#KJELLER

Flott 2-roms selveier med heis | Nydelig solrik uteplass på 32 kvm | Garasjeplass medfølger | Grønt areal foran

Åråssvingen 9 , 2007 Kjeller

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

78%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

16%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er nyere enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 43 m²
Bruksareal 49 m²
Tomt 2 371 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 2012
Gårdsnummer 29
Bruksnummer 1131
Energimerking D
FINN.no 260410336
Sist endret 03.10.2022 10:20
Prisantydning 3 480 000,-
Totalpris 3 578 700,-
Fellesutgifter 3 362,-

Beregnet totalkostnad

3 480 000,- (Prisantydning) 2 631,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 482 631,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 87 050,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 482 631,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 96 069,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 578 700,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Innflyttningsklar 2 roms selveier med heis og solrik terrasse på 32 kvm rett foran eiendommen. Leiligheten ligger veldig fint til internt uten innsyn fra andre. Terrassen er  vestvendt og solrik .Garasjeplass medfølger leiligheten, mulighet for el-lader. I tillegg gode lagringsmuligheter. Her vil du trives!

-Flott 2-roms med heis
-Solrik og vestvendt terrasse på ca. 32 kvm
-Garasjeplass med mulighet for å montere lader
-Gode lagringsmuligheter
-God intern beliggenhet, godt skjermet fra støy
-Sentralt og attraktivt
-Ca. 10 min til Oslo S med tog fra Lillestrøm
-Åråsen stadion med toppfotball ligger rett ved
- Mulighet for kjøp av parkeringsplass, konf. med megler

Innhold

2. etasje: Entré, bad, bod, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Innredet rom.

Leiligheten disponerer i tillegg en bod målt til ca. 5 kvm.

Entré

Velkommen inn! Lys og romslig entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette sko. Entreen ligger i direkte tilknytning til innredet soverom med bl.a. seng og skap. Dette kan også benyttes som f.eks. et kontor eller til oppbevaring. I tillegg har leiligheten en ekstern bod på ca. 5 kvm.

Stue

Det første du vil legge merke til er de store vindusflatene slipper inn godt med naturlig lys. Det er god avstand fra de nærmeste blokkene som gir lite innsyn. God plass til sofa med tilhørende møblement og spiseplass i barløsning på kjøkkenet. Fra stuen er det utgang til herlig terrasse som skaper en forlengelse av stuen på sommerstid.

Terrasse

Leiligheten har en stor terrasse på ca. 32 kvm med god plass sittegrupper, planter og grill. Terrassen er vestvendt, og kan by på gode solforhold. På sommerstid kan man nyte solen fra ca. kl. 12 til 21.30.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen, og har godt med skap- og benkeplass. Innredningen er fra byggeår, og er utført med slette fronter, benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum med og nedsenket platetopp. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert oppvaskmaskin, gulvstående kjøleskap med frysedel og ventilator med belysning. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger salget.

Soverom

Soverommet er innbydende, og er malt i behagelige farger. God plass til dobbeltseng, to nattbord og en oppbevaringsløsning. Det er montert en romslig skyvedørsgarderobe med god plass til klesoppbevaring.

Bad

Flislagt bad med varme i gulv, fra byggeår. Innredningen består av vegghengt servantskap, servant og vegghengt speilskap med belysning. Videre er badet utstyrt med dusjhjørne med dusjdører i glass, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

TG2:
-Overflater gulv.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget sentralt og attraktivt boligområde på Kjeller. Området har nærhet til offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 Åråsen og Kiwi Kjeller. COOP Obs Hypermarked er også et populært handlested. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Lillestrøm Torv kjøpesenter og de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum et rikt utvalg. Det er i tillegg kort vei til Strømmen Storsenter, som er et av Norges største kjøpesentre.

Nærområdet kan bl.a. by på skøytebane, svømmehall, skiløyper, golfbane, tennisanlegg og treningsentre. Boligen ligger i nærhet til Åråsen fotballstadion hvor Lillestrøm spiller sine hjemmekamper. Like ved Åråsen ligger det store idrettsanlegget Skedsmohallen samt Sørum fritidsgård med ridesenter. Ved Skedsmohallen finner du friidrettsbane, stor innehall, bowling, fotballhall, kunstgressbaner, gressbaner og drivingrange. På Volla, en kort sykkeltur unna, ligger Nebbursvollen Friluftsbad, som er et populært badested med basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk, med mer.

Området innbyr til et rikt tur- og friluftsliv med flotte gang- og sykkelstier og herlige natur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet som Nitelva
friluftsområde med gang- og sykkelstier og fiskeplasser. Lillestrøm har to ganger blitt kåret til landets beste sykkelby av Syklistenes landsforbund, så det er ingen grunn til å la sykkelen stå heller. Sørum besøksgård med dyr og Oksefjellet turområde, kultursenter, Norges Varemesse og Kjeller småflyplass med flystevne er også noe av av hva området kan by på. Det er også gang- og sykkelavstand til Universitetet OsloMet i Kjeller.

Felleskostnader

3 362 pr. mnd.

De månedlige felleskostnadene er fordelt slik:
Bredbånd kr. 90,-
A konto fjernvarme kr. 354,-
Kabel-TV kr. 312,-
Andel felleskostnader etter eierbrøk (vaktmestertjenester, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold) kr. 2 606,-

Det gjøres oppmerksom på at månedlige felleskostnader må ansees som et á konto-beløp og er ment å dekke boligselskapets forutsette kostnader. Dersom det skulle bli nødvendig kan styret når som helst endre felleskostnadene eller vedta kapitalinnkallinger fra eierne.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, eiendomsskatt, innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

-Selger informerer om at en vanlig strømregning ligger på ca. kr 600,- per måned.
-Eiendomsskatt for denne boligen er på kr. 1.174,- for 2022.
-Telenor er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester til eiendommen.

Andel fellesgjeld

2 631 per 31.12.2021

Andel formue

6 624 per 31.12.2021

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet er ikke tilknyttet sikringsordning for felles gjeld eller IN-ordning (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 864 072 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 110 658 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Det er vedtatt eiendomsskatt for boliger i kommunen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad, herunder overflater gulv. Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Ingen punkter er gitt TG3. For mer informasjon, se vedlagt tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? -Ja. Sprekk i en flis på badet.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? -Ja, kun faglært. Firmanavn: Vet ikke firma. Firma som gikk over og kontrollerte alle sluk etter feil oppdaget i noen av leilighetene.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Har vært justering av inngangsdører i den øverste etasjen i blokka.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? -Ja. Det pågår en sak der utbygger skal istandsette "parken" utenfor blokka.
26. Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? -Ja. Sameiet er i en tvist med en tidligere beboer som ikke vil si ifra seg retten til parkeringsplass på sameiets fellesareal.

Boligens areal

Primærrom: 43 kvm, Bruksareal: 49 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 43 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, bod, soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod. Boden er i dag innredet som et soverom. Innredet soverom er godkjent og byggemeldt som bod. Det kreves godkjenning fra kommune ved bruksendring fra tilleggsdel (bod) til hoveddel (soverom). Det er ikke kjent at en slik endring har blitt søkt om, eller at en slik endring lar seg gjøre. Kjøper overtar ansvar, risiko og konsekvenser ved eventuell søknad og godkjennelse.

Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt 2,40 meter takhøyde i samtlige rom.

Leiligheten disponerer i tillegg en bod målt til ca. 5 m².

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 29.03.2022 utført av Fredrik Hansen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Tomt

Areal: 2 371 kvm, Eierform: Eiet tomt
Felles tomt for sameiet bestående blant annet av diverse beplantning, gressplen og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Med boligen medfølger det en garasjeplass (nr. 10). Selger informerer om at det er mulighet for å montere elbil-lader i garasjen. Montering av lader, lader og strømforbruk bekostes av kjøper. Utvendig plass kan kjøpes, selger eier idag en ekstra parkeringsplass foran leiligheten (nr 1). Om kjøper ikke ønsker å kjøpe denne plassen kan selger selge denne fritt internt i sameiet. Det vil derfor bli skrevet i kjøpekontrakten at selger disponerer plassen inntil hjemmelsoverføring finner sted på parkeringsplassen og kjøper er pålagt å skrive under nødvendige dokumenter om overtakelsen av leiligheten har funnet sted før dette.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere hovedsakelig av betong. Flatt tak belagt med papp/membran. Leiligheten har slett entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med tre-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende foreligger, og kan fås ved henvendelse til megler:
-Midlertidig brukstillatelse for byggetrinn 1 - gnr 29 bnr 1131 - Åråssvingen 9. Datert 2012.
-Midlertidig brukstillatelse: byggetrinn 2 - næringsdel i kombinert bolig-/næringsbygg - gbnr. 29/1131 - Åråssvingen 9. Datert 2013.

Oppvarming

Oppvarming via radiatorer tilknyttet felles fyringsanlegg.

Energimerking

Mørkegrønn D.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning etter reguleringsplan Åråsen Sydøst, og er avsatt til bolig-nåværende etter kommuneplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Selger informerer om mottatt nabovarsel vedrørende opparbeidelse av grøntarealer på taket av Rema 1000.

Planforslag for Leiraveien 11: Formålet med planen er å tilrettelegge for ny næringsbebyggelse. Det står i dag et næringsbygg med tilhørende kontorarealer på eiendommen. Dette er av eldre årgang med lav innvendig takhøyde. Utformingen er derfor lite hensiktsmessig for dagens krav til romslige og effektive logistikkbygg. Tomten er del av den i underkant femti år gamle reguleringsplanen for industriarealer på østsiden av hovedbanen. For videre utvikling av eiendommen anses det derfor som nødvendig med ny regulering etter dagens plankrav. Ønsket arealformål er næringsbebyggelse, som vil være i tråd med gjeldende kommuneplan. For mer informasjon, se Lillestrøm kommune sine hjemmesider:

Planer til offentlig ettersyn for Leiraveien 12-14: Planen legger til rette for fremtidig utvikling av eksisterende bussanlegg i Leiraveien. Planen har til hensikt å tilrettelegge for en god fremtidig utvikling av eksisterende bussanlegg i Leiraveien 12-14, og sikre mulighetene for en mer funksjonell, effektiv og miljøvennlig drift av bussanlegget. For mer informasjon, se Lillestrøm kommune sine hjemmesider: https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/offentlig-ettersyn-av arealplaner/2022/detaljreguleringsplan-for-leiraveien-bussanlegg-er-na-lagt-ut-pa-horing/

Kart levert fra kommunen viser at området er under marin grense. Eiendommen er markert med mulighet for marin leire, nivå: stor. Et område vest for Åråsen stadion er markert med mistanke om forurensning samt akseptabel forurensning med dagens areal- og resipientbruk.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen. Kjøpers bank får prioritet etter disse. Boligen leveres fri for pengeheftelser.

Tinglyst: 17.10.2011
Dagboknr.: 845280-1/200
Bestemmelse om bebyggelse  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:968  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1130  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1132  
Overført fra: 3030-29/1131
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyst: 17.10.2011 
Dagboknr.: 845358-1/200
Bestemmelse om parkering  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1125 Snr:1 m.fl.
Overført fra: 3030-29/1131
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyst: 19.11.2013
Dagboknr.:1002557-1/200
Bestemmelse om veg  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1153  
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
Tinglyst: 01.01.2020
Dagboknr.: 913260-1/200
Omnummerering ved kommuneendring  
 
Tinglyst: 30.05.2012
Dagboknr.: 420286-1/200
Seksjonering   
opprettet seksjoner:
snr: 7
formål: Bolig
sameiebrøk: 48/2289

Tinglyst: 12.07.2018
Dagboknr.: 1018994-1/200
Reseksjonering  
snr: 7
formål: Bolig
sameiebrøk: 48/2281
Endring av sameiebrøk

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3030-29/1130
Rettigheter i eiendomsrett
Tinglyst 10.10.2014
Dagboknr.: 870134-2/200
Best. om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1131 Snr:1 m.fl.
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1132  
Bestemmelse om adkomstrett for renovasjon og brannvesen
Kan ikke slettes eller endres uten rettighetshavers samtykke

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Tilknyttet offentlig vei med private stikkveier til sameiet. Åråssvingen er privat vei.

Sameie

Sameie: Sameiet Åråssvingen 9, Orgnr: 998503906

Generell informasjon om sameiet:
-Enqvist Boligforvaltning AS er forretningsfører for sameiet.
-Ny forretningsfører f.o.m. 01.07.2022 er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
-Sameiet består av 52 seksjoner.
-Sameiet har kjøpt parkeringsplass nr. 30 i garasjen, denne brukes til sykkelparkering for alle i blokka.
-Svendsen Vaktmesterservice er leverandør av vaktmestertjenester.
-Det kreves ikke styrets godkjenning av nye eiere.

Forsikring

Codan Forsikring Polisenummer: 440264361

Regnskap

Driftsinntekter for 2021 var kr. 2 191 815. Budsjetterte driftsinntekter var kr. 1 889 035.
Driftskostnader for 2021 var kr. 2 234 661. Budsjetterte driftskostnader var kr. 1 993 800.
Årsresultatet viser et underskudd på kr 41 933 og en annen egenkapital på kr 249 661.

Budsjettet for 2022 viser et overskudd på kr. 133 831 og forutsetter ingen økning i felleskostnader i 2022.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Noe av styrets arbeid i 2021:
-P-plass nr. 4 ute: Under arbeid med reseksjonering av garasjeplassene fremkom det at en tidligere eier hadde beholdt en parkeringsplass på sameiets fellesareal, etter å ha solgt leiligheten. Denne saken er nå løst.
-To vannskader. Tidl. vaktmesterfirma dekker utgiftene til den ene skaden. Vannskade nr.  2: Ved branntrappen i 2. etasje har det hatt lett for å samle seg vann på gulvet. Dette har funnet veien gjennom sprekker ned i postrommet over tid. Det er bygget et tak over med håp om at dette hjelper nok til å unngå mer lekkasje der. Styret avventer og ser om dette er tilstrekkelig, før man maler og pusser opp postrommet.
-Uteområde: Utbygger prøver å trenere/fraskrive seg ansvaret for utbedring og opparbeidelse av
uteområdene. Styret har hatt utallige møter/mail med kommunen angående saken. Kommunen hevder at de sannsynligvis ikke kommer til å kreve ballbane, men at det legges til rette for et grønt område på taket. Dessverre blir styret motarbeidet av sameiene rundt da de ikke sier seg enig i at Rema-taket bør
opparbeides som et grønt uteareal. Styret holder løpende kontakt med kommunen.
-Lamper: Byttet til led-lamper i store deler av bygget. Alle nødlys er også byttet ut.
-Reseksjonering: I forbindelse med et salg av garasjeplass ble det i april 2021 oppdaget at garasjeplassene ikke var seksjonert. Advokat Edin tok jobben, som skulle vært utført da sameiet var nytt. Dette medfører ingen kostnader for sameiet. Plassene er ikke ferdig tinglyste, men styret håper det skjer i løpet av få uker. Hvis garasjeplassene blir solgt internt, må de seksjoneres på nytt. Kostnadene vil da bli belastet den enkelte eier/kjøper.
-Renhold: Styret har hatt gjentatte møter med renholdsbyrået vedr. dårlig renhold, uten at det hjelper nevneverdig. Med tanke på at de som vasker ikke har tilgang på vann i blokka, er det vanskelig å finne en erstatning i samme prisklasse. Styret planlegger å få satt inn en vask/bøttekott når økonomien tillater det. Styret vurderer også å høre om noen av beboerne er interessert i en liten vaskejobb.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Kjøleskap, komfyr, kokeplate og oppvaskmaskin medfølger salget. Plassbygget garderobe på soverommet medfølger. Ellers kan diverse møbler etc. medfølger etter avtale. Vaskemaskin medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Adresse og matrikkel

Åråssvingen 9, 2007, Kjeller, Gnr. 29 bnr. 1131 snr. 7 orgnr. 998503906 i Lillestrøm kommune

Oppdragsnummer

71-22-0019

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.