Lørenskog

Nydelig 4-roms topp/hjørne med 2 bad, 3 sov. + 2 gar. solrik terrasse med flott utsikt. VV+Fyring inkl.

Søster Mathildes gate 14A , 1461 Lørenskog

VISNINGER

10. desember søndag kl. 13:15-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

71%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

84%

har bolig mellom 60-120 kvm

95%

av boligene er nyere enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 115 m²
Bruksareal 119 m²
Tomt 3 106 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Etasje 6
Byggeår 2014
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 191
Energimerking D
FINN.no 329462554
Sist endret 04.12.2023 12:36
Prisantydning 6 900 000,-
Totalpris 7 089 849,-
Fellesutgifter 8 602,-

Beregnet totalkostnad

6 900 000,- (Prisantydning) 6 580,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 906 580,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 172 650,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 906 580,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 183 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 089 849,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

En moderne og herlig 4-roms selveier fra 2014 med en svært sentral og attraktiv beliggenhet i Lørenskog! Området er en del av det nye Lørenskog sentrum, og kan by på et svært godt tilbud for off. transport, butikker, servicetilbud, flotte turmuligheter, barnehager, skoler m.m.

Dette er en toppleilighet i blokkens øverste etasje og er i tillegg den eneste leiligheten i etasjen - her bor du usjenert på toppen!

Det er fokus på bokvalitet med moderne løsninger, lyse og romslige rom med store vinduer og god takhøyde. Leiligheten kan i tillegg friste med en solrik terrasse på hele 28 kvm, samt to medfølgende garasjeplasser. Her kommer du til å trives!

- Moderne 3-roms fra 2014
- God planløsning
- Tre soverom
- Hovedsoverom har eget bad og walk-in-closet
- Stor og skjermet terrasse på 28 kvm
- To garasjeplasser med heisadkomst, mulighet for lading av el-bil
- Rett ved Triaden kjøpesenter
- Nærhet til off. transport og marka

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6. etasje (med heisadkomst) og består av: Entré, åpen stue/kjøkken løsning, to bad, tre soverom og bod.
Fra stue/kjøkken er det utgang til balkong på 28 m².

Leiligheten disponerer i tillegg en bod oppmålt til ca 5 m2 samt to biloppstillingsplasser i felles garasjeanlegg.

Entré

Velkommen inn! Stor og innbydende entré med god plass til ulike løsninger for avgheng av yttertøy og sko. Entreen er av arealeffektiv utforming med flere ulike møbleringsmuligheter. Her kan du innrede etter eget ønske og behov!

Stue

Stuen er en del av en delvis åpen løsning mot kjøkkenet.  I tillegg har stuen en utgang til en balkong på ca. 28 kvm. Balkongen har gulvflate belagt med terrassebord, utebelysning, stikkontakt, og et rekkverk av metall og glass, hvor rekkverkshøyden er målt til ca. 122 cm. Her nyter du solen fra tidlig til sent. Nydelig utsikt som ikke er hindret av bebyggelse i forkant!

Kjøkken

Stort og lyst kjøkken i delvis åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning med slette fronter, benkeplate av laminat, og en nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. På veggen over kjøkkenbenken er det plater, benkeskapsbelysning og stikkontakter. Kjøkkenet inneholder integrerte hvitevarer som en nedfelt keramisk platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Det er også et frittstående kjøleskap med fryser som kan følge ved enighet om pris. Ventilator er tilkoblet avtrekk. Vannrørene er av typen rør-i-rør. Kjøkkenet er også utstyrt med lekkasjestopper og komfyrvakt.

Bad

Boligen har to baderom, hvorav ett tilknyttet hovedsoverom og walk-in-closet. Her har du din egen private sone!

Begge bad har flislagte gulv med varme og flislagte vegger. Himlingen er nedsenket med downlights. På begge badene er det vegghengt servant, speil og belysning over servanten, samt vegghengt toalett. Begge badene har også opplegg for vaskemaskin.

Det første badet har en dusjsone med dusjforheng og dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Det andre badet har et vegghengt servantskap i slett utførelse og en dusjsone med innfellbare dører i glass, samt dusjarmatur tilkoblet en hånddusj.

Soverom

Tre gode soverom i leiligheten. Hovedsoverom er tilknyttet eget bad og walk-in-closet i tillegg til egen utgang til terrassen. Soverom 3 er tilknyttet bod.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde på Skårer i Lørenskog kommune. Dette er en del av det nye Lørenskog sentrum, og et område som fortsatt er under utvikling. Fra boligen har du tilgang til "alt" du trenger i hverdagen - som butikker, diverse servicetilbud, spisesteder, barnehager, skoler, lekeplasser, grøntområder, offentlig kommunikasjon og flotte turområder.

Det bygges flere nye leiligheter i området og Lørenskog Storsenter Triaden som er tilknyttet Thon Hotel Triaden er fortiden under modernisering og videre utbygging og utvikling. Kjøpesenteret utvides med ca. 12.500 kvadratmeter mot Skårersletta. Utbyggingen inkluderer en idrettshall på størrelse med to håndballbaner og et nytt parkeringshus med en park over. Parken nede i gaten for boligen skal etter hvert bli en del av den grønne sirkel som gjør at man kan ta seg en joggetur i Skårer i grønne bilfrie omgivelser.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på søndagsåpne Joker som ligger rett ved boligen, Coop Extra (500 m.), Rema 1000 (800 m.) - med Apotek 1 rett ved siden av eller Meny på Triaden.(750 m.) . Ønsker du ytterligere servicetilbud er Lørenskog Storsenter Triaden som er under utvikling rett ved (500 m), i tillegg kort vei til Metro og Strømmen Storsenter - sistnevnte med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også innen rekkevidde. Sushirestaurant, pizzarestaurant, solstudio og gatekjøkken ligger i Ola Hegerbergs gate - parallellgaten til Søster Mathildes vei.

Det er flere barnehager i området som Berger, Åsheimskog, Skårersletta, Skårungen, Løkenåsen, Solheim, Takt og Tone og Benterud - alle innenfor gangavstand. I tillegg vil Garcchingata barnehage stå ferdig i 2022, og vil bli den nærmeste. Flere barne- og ungdomsskoler i området som Benterud, Rasta, Solheim, Løkenåsen ungdomsskole, Kjenn ungdomsskole og Hammer ungdomsskole. Mailand videregående skole og Lørenskog videregående skole er i området. Universitet OsloMet ligger på Kjeller og har et bredt studietilbud.

Den nærmeste bussholdeplassen er Vallerudveien, ca. 360 meter fra boligen. Fra Vallerudveien kan man også ta bussen direkte til Oslo bussterminal som tar ca. 29 min. Lørenskog bussterminal ligger innenfor gangavstand og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot blant annet Oslo og Lillestrøm. Her er det også sykkelhotell!

I nærheten er det lysløypenett innover i Østmarka med flere bade/fiskevann og flott turterreng. Man kan også ta turen til Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9- og 18-hulls golfbane. Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer. Lørenskog Hus ligger i sentrum. Her finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsalg/galleri m.m.

I området ved Lørenskog stasjon er det en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle. Her finner du verdens råeste helårsarena for snø opplevelser - SNØ. Parken har blant annet fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med Big jump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid ny preppet, alltid gøy!

Felleskostnader

8 602.
Drift og vedlikehold, TV/bredbånd, garasje, forretningsførsel, felles forsikring, vaktmestertjenester, snørydding, kommunale avgifter  m.m.

Herav:
Garasje 500,-
Felleskostnader 7.653,-
TV/bredbånd 449,-

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Andel fellesgjeld

6 580

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Inkludert i felleskostnader.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 702 308 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 128 309 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG2
Våtrom - Bad med adkomst fra omkledningsrom:
Vannrør
Fukt i tilliggende konstruksjoner

Våtrom - Baderom med adkomst fra entré:
Membran tettesjikt og overgang til sluk

Øvrige rom:
Overflater himling
Overflater gulv

TG3
Våtrom - Bad med adkomst fra omkledningsrom:
Overflater vegger
Membran tettesjikt og overgang til sluk

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja - Litt sopp på silikonfug på bad i gang. Gammel silikon ble fjernet og erstattet med ny 07.11.23

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Ja - Usikkert om det er sølvkre eller skjeggkre. Hatt feller ute i lengre tid, ingen nye dyr de siste månedene.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja - Noe fukt i fasade. Pågående erstatningssak mellom styret og utbygger.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Strøm er lagt opp på alle garasjeplasser, men det er ikke montert ladeboks på de to plassene leiligheten disponerer idag.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
Ja - Nabo under har nevnt sølvkre, men usikkert om det er skjeggkre.

Boligens areal

Primærrom: 115 kvm, Bruksareal: 119 kvm

6. etasje:
Bruksareal: 119 m².
Primærrom: 115 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, tre soverom og to bad.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 106 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det følger to garasjeplasser til denne leiligheten. Begge er utstyrt med stømuttak og ladeboks kan monteres.

Bruksrett til parkeringsplasser i garasjeseksjonen kan bare selges til seksjonseiere i sameiet.

Byggemåte

Boligbygg over 6 etasjer samt underetasje. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av stål/betong.
Utvendige fasader forblendet med plater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten
har slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Vinduer og balkongdør med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra
byggeår. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral.

Ferdigattest / brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse datert 4/4-14.

Adgang til utleie

Fra sameiets vedtekter:

Leietakeren forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, samt vedtak fattet av sameiermøte og styre. Fremleie er ikke tillatt, d.v.s. leietakers videre bortleie. Eier skal opplyse styret og forretningsfører om leietagers navn og egen adresse i utleieperioden. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 120 døgn årlig, er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Bruksrett til parkeringsplasser i garasjeanlegget kan kun leies eller lånes ut til andre som er seksjonseiere eller leietakere i prosjektet. Utleie skal på forhånd varsles skriftlig til styret med navn, telefonnummer og e-postadresse til leietager. Ved leietakers/låners gjentatte mislighold av sine rettigheter og plikter i forhold til sameiet, har sameiestyret rett til å kreve oppsigelse av leie-/låneforholdet. Ved utleie/utlån er utleier ansvarlig overfor sameiet for utleverte nøkler, og solidarisk ansvarlig med låntaker/leietaker for dennes skadeforvoldelse på sameiets eller andre sameieres eiendom i garasjeanlegget.

Energiforbruk

Selger opplyser om et energiforbruk på 7361 kWh fra oktober 22 til oktober 23.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2013/566728-1/200 BESTEMMELSE OM PARKERING TINGLYST
05.07.2013
:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:190
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3029-101/191
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/566728-4/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
05.07.2013
:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:76
:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:190
Gjelder underjordisk garasjeanlegg.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3029-101/191
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/566728-6/200 BRUKSRETT TINGLYST
05.07.2013
RETTIGHETSHAVER: Knr:3029 Gnr:101 Bnr:76
Gjelder 37 sportsboder og adkomst til disse.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3029-101/191
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/566728-9/200 BEST. OM ADKOMSTRETT TINGLYST
05.07.2013
:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:76
:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:190
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3029-101/191
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/566728-10/200 BRUKSRETT TINGLYST
05.07.2013
Gjelder fellesareal/uteareal til felles bruk for eiendommene.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3029-101/191
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/566728-13/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
05.07.2013
:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:76
:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:190
Gjelder rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygning/anlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3029-101/191
Gjelder denne registerenheten med flere

2013/566728-16/200 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST
05.07.2013
:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:76
:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:190
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 3029-101/191
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/1015428-1/200 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
03.11.2016
RETTIGHETSHAVER:VIKEN FYLKESKOMMUNE
Org.nr: 921693230
Bestemmelse om ferdsel og adkomst
Bestemmelse om ettersyn, vedlikehold, byggearbeider m.m.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Søster Mathildes Gate 12-14 Sameie, Orgnr: 913394631

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Protector AS Polisenummer: 3232384-1.1.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet består av 84 seksjoner. Søster Mathildes Gate 12-14 SE er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund, med organisasjonsnummer 913394631

Sameiet har egen hjemmeside: http://www.smg12-14.no/

Fra sameiets årsrapport:

Styret har behandlet mange saker i perioden, som for eksempel:
• Utstedt og loggført rekvisisjoner for ekstra systemnøkler til beboere, som gir adgang til inngangsdørene til de fire blokkoppgangene og garasjeporten.
• Skaffet til veie nye portåpnere, til seksjonseiere/beboere i eget sameie og de to nabosameiene.
• Fulgt opp problemer på ventilasjonsanleggene.
• Fulgt opp reklamasjonen om vann i fasadene. Denne juridiske saken er ikke konkludert/avsluttet.
• Inngått forlik i reklamasjonssaken mot Arkel relatert til feilene i brannalarmsystemet.
• Håndtert brudd på husordensregler.
• Administrert og svart på innlegg/henvendelser på Facebook-gruppa og sendt ut infoskriv til seksjonseiere og leietakere (på Vibbo og brev i postkasser).
• Gitt bistand med utlån av nøkkel ved behov for åpning av bommen.
• Gitt praktisk bistand ved problemer med parkeringsanlegget.
• Organisert periodisk service på Multiparkanlegget, og enkeltstående feilrettinger utenom de to årlige hovedservicene.
• Felleskostnadene (husleien) økte med 10,88% og TV/bredbånd med kr. 10,- per måned fra 1.1.2023. Begrunnelsen for dette er blant annet fortsatte ekstraordinære økninger i kommunale avgifter og svært høye energikostnader.
• Felleskostnader for parkeringsplassene er opprettholdt til kr. 250,-, som har vært gjeldende fra 1.1.2022.
• Fulgt opp skader mot forsikringsselskap og håndverkere/entreprenører.
• Fordelt kostnader mot Lørenskog Utviklingsselskap AS.
• Sørget for tilkalling av servicepersonell ved driftsproblemer på heis, garasjeanlegg,
ventilasjon, varme, m.fl.
• Gitt praktisk og administrativ bistand til sameiere/beboere når vannskader har oppstått.
• Håndtert dialog med beboere som gjelder montering av ladepunkter for el-bil.
• Tilkalt vaktmester ved behov, og dessuten gjennomført løpende dialog om leveranser og nye arbeidsoppgaver for vaktmesteren.
• Organisert bortkjøring av hensatt søppel fra fellesområder og utenfor søppelbrønnene.
• Gjennomført løpende økonomistyring og fakturahåndtering - herunder vurderinger knyttet til behov for å gjennomføre husleieøkninger, som vi siste gang iverksatte ved årsskiftet 2022/2023.
• Gjennomført/administrert filterbytter i rekkehusleilighetene.
• Håndtert saken med legionellabakterier i vannsystemet. Vannsystemet ble «friskmeldt» i 2. halvår 2021, og vi er nå ute av den ekstraordinære/akutte
situasjonen med legionella-bakterier i vannet. Vi har etablert permanente og løpende prosedyrer som skal sikre at problemet ikke dukker opp igjen.
• Oppfølging av videoovervåkingssystemet, herunder dialog med politiet i enkeltsaker.
• Skiftet navnelister ved ringeklokkene på bestilling fra sameiere/beboere.
• Gjennomført lovpålagte HMS-rutiner - herunder HMS-runder i sameiet.
• Løpende dialog med eiendomsmeklere og utleiefirma i forbindelse med salg og utleie av seksjoner.
• El-bilprosjektet ble gjennomført i 2022. Masse arbeid for involverte styrerepresentanter, men følelsen er god når det hele er vel gjennomført.
• Håndtert driftsustabiliteter på heisene på ad-hoc-basis.
• Vi planlegger ikke for noen store vedlikeholdsprosjekter i 2023. Det kan hende at vi starter utbedringer av plattingene i første etasje av rekkehusene, som begynner å bli slitt.

Husdyrhold

Fra sameiets husordensregler (husordensregler er ikke motatt fra OBOS/sameiet men funnet på sameiets hjemmeside 15/11-23):

6.1. Det gis tillatelse til anskaffelse av hund og katt i sameiet forutsatt at de normalt holdes innendørs og holdes i bånd ved lufting.
6.2. Det er ikke tillatt å binde eller på annen måte la hunder oppholde seg på terrasser eller balkonger for lufting på en slik måte at det er til sjenanse for andre sameiere.
6.3. Det er båndtvang på sameiets fellesområder. Eierne må påse at dyr ikke tilgriser lekeområder eller tar seg inn på andre sameieres område.
6.4. Lufting av dyr skal fortrinnsvis skje utenfor sameiets område. Ekskrementer skal plukkes opp og kastes i søppelbrønn for restavfall.
6.5. Styret kan nekte dyrehold og pålegge dyret fjernet når styret finner det nødvendig av hensyn til øvrige beboere.

Tilbehør

Følgende er avtalt om tilbehør: Kjøleskap kan medfølge ved enighet om pris.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Søster Mathildes gate 14A, 1461, Lørenskog, Gnr. 101 bnr. 191 snr. 61, leilighetsnr. 61 orgnr. 913394631 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

71-23-0124

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.