#BJERKE/ RISLØKKA

Lys og delikat 2-roms med fransk balkong | Bygg fra 2009 | Varmtvann og internett inkl. | Kort til marka og off. trans

Økernveien 214 , 0584 Oslo

BE OM SALGSSUM
Marius Wang.
Marius Wang. Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

58%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

87%

har bolig mellom 60-120 kvm

98%

av boligene er nyere enn 20 år

25%

er barnefamilier

Type Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 38 m²
Bruksareal 38 m²
Bruttoareal 42 m²
Tomt 7 184 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Byggeår 2008
Gårdsnummer 84
Bruksnummer 187
Energimerking C
FINN.no 179399357
Sist endret 29.05.2020 12:00
Prisantydning 3 100 000
Totalpris 3 186 320
Ligningsverdi 715 595,-

Beregnet totalkostnad

3 100 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 86 320,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 186 320,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

72-20-0011

Adresse og matrikkel

Økernveien 214, 0584, Oslo, Gnr. 84 bnr. 187 snr. 43, leilighetsnr. 401 orgnr. 994928678 i Oslo kommune. Sameiebrøk: 37/5928.

Eier

Evrika Tersenidu

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Det er ikke eiendomsskatt på denne seksjonen i 2020 ifølge skattelisten.

BRA/PROM

38 / 38 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2008

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk pr. år er ca. 4.800 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 7 184 kvm, Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Felles tomt for sameiet, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, lekeapparater, sykkelparkering.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde på Bjerke i Oslo, like ved Bjerke Travbane. Det er nærhet til et godt offentlig kollektivtilbud, en rekke butikker, servicetilbud og fasiliteter. I nærområdet har du også store hovedfartsårer som bringer deg ut og inn av bysentrum. Løren idrettspark ligger kun 2 minutter unna. Her finner du Løren ishall, flere fotballbaner, Løren flerbruks idretthall og treningspark.
Bjerkedalen park ligger bare et steinkast unna, og har fine promenader, paviljong, sandstrand og dam med bademuligheter. Parken er svært pent beplantet, og en av hovedattraksjonene er Hovinbekken med fossefall. Fra eiendommen er det også kort gange til Årvoll idrettsplass med fotballbaner som islegges vinterstid. Like ved anlegget ligger også Årvoll gård - et kulturelt og sosialt møtested for store og små.
Det er ca. 5km gåavstand til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.
I 2020 står Oslos mest fremtidsrettede bygg klart på Økern. Økern Nybyen hvilket blir en ny pulserende bydel. Der bærerkraftig Økern Portal, som blir Oslos mest knike næringsbygg, der næring og nærmiljø møtes. Bygget skal huse både arbeidsliv og byliv. Dette er en stor satsningsområdet der mange arbeidsplasser blir skapt. I ett næringsbygg som tilbyr alt fra fleksible kontorlokaler til restaurant- og kulturopplevelser for ansatte og beboere i området.
Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Meny og Rema 1000. Det er ca. 2 km til Linderud Senter har et godt utvalg av butikker, inkludert apotek og vinmonopol.
Kollektivtilbud
Kollektivtilbudet i området består av buss, tog og T-bane, og nærmeste bussholdeplass ligger bare 50 meter unna.
Avstander med bil
Med bil fra Bjerke tar det ca. 5 min til Linderud, 11 min til Furuset, 15 min til Oslo S og 35 min til Oslo lufthavn.

Entré

Entréen gir et meget godt førsteinntrykk av boligen med lysmalte vegger og pen eikeparkett på gulv. Her er det god plass til sko og yttertøy i skap.

Stue

Stuen er lys og hyggelig med store vindusflater som sørger for godt med naturlig lys inn til rommet. Gulvflatene er belagt med eikeparkett og ellers lysmalte overflater. Kjøkken og stue har en åpen løsning, hvilket gjør enkelt å sosialisere med besøket. Den gode utformingen gjør den enkelt å innrede med både sofagruppe og spisebord.
Boligen har en fransk balkong som kommer godt til nytte ved varme sommerdager. Balkongen har utgang fra stuen. Her kommer solen fra ca. 07:00-14:00 på sommerstid.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen har glatte fronter og laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Hvitevarer som frittstående komfyr med kermaisk koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser medfølger.

Bad

Pent og romslig bad fra 2009 med fliser på vegger og gulv. Baderomsinnredningen består av servant med underskap, speil med overlys og dusjhjørne med glassdører. Praktisk løsning med laminat arbeidsbenk og opplegg for vaskemaskin, samt rom for tørketrommel. Gulvvarme og downlights i himling med dimmer.

Soverom

Soverommet er lyst og pent med god plass til dobbeltseng. Godt med oppbevaringsplass i stort garderobeskap på ca. 3,0 meter.

Felleskostnader

2 000. Inkluderer: Varmtvann, renhold av fellesarealer, kabel TV/internett grunnpakke fra Get, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, vedlikehold av bygningsmassen og utvendige arealer m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 940,-
Heis og renhold kr. 123,-
Oppvarming/varmtvann kr. 382,-
Tilleggsytelser:
Kabel-tv/internett kr. 555,-
Get er leverandør av TV-/bredbåndstjenester.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Det finnes muligheter for å leie biloppstillingsplass/garasje i privat regi.
Sameiet har også gjesteparkering.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 715 595 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 576 141 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 2008/09, ferdigstilt i 2009. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak utvendig tekket med papp/membran, ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 01.01.2012 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm, Bruttoareal: 42 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, baderom, kjøkken/stue og soverom.
Leiligheten disponerer 1 bod på ca. 7,5 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Tilsvarende boliger har vært utleid for ca. 12.500-13.000,- pr mnd inkl. strøm.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer med varmtvann fra felles fyringsanlegg og varmekabel på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Adkomst

Fra Sinsenkrysset: Kjør ut mot Gjøvik. Ta så av ved Årvoll. Ved rundkjøringen, ta første avkjøring, og så til venstre og inn på Refstadveien. Sving videre svakt til høyre og inn på Økernveien. Boligen skal ligge på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4229 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Utskrift datert: 11.05.2020. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert en servitutt/heftelse som følger eiendommen. Denne omhandler blant annet bestemmelser om adkomstrett (2009).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ikke langsiktig gjeld pt.
I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP2270481

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiets økonomi har vært stabil i mange år. Det er ikke planer om noen større prosjekter i 2020. Til neste år vil sameie diskutere om fasadene skal males.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge vedtektene / husordensreglene tillatt.

Tilbehør

Det følger med kombiskap, komfyr, oppvaskmaskin på kjøkkenet når det gjelder hvitevarer. Tekstiler som gardiner/håndklær/ pyntegjenstander/ vaskemaskin på badet/bilder/lamper og plafonger, møbler følger ikke med.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 34.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15.000,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Marius Wang