#VÅGLIA / YTRE ENEBAKK

Innholdsrik enebolig med hage | Terrasse med utsikt over vannet Våg | Dobbelgarasje | Barnevennlig og attraktivt!

Haresvingen 10 , 1914 Ytre Enebakk

VISNINGER

19. mai torsdag kl. 16:45-17:30

22. mai søndag kl. 11:45-12:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Magnus Nordli
Magnus Nordli Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

66%

har bolig på over 120 kvm

14%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 178 m²
Bruksareal 201 m²
Tomt 481 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 4
Soverom 4
Byggeår 1987
Gårdsnummer 90
Bruksnummer 518
FINN.no 258354177
Sist endret 13.05.2022 17:55
Prisantydning 5 000 000,-
Totalpris 5 139 019,-

Beregnet totalkostnad

5 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 125 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 000 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 139 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 139 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En innholdsrik enebolig med en attraktiv og barnevennlig beliggenhet. Boligen har en romslig terrasse med utsikt over vannet Våg og hage. I tillegg dobbelgarasje og gårdsplass.

Perfekt for deg som ønsker å bo tilbaketrukket og samtidig med kort vei til butikker, fasiliteter, skoler og offentlig transport. Området byr også på flotte naturopplevelser hele året. Boligen ligger rett ved vannet Våg med flotte bade- og fiskemuligheter. Nærhet til 18-hulls golfbane.

-Innholdsrik enebolig med hage
-Terrasse med utsikt
-Dobbelgarasje og gårdsplass
-Takoverbygg over en del av gårdsplassen fra 2015
-Vedovn
-Fire soverom (ett er ikke godkjent)
-Romslige oppholdsrom
-Kort vei til off. transport, dagligvare, barnehager, skoler og div. servicetilbud

Boligen har noe moderniseringsbehov - muligheter for å skape sitt eget drømmehjem!

Innhold

Kjeller: Gang, vaskerom, rom benyttet som kjellerstue og rom benyttet som soverom. To boder.
1. etasje: Entré, gang, bad, mellomgang, soverom, stue/spisestue og kjøkken. Bod.
Innredet loft: Loftstue og to soverom.

Boligen har i tillegg en dobbelgarasje.

Entré

Velkommen inn! Boligen har en lys og romslig entré med god plass til å henge fra seg og sette sko, i tillegg til en oppbevaringsløsning. Videre innover i boligen er det en gang samt mellomgang med garderobeskap.

Stue

Hjemmets sosiale sone er romslig med gode møbleringsmuligheter. God plass til sofa med tilhørende møblement og spisestue. De store vindusflatene slipper inn godt med naturlig lys og fremhever den flotte utsikten. Det er montert en rentbrennende vedovn som varmer godt på kaldere dager. Fra stuen er det utgang til terrasse.

Terrasse

Stor terrasse på ca. 26 kvm med god plass til flere sittegrupper, planter og grill. Terrassen er nordvestvendt, og på sommerstid kan man nyte solen ettermiddag/kveld. Fra terrassen kan man nyte utsikt over vannet Våg.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i praktisk tilknytning til spisestue/stue. Innredningen er fra ukjent årstall, og er utført med profilerte fronter, laminert benkeplate og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning over benkeplate. Utstyrt med oppvaskmaskin, frittstående komfyr med steketopp samt frittstående kjøleskap med fryser. Integrert ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

TG2:
-Vannrør.
-Innredning.

Bad

Badet ligger i praktisk tilknytning til gangen i 1. etasje. Flislagt bad med varme i gulv fra 2013. Innredningen er utført med vegghengt servant samt overskap med speildør på vegg med overlys samt stikkontakt over servant. Videre er badet utstyrt med dusjnisje med buede glassdører med regnfallsdusj og ett-greps armatur. Gulvmontert toalett.

TG2:
-Overflater vegger
-Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
-Fallforhold (gulv).
TG3:
-Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det.

Vaskerom

Vaskerommet ligger i kjelleren, og er fra byggeår med oppgraderinger gjort i senere tid. Gulvet er flislagt med varme i gulv og vegger og himlingsflater er utført i malt panel. Innredningen består av vegghengt servant og speil på vegg over servant. Videre er badet utstyrt med dusjkabinett med glassdører, gulvmontert toalett og opplegg for vaskemaskin.

TG2:
-Ventilasjon.
-Vannrør.
-Overflater vegger.
-Overflater himling.
-Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
-Fukt i tilliggende konstruksjon.
-Fallforhold (gulv).
TG3:
-Overflater gulv.

Loftstue

Boligen har en romslig loftstue med god plass til sofa med tilhørende møblement - perfekt for ungdom!

Soverom

Boligen har totalt fire soverom av god størrelse, hvorav ett er plassert i 1. etasje, to i loftsetasjen og ett i kjeller. Soverommet i kjeller er ikke godkjent. Hovedsoverommet i 1. etasje er romslig med god plass til dobbeltseng, to nattbord og en oppbevaringsløsning. Garderobeskap er montert.

De øvrige soverommene er også av god størrelse med god plass til seng, nattbord og en oppbevaringsløsning. Passer utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor etter behov.

Kjeller

Kjelleren består av to romslige rom benyttet som kjellerstue og soverom, i tillegg til to romslige boder, vaskerom og gang.

Det er høyst usikkert om det er søkt om bruksendring/eller om det lar seg gjøre av rom benyttet som soverom og rom benyttet som kjellerstue. Rommene tilfredsstiller ikke kravet for rømning eller godkjent for varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Kjelleren er byggemeldt som vaskerom, matbod, sport, klesbod, hobby og redskap/brensel. Det kreves godkjenning fra kommune ved bruksendring fra tilleggsdel (bod) til hoveddel (kjellerstue/soverom). Kjøper overtar ansvar, risiko og konsekvenser ved eventuell søknad og godkjennelse.

Beliggenhet

Haresvingen 10 har en sentral og fin beliggenhet i rolig og populært boligområde i Våglia i Ytre Enebakk. Kort vei til butikker, fasiliteter, barnehager, skoler og kollektivtransport. Ca. 3 min. gange fra boligen til nærmeste busstopp, hvor man kan ta bussen direkte til bl.a. Bjørvika, Ski og Vinterbro. Perfekt for de som ønsker å bo tilbaketrukket i rolige omgivelse og samtidig med nærhet til diverse fasiliteter.

Vågsenteret ligger ca. 2,3 km fra boligen og kan by på diverse forretninger, apotek, vinmonopol, matbutikk etc.

Området tilbyr også en rekke naturopplevelser. Fra området går det sti- og løypenett som er koblet opp mot det sentrale løypenettet i Østmarka. Det finnes også flere badevann i nærheten, spesielt vannet Våg som ligger rett ved boligen, og kan også by på fiskemuligheter. I tillegg nærhet til 18-hulls golfbane mellom vannet Mjær og vannet Våg.

Ytre Enebakk har meget gode fritidstilbud, med mange forskjellige lag og foreninger. Jeger- og fiskeforening, korps og idrettslag med fine øvingslokaler, treningshall, fotballbaner m.m. Vannskiklubb ved vannet Mjær. Treningssenter Y3T i tillegg til Mudo i nærhet.

Tomt

Areal: 481 kvm. Eierform: Eiet tomt
Areal: 481 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiet tomt opparbeidet med steinlagt gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.

Løpende kostnader

I tillegg til de kommunale avgiftene må kjøper beregne andre løpende kostnader som vann-avgift, strøm, innboforsikring, husforsikring og abonnement for tv og internett.

-Vannavgiften for denne eiendommen er: kr 8.100,- for 2022. Vann-avgiften faktureres ut to ganger i året, vår og høst.
-Telenor og Altibox er leverandør av kabel-tv/bredbåndstjenester til eiendommen.

Kommunale avgifter

Kr. 13 756 pr. år

De kommunale avgiftene inkluderer avløp, renovasjon og feiing.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 255 332 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 519 193 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Det er per d.d. ikke eiendomsskatt for boliger i kommunen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad, herunder overflater vegger Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Bad, herunder membran, tettesjikt og overgang til sluk. Slukmansjett er ikke tilstrekkelig innsmurt med smøremembran. Kan medføre utilsiktet fukttilførsel i konstruksjonen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Bad, herunder fallforhold (gulv). Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 2 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor dusjsonen. Fare for vannansamling.
-Vaskerom (kjeller), herunder ventilasjon. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
-Vaskerom (kjeller), herunder vannrør. TG 2 gjelder kobberrør fra byggeår: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Vaskerom (kjeller), herunder overflater vegger. Stedvis sprekker i skjøter på panel. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Vaskerom (kjeller), herunder overflater himling. Stedvis sprekker i skjøter på panel. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Vaskerom (kjeller), herunder membran, tettesjikt og overgang til sluk. Det vurderes at det ikke er benyttet membran på våtrommet. Rommet tilfredsstiller ikke krav til fukt- og lekkasjesikkerhet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Vaskerom (kjeller), herunder fukt i tilliggende konstruksjon. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens
plassering. TG2 er satt for å belyse risiko.
-Vaskerom (kjeller), herunder fallforhold (gulv). Det er motfall på gulvet på ca. 5 mm ca. 60 cm inn på gulvet mot dør. Fare for vannansamling.
-Kjøkken, herunder vannrør. Vannrør er vurdert til å være fra byggeår. Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset/usikker restlevetid. Krever
oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Kjøkken, herunder innredning. Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Øvrige rom, herunder overflater vegger. TG 2 gjelder generelt: Tapet har stedvis manglende vedheft til underlag. Krever oppfølging med jevnlig
ettersyn. Riss/sprekker i over-/underkant av dører/vinduer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Øvrige rom, herunder overflater himling. TG 2 gjelder stue/spisestue: Folie på plater har stedvis løsnet over vedovn. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Øvrige rom, herunder overflater gulv. TG 2 gjelder generelt: Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Øvrige rom, herunder innerdører. Enkelte innerdører har skader/slitasje. Innerdører må skiftes ut/utbedres.
-Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje), herunder overflater vegger. TG 2 gjelder kjellerstue: Tapet har stedvis manglende vedheft til underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Stedvis sprekker i skjøter på panel. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje), herunder etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Ut i fra alder på
drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i utlektet kjellevegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 26,9 %, temperatur 16,3 grader C og duggpunkt -2,5 grader C.
-Loft (innredet), herunder overflater himling/undertak. Stedvis sprekker i skjøter på panel. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Loft (innredet), herunder overflater gulv. TG 2 gjelder heltre gulv: Gulvet bærer preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Langsgående sprekker i skjøter på bord. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Loft (innredet), herunder konstruksjonsoppbygging. Ingen tilkomst bak knevegger. Inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig. Inspeksjonsmulighet anbefales etablert. TG2 er satt for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Innvendige trapper. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet. TG 2 gjelder trapp til innredet loft: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. Det er for stor lysåpning mellom spiler, målt 17 cm. Kravet er maks 10 cm.
-Etasjeskiller (kjeller), herunder skjevhetsmåling. Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 10 mm i kjellerstue. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.
-Tekniske anlegg, VVS anlegg (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom), herunder hovedstoppekran. Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
-Elektrisk anlegg, herunder forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
-Yttertak, herunder tekking (undertak, lekter og yttertekking). Symptomer på slitasje, elde og nedsatt funksjon i taktekkingen er registrert. TG2 er
valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
-Yttertak, herunder skorsteiner over tak. Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer. Tiltak anbefales.
-Drenering, herunder vann fra yttertak og bortledning. Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren. Tiltak anbefales.
-Drenering, herunder fuktmåling i lukkede konstruksjoner. Se punkt konstruksjoner under "rom under terreng".
-Drenering, herunder alder. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
-Frittstående byggverk, herunder helhetsvurdering. Garasje. Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
-Bad, herunder slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det. Sluket i dusjsonen er plassert for høyt i forhold til gulvet for øvrig, og dette medfører at vann utenfor den nære dusjsonen ikke vil kunne nå sluket. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.
-Vaskerom (kjeller), herunder overflater gulv. Det er stedvis riss/sprekker i gulvfliser. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er registrert omfattende bomlyd i gulvfliser. Skade må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.
-Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer). Det er observert skjevheter i konstruksjonen. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.
-Utvendige trapper, herunder helhetsvurdering. TG 3 gjelder trapp til terrasse: Det mangler rekkverk. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

For mer informasjon, se vedlagt tilstandsrapport.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? -Ja. Sprekker i fliser på vaskerom/bad i kjeller.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? -Ja, kun faglært. Firmanavn: Enebakk Bygg og Vedlikehold A/S. Fullrenovert bad sommer 2013.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? -Ja. Firmanavn: Enebakk Bygg og Vedlikehold A/S. Som punkt over. Alt på badet ble revet ut og bygget opp igjen i 2013.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? -Ja. Har regningen liggende.
2.3 Er arbeidet byggemeldt? -Nei. Usikker på akkurat det.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? -Ja, kun faglært. Firmanavn: Enebakk Bygg og Vedlikehold.
Det ble bygget takoverbygg over en del av gårdsplassen i 2015.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? -Ja, kun faglært. Firmanavn: Ekeberg Elektro A/S. Byttet ut innmat i sikringsskap.
21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? -Ja. Innredet loft med 2 soverom og et oppholdsrom. Kjeller er det ei stor oppholdsrom/stue. Og et rom som blir brukt til soverom.
21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? -Nei. Dette er gjort av forrige eiere av huset. Så usikker på hva som er godkjent eller ikke.

Boligens areal

Primærrom: 178 kvm, Bruksareal: 201 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 78 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, vaskerom, rom benyttet som kjellerstue og rom benyttet som soverom.
Sekundærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To boder.

1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, mellomgang, soverom, stue/spisestue og kjøkken.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

2. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue og to soverom.

Kommentar til areal:
-Innvendig trapp er medregnet i boligens primærareal. Deler av innredet loft er ikke målbart grunnet lav takhøyde, den totale gulvflaten er målt til 53 m².
-Det er høyst usikkert om det er søkt om bruksendring/eller om det lar seg gjøre av rom benyttet som soverom og rom benyttet som kjellerstue. Rommene tilfredsstiller ikke kravet for rømning eller godkjent for varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk. Kjelleren er byggemeldt som vaskerom, matbod, sport, klesbod, hobby og redskap/brensel. Det kreves godkjenning fra kommune ved bruksendring fra tilleggsdel (bod) til hoveddel (kjellerstue/soverom). Kjøper overtar ansvar, risiko og konsekvenser ved eventuell søknad og godkjennelse.

Takhøyden er på tilfeldige plasser målt til ca.:
Kjeller: 2,36 meter i kjellerstue og 2,34 meter i øvrige rom.
1. etasje: 2,37 meter.
Innredet loft: 0,97-2,16 meter.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 02.05.2022 utført av Kenneth Lesteberg. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje (6,53x6,08 meter) samt oppstillingsplasser i gårdsplass. Selger informerer om at det er plass til 3-4 biler på gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig fra 1987, påbygget i 2015. Gulv på grunn av betong. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger og etasjeskillere av trekonstruksjoner.
Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med betongtakstein. Profilert entrédør av tre med glassfelt
med brannklasse EI30. Terrassedør med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår, 2013 og
2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Følgende foreligger, og kan fås ved henvendelse til megler:
-Ferdigattest: Tilbygg og fasadeforandring, datert 2016. 17.9.2015 ble det gitt tillatelse til tilbygg i form av takoverdekking over eksisterende løfteplattform og bilsomstillingsplass samt påbygg i form av takoppløft på boligens sørfasade i byggets 2. etg.
-Ferdigattest: Garasje, dater 1998.
-Midlertidig brukstillatelse: Enebolig datert, 1987.

De originale tegningene samsvarer ikke med dagens planløsning. De originale tegningene viser følgende innhold:
1. etasje/hovedplan: Stue/spisestue, tre soverom, kjøkken, bad, hall og vindfang. Inngangspartiet er flyttet på.
Loftsetasje: Uinnredet loft. Ingen vinduer.
Kjeller: Matbod, sport, klesbod, hobby og redskap/brensel.
Det er sendt inn tegninger til kommunen av 1. etasje og loftsetasjen datert 2015 ifm. søknad om påygg. Disse tegningene er mottatt fra kommunen, og samsvarer med innredningen av boligen i dag.
Det kreves søknad og godkjennelse ved innredning av rom og bruksendring, herunder tilleggsdel til hoveddel. Det er ikke kjent at slike endringer har blitt søkt om. Kjøper overtar ansvar, risiko og konsekvenser ved en eventuell søknad og godkjennelse.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med luft-luft varmepumpe og vedovn. Varmtvannsbereder på ca. 194 L fra 2016 plassert på vaskerom.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Regulering

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (delareal 445 kvm), frittliggende småhusbebyggelse (23 kvm), kjørevei (7 kvm) og annen veigrunn (6 kvm) etter reguleringsbestemmelse Ødegården, eldre reguleringsplan. Ikrafttredelse 02.02.1979. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse, nåværende etter kommuneplanen. Ikrafttredelse 07.09.2015. Kommuneplaner under arbeid: Kommunplanens arealdel 2015-2027.

Selger opplyser om følgende: Gaupeveien skal utvides, så det har blitt tatt litt av eiendommen til det i forbindelse med utvidelsen. Men når det skal gjøres, så kommer det og støyskjerming.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen. Kjøpers bank får prioritet etter disse. Boligen leveres fri for pengeheftelser.

Tinglyst: 04.09.1981
Dagboknr.: 7469-1/6
Erklæring/avtale  
FORBUD MOT VISSE FORMER FOR NÆRINGSVIRKSOMHET
BESTEMMELSER OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Den enkelte eier av tomt som er utskilt fra samme byggefelt i Enebakk, er forpliktet til å la eiere av nærliggende tomter legge stikkledninger for vann, kloakk og overvann over sin tomt, fra til hovedledninger etter godkjent plan for stikkledninger og for øvrig etter bygningsmyndighetenes anvisning. Oppstår skade på annenmanns eiendom blir skaden å erstatte av skadevolder. (..) Kjøperen er forpliktet til å ikke bygge på eller beplante ledningstraseen nærmere enn bygningsmyndighetene bestemmer, der det går offentlige ledninger. Kommunen gis rett til å legge og ha offentlige ledninger over tomten samt adgang til eiendommen for inspeksjon og vedlikehold av ledninger. Likeledes gjelder for tele- og elektrisitetsverket angående stolpefeste og rett til legging av kabler og/eller ledninger samt rett til plassering av trafokiosk på tomten. Tomten kan benyttes til boligbygg, og det tillates ikke drevet næringsvirksomhet på tomten uten bygningsrådets skriftlige tillatelse.
 
Tinglyst: 19.03.2021
Dagboknr.: 337325-1/200
Erklæring/avtale  
Rettighetshaver:ØSTMARKA PANORAMA AS  
Org.nr: 925677647
Avtale om grunnavståelse for å kunne bygge gang- og sykkelvei langs Gaupeveien i Våglia
Gjelder denne registerenheten med flere
For å kunne bygge ut gnr. 94 bnr. 6 må gang- og sykkelvei langs Gaupevegen i Våglia i Ytre Enebakk opparbeides og Gaupeveien må utvides og utbedres, heretter benevnt som "Veitiltaket." Gang- og sykkelveien blir opparbeidet med asfaltert bredde 3 m og Gaupeveien vil etter opparbeidelsen ha en asfaltert bredde på 6 m. Det er nødvendig å erverve privat grunn som er regulert til veiformål for å kunne gjennomføre Veitiltaket- Denne avtalen gjelder frivillig avståelse av nødvendige arealer fra gnr. 90 bnr. 518 (Avstått areal) til ØPAS i denne forbindelsen.
Grunneier avstår en stripe på til sammen 3 kvm av sin eiendom gnr. 90 bnr. 518 til Veitiltaket. Inntil Veitiltaket er ferdig opparbeidet kan det avståtte areal utgjøre en egen eiendom med en egen hjemmelshaver inntil arealet overføres til Enebakk kommune. Veieiendommen kan sammenføyes med andre tilsvarende veistriper før det overføres til kommunen eller overføres direkte til kommunen dersom ØPAS finner det mest hensiktsmessig.
Denne servitutten følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og avløp i henhold til informasjon fra kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Privat vann tilknyttet Kirkebygden og Ytre Enebakk vannverk AL. Det er  ikke  registrert vannmåler for denne eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses.

Adresse og matrikkel

Haresvingen 10, 1914, Ytre Enebakk, Gnr. 90 bnr. 518 i Enebakk kommune

Oppdragsnummer

71-22-0023

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.