#LILLOMARKA

Rålekker nyoppført vertikaldelt 2-mannsbolig | Terrasse, hage og balkong | Fantastisk utsikt | Garasje | Høy kvalitet

Alundamveien 54D , 0957 Oslo

BE OM SALGSSUM
Marius Wang.
Marius Wang. Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF
Stian Storlien
Stian Storlien Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

73%

eier sin egen bolig

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

69%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 167 m²
Bruksareal 208 m²
Bruttoareal 252 m²
Tomt 996 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2020
Gårdsnummer 93
Bruksnummer 543
Energimerking B
FINN.no 190091876
Sist endret 14.09.2020 19:47
Prisantydning 9 300 000
Totalpris 9 354 019

Beregnet totalkostnad

9 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 40 000,- (Dokumentavgift av tomteverdi 40/60 fordeling av 4 mill) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 54 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 354 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

72-20-0026

Adresse og matrikkel

Alundamveien 54D, 0957, Oslo, Gnr. 93 bnr. 543, seksjon 2 i Oslo kommune

Eier

Helle Langaas Lageng Haakon Langaas Lageng

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger tilstandsrapport og egenerklæringsskjema selger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 000 estimert

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2020. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Eiendomsskatt for 2020 utgjør ca 4 000,- dersom man ligger prisantydningen til grunn.

BRA/PROM

208 / 167 m²

Antall soverom

4

Eierform

Selveier

Boligtype

Tomannsbolig

Byggeår

2020

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 15.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 15.000,- pr. år.
Bygget er nytt og man har ikke historiske tall.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Ja/ja

Det er dobbelgarasje i boligen med automatisk portåpner. Mulig å montere opp ladestasjon til EL-bil om ny eier ønsker dette.
Sluse fra garasje og inni boligen. Ellers plass til 2 biler på gårdstunet.
Ellers god plass til sykler, kjøleskap/fryseskap eller annet rusk og rask i garasje eller tekniskrom/vaskerom i boligen.

Tomt

Areal: 996 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet felles tomt på 996 m². Tomten for denne delen blir  opparbeidet med grus, hekk/gjerde.
Parkering i integrert garasje med lagring i bakkant. 2 biloppstillingsplasser på tomten foran garasjen. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
Tomten vil fordeles 40% til denne delen og 60% til nabodel.
Huset som selges vil disponere vestsiden av huset, fra midten av huset til tomtegrense i vest. Fra granittmur mot sør til tomtegrense i Nord.
Det er et naturlig skille mellom tomtene. Konferer eventuelt med megler.

Beskrivelse

Rålekker nyoppført 2-mannsbolig. Boligen har 3 plan, hvor underetasjen består av hall, soverom, bad, vaskerom og garasje. 1. etasje
består av gang, 3 soverom og bad. Høyden i etasjene er ca. 2,40 m. 2. etasje består av stue med åpen kjøkkenløsning. Etasjen har skråtak 2,22-3,12 m.

Beliggenhet

Nyoppført og ubebodd tomannsbolig i et rolig, idyllisk og bilfritt område beliggende rett ved Lillomarka. Med skogen som nærmeste nabo, ligger Alundamveien i et godt etablert villastrøk i Ammerudskogen. Fra boligen er det gangavstand til flotte ski- og turløyper, samt badevann som Vesletjern og Steinbruvannet.
Nærområdet har et godt utvalg servicetilbud, med blant annet matbutikker som Kiwi og Rema1000 på Ammerud, eller Meny på Kalbakken. Her finnes det også bibliotek og svømmehall. Det finnes også flere kjøpesentere i nærområdet som Grorud senter,  nærsenteret på Kalbakken, et oppgradert Stovner senter og Linderud senter med et godt utvalg av butikker.
Grei Sportsforening ligger kun med få minutters gange fra boligen - her kan barna spille fotball, innebandy, drive med turn eller gå langrenn. Nærmeste T-banestasjon er bare en kilometer unna, og det er gode bussforbindelser i nærområdet. Det er gangavstand til både skoler og barnehager.
Litt om Lillomarka:
En stor del av Oslos befolkning "sokner" til Lillomarka, men den er likevel ikke så trafikkert som deler av Nordmarka. Løvenskiold-Vækerø eier grunnen her, mens Friluftsetaten i Oslo kommune er ansvarlig for det meste av vinterens skiløypenett og de fleste sportstuene: Trollvannsstua, Sinober, Lilloseter og Linderudkollen.
Det blir plukket mye blåbær og tyttebær i marka her, men man kan også finne mye sopp: steinsopp, kantareller, traktkantareller og svart trompetsopp.
Vesletjern er mye brukt av folk i nærmiljøet, først og fremst til bading om sommeren, men også med skøyter og ski om vinteren. Vannet, også kalt "Lilletjern" ligger nær bebyggelsen og det er enkelt å komme seg hit både for små og store. Vesletjern er et fint badevann. Vannet har også en liten sandstrand og er meget barnevennlig. På det dypeste er tjernet ni meter med badebrygge midt ute i vannet om sommeren. Vesletjern er også et fint pikniksted.

Entré

Glatt ytterdør med glass og kodelås. Balkongdører med 3-lags isolerglass, karm og ramme i PVC.
Det er godt med lagringsplass under trapp. Det er i tillegg et stort vaskerom og god plass i garasjen. I dette huset er det ikke mangel på lagringsplass/oppbevaring.

Stue

Stuen er i toppetasjen med utgang til balkong og åpen løsning mot kjøkken. Flott utsikt og store vindusposter slipper inn godt med lys.
Stuen har god plass til både spisebord og sittegruppe.

Kjøkken

JKE-kjøkken med tidsriktige sorte fronter. Gode arbeidsflater og godt med skapplass. Kjøkkenet har laminat benkeplate, sort antrisitt servant. Ventilator med komfyrvakt, integrert komfyr, platetopp, kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin. Water-guard montert i skap under oppvaskkum.

Bad

Boligen har to lekre bad. Bad i underetasjen samt 1.etasjen .
Bad i underetasje:
Badet har dusj med glassvegger, vegghengt toalett, 2 servanter i skap samt speilskap. Flislagt gulv med gulvvarme. Mikrosement på veggene.
Bad i 1.etasje:
Badet har dusj med glassvegger, vegghengt toalett, 2 servanter i skap samt speilskap. Flislagt gulv med gulvvarme. Mikrosement på veggene

Balkong

Utgang fra stue til vestvendt balkong på 10 kvm med utsikt og svært gode solforhold. Det er vegger rundt balkongen som gir god skjerming for vind.

Hage

Hage på siden av huset samt på overside av terrasse. Se kartskisse i salgsoppgaven eller konferer megler.

4 Soverom i boligen

Det er 3 soverom i første etasje. Rommene er alle av god størrelse med plass til dobbeltseng, garderobeskap, kommoder eller annen oppbevaring.
Det finnes også et større soverom i underetasjen. Perfekt for voksne barn.

Felleskostnader

Selger vil bekoste seksjonering og stå for søknader tilknyttet ferdigattest.
Forsikring, 6000/ år per seksjon
Snømåking, 2000/ år per seksjon
Strøm til varmekabler, 1000/ år per seksjon
Hver seksjon får sine egne kommunale avgifter og må tegne egen avtale om avfallshåndtering.
Fiber fra Telenor. Kabel-TV må eventuelt bestilles fra Telenor.
Naboer ønsker å legge asfalt med varme i bakken. Kostnad fordeles på boligene tilknyttet veien.

Formuesverdi

Det finnes pt ingen ligningsverdi på boligen. Dette kan eventuelt regnes ut på skatteetatens sider eller konferer megler.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Ammerudkollen barnehage
Huken naturbarnehage
Ammerudenga barnehage
Skoler:
Ammerud skole (1-7 kl.)
Apalløkka skole (8-10 kl.)
Bjerke videregående skole
Stovner videregående skole
Se også vår vedlagte nabolagsprofil for mer informasjon.
 

Byggemåte

Sprøytemur og støpt såle på antatt fast grunn. Bindingsverk i trekonstruksjoner, isolert med mineralull, utvendig trepanel, innvendige plater. Pultak i trekonstruksjoner, tekket med papp, dobbelttekket. Etasjeskillere i trebjelkelag.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Tommy Berg i BNA analyse AS, datert 25.08.2020

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse på hele tiltaket. Kun mindre arbeider gjenstår før det vil bli søkt om ferdigattest. Ferdigattest vil bli søkt om ca 15.10.20.

Boligens areal

Primærrom: 167 kvm, Bruksareal: 208 kvm, Bruttoareal: 252 kvm
Underetasje :
Bruttoareal: 117 m².
Bruksareal: 96 m².
Sekundærrom: 41 m²: Garasje
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, hall, vaskerom, soverom.
1. etasje:
Bruttoareal: 77 m².
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, 3 soverom.
2. etasje:
Bruttoareal: 58 m².
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue/kjøkken.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eier kan leie ut boligen etter eget ønske.

Oppvarming

Balansert ventilasjon med varmegjennvinning. Aggregat står i garasjen. Vannbåren varme med væske-til-vann-pumpe, inkludert garasjen.
Soverom i underetasjen vil ikke ha gulvvarme, men ordinær panelovn.
Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme i alle rom fra bergvarme.
Varmeanlegget er en Høiax Alterra PWZSV 62H2S pumpe, som også inneholder varmtvannstank. Den får trådløs styring i alle rom, og med app kan man programmere alt. Pumpen sirkulerer vann fra bakken, 145 meter under huset, og dette benyttes til å varme
varmtvann og huset. Det settes i tillegg inn en separat akkumulatortank som sørger for stabil driftstemperatur på varmeanlegget.
Huset er et nybygg så det finnes ikke noe historisk forbruk. Boligen er bygget med ekstra u-verdi i vinduer, god isolasjon, vannbåren varme med akkumulatortank, balansert ventilasjon med varmegjenvinning og ellers i henhold til TEK-17, så dette huset vil være svært energieffektivt.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt.

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål i henhold til S-4220 datert 15.03.2006. Utskrift 26.08.2020. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Nabo skal sette opp garasje, usikkert når dette ferdigstilles.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

En servitutt er en forpliktelse eller rettighet som kan være både positiv og negativ. Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen.
Husene som står på eiendommen som selges skal ha bruksrett til kjørbar adkomstvei (4meter) bred fra Alundamveien over gnr. 93 bnr. 113.
Det er etablert en sti bak gjerde/hekk mot nabo i vest for passasje fra Alundamveien 5 2 og 54 til Alunsjøveien 65. Det har ingen sjenerende eller praktisk betydning for eiendommen.
Alundamveien 56, 56 B, 56 C, 54 C  og Alunsjøveien 63 B og C, 65, 58 har ansvar for felles vedlikehold av private stikkledninger vann/avløp til det offentlige nettet.
Her vil bygget som selges også være tilkoblet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
 

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. 
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig
prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
 

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.
Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.
Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Selger bor selv i den ene delen som selges. Huset selges derfor etter avhendingsloven og har ingen garantier utover normalt bruktsalg eller eventuelle garantier fra de diverse leverandørene som har satt opp huset.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G.
Servituttene  vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.