#RÆLINGEN

Ny, innflytningsklar enebolig | Solrik terrasse | Romslig stue & kjøkken | Eget vaskerom | Fire soverom | Barnevennlig

Burvegen 7 , 2008 Fjerdingby

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

54%

av eiendommene har pris over 5 mill

76%

har bolig på over 120 kvm

29%

av boligene er nyere enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 139 m²
Bruksareal 146 m²
Bruttoareal 159 m²
Tomt 592 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 4
Byggeår 2022
Gårdsnummer 93
Bruksnummer 88
Energimerking B
FINN.no 288871371
Sist endret 26.01.2023 10:53
Prisantydning 6 990 000,-
Totalpris 7 035 269,-

Beregnet totalkostnad

6 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 31 250,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 1 250 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 45 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 035 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Burvegen 7 - en ny og innflytningsklar enebolig over 2 plan, som ligger i et attraktivt boligområde nær Smestad i Rælingen kommune! Boligen har en meget funksjonell planløsning og kan bl.a. by på en innbydende stue, romslig kjøkken med nye hvitevarer, fire soverom, to boder og et flislagt bad. Fra stuen er det utgang til en solrik terrasse som strekker seg delvis rundt huset. Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Her vil du trives!

- Ny, innflytningsklar enebolig!
- Solrik terrasse
- Arealeffektiv planløsning
- Stue m/utgang til terrasse
- Stort kjøkken m/nye hvitevarer inkl.
- Fire soverom
- Bad & vaskerom
- Vannbåren varme
- God lagringsplass m/to boder
- Mulighet for garasje
- Kort vei til barnehager & skoler

Innhold
Enebolig over 2. etasjer, som består av følgende:
- 1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, soverom, vaskerom, bad og to boder.
- 2. etasje: Gang, tre soverom og et omkledningsrom.

Innhold

Enebolig over 2. etasjer, som består av følgende:
- 1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, soverom, vaskerom, bad og to boder.
- 2. etasje: Gang, tre soverom og et omkledningsrom.

Utstyr

- Hvitevarer på kjøkken.
- NIBE750 intelligent varmepumpe.
- Røykvarsler.

Entré | Gang

Velkommen inn! Lys entré med videre adkomst til en romslig trappegang. Her får du et hyggelig førsteinntrykk av boligen, som har overflater delikat utført i et tidsriktig fargevalg og gulv dekket med slitesterk laminat. Det er god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. I tilknytning til entreen ligger en romslig bod som byr på ytterligere lagringsplass. Boligen har entrédør med glassfelt og adkomst via inngangsparti i 1.etasje.

Stue | Med utgang til balkong

Boligens sosiale sone er innbydende og romslig. Det er flere vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp og en luftig atmosfære. Stuen har en praktisk utforming med gode møbleringsmuligheter. Her har du plass til både en spisegruppe, sofa og TV med tilhørende møblement. På varme sommerdager blir det naturlig å åpne verandadøren ut til boligens herlige terrasse! Terrassen strekker seg over tre sider, så her kan hele familien nyte lange sommerdager med gode solforhold. Det er god plass til en sittegruppe, grill og dekorative planter. Fra terrassen er det videre adkomst til hagen.

Kjøkken

Moderne kjøkken med delvis åpen og sosial løsning mot stue - perfekt for å varte opp gjester! Kjøkkenet er romslig og har en praktisk kjøkkenøy med kombinert spiseplass. Her har du rikelig med skap- og benkeplass til matlaging og oppbevaring av kjøkkenredskaper. Stilren kjøkkeninnredning utført med profilerte fronter og integrerte hvitevarer som medfølger salget.

Bad | Vaskerom

Tidløst bad med downlights. Baderomsinnredning med servantskap, servant og vegghengt speilskap med belysning. Videre inneholder badet et gulvstående toalett og dusjhørne med plassbesparende, innfellbare glassdører.

Boligen har eget vaskerom i tilknytning til gangen. Det er montert en praktisk skapinnredning med servant, som gir god skapplass til oppbevaring av vaskemidler og tilbehør.

Soverom

Boligen har totalt fire soverom, hvorav et soverom befinner seg i første etasje. Hovedsoverommet er innbydende og romslig. Det er god plass til en dobbeltseng med nattbord, og en oppbevaringsløsning. I tilknytning til soverommet ligger det et uinnredet omkledningsrom. Omkledningsrommet kan bygges om til et ekstra toalett dersom man ønsker dette.

De tre andre soverommene er også av god størrelse med plass til en seng, nattbord og en oppbevaringsløsning. Soverommene passer utmerket som gjesterom, barnerom eller kontor etter behov. Soverommet i første etasje har inngang til en av boligens to boder og et av soverommene i andre etasje har en nisje med videre adkomst til kne-loft.

Det gjøres oppmerksom på at andre etasje opprinnelig er byggemeldt som kaldtloft. Soverommene er ikke omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et naturskjønt og attraktivt boligområde nær Smestad i Rælingen kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager
og offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, idrettshall og
svømmehall med mer.

Umiddelbar nærhet til flotte tur- og friluftsområder i Østmarka med svært gode rekreasjonsmuligheter året rundt med skiterreng, bade- og fiskevann og lysløype. Kort vei til offentlig transport med bussforbindelse, og ca. 12 minutters kjøring til Lillestrøm by.

På Marikollen ca. 6,7 km fra eiendommen finnes nytt moderne idrettsanlegg med fotballbaner, basketballbane, skaterampe, lekeplass, alpinanlegg, svømmehall og mye mer.

Boligene vil sokne til Smestad barneskole som ligger 3,2 km fra eiendommen. For elever i ungdomstrinnene sokner eiendommen til Marikollen ungdomsskole (5,9 km). Det finnes flere barnehager i nærområdet.

Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres via Joker Hektnersletta (2,3 km) som også er søndagsåpen. Ellers er Kiwi Rælingen og Rema 1000 Marikollen Torg en kort kjøretur unna. Ønsker du ytterligere servicetilbud kan du kjøre til Lillestrøm Torv kjøpesenter, samt de øvrige handlegatene Lillestrøm har å by på. Det er også kort vei til Strømmen Storsenter, landets mest innholdsrike kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. I Lørenskog finner du både Metro- og Triaden kjøpesenter.

Det er et godt utviklet kollektivtilbud i området. Den nærmeste bussholdeplassen heter Årnesvegen og ligger ca. 1,2 km fra eiendommen. Herfra går det busser mot Lillestrøm. Fra Lillestrøm går det direkte tog til Oslo som bruker kun 10 min gjennom Romeriksporten.

Med bil tar det ca. 30 minutter til Oslo S og 40 minutter til Oslo lufthavn Gardermoen.

Tomt

Areal: 592 kvm. Eierform: Eiet tomt
Areal: 592 kvm, Eierform: Eiet tomt

Løpende kostnader

I tillegg til de kommunale avgiftene må kjøper beregne andre løpende kostnader som renovasjonsgebyr, strøm, husforsikring, innboforsikring og abonnement for tv og internett.

Kommunale avgifter

Kr. 7 362 pr. år

Boligen er ubebodd og ny i 2022, det vises til kommunens standardgebyrer for estimat av årlige kommunale avgifter.

Kommunalt standardgebyr for bebygde eiendommer som er tilknyttet kommunalt/interkommunalt tjenestetilbud:
- Vann: kr. 1.633,-
- Avløp: kr. 1.493,-
- Renovasjon (140 L): kr. 4.236,-
- Sum kommunale standardgebyrer: kr. 7.362,-

Eiendommen har vannmåler. I tillegg til fastled beregnes vann- og avløpsgebyrer etter forbruk av vann (vannmåler):
Enhetspris vann* (m3/år) (inkl. mva): kr. 19,91,-
Enhetspris avløp*(m3/år) (inkl. mva): kr. 21,37,-

For mer informasjon se link (Rælingen kommune om kommunale avgifter): https://www.ralingen.kommune.no/artikkel/Kommunale-avgifter-og-gebyrer

Det tas forbehold om at det kan være avvik i kommunens registre/kart/arkiv i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som megler ikke er kjent med.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 528 837 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 503 814 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det foreligger arealmåling utført av Joachim André Mæhlum Kirkerud den 19/12/2022. Det foreligger ikke tilstandsrapport for boligen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Nei. Bod.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22.
- Ja. Loft.

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
- Nei. På vei. Bruksendring loft.

Boligens areal

Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 146 kvm, Bruttoareal: 159 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom, vaskerom og bad.
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To boder.

2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, tre soverom og omkledningsrom.

Det gjøres oppmerksom på at godkjente bygningstegninger ikke stemmer overens med dagens plantegning. Andre etasje er opprinnelig byggemeldt som kaldtloft. Rommene i andre etasje er ikke omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom.

Merknader om arealet:
Arealmålingen er utført med laser. Bruttoareal er skjønnsmessig beregnet.
Det er bruken av rommene på befaringsdagen som definerer P-rom og S-rom, rommene kan likevel være i strid med
teknisk forskrift og mangle godkjennelse fra kommunen.

De oppgitte arealer er hentet fra arealoppmåling avholdt 19.12.2022 utført av Joachim André Mæhlum Kirkerud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Garasje / Parkering

Parkering på egen gårdsplass. Selger har utført grunnarbeidet for en garasje på ca. 36 kvm, slik at støping av såle og oppsetting av garasje kan gjøres. Selger oppluser om 2 ladepunkter 16A på vegg ved parkering.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25.07.2022 for eiendommen. Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Boligen har oppvarming via vannbåren varme kombinert med NIBE750 intelligent varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i reguleringsplan for Buret vedtatt av kommunestyret i Rælingen 28.11.07. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kommuneplan:
kommuneplanens arealdel for Rælingen kommune 2014 - 2025, vedtatt av Rælingen kommunestyre 26.08.2015.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser
1959/101833-1/8  Erklæring/avtale  
22.06.1959 
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 3027-93/36
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/107194-1/8  Erklæring/avtale  
10.09.1985 
rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:93 Bnr:5  
rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:93 Bnr:63  
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 3027-93/36
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/672159-1/200  Best. om vann/kloakkledn.  
24.08.2007 
rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:93 Bnr:16  
Overført fra: 3027-93/36
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/216351-1/200  Bestemmelse om veg  
13.03.2008 
rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:93 Bnr:6  
rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:93 Bnr:85  
Overført fra: 3027-93/36
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2008/216351-3/200  Best. om vann/kloakkledn.  
13.03.2008 
rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:93 Bnr:6  
rettighetshaver:Knr:3027 Gnr:93 Bnr:85  
Overført fra: 3027-93/36
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
2022/328525-1/200  Registrering av grunn  
24.03.2022 11:40 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3027 Gnr:93 Bnr:36
Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Rælingen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen er tilknyttet privat vei. Eiendommen har vannmåler.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 27961922

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 25 10 34 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle hus fra Avlsbyhus leveres med 5-års garanti med følgende vilkår:
- 5-års garanti og reklamasjon.
- Garanti med 5% synkende grad over 5 år.
- Ved salg av boligen informeres Alvsbyhus om ny eier slik at ved 1 års kontroll så blir ny eier kontaktet.
- Selgers kontrakt med Avlsbyhus er å regne som garantistillelse.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Burvegen 7, 2008, Fjerdingby, Gnr. 93 bnr. 88 i Rælingen kommune

Oppdragsnummer

71-22-0108

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.