#LØRENSKOG

Romslig 4-roms endeleilighet | Innglasset balkong | Bad & toalett renovert 2017 | P-plass | Ingen forkjøp | Lave omkost.

Skårer Terrasse 22 , 1473 Lørenskog

VISNINGER

30. januar mandag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 80 m²
Bruksareal 90 m²
Tomt 26 492 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1967
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 34
Energimerking G
FINN.no 288875484
Sist endret 26.01.2023 10:51
Prisantydning 3 750 000,-
Totalpris 4 047 885,-
Fellesutgifter 5 102,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) 289 226,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 039 226,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 650,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 659,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 047 885,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Skårer Terrasse 22 - en lys og arealeffektiv 4-roms endeleilighet med flott intern beliggenhet. Leiligheten har en funksjonell planløsning med en romslig stue med utgang til en innglasset balkong på ca. 9,1 m², praktisk kjøkken, tre soverom, toalett og baderom. Våtrom totalrenovert i regi av borettslaget i 2017. Leiligheten har god lagringsplass med to disponible kjellerboder. Boligen disponerer en parkeringsplass, og det er mulighet for kjøp av garasjeplass ved ledighet. Her bor du i et rolig nabolag med nærhet til skoler og barnehager, samtidig som du har gangavstand til flere servicefasiliteter og butikker på Triaden Lørenskog Storsenter og Metro, samt kulturhus. Kollektivtilbud med god forbindelse til Oslo S, samt et godt utbygd nett av gang-/sykkelveier i Lørenskog og omegn.

- Romslig 4-roms endeleilighet
- Sydvendt, innglasset balkong
- God planløsning m/mulighet for ekstra soverom
- Bad & toalett totalrehabilitert i 2017 (regi av brl.)
- Parkeringsplass
- Ingen forkjøpsrett
- Ingen dok.avgift

Innhold

Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 1.etasje, som består av entré, stue, kjøkken, tre soverom, toalettrom og bad.
Utgang fra stue til sydvendt innglasset balkong på ca. 9,1 m².

Leiligheten disponerer en utvendig parkeringsplass, samt to boder i kjeller på ca. 3,5 m² og ca. 3,3 m².

Utstyr

- Hvitevarer på kjøkken.
- Garderobeskap på alle soverom.
- Callinganlegg.
- Røykvarsler tilknyttet felles varslingsanlegg.
- Brannslukningsapparat

Entré

Velkommen inn! Entreen er lys og romslig, og det er montert et garderobeskap med god plass til oppbevaring av yttertøy. Veggene er malt lyse og gulvet er dekket med slitesterk laminat fra 2020. Leiligheten har glatt entrédør fra 2019, med brannklasse EI30 og lydklasse 38db. Det er adkomst via felles trappegang med callinganlegg.

Stue | Med utgang til balkong

Boligens sosiale sone er romslig med store vindusflater og praktisk utforming. Stuen er enkel å møblere med naturlig plass til et spisebord, sofa og TV med tilhørende møblement. Veggene er malt lyse og gulvet er dekket med slitesterk laminat fra 2020. Stuen har utgang til en sydvendt balkong på ca. 9,1 m²! Her har du plass til en hyggelig sittegruppe, beplantning og grill. Balkongen er innglasset og kan derfor nytes store deler av året. Gulvflaten er belagt med gulvbelegg og rekkverk er av stål- og glasskonstruksjoner. Videre er balkongen utstyrt med markise og utebelysning.

Kjøkken

Separat kjøkken med god oppbevaringsplass og plass til et spisebord! Kjøkkeninnredning fra 2006, utført med profilerte fronter, benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum, og fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer som medfølger salget. Videre er kjøkkenet utstyrt med overbelysning og stikkontakter under overskap. Gulvet er belagt med laminat og vegger er av malt tapet.

Bad

Flislagt baderom med behagelig varme i gulv! Badet har god standard og ble totalrehabilitert i 2017, i regi av borettslaget. Baderomsinnredning bestående av vegghengt servantskap med høyglans fronter og ovenpåliggende servant, samt vegghengt speilskap med integrert lys og stikkontakt. Badet har et dusjhjørne med plassbesparende, innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Videre er badet utstyrt med opplegg for vaskemaskin.

Boligen har eget toalettrom i tilknytning til entréen. Toalettrommet ble også totalrehabilitert i 2017, i regi av borettslaget. Det er lagt fliser på vegg- og gulvflater. Videre har toalettrommet vegghengt servant og toalett.

Soverom

To av soverommene vendes mot skogen, mens det siste vender mot lekeplassen.

Soverom 2

Leiligheten har totalt tre soverom, med mulighet for et fjerde soverom ved å flytte kjøkkenet ut i stuen. Hovedsoverommet er romslig og vender ut mot rolige skogomgivelser. Veggene er malt lyse og gulvet er dekket med laminat. Soverommet har et garderobeskap og en skyvedørsgarderobe med glassdører, så her har du god plass til oppbevaring av klær og tilbehør. 

De andre soverommene er også av god størrelse med plass til seng, nattbord og en oppbevaringsløsning. Begge soverom har laminat på gulv, hvorav soverom 3 fikk nytt laminat i 2020. Begge soverom har garderobeskap som medfølger handelen. Soverommene passer utmerket som garderoberom, barnerom, gjesterom eller kontor etter behov!

Beliggenhet

Er du ute etter naturopplevelser, kultur, sport eller shopping, da er Lørenskog et perfekt bosted for deg!

Nærområdet er stadig i utvikling og vil bestå av flotte felles parkanlegg, som skal legge til rette for sosialt samvær. Her kan du nyte lange dager i grønne lunger med åpne flotte omgivelser. Det tilrettelegges for sykkelparkering, Lørenskog kommune er opptatt av at sykkelen skal være et godt alternativ.

Marka ligger kun en kort tur unna med fine tur- og sykkelstier, idylliske badevann og skiløyper - flott både sommer som vinter. For øvrig er det nærhet til flere supre tur- og rekreasjonstilbud som Langevannet som ligger i nabolaget.

Lørenskog kommune driver Losby besøksgård med fjøs og låve hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold og det er åpen café. Golfbanen på Losby er et flott golfanlegg i verdensklasse med både 18 og 9 hulls golfbane, driving range, putting green og nærspillsområde.

Lørenskog kommune har flere barnehager og skoler samt et variert aktivitetstilbud for store og små. Åsen skole (1-7 kl.) ligger kun ca. 12 minutters gange unna boligen.

Lørenskog stasjon ligger like i nærheten, herfra går det både tog, buss og taxi. Toget har avgang hver halvtime mot Oslo og Lillestrøm. Buss nummer 361 Grorud T, 25 Majorstuen og 361 Gullhaug-Tømte har bussholdeplass ved stasjonen med avganger/ankomster flere ganger i timen. Oslo sentrum er ca. 15 minutter unna med bil, og togturen tar ca. 18 minutter.

Dine daglige innkjøp kan gjøre på Bunnpris Skårer som ligger ca. 600 meter fra boligen. Området for øvrig tilbyr flere muligheter, enten du ønsker shopping, cafeer eller kulturtilbud. Ikke langt unna finner du kulturhuset Lørenskog Hus og kjøpesentrene Metro Senter og Triaden med et stort utvalg butikker og spisesteder samt kino og treningssenter.

Verdens største innendørs skianlegg, "SNØ", har åpnet, og er umiddelbar nabo. For den langrennsglade vil det være to kilometer med langrennsløyper fordelt på tre nivåer i taket og under bakken. Alpinbakken vil være 505 meter lang, 100 meter bred og ha en helning på opp til 38 prosent. Terrengparken vil inneholde forskjellige rails, blåparkhopp og en bigjump. Les mer om SNØ her: https://snooslo.no/

Felleskostnader

5 102 pr. mnd. (Inkl. bl.a. kabel-tv og bredbånd, felles bygningsforsikring, felles drift & vedlikehold, fryser, kapitalkostnader, forretningsførerhonorarer m.m.)

Felleskostnadene fordeles slik:
- Fellesutgifter: kr. 2.850,21,-
- Fryser: kr. 50,-
- Kabel-tv og bredbånd: kr. 449,-
- Parkeringsplasser og garasjer: kr. 75,-
- Avdrag IN 1: kr. 518,31,-
- Rente IN 1: kr. 215,62,-
- Avdrag IN 2: kr. 270,77,-
- Rente IN 2: kr. 673,74,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene vil øke med kr. 30,- f.o.m mars 2023. Økningen gjelder posten kabel-tv og bredbånd.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, eiendomsskatt, innboforsikring, alarm og abonnement for tv og internett utover det som er inkludert i felleskostnadene. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 289 226,- pr. 31.12.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 31.12.2021.

Borettslagets totale lån og lånevilkår per 01.10.2022:
Lån 1
Lånegiver: Handelsbanken
Type: Annuitetslån
Restsaldo: kr. 22.657.541,-
Rente: 3.74%
Term pr. år: 4
Løpetid: 20.07.2020-30.06.2057

Lån 2
Lånegiver: Handelsbanken
Type: Annuitetslån (IN)
Restsaldo: kr. 7.085.969,-
Rente: 3.74%
Term pr. år: 4
Løpetid: 11.07.2011-30.06.2032

Borettslagets totale lånesaldo (Lån 1 og Lån 2) per 01.10.22: kr. 29.743.510,-

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er forsikret mot tap ved manglende innbetaling av felleskostnader i skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Borettslagets har etablert IN-ordning. Dette gir andelseier adgang til å innbetale hele eller deler av andel fellesgjeld. Etter nedbetaling reduseres kapitalkostnadene (felleskostnader til dekning av renter og avdrag) tilsvarende. Innbetaling må skje ved terminforfall (30.3, 30.6, 30.9 og 30.12) og minste-beløp er kr 50 000,- pr gang. Beløpet må være kreditert BORIs klient-konto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes kan nedbetaling ikke foretas og beløpet blir returnert. Andelseiere som ønsker å nedbetale andel av fellesgjeld må ta kontakt med BORI minst én
måned før nedbetaling, for å inngå avtale om dette. Det påløper et gebyr ved innbetaling gjennom IN-ordningen. For andelseiere som ikke har nedbetalt, justeres kapitalkostnadene fortløpende i henhold til gjeldende lånebetingelser og avregnes i ettertid mot faktiske påløpte renter og avdrag.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 052 184 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 787 862 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad
- Ventilasjon
- Sanitærutstyr / innredning
- Overflater vegger

Kjøkken
- Varmtvannsbereder
- Overflater gulv
- Innredning

Toalettrom (Ikke våtrom)
- Ventilasjon

Øvrige rom
- Overflater gulv
- Innerdører

Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget

Dører og vinduer
- Dører

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
Toalettrom (Ikke våtrom)
- Avløpsrør (Kr 0 - 10 000)

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Ja, kun faglært. Firmanavn: Tor Orvei AS. Både toalett og bad ble pusset opp av borettslaget, i 2017.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja. Firmanavn: Tor Orvei AS. Alt er nytt, også membran ifølge borettslaget.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Nei. Mulig borettslaget har.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Nei. Det er mulig å få parkeringsplass med el-billader hos borettslaget.

27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
- Ja. Felleskostnad øker med 30 kr fra mars (TV og internett).

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 90 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, toalettrom, tre soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong.

Kommentarer til areal:
Innglasset balkong på ca. 10,3 m² inkludert omsluttende yttervegger er medregnet som sekundærareal. Leiligheten disponerer en utvendig parkeringsplass samt to boder i kjeller. En bod på ca. 3,5 m². En bod på ca. 3,3 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 26 492 kvm, Eierform: Fellestomt

Fellesområdet opparbeidet med blant annet internstier, sykkelstativer, lekeapparater, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass. Borettslaget har også et parkeringsanlegg som er felles med Skåreråsen III Brl. Hver andel har en bilplass (garasje eller parkeringsplass). Plassen følger andelen ved salg. Garasje kan selges internt i borettslagene, kjøper av garasje må da gi fra seg sin parkeringsplass til selger. Ingen andel kan ha to faste plasser. Plassene er små og maksimal lengde på biler er 5m. Borettslaget har noen få ekstraplasser som kan leies. Ekstra parkeringsplass tildeles etter venteliste. Plassene regnes som midlertidige, og kan sies opp med 14 dagers varsel. Borettslaget har egne plasser til EL-biler. Beboere henvender seg til styret, dersom man ønsker å leie en EL-bil plass.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner.
Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av betong/murkonstruksjoner utvendig forblendet med teglstein. Tilnærmet flatt tak tekket med
membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør fra 2019 med brannklasse EI30, lydklasse 38db samt kikkehull. Dører og
vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2000, 2005 og 2020. Balkongdør fra 2000x

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger følgende dokumenter for eiendommen, som kan fås ved henvendelse til megler:
- Ferdigattest for oppføring av nye balkonger, datert 14.12.2012.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året. Bruksoverlating må godkjennes av styret, søknad om bruksoverlating kan sendes fra Min side når du er logget inn på www.bori.no. Søknadsskjema kan også lastes ned fra www.bori.no eller fås tilsendt ved henvendelse til BORI. Søknader behandles av borettslagets styre. Eier må sørge for at styre og forretningsfører har oppdatert kontaktinformasjon på både eier og beboer. Korttidsbruksoverlating (-utleie) er tillatt inntil 30 dager pr år, men informasjon om bruker og varigheten på bruksoverlatingen skal meldes styret på forhånd.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og gulvvarme på bad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsplan 33-4-04 Del av Skåreråsen - Boliger (blokker) med tilhørende anlegg Gjeldende kommunedelplan - Kommuneplan 2015-2026 ble vedtatt 11. februar 2015. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Opplysningene omfatter gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen. Nærmere opplysninger om den enkelte plan med dokumenter, mindre endringer, etc. finnes på internett, se lenker under eller besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.

Kommuneplaner
Id: 00-2-01
Navn: Kommuneplanen
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 11.02.2015
For bestemmelser se link: https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3029/00-2-01/Dokumenter/Del%203_Kommuneplanbestemmelser.pdf

Reguleringsplaner
Id: 33-4-04
Navn: Del av Skåreråsen
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 26.11.1965

Id: 33-3-02
Navn: Endret plan for Skårersletta
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 28.08.1969

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1968/169-1/8  Hjemmel til eiendomsrett  
12.01.1968 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Skåreråsen 2 Borettslag  
Org.nr: 950406879

Heftelser
1973/5572-1/8  Best. om vann/kloakkledn.  
06.09.1973 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

1976/3101-1/8  Obligasjon  
20.05.1976 
BELØP: NOK 2.580.400
Panthaver:Lørenskog Boligbyggelag Al  
Lnr: 1483572
ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON TIL HUSBANKEN
SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN

2012/534043-1/200  Pantedokument  
02.07.2012 
BELØP: NOK 15.500.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
 
2017/103279-1/200  Pantedokument  
02.02.2017 
BELØP: NOK 25.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324

Grunndata
1967/4715-1/8  Registrering av grunn  
16.12.1967 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:23
SKYLDDELINGS-FORRETNING

1972/2885-1/8  Registrering av grunn  
09.06.1972 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:63
SKYLDDELINGS-FORRETNING

2020/1571987-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Skåreråsen 2 Borettslag, Orgnr: 950406879

Skåreråsen II Borettslag består av 108 andelsboliger og er et veldrevet borettslag med godt vedlikeholdt boligmasse.
Hjemmeside: www.skarerasen2.no

Forretningsførsel og revisjon
Forretningsfører er BORI BBL. Revisor er statsautorisert revisor SLM Revisjon AS, Lillestrøm.

Skåreråsen II Borettslag ble stiftet 07.12.1965. Borettslaget består av 108 andelsboliger, fordelt på 5 bygninger med adressene Skårerlia 16-18, Skårerlia 20-22 og Skårer Terrasse 6-10, Skårer Terrasse 12-16 og Skårer Terrasse 18-22. Tidligere vaktmesterleilighet som leies ut på åremål

Helse, miljø og sikkerhet (HMS)
Borettslaget har ingen ansatte. Den enkelte beboer er ansvarlig for egenkontroll av elektrisk anlegg og egenkontroll av utstyr for brannvarsling/brannslukning i boligen, og til å varsle styret dersom det oppdages potensielt farlige forhold utenfor boligen. Lovverket krever at hver bolig skal være utstyrt med røykvarsler og brann-sloknings-utstyr, enten pulverapparat eller brannslange. Dersom utstyret er defekt, meldes dette skriftlig til styret. Utstyret skal stå igjen i boligen ved flytting.

Kabel-TV og bredbånd
Tjenesten(e) leveres av Telenor. Servicetelefon 915 09000 er betjent på hverdager mellom kl. 0800-2000, lørdag kr. 0900-1700 og søndag kl. 1000-1500. Chat med Telmi, Telenors chattende robot, døgnet rundt. Se www.telenor.no/privat/kundeservice/kontakt/ for mer informasjon. Hvis andelen selges skal ruter, modem og dekoder stå igjen i leiligheten til ny eier.

Parkering og lading av bil
Borettslaget har totalt 115 parkeringsplasser. Det er inkl 18 elbilplasser, 25 garasjer og noen få ekstraplasser. Hver andel har en bilplass (garasje eller biloppstillingsplass). Plassen følger andelen ved salg. Ingen andelseier kan ha mer enn en fast parkeringsplass (garasje, biloppstillingsplass eller ladeplass). Garasje kan selges internt i borettslagene. Kjøper av garasje må gi fra seg sin parkeringsplass til selger. Styret skal informeres ved salg/kjøp. Borettslaget har noen ekstraplasser som kan leies. Plassene regnes som midlertidig, og tildeles etter venteliste. Ingen andel kan leie mer enn en ekstraplass. Borettslaget legger til rette for at andelseierne kan lade bilen på våre parkeringsplasser. Noen av parkeringsplassene er tilrettelagt som ladeplass for EL-bil og ladbar hybridbil. Andelseiere som ønsker å leie ladeplass melder sin interesse til styret. Styret tildeler
ladeplasser etter venteliste og ansiennitet. Andelseiere som disponerer EL-bil eller ladbar hybridbil har fortrinnsrett til en ladeplass. En forutsetning for å leie en ladeplass er at vedkommende fra før disponerer en parkeringsplass (bytter plass). De som ønsker fast ladeplass, kan bytte med sin faste plass og få elbilplass i løpet av 3-4 dager. I løpet av våren 2022 vil det blir gjort klar for elbillading i alle garasjer. Regnskap -administrasjon av alle elbilplasser går via eksterne firma. Garasjeeierne betaler et lite tillegg. Dette går til forsikring, lys i garasjen og beis. Dersom det blir større vedlikeholdskostnader på garasjene, må dette betales av garasjeeierne (tillegg).

Driften av borettslaget
- Borettslaget har avtale med Vaktmesterkompaniet om sommer-vaktmestertjeneste.
- Borettslaget har avtale med Iver Hammerud om vinter-vaktmestertjeneste.
- Gjesteparkeringskort, låsebrikker- nøkler bestilles ved henvendelse til styret, og må betales av den enkelte og må forhåndsbetales.
- Renhold i fellesarealene utføres hver torsdag av Super Renhold AS
- Borettslaget har avtale med P-service om parkeringstjeneste.
- Borettslagets styre har kontor i Skårer Terrasse 12 og treffes normalt hver mandag mellom kl. 1800-1900, men pga. corona har og er kontoret vært stengt. SE etter nytt i Nyhetsbrevene
- Styret kan også kontaktes på via SMS til styreleder 48248795 - eller og e-post post@skareasen2.no

Forkjøpsrett

Nei.
Nei.

Forsikring

Profinans Polisenummer: 3009505-1.1

Regnskap

Regnskapet for 2021 viser et driftsresultat på kr 2 259 327,-. Samlet resultat utgjør kr 1 858 419,-. Dette er kr 506 980,- bedre enn budsjettert.
Resultatet tar ikke hensyn til avdrag på lån. Årsresultatet ble overført til udekket tap.

Ved IN-innbetaling oppstår et restansvar (kr 13 597,-) som føres som gjeld i balansen. Restansvaret nedskrives og inntektsføres i takt med at IN-lånet nedbetales. Uten reduksjon restansvar er driftsresultat kr 2 245 730,- og resultatet kr 1 844 822,-.

Disponible midler (note 16) utgjør kr 8 1 60 476,-, som er over forretningsførers anbefalte minimumsnivå; som tilsvarer 3-6 måneders felleskostnader. Styret kan vise til gode disposisjoner og økonomistyring gjennom året. Opparbeidet driftsmidler og lån skal dekke daglig drift av borettslaget og vedtatte planer for vedlikehold. Opparbeidet driftskapital, er satt inn på kapitalkonto for å gjennomføre kommende oppgaver i vedlikeholdsplanen.

Kommentarer regnskap og budsjett:
Det er med få unntak godt samsvar mellom regnskap og budsjett. Seniorlaget har som vanlig spart oss for et stort beløp. Og bortsett fra låseservice og elektriker, hærverk på noen vinduer er alle småreparasjoner utført av seniorlaget. Det er derfor brukt lite på det øvrige generelle vedlikehold og andre driftskostnader. Det er gjennomført vedlikehold (i henhold til vedlikeholdsplan) som, etter styrets oppfatning, er tilstrekkelig til å ivareta bygningenes tilstand og verdi.

For øvrig vises det til de enkelte tallene i vedlagt årsrapport med resultatregnskapet, balansen og notene.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid 2021-2022:
Det har blitt avholdt 11 ordinære styremøter og behandlet 211 saker. Det er også i løpet av 2021 avholdt diverse eksterne leverandørmøter via Teams og fellesmøter med SÅ3 om prosjekt "Lading i garasje uten brannfare".  Styret har etablert et godt og hyggelig samarbeid med blokktillitsvalgte og seniorlag.

Årets største oppgaver:
Brannalarm anlegg.
Det var et omfattende arbeid å innhente tilbud og gå gjennom alt før det ble bestemt i oktober at Gowens skal utføre arbeidet. Detaljplanleggingen begynner i mars 2022. I brannteknisk vurderingsrapport ble det påpekt en del små hull mellom brannceller som omgående ble tettet igjen av seniorlaget, og det er satt inn brannsikre dører for alle 5 tekniske rom.

Elbillading i garasjene
Prosjekt ''Lad bilen i garasjen uten brannfare.'' Dette fordi at det brukes mye strøm - ikke bare til lys. Det er brannfarlig så styret snudde seg rundt og bestemte at det må lages et opplegg for å lade bilene i garasjene - NÅ!. Og med tanken på at alle skal kjøre fossilfri fra 2025 er det på tide å komme i gang. Forslaget ble sendt til SÅ3 og styret inviterte til fellesstyremøte 26.10 og for å behandle forslaget - og forslag til arbeidsplan. Fra 26.10.2021 ble det et fellesprosjekt.

Planlagt vedlikehold
Det er avsatt penger til Løpende daglig vedlikehold på de vanlig drifts-vedlikeholdskonto, det er ikke planlagt noen større vedlikeholdsprosjekter i 2022 - men med tanke på en fossilfri fremtid for biler og for sikkerhet for beboere er det igangsatt 2 prosjekter: Automatisk brannalarmanlegg som skal dekke alle leiligheter og fellesområder - budsjettert til kr 1.400.000. Klargjøring for elbillading i garasjer er et fellesprosjekt med Skåreråsen 3, borettslagets del er prosjektert til kr 300.000. Prosjektene er til sammen budsjettert til Kr 1.700.000 og det er planlagt at dette tas av oppsparte midler.

Husdyrhold

Det er tillatt med husdyr etter godkjent søknad til styret. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hund og katt, samt andre dyr hvor dette er naturlig, skal føres i bånd innenfor borettslagets område

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Vaskemaskin.
- Lamper koblet med sukkerbit.

Selger opplyser om at det er installert boligalarm som kan videreføres om ønskelig.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 25 10 34 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skårer Terrasse 22, 1473, Lørenskog, Gnr. 101 bnr. 34, andelsnr. 37 i Skåreråsen 2 Borettslag med orgnr. 950406879 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

71-23-0001

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.