#LILLOGRENDA

Praktisk og delikat rekkehus over 3 plan | Tilhørende garasje | Nytt kjøkken i 2019 | Terrasse og hage | barnevennlig

Alunsjøveien 36E , 0957 Oslo

BE OM SALGSSUM
Marius Wang.
Marius Wang. Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type Rekkehus / Eierseksjon
Primærrom 122 m²
Bruksareal 122 m²
Bruttoareal 136 m²
Soverom 4
Byggeår 2010
Gårdsnummer 93
Bruksnummer 660
Energimerking C
FINN.no 182145573
Sist endret 08.07.2020 17:02
Prisantydning 6 950 000
Totalpris 7 139 025
Ligningsverdi 1 571 800,-

Beregnet totalkostnad

6 950 000,- (Prisantydning) 3 885,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 953 885,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 176 320,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 185 140,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 139 025,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

72-20-0014

Adresse og matrikkel

Alunsjøveien 36E, 0957, Oslo, Gnr. 93 bnr. 660 snr. 5 orgnr. 995349310 i Oslo kommune

Eier

Chia-Wei Vivian Wang Pedersen
Kenneth Wang Pedersen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det  tilstandsrapport og egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

122 / 122 m²
 

Antall soverom

4

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Rekkehus

Byggeår

2010

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 16 000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 16.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.
I denne hustanden bor det idag 2 voksne og 2 barn.

Garasje / Parkering

Ja

Garasjeplass medfølger salget. Plassene finnes i fellesgarasje under rekkehusene ved innkjøringen til tunet.  Det er også mulig å leie ekstra plasser enten i sameiet her eller av de andre sameiene i Alunsjøveien.  Det er mulig å innstallere el-bil lader for egen regning. Forbruk vil bli fakturert.

Tomt

Eierform: Eiet tomt
Tomten er fellesareal. Rekkehusene i sameiet har gjensidig bruksrett på fellesareal.

3.480 kvm. Felles tomt for sameiet, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasje samt gangveier. Internområdet i sameiet og mellom de forskjellige rekkehusene er steng med bom. Meget barnevennlig med lekeplasser og sittegrupper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Innhold

Rekkehus over tre plan bestående av:
1.etg: Entré, kjøkken, wc og stue med utgang til en sydvendt markterrasse.
2.etg: Består av trappegang, bad/wc og tre soverom hvorav ett med tilgang til omkledningsrom.
Loft: Består av loftstue med lagringsmuligheter bak knevegger og ett soverom.
Boligen disponerer også en utvendig bod på fremsiden av bygget samt en bod i tilknytning til garasjeplass merket med nr. 33.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt og populært boligområde i Lillogrenda på Ammerud, med idylliske Lillomarka og Vesletjern i umiddelbar nærhet. Opparbeidet uteområde og lekeplass rett utenfor inngangspartiet. Kort avstand til garasjeanlegg med felles parkeringsareal og innvendig sportsbod. Sameiet har tilgang på fellesboder for oppbevaring av utstyr.
Fra boligen er det gangavstand til barneskole, ungdomsskole, barnehager og god offentlig kommunikasjon, og Grorud Nærsenter ligger også godt innen rekkevidde.
Like ved ungdomsskolen ligger Apalløkka idrettshall, hvor det tilbys basket, håndball og innebandy. Ved siden av hallen er det et flott idrettsanlegg med kunstgressbane, grusbane og ballbinge. Grorud IL har også et flott idrettsanlegg med flere baner og fine fasiliteter, en kort sykkeltur fra boligen. Klubben har et godt aktivitetstilbud innen fotball, ski, turn og tennis. Godt innen rekkevidde ligger også Nordtvet bad og Elixia.
Idylliske Vesletjern ligger ca. 150 meter fra boligen, med fine rekreasjonsfasiliteter, badeplasser, sittebenker, ildsteder og natursti. Fra tjernet går det videre turløype inn til Alnsjøen og Breisjøen. Det er flere tur- og løypealternativer fra nærliggende områder som vil ta deg innover i Lillomarka, hvor du også finner Steinbruvannet, et kjent og kjært badevann. Kort biltur til ny-etablerte Lillomarka arena med god treningsmuligheter sommer som vinter.
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi Ammerud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Grorud Nærsenter et godt og variert utvalg - med ca. 30 butikker, vinmonopol, apotek, bank og flere serveringssteder. Det er også kort vei til Kalbakken, Linderud, Storo og Stovner Senter, alle med et godt og variert utvalg.
Offentlig kommunikasjon via buss og T-bane, og via en praktisk snarvei tar det deg ca. 10 min å gå ned til Ammerud T-banestasjon. Fra Trondheimsveien går det både flybuss og buss. Her går også buss hele døgnet. Superpraktisk for deg som jobber i byen!
Eiendommen har gangavstand til Ammerud barneskole og umiddelbar nærhet til Apalløkka ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både kommunal og private barnehager.

Entré

Flislagt gulv og stort tilhørende garderobeskap. God plass til knagger, skoskap eller annen oppbevaring. Automatsikringer i sikringsskap.

Kjøkken

Nytt IKEA-kjøkken fra 2019. Kjøkkenet har godt med skapplass og gode arbeidsflater. Innredningen består av slette laminerte skapfronter, finer benkeplate, sprutplate på bakvegg, enkel oppvaskkum, ventilator og innfelte hvitevarer som koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, frittstående kjøleskap. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger salget.  Innfelte downlights på kjøkken. Åpen løsning mellom kjøkken og stue.

Terrasse

Det er terrasse på begge sider av boligen. Morgensol ved inngangsparti. Adkomst fra stue til en sydvendt markterrasse på ca. 25 m². Terrassen er forøvrig utstyrt med motorisert markise og utekran. Gode solforhold og godt med luft mellom husene. Det finnes utekran både på forsiden og baksiden av bygget. Ved inngangspartiet får man også med de siste glimta av kveldssola.

Wc-rom

Det er toalett i 2.etasjer. Innredningen er bestående av servant, speil og vegghengt klosett. Adkomst fra entré.

Stue

Romslig stue med god plass til sofa- og spisegruppe. Mulig å installere vedovn dersom ny eier ønsker dette.  Parkett på gulv, malte flater på vegger og i tak. Utgang til markterrasse.

Bad

Et pent romslig bad med varme i gulv og opplegg til både vaskemaskin og tørketrommel.  Baderomsinnredningen er bestående av servant med underskap, speil med overlys, veggskap, badekar og vegghengt klosett.
Skjulte vannrør, avløpsrør av plast og pvc-sluk med klemring i gulv. Fordelerskap for forbruksvann er plassert i omkledningsrom med overløp ført inn på baderom. Varmtvannsbreder på198 liter med produksjonsår 2009 er plassert på bad.

3 soverom

Hovedsoverom og soverom 2 og 3 er i samme etasje. Rommet på loft brukes gjerne av besøkende eller som liten leilighet til unge voksne.
Rommene er av god størrelse med plass til dobbeltseng, pult og garderobeskap. Hovedsoverommet er tilknyttet et omkledningsrom. Parkett på gulv. Det medfølger garderobeskap til alle rom unntagen soverom på loft.

Loftetasje

Loftsetasjen er delt i to med kontor/soverom og tv-stue. Smart med en ekstra sosial sone. Stuen er tilbaketrukket og distansert fra de øvrige etasjene. Godt med lagring i knevegg. Soverommet har to velux vinduer.
Loftstue og soverom på loft er ikke godkjent for varig opphold grunnet krav til rømning. Kan løses med f.eks brannstige/tau

Felleskostnader

3 332,- pr mnd.
Felleskostnadene dekker: kabel-tv og internett , garasje, kommunale avgifter, internett, kommunale avgifter, felles forsikring, driftskostnader m.m.
Kabel TV og Internett kr 400,-
Andel felleskostnader etter eierbrøk kr 2 932,-
Selger har idag et strømforbruk på ca 16.000,- pr år.
Leverandør av kabel-TV og internett er Telenor.
Eiendomsskatt for 2020 er estimert til ca 3.100,- pr år hvis man legger til grunn at boligen er verdt 7.050.000,-

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 571 800 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 658 480 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Se vår vedlagte nabolagsprofil for mer informasjon.

Byggemåte

Rekkehus over tre plan med bærende konstruksjoner av tre. Gulv skille av tre bjelkelag. Fasader forblendet med liggende malt/- beiset panel. Klassisk saltak-konstruksjon tekket med takstein. Tak er kun visuelt befart fra bakkeplan. Antatt støpt plate på mark fundamentert til faste eller komprimerte masser.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 14.11.2011. Attesten følger som vedlegg til salgsoppgaven.
Det er ikke gitt ferdigattest på loft. Søknaden ble trukket av ansvarlig tiltakshaver da bruksending av loft er godkjent fra tidligere byggesak: 201604074. Megler finner ikke denne godkjenningen og tilleggsareal for loft er ikke reseksjonert. Mulig forretningsfører kommer til å øke husleien noe da eierbrøken idag står med 98/3070 istede for 122/3070. Plan og bygningstetaen sier de har registert boenheten med 122 kvm og ikke vil kreve ytterligere dokumentasjon fra eier. Dette er likt for de fleste andre husene i sameiet.

Boligens areal

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 122 kvm, Bruttoareal: 136 kvm
Primærrom: 122 kvm
1.etasje. 50 kvm: Entré, stue/kjøkken, wc
2.etasje: 50 kvm: Bad/wc, omkledningsrom, 3 soverom.
3.etasje. 22 kvm:  Loftstue og soverom.
Sportsbod på ca. 2,3 m² og garasje bod på ca. 3 m² merket med nr. 33.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan leies ut. Ved salg og fremleie skal styret og forretningsfører skriftlig underrettes. Dersom en sameier leier ut sin bolig skal hun/han påse at leietaker skriftlig forplikter seg til å følge sameiets vedtekter, ordensregler og vedtak av sameiermøter og styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med varmekabel på baderom ellers panelovner.
Det er mulig å installere vedovn i stue dersom ny eier ønsker dette.

Utstyr

Brannslukningsapparat og røykvarslere i boligen.
Sprinkleranlegg i alle etasjer i boligen.
Mekanisk avtrekk fra baderom og wc, ventiler i yttervegg og spalteventiler over vinduer.
Fordelerskap for forbruksvann er plassert i omkledningsrom med overløp ført inn på baderom.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger. Besøkende kan parkere på gjesteparkering ved innkjøringen eller langs gaten.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4135 med tilhørende bestemmelser datert 15.03.2006. 

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andel fellesgjeld så overdras boligen fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen og disse omhandler. Rett til garasje og Gjensidig bruksrett til uteoppholdsareal. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Privat vei internt i sameiet.

Sameie

Sameiet   Lillogrenda Boligsameie 2 (II) består av 16 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.
Hver boligseksjon består av en sameieandel tilsvarende sameierbroken med tilknyttet enerett til bruk av en bestemt bruksenhet.
Bruksenheten bestar av: terrasse/uteareal og sportsbod.
Forretningsfører: Enqvist Eiendomsdrift as - tlf. 2280 9595
Boligen har ikke blitt reseksjonert etter at loftet ble bygget ut. Dette gjelder antagelig alle hus i sameiet  og forretningsfører kommer muligens til å justere opp husleie noe ettersom boligens kvadrat har økt fra 98 kvm. Det vil uansett ha liten innvirkning på seksjonens felleskostnader.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Regnskap

Resultatregnskapet for 2018 viser et overskudd på kr 65.163 mot et budsjettert overskudd på kr 17.345.
Styret foreslår at årets overskudd stort kr 65.163 overføres til egenkapital.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Som eier må du påse at dyret ikke ødelegger, støyer eller er sjenerende for øvrige beboere. Hundeeiere pålegges å ha hunder i bånd innenfor Lillogrenda.
 

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Knax knagger i entré
- Fryser og kjøleskap
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0.85% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 15 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 5.000,- for ubegrenset med visninger. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Marius Wang