#HEMSEDAL

Supersentral 3-roms med ski-in/ski-out | Vestvendt balkong med utsikt! | Badstue | Gasspeis | Gode utleieinntekter!

Skiheisvegen 30C , 3560 Hemsedal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

31%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 52 m²
Bruksareal 52 m²
Tomt 10 834 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 2004
Gårdsnummer 72
Bruksnummer 98
FINN.no 244798095
Sist endret 19.01.2022 23:16
Prisantydning 1 500 000,-
Totalpris 2 554 084,-
Fellesutgifter 6 836,-

Beregnet totalkostnad

1 500 000,- (Prisantydning) 1 043 025,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 543 025,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 11 059,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 554 084,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Skiheisvegen 30C! En praktisk 3-roms med en svært sentral og populær beliggenhet rett ved Hemsedal skisenter. Fra boligen er det ski-in/ski-out, gangavstand til skiheis, langrennsløyper, dagligvare, skiutleie, restauranter og barer.

Leiligheten ligger fint til i byggets 3. etasje, og består av en romslig og lys stue med gasspeis. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong med herlig utsikt. Praktisk kjøkken med god plass til et spisebord. Bad med adkomst til badstue og to soverom av god størrelse.

•Svært sentral og populær beliggenhet rett ved Hemsedal skisenter
•Gode utleieinntekter
•God kombinasjon av egenbruk og utleie
•Utleieplikt for vintersesongen med mulighet for egenbruk - maks 42 dager. Resten av året er fri benyttelse for eier
•Strøm og fyring er inkl.

Innhold

3. etasje: Entré/kjøkken, stue, to soverom, bad og badstue.

Entré

Velkommen inn! Entreen og kjøkkenet ligger i en åpen løsning. Gulvet er utført med praktiske fliser med gulvvarme. I tillegg til i entré/kjøkken, er det gulvvarme i stue og i baderom.

Stue

Lys og romslig stue med god plass til sofa med tilhørende møblement. De store vindusflatene slipper inn godt med naturlig lys. Gasspeis er montert, og varmer godt på kaldere dager.

Kjøkken

Praktisk kjøkken med god plass til et spisebord, og med åpen løsning mot entré. Kjøkkeninnredningen er utført med slette fronter, benkeplate av laminat og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Fliser over kjøkkenbenk og benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med hvitevarer som nedfelt koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin i benkeskap samt frittstående kjøleskap med frysedel. Ventilator plassert i overskap tilkoblet avtrekk.

TG2:
-Vannrør.
-Innredning.

Bad

Flislagt bad med varme i gulv fra byggeår. Vegghengt servantskap med slette fronter og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og overlys med stikkontakt, samt veggmontert hårføner på vegg over servant. Videre er badet utstyrt med dusjsone med skyvedører av glass og vegghengt toalett. Downlights i himling.

TG2:
-Ventilasjon.
-Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det.
-Sanitærutstyr / innredning.
-Overflater himling.
-Overflater gulv.
-Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
-Fallforhold (gulv).

Fra badet er det adkomst til badstue. Badstuen er utført med flislagt gulvflate og vegger med panel. Benker av trespiler og vegghengt elektrisk badstueovn er montert.

Balkong

Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong med flott utsikt. Balkongen er på ca. 6 kvm med god plass til utemøblement. Utebelysning og stikkontakt er montert.

Soverom

Leiligheten har to fine soverom. God plass til seng og en oppbevaringsløsning. Soverom 1 er i dag innredet med en dobbeltseng, og soverom 2 er i dag innredet med to enkeltsenger og en køyeseng.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral og populær beliggenhet i Hemsedal. Her finner du et av Norges største alpinanlegg, og i naturen er det flotte muligheter for aktiviteter hele året. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til skianlegget, skiutleie, kafeer, restauranter og shopping. Her bor man praktisk talt i bakken og har alle tilgjengelige fasiliteter rett utenfor døren. Videre er det gangvei med gatebelysning inn til sentrum. Her finner man bl.a. butikker, restauranter, kafeer, offentlig kommunikasjon, m.m.

Hemsedal skisenter kan by på noe for alle nivåer. I tillegg er det over 150 km oppkjørte langrennsløyper, og ideelle forhold for toppturer, kiting og annen vintersport. Hemsedal er en av landets fremste reiselivskommuner og tilbyr flotte muligheter for store og små. Sommer og høst er ideell for fot- og sykkelturer, fiske i elva Hemsil eller fjellvann. Flere tilbyr riding og rideturer, du kan spille golf i Grøndalen eller ved Eikredammen, dra på kanoturer etc. Hemsedal har også godt tilbud for avanserte aktiviteter som  paragliding, klatring og downhillsykling i skisenteret, m.m. Hemsedal som fjellbygd er unikt med at du har en levende bygd med mye gårdsdrift, og et flott kulturlandskap. I tillegg har reiselivet tilført Hemsedal et urbant tilsnitt med kafeer, butikker, restauranter og et godt utbygd servicetilbud.

Felleskostnader

6 836 pr. mnd.

De månedlige felleskostnadene er fordelt slik:
Felleskostnader (strøm, varme, kommunale avgifter og eiendomsskatt, forretningsførsel og felles forsikring) kr. 4.312,-
Finanskostnader kr. 2.524,-

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Andel fellesgjeld

1 043 025 per 09.11.2021

Andel formue

43 603 per 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslagets totale lån og lånevilkår:
Lånenummer: 61298274271, Nordea Bank Norge Asa
Type: Annuitetslån
Terminer pr. år: 4
Rentesats per 09.11.2021: 3.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 70
Saldo per 09.11.2021: 47 199 901
Andel av saldo: 1 043 025
Første termin: 30.06.2014
Første avdrag: 30.06.2017 (siste termin 31.03.2039)

Sikringsordning fellesgjeld

Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning.

Formuesverdi

Det foreligger per d.d. ikke formuesverdi for boligen.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/kjøkken, stue, to soverom, bad og badstue.

Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt ca. 2,0 meter takhøyde i badstue, samt ca. 2,40 meter takhøyde i øvrige rom. Deler av soverommene har skråtak med takhøyde fra ca. 1,50 til 2,40 meter takhøyde.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 11.11.2021 utført av Håvard Dahl Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 10 834 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i nærheten etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer, samt underetasje og kjeller. Grunnmur bærende konstruksjoner og skillendedekker i hovedsak bestående av betong og stål, samt enkelte yttervegger av bindingsverk. Utvendige fasader kledd med stående og liggende kledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takplater og trekledning. Leiligheten har profilert entrédør fra Jømna med brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest for eiendommen datert 2005 foreligger, og kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

Følgende gjelder for eiendommen etter reguleringsbestemmelse: enhetene må være forsøkt leid ut i minst ni måneder i året. Enhetene må være tilgjengelige for utleie god tid i forkant, og senest seks måneder før starten av påfølgende halvår. Næringsenhetene må innen 16. mai hvert år være tilgjengelige for utleie i perioden 16. november til 14. mai det påfølgende året, og det samme innen 15. november for perioden 15. mai til 14. november. Av den maksimale perioden for egenbruk på 3 måneder, kan maksimalt 42 dager egenbruk skje i vintersesongen (f.o.m. 16. november t.o.m. 14. mai) og maksimalt 42 dager i sommersesongen (f.o.m. 15. mai t-o-m- 15. november). Utleievirksomhet skal skje som næringsvirksomt gjennom felles drift. Utleievirksomhet kan ikke organiseres ved individuelt utleie, for eksempel gjennom nettsider som innebærer at eieren selv legger ut annonser, står oppført som kontaktperson og administrerer utleien. Enheten skal legges ut for leie i det aktuelle markedet i relevant media.

Selger opplyser om at utleieplikten kun gjelder for vintersesongen med mulighet for egenbruk i maksimalt 42 dager. Resten av året er fri benyttelse for eier.

Borettslaget har avtale med Skistar som leier ut boligen. Selger opplyser om tidligere netto utleieinntekter for vintersesonger før Covid-19:
-2017-2018 (november/desember-april): ca. kr. 98.400,-.
-2018-2019 (november/desember-april): ca. kr. 99.700,-.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet kombinert med gasspeis. Gulvvarme i entré/kjøkken, stue og baderom, samt enkelte panelovner. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse/ fritids og turistformål/ tjenesteyting . For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kjøper gjøres oppmerksom på at nærområdet vil utvikles med mer fritids- og næringsbebyggelse i tillegg til helårs aktivitetstilbud i årene som kommer. For mer informasjon, se Hemsedal kommune sine hjemmesider: http://webhotel3.gisline.no/webplan_3042/ (PlanID: 2016004).

Mindre endringer, Hemsedal Fjellandsby 2 - mindre endring av reguleringsplan: Formål med endringen er å øke bredde på regulert alpintrasé som går igjennom en stor del av planområdet, for å sikre tilstrekkelig bredde for tråkkemaskin. Denne er ifølge Skistar ikke tilstrekkelig bred slik den er regulert inn i vedtatt plan, med en bredde som varierer mellom ca. 4 og 7 m. I fremlagt til mindre endring er denne økt hele veien til en bredde som varierer mellom ca. 8 og 10 m. Det er ikke foreslått noen endringer av føresegn.

Varsel om oppstart av planarbeid - Hemsedal Eiendomselskap AS- Detaljregulering Hemsedal Fjellandsby 2. Det varsles om igangsetting av arbeid med privat detaljreguleringsplan for Hemsedal Fjellandsby 2 i Hemsedal kommune, i medhold av plan- og bygningsloven § 12-8. Planområdet omfatter kjerneområdet ved Holdebakken og reguleringsplanen erstatter flere reguleringsplaner i området. Formålet med reguleringsplanen er:
- Foreta en fordeling av varme og kalde senger.
- Fjerne og endre eksisterende rekkefølgekrav.
- Rydde opp i gamle bestemmelser og dispensasjoner slik at planen blir i tråd med det som er bygd og gir gode rammevilkår for videre utbygging.

Enkelte steder i området er markert med flomfare, eiendommen er ikke berørt..

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen registrerte servitutter/heftelser som følger andelen. Boligen leveres fri for pengeheftelser.

Seksjon 51 er hele bygg C (Staven 1) og er organisert som borettslag.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen er tilknyttet privat vei.

Borettslag

Borettslag: Staven apartments borettslag, Orgnr: 987902701

Forretningsfører for borettslaget er Bob Bbl.
Borettslaget har 36 andeler.
Det tillates at inntil 30 % av andelene kan eies av selskaper (juridiske personer).

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86852252

Regnskap

Inntekter for 2020 var kr. 4 350 229. Driftskostnader var kr. 1 436 213. Resultat var kr. 1 099 410. Budsjettert resultat var kr. 690 873.

Vedtekter / husordensregler

-Ettersom borettslagets eiendom er omfattet av utleieplikt, skal borettslaget ha avtale med et selskap som forestår booking og utleie av boligene i vintersesongen.
-Ved eierskifte må kjøper godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.
-Ved kjøp av andel i Staven Apt. stilles det krav om at kjøper signerer andelseieravtale. Denne innhentes ved å ta kontakt med styret i borettslaget.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring
Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad, herunder ventilasjon grunnet at ventilasjonsspalte dør/terskel ikke er etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
-Bad, herunder slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
-Bad, herunder sanitærutstyr / innredning grunnet at drenering fra innebygget sisterne ikke er registrert. Fare for fukt i konstruksjon.
-Bad, herunder overflater himling grunnet at det registreres fuktmerker samt sprekker i plateskjøt ved ventil fra badstue.
-Bad, herunder overflater gulv grunnet at elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft. Utskiftning må påregnes. I tillegg har enkelte fliser hakk/avskalling.
-Bad, herunder membran, tettesjikt og overgang til sluk. Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2, restlevetiden er ukjent.
-Bad, herunder fallforhold (gulv), grunnet at det er motfall til sluket i dusjsonen som gjør at noe vann blir liggende.
-Kjøkken, herunder vannrør grunnet at vannrørene ikke er plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
-Kjøkken, herunder innredning grunnet at kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.
-Øvrige rom, herunder overflater himling grunnet sprekker i plateskjøter i overgang mot skråtak. I tillegg enkelte riper og merker.
-Øvrige rom, herunder overflater gulv grunnet at det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. I tillegg sprekk i flis ved balkongdør, samt hakk i flis ved kjøleskap.
-Tekniske anlegg, VVS anlegg (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom), herunder hovedstoppekran og stakeluke grunnet at stoppekran og stakeluke ikke er lokalisert.
-Elektrisk anlegg, herunder forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
-Dører og vinduer, herunder vinduer grunnet at vinduer har behov for utvendig overflatebehandling.
-Dører og vinduer, herunder takvinduer grunnet fuktmerker påvist ved takvindu.
-Dører og vinduer, herunder dører. TG2 er gitt da balkongdør bærer preg av slitasje, samt at dørbladet henger. Dørbladet har ikke kontakt med tettelist noe som fører til at det trekker kald luft inn.

For mer informasjon, se vedlagt tilstandsrapport datert 11.11.2021.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom «as is» til forbruker og følgende salgsbetingelser vil være gjeldende:

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Adresse og matrikkel

Skiheisvegen 30C, 3560, Hemsedal, Gnr. 72 bnr. 98, andelsnr. 24 i Staven apartments borettslag med orgnr. 987902701 i Hemsedal kommune

Oppdragsnummer

71-21-0191

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.