#STOVNER

Lys og romslig 2-roms med innglasset balkong | Varmtvann inkl i felleskostn | Parkeringsleie* | Ingen blokker foran

Tante Ulrikkes vei 38B , 0984 Oslo

BE OM SALGSSUM
Marius Wang.
Marius Wang. Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF
Stian Storlien
Stian Storlien Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

96%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

40%

er barnefamilier

37%

er gift

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 46 m²
Bruksareal 58 m²
Bruttoareal 64 m²
Tomt 47 241 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1970
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 57
FINN.no 190310684
Sist endret 14.09.2020 11:23
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 2 798 736
Ligningsverdi 576 777,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) 183 102,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 783 102,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 300,- (Medlemsskap BRL) -------------------------------------------------------- 15 634,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 798 736,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

72-20-0040

Adresse og matrikkel

Tante Ulrikkes vei 38B, 0984, Oslo, Gnr. 101 bnr. 57, andelsnr. 17 i Fossumsletta borettslag med orgnr. 951151513 i Oslo kommune

Eier

Turid Eitrheim Matre

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er vedtektsbestemt intern forkjøpsrett.

BRA/PROM

58 / 46 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1970

Tomt

Areal: 47 241 kvm, Eierform: Festet tomt
Tomten er festet med Oslo kommune som bortfester. Festeavtalen er inngått i 1969 for en periode på 90 år og utløper i 2059. Festeavgiften var sist regulert i juni 2012 og neste regulering vil være i 2022. Denne avgiften betales gjennom de månedlige felleskostnadene og i 2019 betalte borettslaget 509.399,- i festeavgift.
Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen, trær, sittegrupper og lekeplasser.

Beliggenhet

Stovner Senter ligger kun få minutters gange unna. Senteret er oppgradert og utvidet med flere butikker, samt spisesteder. I tilknytning til senteret finner man også buss og t-bane. Stovner senter er et naturlig knutepunkt, og en hyggelig møteplass for folk i alle aldre. Her finner du en rekke servicetilbud, som matbutikker, interiør- og klesbutikker, vinmonopol, post i butikk, apotek, lege, frisør, NAV, bingo m.m.
Boligen ligger i umiddelbar nærhet til marka I vinterperioden er det opplyste skiløyper til Liastua, Lillomarka og Østmarka. I tillegg er det gode aktivitetstilbud i området med bl.a. fine tur -og sykkelstier, slalåmbakke, golfbane, tennisbane, fotballbane (kunstgress), svømming og ridesenter. For dem som liker innendørs trening, er det flere muligheter i nærområdet - som feks. Family Xpress Stovner, Elixia på Kalbakken og Actic på Furuset bad. Høybråten og Stovner IL har et godt idrettstilbud innenfor alpint, basketball, fotball, friidrett, håndball, innebandy, langrenn, orientering og turn. Fra boligen er det kort vei til Stovner Idrettshall, Stovner stadion og Rommensletta. Sistnevnte har en stor idrettspark med flere fotballbaner, cricketbane, skøytebane, lekeplass og flott skulpturpark. I tillegg har området flerbrukshall, samt golfbane med treningsgreen, golfkro, proshop og klubblokaler. På Groruddalen golfklubb, som ligger ca. 6 min. unna med bil, finner du for øvrig en populær 9-hulls bane.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til å henge opp knagger. Det er plass til yttertøy og sko i garderobeskap, og i tillegg finnes det en innvendig bod til venstre når du kommer inn. Entreen binder rommene sammen på en fin måte og gir et godt førsteinntrykk. Veggene er holdt i en behagelig farge og gulvet belagt med slitesterkt laminat. Boligen har adkomst fra felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Stue

Stuen har lysmalte, tapetserte flater og gulvet er belagt med slitesterkt laminat. Det er store vindusflater langs den ene veggen som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Stuens utforming gjør den enkel å innrede med sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken

Boligen har et separat kjøkken fra 2006. Innredningen har glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Over kjøkkenbenken er det stikkontakter og fliser som gjør rengjøringen enkel. Integrert ventilator fra Husqvarna med kullfilter over kokesonen. Videre følger integrert stekeovn med nedfelt keramisk topp og frittstående kjøleskap med fryser. Ved vindu er det en flott barløsning. Perfekt sted å nyte frokosten!

Bad

Badet ble pusset opp i 2006 og har fliser på vegger og gulv, samt downlights i himling. Innredningen består av servant med ett-greps armatur og underskap, innfelt speil, vegghengt toalett og dusjnisje med dusjforheng og ett-greps armatur. Det mangler noen mosaikkfliser i dusjsonen. Videre har badet opplegg for vaskemaskin.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong. Siden balkongen er innglasset fungerer den som en forlengelse av stuen store deler av året. Den gode størrelsen på ca. 10 kvm gjør at du enkelt kan innrede med sittegruppe, planter m.m. Balkongen er sydvestvendt og har gode solforhold.

Soverom

Rommet er lyst og har plass til dobbeltseng. Det følger med garderobeløsning hvor du kan oppbevare klær og det man måtte ønske. Vinduet vender mot rolige omgivelser, og sikrer en god natts søvn.

Felleskostnader

3.631,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, varmtvann, felles forsikringer, kabel-tv/bredbånd, TV/internett, renter og avdrag, renhold av fellesarealer, snømåking m.m.
Herav:
Felleskostnader kr. 2.421,-
Renter kr. 207,-
Avdrag kr. 217,-
Renter kr. 152,-
Avdrag kr. 219,-
Tilleggsytelser:
Internett kr. 165,-
Leie av uteparkering - 4 FV ( 1554 - 10 ) kr. 250,-
Borettslaget har inngått avtale med Telenor om TV/bredbånd.
Andel renter og avdrag på fellesgjelden reguleres minimum en gang i løpet av året i henhold til gjeldende rente i banken. Det sendes
ikke ut spesielt varsel ved endring av lånekostnadene, men kostnadene vil bli spesifisert på avtalegirovarsel/faktura.

Etasje

3 etasje
 

Garasje / Parkering

Borettslaget har ledige parkeringsplasser til leie. Dersom det er behov for det er det mulig å leie mer enn 1 plass. Priser på leie av parkeringsplass er som følger:
 
Leie av parkeringsplass for beboere kr 250,- pr. mnd.
Leie av parkeringsplass for eksterne kr 450,- pr. mnd.
Leie av parkering for varebil kr 600,- pr. mnd.
Garasjeplass følger de leilighetene som har dette.
Hver leilighet innehar tre parkeringskort til gjesteparkering. Disse følger med leiligheten.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 576 777 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 076 396 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over tre etasjer samt kjeller. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein og pussede malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 1988. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1988 og 2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.07.1972 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 58 kvm, Bruttoareal: 64 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, soverom, stue og kjøkken.
Sekundærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og innglasset balkong.
Leiligheten disponerer kjellerbod på ca. 4,60 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet og tilknyttet felles varmtvann for bygningen.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelser i S-1401, datert 15.06.1967 og reguleringsbestemmelser for S-1352 og S-1401 (vedr. biloppstillingsplasser).

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert servitutter/heftelser som følger eiendommen. Disse omhandler blant annet bestemmelser om avståelse av grunn til veianlegg til Oslo kommune (1896), fravikelseskjennelse over grunnavståelse til Al Glommens tresliperi (1909),  fravikelseskjennelse i anlagt ekspropriasjon av grunn til elektriske ledninger (1924), vann- og kloakk (1938), kloakkledning (1951), elektriske kraftlinjer (1953), vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement (1967), rett for Oslo lysverker til trafostasjon (1967), rett for fremt utsk. parseller til å legge vann- og kloakkledninger over hverandres parseller (1968), festekontrakt med vilkår (1970) og rett for Oslo lysverker til trafostasjon (1972).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
 

Borettslag

Borettslag ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 951151513 Fossumsletta Borettslag består av 388 boliger. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.
Borettslaget har egen hjemmeside; http://fossumsletta.no/

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 93727001237, Handelsbanken
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 31.08.2020: 1.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 140
Saldo per 31.08.2020: 46.812.500,-
Andel av saldo: 91.975,-
Første termin/første avdrag: 30.09.2015 (siste termin 30.06.2055)
Fastrente til 15.6.2023
Lånenummer: 93727001245, Handelsbanken
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 31.08.2020: 1.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 140.99970819
Saldo per 31.08.2020: 46.381.572,-
Andel av saldo: 91.128,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 (siste termin 31.08.2055)
Flytende rente
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.
Forutsatt at man har skattbar inntekt så får man på lik linje som et vanlig boliglån skattefradrag på andelens fellesgjeld.

Andel fellesgjeld

183.102,- pr. 31.08.2020.

Andel formue

8.506,- pr. 31.12.2019.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 79484887

Vedtekter / husordensregler

2-roms leilighet med et hovedrom større enn 10 kvm gir adgang til beboelse for inntil 2 personer og et soverom mindre enn 10 kvm gir adgang til beboelse for 1 person. Tilsammen 3 personer.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Garasjetaket ble høsten 2019 totalrehabilitert pga. siste års gjentatte vannlekkasjer som medførte fare for nedfall på biler i garasjeanlegget under. Asfaltdekket ble fjernet og det ble lagt ny membran. Underveis i prosjektet ble det besluttet å legge det katodiske anlegget under asfalten på toppdekket etter anbefaling både fra Usbl og Viking Entreprenør AS. Ved fjerning av asfalt og membran ble det avdekket synlig armering over hele taket. Det ble valgt å male muren samt legge nytt beslag på toppen. Våren 2020 ble låsene skiftet i garasjeanlegget.
Oppgradering av uteareal (forprosjekt) Det ble innhentet 3 pristilbud og Blå Landskapsarkitekt ble innstilt av OBOS prosjekt grunnet pris. LARK har i samarbeid med
styret utarbeidet en skisse for hvordan man ser for seg å løse uteområdene. På grunn av pris har styret kun valgt å prioritere etablering av lekeplass i år. Prosjektet er pågående. Nye avfallsbrønner har borettslaget valgt å utsettes til neste år. Prosjektene skal etter planen dekkes av ordinær drift.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap og mikrobølgeovn. Persienner på kjøkkenet og gardinstang i stuen.
Vaskemaskin kan følge etter avtale.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.