#RASTA

Flott enderekkehus over to plan. Innerst i en blindvei. Solrikt. To romslige terrasser. Garasjeplass. Utbyggingsmulighet

Blåbærstien 51 , 1476 Rasta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris over 5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

63%

av boligene er eldre enn 20 år

47%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 98 m²
Bruksareal 104 m²
Tomt 22 690 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1982
Gårdsnummer 99
Bruksnummer 354
Energimerking F
FINN.no 241378400
Sist endret 25.01.2022 15:05
Prisantydning 5 950 000,-
Totalpris 6 587 318,-
Fellesutgifter 5 723,-

Beregnet totalkostnad

5 950 000,- (Prisantydning) 621 065,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 571 065,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 750,- (Eierskiftegebyr garasjeplass) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 253,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 587 318,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Blåbærstien 51! En herlig 3-roms enderekkehus over to plan i et svært barnevennlig og sentralt boområde. Boligen ligger fint til innerst i en blindvei med kort vei til bl.a. barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon, dagligvare, servicetilbud og flotte turområder.
  
 • Herlig og lys 3-roms enderekkehus
 • Beliggende innerst i en blindvei
 • Vestvendt og solrik terrasse på ca. 29,8 kvm
 • Terrasse i tilknytning til inngangsparti på ca. 11,4 kvm
 • Nytt bad og vaskerom (2017)
 • Peisestue
 • Garasjeplass med mulighet for elbil-lader
 • Vinduer og terrassedør (2019)
 • Utvendige fasader er etterisolert og kledd med beiset trepanel (2020)
 • Taktekking av platekledning (2020)
 • Nye lysfiltrerende plissegardiner på alle vinduer
 • Gode lagringsmuligheter
 • Kort vei til offentlig kommunikasjon og flotte turområder
 • Svært barnevennlig og sentralt boområde
 • Forkjøpsrett avklart

Innhold

U. etasje: Trapperom/gang, baderom, peisestue og soverom. Innvendig bod.
1. etasje: Entre, trapperom, vaskerom, kjøkken, spisestue/stue og soverom.

I tillegg medfølger det en garasjeplass. Utvendig bod.

Entré

Velkommen inn! Lys og romslig entré som gir et hyggelig førsteinntrykk. God plass til oppbevaringsløsning. Nytt vinylgulv fra 2020 i entré, i tillegg til stue og kjøkken.

Fra trapperommet i 1. etasje er det adkomst til kaldtloft med tilgang fra loftsluke i himling. Loftsluke har nedfellbar stige. Det er ikke etablert gulv på loft.

Stue

Lys og hyggelig stue med god plass til sofa med tilhørende møblement og spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Stuen er malt i lyse farger samt noen mørke vegger som skaper en fin kontrast.

Peisestue

Boligens peisestue er plassert i underetasjen. Peisestuen er romslig med god plass til sofa med tilhørende møblement. Peisovn fra 2017 med glassfront er montert, og varmer godt på kaldere dager.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen. Kjøkkenet er fra 2013/2014, og har godt med skap- og benkeplass. Innredningen er utført med profilerte fronter og heltre benkeplate med nedsenket skyllekum og oppvaskkum. Overskap med belysning under og fritthengende ventilator tilkoblet avtrekkskanal.  Fliser over benkeplate og dobbel stikkontakt på vegg samt dobbel stikkontakt under overskap. Integrerte hvitevarer som stekeovn i høyskap, oppvaskmaskin, integrert kjøleskap samt induksjons koketopp.

Bad

Flislagt bad fra 2017 med varme i gulv, plassert i boligens underetasje. Badet er utført med tidsriktige fliser med delikate fargevalg. Høyskap og innredning med høyglans fronter og servant. Speilskap samt dobbel stikkontakt på vegg. Videre er badet utstyrt med frittstående toalett, dusjhjørne med nedsenket gulv og innfellbare dører. Downlights i himling.

TG2:
-Ventilasjon.

Boligen har et eget vaskerom fra 2017, som ligger i praktisk tilknytning til entreen. Flislagt gulv med varme og baderomsplater på vegger. Innredningen er utført med høyglans skuffefronter, servant og speilskap på vegg. Videre er vaskerommet utstyrt med frittstående toalett, opplegg for vaskemaskin og to doble stikkontakter på vegg. Downlights i himling.

TG2:
-Ventilasjon.

Terrasse

Fra trapperommet i underetasjen er det utgang til vestvendt og solrik terrasse. Terrassen er romslig på ca. 29,8 kvm med god plass til flere sittegrupper, planter og grill. På sommerstid kan man nyte solen fra ettermiddagen og utover kvelden. Terrassen er utstyrt med levegg mot nabo samt markise montert på vegg. Belysning samt stikkontakt på vegg.

I tillegg har boligen en terrasse i forbindelse med inngangspartiet. Terrassen er østvendt, og er på ca. 11,4 kvm, hvorav ca. 2,8 kvm er overbygget. Fra inngangspartiet er det tilgang til utvendig bod på ca. 5,1 kvm.

Soverom

Boligen har to fine soverom av god størrelse plassert i hver sin etasje. Hovedsoverommet ligger i 1. etasje, og er malt i en innbydende farge og har malt tregulv. God plass til dobbeltseng, to nattbord og en oppbevaringsløsning. Det er montert et romslig garderobeskap med god plass til oppbevaring.

Soverom 2 ligger i underetasjen, og er også malt i en innbydende grønn-farge og er utført med tapet på vegg. God plass til seng, og en oppbevaringsløsning. Garderobeskap er montert.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Fra boligen er det gangavstand til skoler, barnehager, kollektivtransport og kjøpesenter. Like i nærheten er det lysløypenett innover i Østmarka med flere bade/fiskevann og flott turterreng. Løypenettet strekker seg blant annet innover mot Mariholtet. Man kan også ta turen til Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9- og 18-hulls golfbane.

Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer. Lørenskog Hus ligger i sentrum. Her finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsalg/galleri m.m.

I området ved Lørenskog stasjon er det en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle. Her finner du verdens råeste helårsarena for snø opplevelser - SNØ. Parken har blant annet fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med Big jump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid ny preppet, alltid gøy! I 2021 åpner Thon Hotel Snø, tilknyttet helårsarena med ski-inn/ski-out rett fra hotellet.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny på Rasta, Joker Vestparken og Rema 1000 Skårer. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Lørenskog Storsenter Triaden, Metro og Strømmen Storsenter - sistnevnte med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Den nærmeste bussholdeplassen er Vallerudlia, ca. 468 meter fra boligen. Lørenskog sentrum har bussterminal og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot blant annet Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 8 min til Strømmen Storsenter, 8 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Rasta barneskole, og det er også kort vei til Kjenn ungdomsskole. Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert «veiledende inntaksområder» for hver barneskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs. Universitet OsloMet ligger på Kjeller og har et bredt studietilbud.

Felleskostnader

5 723 pr. mnd.

De månedlige felleskostnadene inkluderer tv/internett, kommunale avgifter, måking, felles forsikring og forretningsførsel.

I tillegg til de månedlige felleskostnadene påløper det kr. 400,- for garasjeplass per måned.

Felleskostnadene øker med 12 % fra 01.01.2022. Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 6.410,-.

Løpende kostnader

tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Telia er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester til eiendommen.

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 8.000 kWh.

Andel fellesgjeld

621 065 per 12.11.2021

Andel formue

34 168 per 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslagets totale lån og lånevilkår:
Lånenr.: OBBK02-98207711098
Type: A
Restsaldo: 71.943.881,-
Restløpetid: 31 år 10 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,70%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Factoring AS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Borettslaget har ikke avtale om individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 107 699 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 987 717 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Det er per d.d. ikke eiendomsskatt i kommunen.

Boligens areal

Primærrom: 98 kvm, Bruksareal: 104 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, baderom, peisestue og soverom.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innvendig bod.

1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, trapperom, vaskerom, kjøkken, spisestue/stue og soverom.

Utvendig bod på ca. 5,1 m² er ikke medtatt i arealberegninger, da det kun er utvendig adkomst via overbygget inngangsparti.

Takhøyder er på tilfeldige steder oppmålt til: U. etasje: Trapperom/gang 2,38 m. Peisestue 2,37 m. Soverom B 2,35 m. Baderom 2,25 m. 1. etasje: Entré, trapperom, kjøkken, spisestue, stue og soverom 2,37 m. Vaskerom 2,24 m.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 18.11.2021 utført av Pål Einar Sommeling. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Ifølge de originale bygningstegningene, er boligen opprinnelig en 4-roms. Opprinnelig soverom i stue/kjøkken har blitt innlemmet i stue. De opprinnelige tegningene viser ikke tegning av terrasse samt terrasse ved inngangsparti. Ved fasadeendring, herunder bygging eller utvidelse av terrasse, kreves det vanligvis søknad og godkjenning av kommunen. Det er ikke kjent at en slik søknad foreligger eller godkjennelse har blitt gitt. Kjøper overtar risiko for en eventuell søknad og godkjennelse.

Tomt

Areal: 22 690 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for borettslaget opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, lekeapparater og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasjer, biloppstillingsplasser samt gangbaner.

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass. Mulighet for å installere elbil-lader. Borettslaget har også avtale med EDA om installering av nye ladebokser, når det ønskes av nye beboere.

Garasjeplass overtas av ny beboer den 1. i den påfølgende måned etter innflytting.

Byggemåte

Gulvflater i U.etasje av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er etterisolert og kledd med beiset trepanel fra 2020. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med platekledning av metall fra 2020. Vinduer/dører fra 2019 og 2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligen datert 1983.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varmekabler, kombinert med peisovn fra 2017 i peisestue. Oso varmtvannsbereder fra 2004 på 116 L. er plassert i hjørne av innredning, i kjøkken.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse, etter 42-4-10 Søndre Vallerud og Rasta Skog. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen registrerte servitutter/heftelser på andelen. Boligen leveres fri for pengeheftelser.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger borettslagets eiendom:
Tinglyst 03.10.1986
med dagboknr. 9692-1/8
Obligasjon  

Tinglyst 23.04.1992
med dagboknr. 5467-1/8
 ** Nedkvittering  

Tinglyst 15.09.1987
med dagboknr. 8417-1/8
Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Tinglyst 09.03.1988
med dagboknr. 2330-1/8
Best. om adkomstrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Tinglyst 03.08.2018
med dagboknr. 1097709-1/200
Pantedokument  

Tinglyst 13.03.2020
med dagboknr. 2226881-1/200
Pantedokument

Vei/vann/avløp

Boligen har private stikkledninger tilknyttet kommunalt vann og avløp. Privat vei.

Borettslag

Borettslag: Rastaskogen borettslag, Orgnr: 947854321

OBOS er forretningsfører.
Hjemmesiden til borettslaget er: www.rastaskogen.no.
Borettslaget består av 119 andelsleiligheter.
Ved eierskifte må kjøper godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.
Gebyr for medlemskap på kr. 500,- til OBOS betales av kjøper.

Vedtatt av generalforsamlingen 2018 ble rehabiliteringsprosjektet med: Etterisolering av vegger og himling/tak, nytt panel, nye vinduer og dører, nye loftsluker og nytt tak. Borettslaget har tatt opp et byggelån på kr 75 500 000 som er fordelt eierne. Utover dette har styret vedtatt 02.03.20 ytterligere et låneopptak på kr 4 500 000,-.

Vedlikeholdsarbeider i 2020.
Sommeren 2018 begynte det store arbeidet med rehabilitering av husene (kalt vedlikeholdsprosjektet). I prosjektet ble all kledning på alle hus og boder skiftet, det ble etterisolert, alle vinduer og dører byttet, det kom nye yttertak, gulv på kaldloft etterisolert, loftsluker byttet og det ble satt opp nye baldakiner. I tillegg ble alt annet nødvendig vedlikehold som ble oppdages underveis i prosjektet utført. Blant annet utbedring av noen uteboder og verandaer. Prosjektet ble ferdigstilt med overtakelse i januar 2020.

I forbindelse med prosjektet har styret jobbet med flere byggesøknader til kommunen for gjenoppførelse av baldakiner og verandaer. Eget prosjektregnskap for vedlikeholdsprosjektet vil bli lagt fram etter at sluttoppgjøret med entreprenøren er ferdigstilt.

På årsmøtet for 2021 ga generalforsamlingen styret fullmakt til å iverksette utvendige malingsarbeider i henhold til lagets vedtekter (arbeidet besørges av den enkelte andelseier osv.) Styret innhenter fastpris fra malermester. Der andelseier frasier seg egeninnsatsen bestiller styret arbeidet på andelseiers regning. Styret sørger for alt tilbehør for arbeidene inkludert stillaser på gavlvegger og langvegger over to etasjer. Kostnadene for dette belastes fellesskapet. Malearbeidene gjennomføres i to etapper. Nordre felt sommer 2021. Søndre felt sommer 2022. Dette er for å fordele kostnadene over to driftsår.

Styret har den 20.10.2020 på vegne av borettslaget undertegnet avtale om levering av Smartly teknisk fjerndrift og strøm til elbil-lading. Borettslaget har også avtale med EDA om installering av nye ladebokser, når det ønskes av nye beboere.

Større vedlikeholdsarbeid som er utført i borettslaget siste 20 årene:
- 2019/20: Hoveddelen av vedlikeholdsprosjektet er avsluttet.
- 2019: Rastaskogen Garasjelag er nå blitt innlemmet i borettslaget.
- 2018: Påbegynt vedlikeholdsprosjektet: Etterisolering av vegger og himling/tak, nytt panel, nye vinduer og dører, nye loftsluker og nytt tak.
- 2016: Resterende arker ferdigstilt.
- 2015: 6 hus er ferdigstilt vedrørende Arker.
- 2014: Utskifting av balkong og ytterdører. Felling av store trær. Sette opp (ny) trapp på nordre felt ned mot Bjørndalsveien. Påbegynt høsten 2014 og ferdigstilles våren 2015.
- 2013: Ferdigstilt postkassene. Takstiger i forbindelse med feiing. Utskifting av dører. Felling av store trær.
- 2012: Fortsatt utskifting av vinduer og dører. Påbegynt felles postkasseanlegg. Diverse asfaltering og trefelling.
- 2011: Skiftet 3 tak. Skiftet 17 vinduer og 5 dører. Arbeidet fortsetter i 2012.
- 2010: Utskifting av panel. Malt alle husene med 2 strøk Jotun optimal. Utbedringer av enkelte tak. Utskifting av noen vinduer. Rep. Takrenner og nedløp. Rep. Enkelte bodtak.
- 2009: Utskifting av dører og vinduer. Utbedret noen bodtak. En ny bom og flere skilt.
- 2008 Fortsatt arbeid med vinduene. Utskifting av dører.
- 2007 Fortsatt arbeid med vinduene. Utskifting av dører. Utskifting av 3 stk. fellestrapper, 1 ny lysmast og 1 ny lyskaster.
- 2006 Fortsatt arbeidet med vinduene / dører. Fortsatt arbeidet med takene, pipehatter/beslag og nedløpsrør.
- 2005: Påbegynt rehabilitering og utskifting av vinduer.
- 2004: Sluttført skiftning av sør vegger. Skiftet 16 ytterdører og 2 terrasse dører. Fullført gjenstående malerarbeider. Rehabilitert veibelysning.
- 2003 Alle husene er malt med 1-2 strøk Flügger maling. Skiftet panel på 7 yttervegger. Skiftet alle punkterte vinduer pr. november 2003. Reparert overvannsledninger på Nord - feltet
- 2002 Utskifting av tak, avsluttet. Justering og utskifting av punkterte vindu.
- 2001: Ny Shingel, nye takrenner og nye nedløpsrør.
- 2000: Utskifting av slitte syd vegger. Rep. punkterte vinduer og justering av noen vinduer.
- 1999/00: Skiftning av stoppekran innvendig og utvendig.

Dugnad må regnes med. Eksempelvis:
- Gressklipping på fellesareal
- Stell av trær, busker og planter på fellesareal
- Rydding og renhold, spesielt ved søppelcontainerne.
- Snømåking, der maskiner ikke kommer til for å få brøytet, for eks. i trapper.
- Sandstrøing i gangveier.

Forkjøpsrett

Dersom en andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget - utpekt av OBOS - forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst i forkant av salget slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp var 22.11.2021.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 90154844

Regnskap

Inntekter: Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 8 582 452. Andre inntekter på kr 13 567 er spesifisert i note 3 i regnskapet.

Kostnader: Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 8 115 562. Dette er kr 3 355 238 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak posten drift og vedlikehold. Her har borettslaget holdt igjen betaling av fakturaer til Prosjektmester AS på grunn av uenighet. Dette gjenspeiles under kortsiktig gjeld i balansen.

Resultat: Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 016 501 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler: Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2020 kr 3 701 677 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt ifølge husordensreglene, men skal ikke være til sjenanse for andre beboere. Det er tillatt å holde én hund. Det er forbud mot utekatt i borettslaget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alle hvitevarer inkl. fryser og vaskemaskin medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring
Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad, herunder ventilasjon grunnet at ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Til informasjon styres mekanisk avtrekk fra bryter på kjøkken (ved ventilator).
-Vaskerom, herunder ventilasjon grunnet at ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Til informasjon styres mekanisk avtrekk fra bryter på kjøkken (ved ventilator).
-Øvrige rom, herunder overflater himling. TG 2 gjelder kun tegn til fuktsvelling etter tidligere lekkasje, spesielt i himling i innvendig bod i U.etasje. Til informasjon ble det på befaringstidspunkt ikke registrert tegn til fukt.
-Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje), herunder ventilasjon (gjelder kun for p-rom). Klaffventiler stedvis i vegg. Usikker tilluftløsning. Anbefaler mer kontrollerbar ventilering.
-Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje), herunder konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger) grunnet at vegger i U.etasje er stedvis utlektede fra grunnmuren. Ut fra utførelse vurderes denne løsningen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Risikoen baseres på materialenes egnethet under terreng (organiske materialer).
-Innvendige trapper grunnet at rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Mellomrom mellom spiler i rekkverk har for stor avstand (maksimum 100 mm). Håndrekke skal monteres på begge sider av trappeløp.
-Etasjeskiller - 1.etasje, herunder skjevhetsmåling. Det er målt skjevheter i spisestue utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 12 mm. Det er målt mellom kjøkkeninnredning (ved oppvaskkum) og skille/list mot gulv i stue. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.
-Tekniske anlegg, VVS anlegg (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom), herunder varmtvannsbereder (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom). Alder på varmtvannsbereder har passert mer enn 50% av anbefalt brukstid og av den grunn heftes det usikkerhet til restlevetiden.
-Drenering, herunder vann fra yttertak og bortledning. Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Tiltak anbefales.
-Drenering, herunder fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. inkl. eventuell krypekjeller og plate på mark. Vegger i U.etasje er stedvis utlektede fra grunnmuren. Ut fra utførelse vurderes denne løsningen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Risikoen baseres på materialenes egnethet under terreng (organiske materialer).

Videre er 86% gitt Tg0, 1 og i, i orden, 11% er gitt Tg2 (alder, slitasje, skader, mv.), 0 % er gitt Tg3 og 3 % er gitt Tgiu (ikke undersøkt). Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker og følgende salgsbetingelser vil være gjeldende:
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Blåbærstien 51, 1476, Rasta, Gnr. 99 bnr. 354, andelsnr. 111 i Rastaskogen borettslag med orgnr. 947854321 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

71-21-0194

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.