#LINDERUD

3-roms toppleilighet | Oppussingsobjekt | Innglasset balkong og fjordutsikt | V.vann/fyring inkl i felleskost | Heis

Erich Mogensøns vei 20 , 0594 Oslo

BE OM SALGSSUM
Marius Wang.
Marius Wang. Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

2%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

87%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 74 m²
Bruksareal 83 m²
Bruttoareal 90 m²
Tomt 33 583 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 1962
Gårdsnummer 88
Bruksnummer 300
FINN.no 194378865
Sist endret 20.10.2020 14:36
Prisantydning 3 450 000
Totalpris 3 717 185
Ligningsverdi 1 029 571,-

Beregnet totalkostnad

3 450 000,- (Prisantydning) 259 176,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 709 176,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 717 185,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

72-20-0048

Adresse og matrikkel

Erich Mogensøns vei 20, 0594, Oslo, Gnr. 88 bnr. 300, andelsnr. 303 i Linderud Borettslag 2 med orgnr. 955592611 i Oslo kommune

Eier

Eldrid Anbjørg Olsen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja denne avklares etter budaksept.

BRA/PROM

83 / 74 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1962

Energimerking

Det er ikke utarbeidet energiattest. Dersom dette ønskes ta kontakt med megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 5.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.000,- pr. år.
Selger har ikke oppgitt tall, men tallene er hentet fra tilsvarende salg med 2 beboere i hustanden.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Ja etter ventelister

Kan leies etter ansiennitet. Styreleder er ansvarlig for disse. Ifølge styreleder er noen som får plass med engang. Andre ganger tar det lenger tid.
Garasje: Innskudd 10.000,- samt leie pr mnd = 300,-
Biloppstilling: leie pr mnd 150,-
Det finnes en rekkegarasje med strøm for el-bil. Ladestasjon samt forbruk må man bekoste selv.

Tomt

Areal: 33 583 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Felles eiet tomt. Pent opparbeidet og beplantet fellestomt med plener, trær, sittegrupper, lekeplasser og asfalterte internveier. Indre bomiljø med svært begrenset biltrafikk. Uteområdet mottok i 2015 en pris fra Oslo Kommune for sin forhage.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt og meget barnevennlig boligområde på Linderud i Oslo kommune, med nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, flotte rekreasjonsområder, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Området har kort vei til lekeplass, fotballbane, alpinanlegg, golfbane, idrettshall og treningssenter m.m. Eiendommen har også nærhet til flotte tur- og friluftsområder .
Linderud senter er en kort spasertur unna. På senteret er det et godt utvalg av forretninger, spisesteder og ulike servicetilbud. Nærhet til flotte tur- og friluftsområder i Lillomarka. I området er det også flere lekeplasser, idrettsanlegg, treningssenter med mer.
Oslo sentrum er bare 10 km unna. Det er gode sykkelveier langs Riksvei 4.
Kollektivtilbud
Kort vei til Linderud og Veitvet T-banestasjon, buss og flybuss. Nærmeste bussholdeplass er Veitvetstubben som ligger rett utenfor blokka.
Skole og barnehager:
Eiendommen har gangavstand til Linderud barne- og ungdomsskole og Bjerke videregående skole. Det finns et godt utvalg av både kommunale og private barnehager i området.

Entré

Romslig entré med porttelefon og god plass til kommoder og skap.

Stue

Lys stue med store vindusflater som gir en god romfølelse. Praktfull utsikt.  Selv om man flytter kjøkken ut i stuen er det fortsatt god plass til både sittegruppe og spisebord. Fra stuen er det utgang til overbygget syd- vestvendt balkong på ca. 9 kvm med fin utsikt og gode solforhold.
Flere andre beboere har laget 4-roms leilighet ved å flytte kjøkken ut i stuen.

Kjøkken

Et eldre kjøkken, men godt med skap og benkeplass. Dersom man ønsker en moderne løsning med 2 soverom er det fint å flytte kjøkken ut til soverom i stuen. Man får da en fin åpen kjøkken/stue løsning med god vindusrekke.  Gulvflater belagt med parkett. Malte slette veggflater. Himling i malt mur/betong. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Flislagt over kjøkkenbenk, belysning i benkeskap og stikkontakter over kjøkkenbenk. Stekeovn fra Grepa. Oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel fra Bosch. Ventilator med kullfilter. Røykvarsler og brannslange tilkoblet vann under kjøkkenbenk.

Bad

Flislagt bad med dusjkabinett. Badet ble antagelig flislagt i 2012. Badet har flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Himling i malt slett flate. Servantinnredning med profilerte fronter. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Speil med belysning, stikkontakt og vegghengte overskap med glassdører over servant. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra Porsgrund. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.  Avtrekksventil med naturlig avtrekk montert i kasse over servant.

Balkong

Innglasset balkong med fantastisk utsikt og svært gode solforhold i 13 etasje. Gulvflate belagt med plater. Rekkverk av metall og glass. Belysning og stikkontakter montert på vegg. Mekanisk markise montert i himling.

Soverom 1 og 2

To soverom av god størrelse plassert i hver sin ende av leiligheten. Begge rom er av god størelse. Garderobeskap i begge soverom med elfa stringhyller.

Kjekt å vite:

Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i gang.
Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Felleskostnader

4 855,-
Felleskostnader inkluderer bl.a. kommunale avgifter, varmtvann (akonto), fyring, tv og internett, (grunnpakke), renter og avdrag fellesgjeld, vaktmestertjenester, byggforsikring for blokka.
Felleskostnader: 2 398,-
Lån: 925,-
Varme / varmtvann: 650,-
Tv-avtale - Get: 203,-
Heislån: 512
lnternett 250 mb: 167,-
A-konto betyr at man forskuddsbetaler for strøm. Dersom man bruker mindre enn avsatt beløp så får man penger tilbake. I motsatt tilfelle får du en rest faktura.
Fellesgjeld på boligen gir skattefradrag på lik linje som et vanlig boliglån. Fradragsberettigde kostnader i 2019 var 6.419,- kroner.

Etasje 13 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 029 571 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 706 454 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 13 etasjer samt underetasje. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med fasadeplater og felter med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Ruud med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdør og vinduer med tolags glass fra 1987.
Etasjeskillere av betong. Etasjeskillere måles med bruk av laser for å finne eventuelle skjevheter. Nivåforskjellen mellom høyeste og laveste punkt er med krysslaser på tilfeldige plasser oppmålt til ca 2 mm i stue og ca 2 mm i soverom 2.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse datert 18.09.1964 for eiendommen. Saken ble henlagt uten ferdigattest. Bygget har vært brukt til bolig siden. Det finnes ferdigattester på flere tiltak i etterkant.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 90 kvm
13. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
Sekundærrom: 9 m²: Innglasset balkong
Leiligheten disponerer en bod i underetasje oppmålt til ca 3,5 m2. Innglasset balkong (s-rom) på ca 9 m2 er tatt med i leilighetens bruksareal.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilknyttet felles sentralvarmeanlegg. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andelens fellegjeld så overdras eiendommen fri for pengeheftelser.
En servitutt er en rettighet eller forpliktelse for borettslaget/ eiendommen. Den kan være positiv eller negativ.
Det er registrert 8 servitutter/heftelser som følger eiendommen: Disse omhandler kommunens rett til å vedlikeholde vann/vei/kloakk på borettslagets eiendom samt midlertidig dispensasjon fra veiloven da garasjen står for nærme senterlinje i vei. Det er ingen planer i området og det er en normal rettighet kommunen sikrer seg.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Erich Mogensøns vei 14-36 består av 344 leiligheter.
Borettslaget har egen hjemmeside: http://linderudbo.no/

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 3 lån i handelsbanken
Lånenummer: 8398.71.42440
Låneform: Annuitet
Flytende rente pr 08.06.20: 1.67%
Løpetid: 17 år
Innfrielsesdato: 30.05.2037
Total lån BRL pr 31.10.20: 46.520.286,-
Lånenummer: 8398.71.63898
Låneform: Annuitet
Flytende rente pr 08.06.20: 1.67%
Løpetid: 21 år 2 mnd
Innfrielsesdato: 30.07.2041
Total lån BRL pr 31.10.20: 25.018.287,-
Lånenummer: 8398.71.81047
Låneform: Annuitet
Flytende rente pr 08.06.20: 1.69%
Løpetid: 28 år 6 mnd
Innfrielsesdato: 30.11.2048
Total lån BRL pr 31.10.20: 7.619.000,-
Ytterligere differensiering finnes ikke fra forretningsfører.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellegjeld.

Andel fellesgjeld

259 176

Andel formue

2 849

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ifølge styreleder er det ikke planer om noen planer om arbeider som vil påvirke felleskostnader eller fellesgjeld pt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale, dog tidligst etter at forkjøpsrett er avklart og styrets godkjennelse er gitt

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.