#ÅNEBY

Lys og pen 2-roms rekkehusleilighet i rolige og hyggelige omgivelser | To solrike terrasser | Barnevennlig

Bliksrudstubben 18A , 1484 Hakadal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Wang.
Marius Wang. Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF
Dilan Mousa
Dilan Mousa Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

77%

har bolig mellom 60-120 kvm

93%

av boligene er eldre enn 20 år

41%

er barnefamilier

Type Rekkehus / Borettslag
Primærrom 40 m²
Bruksareal 44 m²
Bruttoareal 49 m²
Tomt 8 275 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Byggeår 1973
Gårdsnummer 40
Bruksnummer 227
FINN.no 177249446
Sist endret 13.05.2020 15:08
Prisantydning 2 400 000
Totalpris 2 414 719
Ligningsverdi 435 849,-

Beregnet totalkostnad

2 400 000,- (Prisantydning) 13 759,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 413 759,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 960,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 414 719,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

72-20-0003

Adresse og matrikkel

Bliksrudstubben 18A, 1484, Hakadal, Gnr. 40 bnr. 227, andelsnr. 24 i Haugen borettslag a/l med orgnr. 848310352 i Nittedal kommune

Eier

Anna Katarzyna Stachowska

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger  tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger.  Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja. Andelseierne i borettslaget har førsteprioritet, og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

BRA/PROM

44 / 40 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Rekkehus

Byggeår

1973

Energimerking

Energiattet er ikke utarbeidet av selger, men utføres dersom kjøper krever dette.
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 9 000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 9 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Nei

Det følger ikke med garasje til andelen. Dersom en andelseier ønsker garasje, må dette gå gjennom styret.. Prisen for garasje er satt til kr 16 000,- ihht vedtak på generalforsamling.  Motorvarmerplass følger ikke leiligheten, men det er mulig å leie og det tildeles etter venteliste, kontakt styret. Øvrige andelseiere kan dog parkere på fellesparkeringen som hører til borettslaget i følge forretningsfører (USBL).
Borettslaget jobber med mulighet for å etablere flere el-bil ladere.

Tomt

Areal: 8 275 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Felles eiet tomt på 11 619 kvm. Tomten til borettslaget er pent opparbeidet med plen og diverse beplantning. Egen lekeplass og enkle benker.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Beskrivelse

To-roms andelsleilighet beliggende i en leilighetsrekke over ett plan og kaldtloft. Leiligheten består av: entré, ett soverom, bod, bad/wc og åpen kjøkken/- stueløsning med utgang til en syd/-vestvendt markterrasse.
Kjekt å vite:
Automatsikringer i sikringsskap plassert i stue.
Vinduer med malte trerammer og to-lags isolerglass med produksjonsår 2017.
Badet er nytt i 2018 med bilder av utført arbeid underveis. Utført av fagfolk som vennetjeneste.

Beliggenhet

Boligen har en meget god beliggenhet i etablert boligområde på Åneby. Flere lekeplasser med sandkasse og lekeapparater i umiddelbar nærhet. Her er det ingen gjennomgangstrafikk, det er trygt og godt for barn. Fellesområdene er pent opparbeidet med diverse beplantning som gir et godt inntrykk av borettslaget.
Kort vei inn til Nordmarka med utmerket turterreng, sommer som vinter. Ta toget til Varingskollen alpinanlegg, et av Østlandets beste, det tar under 10 min. Romeriksåsen med skiløyper, turstier og fiske- og badevann er en kort biltur unna. Gangavstand til idyllisk badeplass ved Nitelva.
Det er skoler på alle trinn i området; Kirkeby barneskole, Hakadal ungdomsskole og Bjertnes videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Kort avstand til butikksenter, post i butikk, bank og legesenter. God offentlig kommunikasjon med tog fra
Åneby stasjon eller buss på riksvei 4. Kort vei inn i Nordmarka med utmerket turterreng sommer som vinter.
Ta toget til Varingskollen alpinanlegg, et av Østlandets beste, det tar under 10 min.

Entré

Entréen er lys og har god plass til oppbevaring av sko og yttertøy. I tilknytning til entréen har du et ekstra innredet rom som i dag blir benyttet som kontor.

Stue

Lys stue i åpen løsning med kjøkkenet. Utgang til stor terrasse. Markise over vinduene i stuen og kjøkkenet
Stuen er nymalt og har nye gulv. Taket er senket og malt gipshimling med innfelte downlights. Plass til både sittegruppe og spisebord.

Kjøkken

Ikea Kjøkken fra 2013. Godt med skapplass og gode arbeidsflater. Kjøkkeninnredningen har profilerte folierte skapfronter, heltre benkeplate, sprutplate på bakvegg, 1 1/2 oppvaskkum med benkebeslag, ventilator og innfelte hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap. Plast vannrør, avløpsrør av plast og opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap på kjøkken. Varmtvannsbereder på 116 L med produksjonsår 2001 er plassert i benkeskap.

Bad

Nytt flislagt bad med varmekabler fra 2018. Etter egenerklæring fylt ut av selger er arbeidet gjort av en faglært utført som vennetjeneste. Baderomsinnredningen er bestående av heltre benkeplate med toppmontert servant, speilskap med overlys, vegghengt klosett, dusjnisje med regnfalldusj og opplegg for vaskemaskin.
Takstmann har foretatt fuktsøk på utsatte plasser og det er ikke unormale verdier.

Terrasse

Adkomst fra stue til en syd/-vestvendt markterrasse med tregulv på ca. 24 m². Terrassen er
forøvrig utstyrt med markise og utekran. Nord/- østvendt terrasse på fremsiden av boligen på ca. 12 m². Tilgang til en utvendig bod fra terrasse på ca. 5 m². Terrassen er forøvrig utstyrt med utelys.

Soverom

Boligen har ett soverom av god størrelse med tilhørende garderobeskap.  Her er det god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Tilgang til kryploft over skap.

Felleskostnader

2.911,- pr. mnd. Inkluderer: Forretningsførsel, renter, avdrag, felles forsikringer vaktmestertjenester, kabel-tv / internett, eiendomsskatt og kommunale avgifter.
Differensiering av felleskostandene foreligger ikke fra forretningsfører.
Riks-TV leverer kabel-tv og internett til borettslaget.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 435 849 pr. 31.12.19
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 569 056 pr 31.12.19
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Rekkehusleilighet over ett plan med kaldtloft med bærende konstruksjoner i bindingsverk av tre, skillende dekker i bjelkelag av tre. Fasader er forblendet med stående, liggende malt/- beiset panel. Klassisk saltakkonstruksjon antatt tekket med takpanner. Antatt støpt plate på mark fundamentert på faste eller komprimerte masser.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Håkon Hosle i takstpartner, datert 28.04.20

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 14.06.74 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 40 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 49 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré, bad/wc, kjøkken/stue, soverom
Sekundærrom: 4 m². Bod i entré
I tillegg har boligen utvendig bod på 5 m² samt kryoploft.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmekabler på baderom og panelovner.

Adkomst

Riksvei 4 til Åneby, ta inn ved Meny. Første til høyre er Grindbråtan. Følg veien oppover, ta første veien ned
til høyre som er Bliksrudstubben. Følg veien nedover og ta inn til venstre. Her er det en stor parkeringsplass.
Det blir skiltet ved felles visning.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser ved henvendelse til megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andel fellegjeld overdras boligen fri for pengeheftelser.
Det er registrert 3  servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet kommuenes rett til å anlegge/vedlikehold vann og avløp på borettslagets eiendom.
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Nittedal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget har diverse grøntanlegg med asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen. Lekeplasser med sandkasse og lekeapparater innenfor borettslagets område.
Borettslaget AL Haugen Borettslag, org.nr. 848 310 352, består av 31 andelsleiligheter og 21 garasjer.
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Total andel av fellesgjeld: 13.759,- pr 27.04.29
Totalt lån for borettslaget: 589.203,- pr 27.04.20
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12116726953, DNB Bank ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2020: 2.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 1
Borettslag saldo per 27.04.2020: 43 644,-
Andel av saldo: 1 212,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2009 ( siste termin 30.06.2020 )
Lånenummer: 12134809610, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.04.2020: 2.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 87
Borettslag saldo per 27.04.2020: 545 559,-
Andel av saldo: 12 547,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2017 ( siste termin 31.12.2041)

Andel fellesgjeld

13 759,-

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF
Polisenummer: SP560431

Vedtekter / husordensregler

Dugnad fellesarealer, vår og høst.
Det er innført frivillig dugnadsavgift for de som ikke kan / vil være med på dugnad.
Gressklipping av fellesarealer / Lekeplass
Beboer klipper gresset rundt egen bolig og alle skal påse at det er pent og ryddig på fellesarealer. Rekkehusene (Bygningsmassen) skal vaskes /spyles utvendig hvert år for å bevare farge og glans. Her holder det å bruke hageslange

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har avtale med USBL om vedlikeholdsplan.
Informasjon fra protokoll fra borettslagets generalforsamling april 2019:
- Etter forespørsel fra beboere vedr. el-billading og el-sjekk fra Hafslund har det blitt avdekket at dagens el-anlegg i Haugen borettslag ikke har kapasitet eller tilfredsstiller dagens krav til el-anlegg. Det vil ikke være mulig å utvide dagens el-anlegg med el-billadere.
Vedtak: Låne midler til utbedring og utvidelse av eksisterende anlegg slik at dette er klart til el-billadere og senere utviklet. Styrets forslag er vedtatt.
- Etter å ha mottatt tilstandsrapport fra lekeplasskontrollen og det bor mange barn i borettslaget er det behovet sterkt for oppgradering av lekeplassen.
Vedtak: Oppgradering av lekeplassen er enstemmig vedtatt.

Husdyrhold

Hundehold er tillatt under forutsetning av at hunden skal føres i bånd på borettslagets område og at dette ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Kattehold er i utgangspunktet ikke tillatt. Tillatelse kan gis ved dokumentasjon fra veterinær eller lignende at katten er kastrert/sterilisert. Innekatter berøres ikke av dette da de aldri oppholder seg utendørs.
Brudd på disse reglene eller dyr som er til vesentlig sjenanse, kan styret kreve fjernet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Møbler og annet kan medfølge etter avtale. Oppvaskmaskin på kjøkken er eldre, men fungerer fint.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale. Tidlig etter at forkjøpsretten er avklart og at styrets godkjennelse på ny eier er gitt.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt fastprovisjon på 30.000,- . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Marius Wang