#HEMSEDAL

Romslig 4-roms med svært sentral beliggenhet | Ski-in/ski-out | To bad | Badstue | Balkong | Peis | Gode utleieinntekter

Skiheisvegen 30B , 3560 Hemsedal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

31%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 75 m²
Bruksareal 81 m²
Tomt 10 834 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 2
Byggeår 2004
Gårdsnummer 72
Bruksnummer 98
FINN.no 244708567
Sist endret 14.01.2022 10:04
Prisantydning 1 900 000,-
Totalpris 3 490 250,-
Fellesutgifter 10 390,-

Beregnet totalkostnad

1 900 000,- (Prisantydning) 1 579 191,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 479 191,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 11 059,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 490 250,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En romslig 4-roms med en svært sentral og populær beliggenhet rett ved Hemsedal skisenter. Fra boligen er det ski-in/ski-out, gangavstand til skiheis, langrennsløyper, dagligvare, skiutleie, restauranter og barer.

Leiligheten ligger fint til i byggets 2. etasje, og består av et stort kjøkken med god plass til et større spisebord. Lys stue med gode møbleringsmuligheter og gasspeis. Fra stuen er det utgang til leilighetens balkong med hyggelig utsyn. Videre har boligen to bad, en badstue og tre soverom av god størrelse.

•Svært sentral og populær beliggenhet rett ved Hemsedal skisenter
•Gode utleieinntekter
•God kombinasjon av egenbruk og utleie
•Utleieplikt for vintersesongen med mulighet for egenbruk - maks 42 dager. Resten av året er fri benyttelse for eier
•Strøm og fyring inkl.

Innhold

2.etasje: Stue/kjøkken, tre soverom og to bad. Bod.

Entré

Velkommen inn! Det første som møter deg er det romslige kjøkkenet. Det er god plass til å henge fra seg og sette sko. Det er lagt fliser i gulv med gulvvarme. I tillegg til entré/kjøkken, er det også gulvvarme i stue og bad.

Stue

Stuen er lys og romslig med god plass til sofa med tilhørende møblement. De store vindusflatene slipper inn godt med naturlig lys. Det er montert en gasspeis som varmer godt på kaldere dager og som skaper en fin atmosfære. Fra stuen er det utgang til boligens balkong.

Kjøkken

Kjøkkenet er romslig med gode lagringsmuligheter i over- og underskap. I tillegg er det plass til et større spisebord med mange sitteplasser. Kjøkkenet ligger i delvis åpen og sosial løsning med stuen. Innredningen er utført med profilerte fronter, benkeplate av laminat og nedfelt oppvaskkum. Fliser over kjøkkenbenk samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Videre er kjøkkenet utstyrt med nedfelt koketopp og stekeovn, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med frysedel. Ventilator tilkoblet avtrekk plassert i overskap.

TG2:
-Vannrør.

Bad

Bad 1
Leiligheten har totalt to bad fra byggeår. Bad 1 ligger i tilknytning til badstue. Badet er flislagt med varme i gulv og er utstyrt med vegghengt servantskap med slette fronter og ovenpåliggende servant. Speil og overlys med stikkontakt på vegg over servant. Dusjsone med glassfelt og skyvedør av glass samt vegghengt toalett. Downlights i himling.

TG2 (Bad 1 med badstue):
-Ventilasjon.
-Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det.
-Sanitærutstyr / innredning.
-Overflater gulv.
-Membran, tettesjikt og overgang til sluk.

Badstue
Fra badet er det tilgang til badstuen via en glassdør. Gulvet er lagt med fliser og veggene er kledd med panel. Utstyrt med vegghengt badstuovn.

Bad 2
Bad 2 er også flislagt med varme i gulv. Vegghengt servantskap med slette fronter og ovenpåliggende servant. Speil og overlys med stikkontakt på vegg over servant. Videre er badet utstyrt med dusjsone med glassfelt og skyvedør av glass samt vegghengt toalett. Downlights i himling.

TG2 (Bad 2 med adkomst fra kjøkken):
-Sanitærutstyr / innredning.
-Overflater vegger.
-Overflater gulv.
-Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
-Fallforhold (gulv).

Balkong

Fra stuen er det utgang til leilighetens østvendte balkong med hyggelig utsyn. Balkongen er på ca. 6 kvm med god plass til utemøblement og planter.

Soverom

Leiligheten har totalt tre soverom av god størrelse. Soverommene har god plass til seng og en oppbevaringsløsning. Det ene soverommet er i dag innredet med en dobbeltseng, hvorav de to øvrige soverommene er innredet med køyesenger med tre og fire sengeplasser.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral og populær beliggenhet i Hemsedal. Her finner du et av Norges største alpinanlegg, og i naturen er det flotte muligheter for aktiviteter hele året. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til skianlegget, skiutleie, kafeer, restauranter og shopping. Her bor man praktisk talt i bakken og har alle tilgjengelige fasiliteter rett utenfor døren. Videre er det gangvei med gatebelysning inn til sentrum. Her finner man bl.a. butikker, restauranter, kafeer, offentlig kommunikasjon, m.m.

Hemsedal skisenter kan by på noe for alle nivåer. I tillegg er det over 150 km oppkjørte langrennsløyper, og ideelle forhold for toppturer, kiting og annen vintersport. Hemsedal er en av landets fremste reiselivskommuner og tilbyr flotte muligheter for store og små. Sommer og høst er ideell for fot- og sykkelturer, fiske i elva Hemsil eller fjellvann. Flere tilbyr riding og rideturer, du kan spille golf i Grøndalen eller ved Eikredammen, dra på kanoturer etc. Hemsedal har også godt tilbud for avanserte aktiviteter som  paragliding, klatring og downhillsykling i skisenteret, m.m. Hemsedal som fjellbygd er unikt med at du har en levende bygd med mye gårdsdrift, og et flott kulturlandskap. I tillegg har reiselivet tilført Hemsedal et urbant tilsnitt med kafeer, butikker, restauranter og et godt utbygd servicetilbud.

Felleskostnader

10 390 pr. mnd.

De månedlige felleskostnadene inkluderer:
Fellesutgifter (strøm, varme, kommunale avgifter og eiendomsskatt, forretningsførsel og felles forsikring) kr. 3 762,-
Finanskostnader kr. 6 628,-

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Andel fellesgjeld

1 579 191 per 30.11.2021

Andel formue

66 194 per 31.12.2020

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr.: 61298274271, Nordea Bank Norge Asa
Type: Annuitetslån
Restsaldo: per 30.11.2021: kr. 47 199 901,-
Andel av saldo: kr. 1 579 191,-
Term pr. år: 4
Rentesats per 30.11.2021: 3.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 70
Første termin: 30.06.2014 Første avdrag: 30.06.2017 (siste termin 31.03.2039)

Sikringsordning fellesgjeld

Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning.

Formuesverdi

Det foreligger per d.d. ikke formuesverdi for andelen.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 81 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, tre soverom og to bad.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt ca. 2,23 meter takhøyde på baderom, badstue har en takhøyde på ca. 2,00 meter. Kjøkken/entré er målt til ca. 2,27 meter takhøyde, samt ca 2,40 meter takhøyde i øvrige rom.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 12.11.2021 utført av Håvard Dahl Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 10 834 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i nærheten etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer, samt underetasje og kjeller. Grunnmur bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak bestående av betong og stål, samt enkelte yttervegger av bindingsverk. Utvendige fasader kledd med stående og liggende kledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takplater og trekledning. Leiligheten har profilert entrédør fra Jømna med brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med to-lags glass, samt takvindu fra byggeår. .

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest for eiendommen datert 2005 foreligger, og kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

Følgende gjelder for eiendommen etter reguleringsbestemmelse: enhetene må være forsøkt leid ut i minst ni måneder i året. Enhetene må være tilgjengelige for utleie god tid i forkant, og senest seks måneder før starten av påfølgende halvår. Næringsenhetene må innen 16. mai hvert år være tilgjengelige for utleie i perioden 16. november til 14. mai det påfølgende året, og det samme innen 15. november for perioden 15. mai til 14. november. Av den maksimale perioden for egenbruk på 3 måneder, kan maksimalt 42 dager egenbruk skje i vintersesongen (f.o.m. 16. november t.o.m. 14. mai) og maksimalt 42 dager i sommersesongen (f.o.m. 15. mai t-o-m- 15. november). Utleievirksomhet skal skje som næringsvirksomt gjennom felles drift. Utleievirksomhet kan ikke organiseres ved individuelt utleie, for eksempel gjennom nettsider som innebærer at eieren selv legger ut annonser, står oppført som kontaktperson og administrerer utleien. Enheten skal legges ut for leie i det aktuelle markedet i relevant media.

Selger opplyser om at det kun er utleieplikt for vintersesongen med mulighet for egenbruk - maks 42 dager. Resten av året er fri benyttelse for eier.

Borettslaget har avtale med Skistar som leier ut boligen. Selger opplyser om tidligere netto utleieinntekter for vintersesonger før Covid-19:
-2017-2018 (nov/des-april): ca. kr. 151.371,-
-2018-2019 (nov/des-april): ca. kr. 153.334,-

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet kombinert med gasspeis. Gulvvarme i entré/kjøkken, stue og bad. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse/ fritids og turistformål/ tjenesteyting . For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kjøper gjøres oppmerksom på at nærområdet vil utvikles med mer fritids- og næringsbebyggelse i tillegg til helårs aktivitetstilbud i årene som kommer. For mer informasjon, se Hemsedal kommune sine hjemmesider: http://webhotel3.gisline.no/webplan_3042/ (PlanID: 2016004).

Mindre endringer, Hemsedal Fjellandsby 2 - mindre endring av reguleringsplan: Formål med endringen er å øke bredde på regulert alpintrasé som går igjennom en stor del av planområdet, for å sikre tilstrekkelig bredde for tråkkemaskin. Denne er ifølge Skistar ikke tilstrekkelig bred slik den er regulert inn i vedtatt plan, med en bredde som varierer mellom ca. 4 og 7 m. I fremlagt til mindre endring er denne økt hele veien til en bredde som varierer mellom ca. 8 og 10 m. Det er ikke foreslått noen endringer av føresegn.

Varsel om oppstart av planarbeid - Hemsedal Eiendomselskap AS- Detaljregulering Hemsedal Fjellandsby 2. Det varsles om igangsetting av arbeid med privat detaljreguleringsplan for Hemsedal Fjellandsby 2 i Hemsedal kommune, i medhold av plan- og bygningsloven § 12-8. Planområdet omfatter kjerneområdet ved Holdebakken og reguleringsplanen erstatter flere reguleringsplaner i området. Formålet med reguleringsplanen er:
- Foreta en fordeling av varme og kalde senger.
- Fjerne og endre eksisterende rekkefølgekrav.
- Rydde opp i gamle bestemmelser og dispensasjoner slik at planen blir i tråd med det som er bygd og gir gode rammevilkår for videre utbygging.

Enkelte steder i området er markert med flomfare, eiendommen er ikke berørt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen registrerte servitutter/heftelser som følger andelen. Boligen leveres fri for pengeheftelser.

Seksjon 51 er hele bygg C (Staven 1) og er organisert som borettslag.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen er tilknyttet privat vei.

Borettslag

Borettslag: Staven apartments borettslag, Orgnr: 987902701

Forretningsfører for borettslaget er Bob Bbl.
Borettslaget har 36 andeler.
Det tillates at inntil 30 % av andelene kan eies av selskaper (juridiske personer).

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86852252

Regnskap

Inntekter for 2020 var kr. 4 350 229. Driftskostnader var kr. 1 436 213. Resultat var kr. 1 099 410. Budsjettert resultat var kr. 690 873.

Vedtekter / husordensregler

-Ettersom borettslagets eiendom er omfattet av utleieplikt, skal borettslaget ha avtale med et selskap som forestår booking og utleie av boligene i vintersesongen.
-Ved eierskifte må kjøper godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.
-Ved kjøp av andel i Staven Apt. stilles det krav om at kjøper signerer andelseieravtale. Denne innhentes ved å ta kontakt med styret i borettslaget.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring
Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Øvrige rom, herunder overflater gulv grunnet omfattende bomlyd i fliser. En av årsakene er vurdert til å kunne skyldes løs avrettingsmasse. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr. 100 000 - 300 000,-.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad 1 (med badstue), herunder ventilasjon grunnet at ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.
-Bad 1 (med badstue), herunder slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det. Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.
-Bad 1 (med badstue), herunder sanitærutstyr / innredning grunnet at drenering fra innebygget sisterne ikke er registrert. Fare for fukt i konstruksjon.
-Bad 1 (med badstue), herunder overflater gulv grunnet slitte flisfuger.
-Bad 1 (med badstue) herunder membran, tettesjikt og overgang til sluk. Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2, restlevetiden er ukjent.
-Bad 2 med adkomst fra kjøkken, herunder sanitærutstyr / innredning grunnet at drenering fra innebygget sisterne ikke er registrert. Fare for fukt i konstruksjon. Servant har sprekk/riss i porselen.
-Bad 2 med adkomst fra kjøkken, herunder overflater vegger grunnet riss/sprekker i flisfuge observert i dusjsonen.
-Bad 2 med adkomst fra kjøkken, herunder overflater gulv grunnet elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft. Utskiftning må påregnes. I tillegg manglende fuge ved sluk samt at enkelte fliser har avskalling.
-Bad 2 med adkomst fra kjøkken, herunder membran, tettesjikt og overgang til sluk. Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i membranens alder gis TG2, restlevetiden er ukjent.
-Bad 2 med adkomst fra kjøkken, herunder fallforhold (gulv) grunnet at det er motfall til sluket i dusjsonen. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hjelpesluk er på tilfeldig sted målt til ca. 2 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
-Kjøkken, herunder vannrør grunnet at vannrørene ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
-Øvrige rom, herunder innerdører grunnet at innerdører bærer preg av slitasje.
-Elektrisk anlegg, herunder forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
-Dører og vinduer, herunder dører. Balkongdør bærer preg av noe slitasje, og har behov for justering. Dørbladet henger og har ikke kontakt med tettelist i toppen av karmen.

For mer informasjon, se vedlagt tilstandsrapport datert 12.11.2021.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom «as is» til forbruker og følgende salgsbetingelser vil være gjeldende:

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Skiheisvegen 30B, 3560, Hemsedal, Gnr. 72 bnr. 98, andelsnr. 9 i Staven apartments borettslag med orgnr. 987902701 i Hemsedal kommune

Oppdragsnummer

71-21-0201

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.