#VEITVET

4-roms rekkehusleilighet over 2 plan | Moderniseringsbehov | Bad fra 2016 | Utsikt | Vedovn og originale tregulv

Beverveien 8 , 0596 Oslo

BE OM SALGSSUM
Marius Wang
Marius Wang Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

100%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 84 m²
Bruksareal 84 m²
Bruttoareal 92 m²
Tomt 19 371 m² / Fellestomt
Soverom 3
Etasje 1
Byggeår 1955
Gårdsnummer 89
Bruksnummer 15
Energimerking F
FINN.no 202692510
Sist endret 22.01.2021 08:32
Prisantydning 3 290 000
Totalpris 3 937 642
Ligningsverdi 713 851,-

Beregnet totalkostnad

3 290 000,- (Prisantydning) 639 633,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 929 633,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 937 642,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Gjennomgående leilighet med eget inngangsparti fra 1 etasje.
1 etasje består av entré, gang, soverom, trappegang, kjøkken/spisestue og bad.
2.etasje består av trappegang, stue og 2 soverom.
Utgang fra kjøkken til syd-vendt balkong på 8,4 m2.
Leiligheten disponerer en bod i underetasje på 4 m2.

Entré og vindfang

God plass til å sette fra seg sko og henge opp jakker. Dersom man ønsker med skapplass kan man sette opp i ekstra skap i entré / gang. Original vedovn og originale tregulv. Hovedsoverom inn til venstre når man kommer inn.

Stue

Stuen i 2.etasje er lys og har gode vindusflater som slipper inne rikelig med naturlig lys. Det er plass til sofaløsning, tv-seksjon, hyller og et spisebord. Stuen har originale tregulv og ellers lysmalte flater. Flott utsikt fra stuevindu uten innsyn.

Kjøkken

Et eldre, men velfungerende kjøkken med gode arbeidsflater og godt med skapplass. Alt av hvitevarer på kjøkken medfølger salget. Delvis åpen kjøkkenløsning i 1. etasje. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Benkeplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Gustavsberg. Fliser mellom benkeplate og overskap. Benkeskapsbelysning med stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer. Kjøleskap med fryser fra Bosch. Oppvaskmaskin fra AEG. Komfyr med platetopp fra Grepa. Ventilator under overskap med kullfilter fra Evalet. Vannrør av typen rør-i rør system fra 2016. Synlige avløpsrør i plast fra 2016. Oso varmtvannsbereder på 103 liter fra 2016 er plassert i benkeskap. Det er etablert lekkasjestopper under kjøkkenbenk.

Bad og bod med skyvedørsgarderobe

Moderne baderom fra 2016 rehabilitert av borettslaget.  Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med profilerte fronter. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Damixa. Vegghengt overskap med speil, hylle og overbelysning over servant. Vegghengt toalett tilkoblet sisternekasse fra Tece. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur fra Damixa tilkoblet hånddusj. Vannrør av typen rør-i rør system. Synlig avløpsrør i plast. Avtrekksventil på vegg. Opplegg for vaskemaskin.
Hva ble gjort: Arbeidet ble utført ihht. Byggebransjens våtromsnorm. Vann og avløpsrør fra innvendig stoppekran til tappested er skiftet. Berederen ble skiftet. Støp av gulv med varmekabler og effektregulator. Fliser på gulv og vegger. LED downlights og vegghengt WC. Sluk og alle rørføringer med stoppekraner i baderommet, inkl. avløpsrør, er skiftet. Ny foljemembran på gulv og membranplater og  smøremembran på alle vegger. Våtromssertifikat medfølger.
Mellom kjøkken og bad er det en stor bod med tilhørende skyvedørsgarderobe. Perfekt sted for støvsuger, bøtter og alt annet man ikke vil ha fremme.

Balkong

Fra kjøkken er det utgang til en sydvendt balkong på ca. 8,8 kvm med gode solforhold og fin utsikt. Trespaltegulvet er slitt og kan med fordel byttes. (Lett å legge selv). Det er tillatt med elektrisk grill og gassgrill på balkong/terrasse dersom sikkerheten er ivaretatt.

Soverom 1,2 og 3

Boligen inneholder tre soverom, hvorav to finnes i 2. etasje. Alle soverommene er av god størrelse. Hovedsoverom i 1.etasje har stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Alle rom har originale tregulv.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Veitvet i Oslo kommune, med kort vei til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I forbindelse med Veitvet skole er det en stor kunstgressbane med belysning, samt Veitvethallen med håndballbane. Ny flerbrukshall stod ferdig i 2015.
Det er ca. 5 min gange til Veitvetparken som framstår som en idyllisk møteplass tilrettelagt for grilling, sandvolleyball, tennisbane, flott lekeareal og en scene mot Veitvet kulturhus. Om vinteren er det skøytebane
med gratis utlån av skøyter.
Det er flotte turveier innover i Lillomarka med gangavstand fra boligen. Her finner man de to markastuene
Linderudkollen og Lilloseter som gode turmål. Det er også gode bade- og fiskemuligheter ved Steinbruvann
og Badedammen. På vinterstid har man kort vei til opplyste turløyper.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Rema 1000 og Kiwi som ligger på Veitvet senter. Her finnes også bl.a. lege, tannlege, apotek og frisør, samt Norges største bowlinghall. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Linderud senter ca. 60 butikker og et stort utvalg innen helse og velvære. Senteret fremstår som moderne og
attraktivt, og ligger ca. 700 meter fra Veitvet.
Området tilbyr offentlig kommunikasjon i form av buss og T-bane. Nærmeste holdeplass er Veitvet Tbanestasjon
som ligger ca. 200 meter unna leiligheten. Buss 31 går hele døgnet. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Alna senter, 11 min til Lørenskog, 15 min til Oslo S, samt 35 min til Oslo lufthavn.
Leiligheten har gangavstand til Veitvet barne- og ungdomsskole. Nye Veitvet skole åpnet høsten 2015. Det
finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke Videregående, samt et godt utvalg av
både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 19 371 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Borettslaget leier ut garasjeplasser for kr. 650,- pr. mnd. Det er foreløpig noe venteliste ifølge garasjeansvarlig. Det er også mulighet til å leie garasjeplass av Veitvetsenteret DA for ca kr. 680 pr. måned.
Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Borettslaget kan ikke tilby ladestasjon for elbil, men det er offentlig ladestasjon i nærheten.
Beboere som ønsker å leie garasjeplass kan sette seg på venteliste ved å sende e-post til garasjeansvarlig.

Felleskostnader

5 593,-
Inkluderer: Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, TV/bredbånd (grunnpakke), fast renhold, snømåking, gressklipping, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikringer, nedbetaling av fellesgjeld m.m.
Felleskostnader 2 568,-
Lånekostnader 2 238,-
Lånekostnader 787,-
Ytterligere differensiering foreligger ikke fra forretningsfører.
Styret har vedtatt at det ikke blir noen økning i felleskostnadene fra 1.1.2021, noe som i realiteten innebærer en reduksjon ved at de heller ikke justerer i forhold til ordinær prisstigning.
Beverveien borettslag har kollektivavtale med Telenor (Canal Digital) for levering av TV og bredbånd. Avtalen heter Komplett 75 og gir 75/75 Mb/s bredbåndshastighet og digital TV med opptaksdekoder og trådløs ruter uten ekstra kostnader for deg som andelseier. T-We Box er inkludert i kollektivavtalen uten ekstra kostnad for deg som andelseier. T-We Box gir tilgang til smarte TV-tjenester som "start forfra", populære apper og arkivtjenester.
Fellesvaskerier. Ikke inkludert i felleskostnadene.

Andel fellesgjeld

538 946,- pr 01.12.20

Andel formue

144 174,-

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr.639 000,- pr. 01.01.21
Lånenummer: 94927025404, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.01.2021: 1.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 83
Saldo borettslag per 04.01.21: 101 061 791,-
Andel av saldo: 639 000,-
Første termin: 30.12.2016Første avdrag: 30.06.2017 ( siste termin 30.06.2041 )
Boligselskapet har ikke IN-avtale.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 713 851 pr. 21.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 379 503 pr. 21.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 92 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré, gang, trappegang, kjøkken/spisestue, bad og soverom 1
2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Trappegang, stue og 2 soverom.
Leiligheten disponerer også en bod i underetasje på 4 m2. Innvendig trappegang og skyvedørsgarderobe er medberegnet i boligens primærareal grunnet dagens bruk.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt 1 underetasje. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein og bindingsverk utvendig kledd med liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Gilje glatt entrédør med kikkehull. Balkongdør og vindu på kjøkken og stue med karmer av tre, og to-lags glass fra 2012. Vinduer i soverom 1, 2 og 3 med karmer av tre, og tre-lags glass fra 2019.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte boligsalgsrapport utarbeidet av Joakim Helgesen i Anticimex, datert 21.12.20

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 03.07.1960 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest på utskifting av balkongkledning, datert 26.06.1991 og fasadeendring av inngangsparti fra 2020.
Det foreligger også ferdigattest på rehabilitering av våtrom og utskifting av innvendige vann- og avløpsrør, datert 17.02.2017.

Adgang til utleie

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad kombinert med vedfyring.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 8,300 kWh pr år
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8 300,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som hovedsakelig er uregulert, men avsatt til bebyggelse og anlegg ifølge kommuneplan Oslo mot 2030, datert 23.09.2015.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

En servitutt er en rettighet eller forpliktelse for borettslaget/ eiendommen. Den kan være positiv eller negativ. Utover andelens fellesgjeld overdras boligen fri for pengeheftelser.
Det er kun registert en servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler kommunens rett til å vedlikeholde f.eks  vei  og kloakkledning (1957) på borettslagers eiendom.
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnente heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslagets har organisasjonsnummer 951980137. Det er 168 boliger og ingen næringslokaler i borettslaget. Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl og revisor er KPMG.
Nyttig info finnes på borettslagets hjemmeside: http://beverveien.borettslag.net/

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.
Forsikret i: Protector Forsikring Asa Polisenr: 1442187

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Kjekt å vite:
Det er tillatt å ta hull i fasaden for etablering av ventilasjon på kjøkken. Arbeidene skal kun skje etter skriftlig forhåndsgodkjennelse fra styret. Hullet skal plasseres og arbeidet utføres etter retningslinjer fastsatt av styret.
Borettslaget har nettopp oppgradert inngangspartiene. For øvrig ser ikke styret andre større behov i den kommende 5-10 års perioden.
Større vedlikehold den siste tid:
- Alle bad, soil og rør i borettslaget er renovert i 2016.
- Rehabilitering av ytre fasader på kjøkkenside, tak og balkonger i 2012-2013.
- Arbeider gjort på el-anlegg i forbindelse med rehabilitering av bad høsten 2016.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i borettslaget etter samtykke fra styret, og under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt av hvitevarer medfølger.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styret skal godkjenne nye andelseiere. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Forkjøpsrett

Nei

Adresse og matrikkel

Beverveien 8, 0596, Oslo, Gnr. 89 bnr. 15, andelsnr. 79 i Beverveien Borettslag med orgnr. 951980137 i Oslo kommune

Eier

Melita Kolovrat

Oppdragsnummer

72-20-0060

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger tilstandsrapport og egenerklæringsskjema selger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.