#RØDTVET

Skap din drømmeleilighet! | 2-roms | Innglasset balkong | Oppvarming & V.V inkl. | Oppussingsobjekt

Rødtvetveien 63 , 0955 Oslo

BE OM SALGSSUM
Marius Wang.
Marius Wang. Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

10%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

83%

har bolig mellom 60-120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

28%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 55 m²
Bruksareal 55 m²
Bruttoareal 60 m²
Tomt 18 031 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1960
Gårdsnummer 90
Bruksnummer 312
Energimerking F
FINN.no 197595823
Sist endret 30.11.2020 10:28
Prisantydning 2 850 000
Totalpris 2 893 887
Ligningsverdi 734 813,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) 35 878,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 885 878,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 893 887,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

72-20-0051

Adresse og matrikkel

Rødtvetveien 63, 0955, Oslo, Gnr. 90 bnr. 312, andelsnr. 168 i BAKKELY BORETTSLAG med orgnr. 954721345 i Oslo kommune

Eier

Nina Margarethe Weihrauch Eknes

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1960

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 5378 pr. år.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 5.378,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 18 031 kvm, Eierform: Festet tomt
Opparbeidet flat tomt. Tomten er fellesareal. Utvendige fellesarealer er opparbeidet med asfalterte biloppstillingsplasser og gangveier, grøntarealer/ plen og beplantning, lekeplasser og sittegrupper.
Borettslaget fester tomt av Oslo kommune i 90 år fra 15.06.1961. Årlig festeavgift utgjør kr 27.480,-. Festeavgiften betales etterskuddsvis med en halvpart hver 30.06 og 31.12. Festeavtalen kan fås ved henvendelse til megler.

Beliggenhet

Leiligheten har god beliggenhet i et veletablert, populært og barnevennlig boligområde på Rødtvet i Oslo, med store, grønne fellesarealer rundt i området. Det er kort vei til skoler, barnehager, butikker, servicetilbud, svømmehall, treningssenter, idrettsanlegg, rideskole og offentlig kommunikasjon. For den turglade er det blant annet gangavstand til Lillomarka, med flotte tur- og bademuligheter. Her er det flotte turområder sommer og vinter. I gangavstand finner du også idylliske Vesletjern med badeplasser, sittebenker, ildsteder og stier. Herfra går det turløype inn til Alunsjøen og Breisjøen. Gangavstand til Rødtvet barneskole og Apalløkka ungdomsskole. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi, Rema 1000 eller på Meny på Kalbakken. Ytterligere servicetilbud finnes på Kalbakken, Linderud, Grorud og Stovner senter som har et godt tilbud av forretninger etc.
Rødtvet er en del av bydel Grorud, og ligger ca. 10 km nord for Oslo sentrum. Det er svært enkel adkomst med både bil, t-bane og buss til sentrum. T-banen tar kun 17 min til Oslo S. Med bil fra Rødtvet tar det omtrent 10 minutter til Oslo sentrum.

Entré

Romslig entré med porttelefon. Her er det plassbygde garderobeskap og ellers plass til skohyller og kommoder. Entréen binder også alle rommene i leiligheten.

Stue

Stor stue med god plass til både sofagrupper og spisebord. Fra stuen er det utgang til sydvendt innglasset balkong med god solforhold. Balkongen er på 7m² som blir en naturlig forlengelse av stuen.

Kjøkken

Separat kjøkken med innredning fra byggeår. Kjøkkenet har en retro preg med profilerte fronter, malte fliser over kjøkkenbenk. Benkebeslag med to oppvaskkummer i rustfritt stål og ett greps blandebatteri. Lys og stikkontakter under overskap. På gulvet er det linoleumsfliser. ellers malt strietapet på vegger og malt himling med glatte flater. Av hvitevarer som medfølger er komfyr med 4 kokeplater og kjøl- og fryseskap.

Bad

Eldre bad fra byggeår. Badet har våtromsbelegg på gulv og våtromstapet på vegger. Vannrør i jern/ kobber og avløpsrør i soil/ plast. Ellers er det malt himling med glatte flater. Badet er innredet med dusjkabinett med dusjforheng og veggmontert hånddusj. Servantskap med nedfelt servant med ett greps blandebatteri og skapdører. Speil med overlys og stikkontakt. Overskap over gulvmontert toalett. Badet har naturlig ventilasjon.

Soverom

Soverom i god størrelse med plass til dobbeltseng. Det medfølger en takhøy skyvedørsgarderobe.

Diverse

-Vinduer/ balkongdør av tre i 2- og 3-lags glass fra år 1980. Til opplysning skal borettslaget bytte til nye vinduer.
-Brannsertifisert ytterdør med lås og kikkehull.
-Gulvoverflater er av gulvbelegg, teppe, laminat.
-Veggeroverflater er av malt strietapet og tapet.
-Himlingoverflater er av malte glatte flater.
-Sikringsskap er plassert i felles trappegang utenfor inngangsdøren.
-Automatsikringer med digital strømmåler fra år 2017. Hovedsikring er på 40 AMP.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Felleskostnader

Kr 3.067,- pr. mnd.
Felleskostnadene fordeler seg slik:
Andel fellesutgifter kr 2.383,-
Oppvarming kr 458,-
Kapitalkostnader kr 226,-
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble holdt uendret siste årsregnskap.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 85 parkeringsplasser både ute og i garasje med mulighet for leie etter venteliste. Prisen for leie av parkeringsplass er kr 150,- per måned.
Styret og vaktmester planlegger å merke opp egnet plass for MC i 2020.
Gateparkering langs Rødtvetveien etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 734 813 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 645 328 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Lavblokk på 3 etasjer og kjeller oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskillere i betong. Grunnmur i betong. Yttevegger er teglstein og fasadeplater på fasaden. Flat takkonstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen:
Ferdigattest for balkonger datert 01.08.1997
Ferdigattest for fasadeendring datert 13.02.1990
Ferdigattest for bygget datert 11.09.1962

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré/ gang, stue, kjøkken, bad, soverom.
Sydvendt innglasset balkong er på 7m². Leiligheten disponeres ellers 2 kjellerboder på ca. 3m² hver.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Fjernvarme og elektrisk oppvarming med panelovner. Fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Tv/Internett grunnpakke er inkludert i felleskostnadene og leveres av Telenor. Dersom det ønskes oppgradering på TV eller internett må mellomlegget betales av beboer. Alle dekodere skal medfølge leiligheten ved salg.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i følge av reguleringsplan S-754 datert 05.12.1958.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
En servitutt er en rettighet eller forpliktelse for borettslaget. Den kan være positiv eller negativ.
På eiendommen er det tinglyst 2 servitutter:
Dagboknr. 1458 tinglyst 31.01.1966: Bestemmelse om vann- og kloakkledning.
Dagboknr. 1458 tinglyst 31.01.1966: Festekontrakt for eiendommen.
Disse omhandler kommunens til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.
Alle servituttene vil følge eiendommen . Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Bakkerly Borettslag, org.nr. 954721345, består av 322 andelsleiligheter. Borettslaget har adressene Kristian Bogneruds vei 2, 4, 6 og 8 samt Rødtvetveien 30, 32, 34, 36, 38, 55, 57, 59, 61, 63, 65, 57, 69 og 71.
Borettslaget har to fellesvaskerier for bruk i Rødtvetveien 69 og Kristian Bogneruds vei 6.
Borettslaget har egen hjemmeside: https://www.bakkelyborettslag.no
Forsikret hos Codan forsikring med polisenummer 1052880.
Forretningsfører er House of Acconting AS.
I følge husordensreglene er det ikke tillat å holde hund eller utekatter. Det kan alikevel søkes om hundehold til styret.
Større vedlikehold og rehabilitering:
Pågående:
-Utskiftningen av vinduer i høyblokken (Rødtvetveien 69 og 71)
Sisteåret (2019):
-Utskifting av entredører
-Utskiftning av vinduer
-Overgang fra olje- og elektrisk fyring til fjernvarme
-Ny drivmaskin heis
-Innkjøp av vaskemaskin
-Innkjøp av tørketrommel

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 35 878,- pr. 31.12.2019.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 5 702,- pr. 31.12.2019
Borettslagets lån utgjør totalt kr 12.138.722,- pr 08.06.2020 og lånevilkårene er:
Lånenr.: Hadelsbanken 83987167133
Restbeløp: 12.138.722,-
Type: Annuitet
Rest løpetid: 16 år og 7 mnd
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente nom.: 1.80%
Rente eff.: 1,83%

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr 387 987,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 28 000,- i underskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak en engangskostnad på kr. 612 370 til tilknytting fjernvarme i 2019. Borettslaget disponible midler pr. 31.12.2019 var på kr. 2 254 093, og som viser at borettslaget har en betryggende likviditet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr og kjøl/frys følger med handelen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.