nye nedløpsrør.
- 2000: Utskifting av slitte syd vegger. Rep. punkterte vinduer og justering av noen vinduer.
- 1999/00: Skifting av stoppekran innvendig og utvendig.
Dugnad må regnes med. Eksempelvis:
- Gressklipping på fellesareal
- Stell av trær, busker og planter på fellesareal
- Rydding og renhold, spesielt ved søppelcontainerne.
- Snømåking, der maskiner ikke kommer til for å få brøytet, for eks. i trapper.
- Sandstrøing i gangveier.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst i forkant av salget slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp var 11.10.2021.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 90154844

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 8 582 452. Andre inntekter på kr 13 567 er spesifisert i note 3 i regnskapet.
Kostnader: Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 8 115 562. Dette er kr 3 355 238 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak posten drift og
vedlikehold. Her har borettslaget holdt igjen betaling av fakturaer til Prosjektmester AS på grunn av uenighet. Dette gjenspeiles under kortsiktig gjeld i balansen.
Resultat: Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 016 501 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Disponible midler: Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 3 701 677 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt ifølge husordensreglene, men skal ikke være til sjenanse for andre beboere. Det er tillatt å holde én hund. Det er forbud mot utekatt i borettslaget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Komfyr, kjøl/frys og oppvaskmaskin medfølger. Isbitmaskin på kjøleskap er i ustand. Persienner i vinduer, speil i gang og taklampe på hovedsoverom medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Kreklingstien 5B, 1476, Rasta, Gnr. 99 bnr. 354, andelsnr. 117 i Rastaskogen borettslag med orgnr. 947854321 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

71-21-0179

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.