#HAUGERUD

Ny og ubebodd lekker halvpart tomannsbolig over 3 plan pluss loft | Kjeller m/egen inngang | Hage | 2 bad, 3 wc

Johan Castbergs vei 9 L , 0673 Oslo

BE OM SALGSSUM
Marius Wang
Marius Wang Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF
Stian Storlien
Stian Storlien Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

7%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

20%

har bolig mellom 60-120 kvm

80%

av boligene er eldre enn 20 år

35%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 140 m²
Bruksareal 140 m²
Tomt 2 127 m² / Fellestomt
Soverom 4
Byggeår 2017
Gårdsnummer 141
Bruksnummer 302
FINN.no 217635887
Sist endret 11.06.2021 10:15
Prisantydning 8 750 000
Totalpris 8 788 869

Beregnet totalkostnad

8 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 37 500,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) -------------------------------------------------------- 38 869,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 788 869,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sjelden mulighet! Nyoppført og romslig familiebolig på Haugerud, like ved Østmarka.
God og funksjonell planløsninger. To bad + separat wc, eget vaskerom, innvendig bod, romslig stue med en moderne åpen kjøkkenløsning med god plass til både spisebord og sofagruppe. Romslige soverom. Kjelleren har egen inngang.
•Førstegangs innflytting og dermed lav dokumentavgift
•To innganger
•Opplegg for kjøkken i kjeller
•Carport
•Peis
•Solrik hagedel med ferdiglagt plen
•Boligen er over 3 plan, samt loft/hems
•Svært barnevennlig beliggenhet i blindvei
•Kort vei til T-bane og bussforbindelser
•Kort gangavstand til skoler, barnehager og butikker, samtidig som Østmarka med sitt rike tur- og friluftsliv er rett utenfor døren

Innhold

Halvpart to-manns bolig over to plan, samt innredet kjeller. I tillegg loftsetasje med lav takhøyde, som ikke er målbart areal.
Boligen ble bygget i 2017, og har stått ubodd/ubrukt siden den gang. Boligen har en god og tidsmessig innvendig standard.
1. etg:
Vindfang/entre, stue med utgang til hage, kjøkken, wc.
2. etg:
Bad/wc, trapperom, 3 soverom.
Trapp til innredet loftsrom, med takhøyde 189 cm, og dermed ikke med i P-rom/BRA.
Kjeller:
Egen inngang/vindfang, bad/wc, vaskerom/teknisk rom, trapperom, 2 store boder, innredet som kjellerstue og soverom.

Utstyr

Boligen leveres med balansert ventilasjon, varmepumpe og sentralstøvsuger. Det er gulvvarme i kjeller, entre og wc i 1. etg, samt bad/wc i 2. etg.
Det er lagt opp til fiber via Telenor med TV- og strømmetjenesten T-we.

1.etasje

Hele boligen er malt i lyse og delikate farger. 1-stavs parkett i stue og kjøkken, fliser med gulvvarme på wc og i entre. I entre er det plass til å henge opp yttertøy etc. Romslig stue med en moderne, halvåpen kjøkkenløsning. Her er det god plass til både stort spisebord og sofagruppe. Store vindusflater gir mye lys. Ny, moderne peisovn. Fra stuen er det utgang til solrik hagedel. Kjøkkeninnredning er ikke montert, da kjøper skal få mulighet til å velge kjøkken etter egen smak. Man kan velge kjøkken til en verdi av kr 100.000,- inkl. montering fra enten KVIK eller Sigdal. Monteres før overtagelse. Downlights i entre, stue og kjøkken.

2.etasje

3 gode og funksjonelle soverom med parkett i alle rom. Hovedsoverom har utgang til luftebalkong. Delikat, flislagt bad/wc med gulvvarme. Servant med underskap. Downlights i hovedsoverom, trappegang og på bad.

Loftsetasje

Romslig loftsrom med 189 cm takhøyde på midten. Separat bod med ventilasjonssystem. Kan fint brukes som soverom/loftstue. Egen bod for oppbevaring Parkettgulv og downlights i himling. Loftet er i byggesaken/tegningene godkjent som boder.
Takhøyde er målt til ca. 189 cm. og disse arealene er derfor ikke målbart areal.
Vindu i gavlvegg på loft tilfredsstiller ikke krav til rømnings-vindu. Lofts-rom har et gulvareal på ca. 18 kvm.
Totalt har loftet et gulvareal på ca. 27 kvm. uten hensyn til skråtak/takhøyde eller trapper m.m. I tillegg kaldtloft bak knevegger.

Underetasje med egen inngang

Huset har 2 innganger. Her er det egen inngang via flislagt entre. Lyst og pent, flislagt bad/wc. Dusj med svingbare dusjdører. Veggmontert klosett. Servant med baderomsinnredning. Opplegg vaskemaskin. Vaskerom/teknisk rom med fliser på gulv og våtromsplater på vegger. Her er også varmtvannsberederen og sentralstøvsuger. To store boder som er innredet som kjellerstue og soverom, også her er det parkettgulv. Takhøyde i kjeller ca 241 cm. Elektrisk gulvvarme i hele kjelleren.

Beliggenhet

Boligen har en flott beliggenhet rett ved Østmarka med  flotte turmuligheter til bl.a. Mariholtet, Østmarksetra, Lutvann, Svarttjern, Nøklevann, Ulsrudvannet m.m. Lutvann ligger i kort gangavstand fra boligen med fine bademuligheter.
Eiendommen har gangavstand til Trosterud barneskole, Haugerud barne- og ungdomsskole og Hellerud videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Det er gangavstand til Haugerud senter med dagligvarebutikker, tannlege, legesenter, kiosk, apotek og frisør. Gangavstand også til Tveita Senter med bl.a. bank, pol, postkontor, lege, tannlege og et rikt utvalg av butikker.
Meget attraktivt, rolig og etablert boligområde med store fri-, leke- og sportsarealer avskjermet fra trafikk. Kort vei til offentlig kommunikasjon (både buss og Tbane). Gangavstand til både barneskole og ungdomsskole. Innenfor bomringen med enkel adkomst til E6 og Ring 3.
I området ligger barnehager, skoler i alle trinn, drosjeholdeplass, SATS treningssenter, idrettsanlegg, ridesenter m.m. Boligen ligger i randsonen til Østmarka med flotte tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter med badevann, klatremuligheter, turstier, markastuer, fiskemuligheter og ski-/ lysløyper.

Felleskostnader

Størrelsen på felleskostnadene er ikke fastsatt, men stipulerte felleskostnader skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter. Hvor store kostnadene blir, vil blant annet avhenge av hvilke ytelser sameiet rekvirerer og utviklingen av markedsprisen for disse ytelsene. Månedlige felleskostnader er stipulert til ca. 20-25,- per kvm BRA per måned for et normalt driftsår, hvor vanlige driftsutgifter som f.eks. kommunale avgifter, serviceavtaler, kabel-tv, forsikring på byggene, samt strøm på fellesarealer er inkludert. Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og felleskostnader vedtas på sameiets konstituerende generalforsamling. Kjøper vil være forpliktet til å dekke sin forholdsmessige andel av sameiets felleskostnader i henhold til eierseksjonsloven og sameiets vedtekter.
Hver seksjonseier er pliktig til å være med å solidarisk betale for drift og vedlikehold av felles privat adkomstvei (Johan Castbergs vei). Dette organiseres gjennom en veikomite som sørger for drift og vedlikehold (brøyting, strøing, kosting samt evt. vedtatte utbedringer). Komitéen har engasjert Vaktmesterkompaniet til utførsel og fakturerer hver enkelt boenhet. Årlig kostnad pr. boenhet kan variere noe men ligger i størrelsesorden på ca. kr 2 500,- - 3 500,- pr. år og kommer i tillegg til felleskostnadene.

Løpende kostnader

Selger vil bekoste seksjonering og stå for søknader tilknyttet ferdigattest. Sameiet vil hete Johan Castbergs vei sameie og eierne vil ha en vedlikeholdsplikt utfra eierbrøk. Dette gjelder fellesarel, garasje, vei og annet normalt vedlikehold.
I tillegg til normale omkostninger så må kjøper innbetale kr 10 000,- til sameiet for likviditet i oppstartsfasen.
Feing: 1 250,- pr år
Renovasjon 340,- pr mnd.  Fordelt på 2 husstander: kr  4 350.-
Vann/avløp: Fast abonnementsgebyr kr.: 500 pr år. Forbruk vann 19,69 pr kubikk og forbruk avløp 19,96 pr kubikk
Serviceavtaler

Formuesverdi

Ligningsverdien er foreløpig ikke fastsatt.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 140 kvm, Bruksareal: 140 kvm
Loftetasje: består av: Loftsrom/bod, samt separat bod
Ikke målbart areal grunnet høyde (ikke tatt med i p-rom). Mangler 1 cm for å få areal inn i boligens primærrom. Antagelig nok for ny eier å bytte gulv om ny eier ønsker.
 
2. etasje: Primærrom:  48 kvm og består av: Bad, trapperom, 3 soverom
1. etasje: Primærrom:  47 kvm og består av: Vindfang, stue, kjøkken, wc
Kjeller: Primærrom 45 kvm og består av:  Bad, vaskerom/teknisk rom, vindfang, trapperom, "kjellerstue", "soverom"
Totalt har loftet et gulvareal på ca. 27 kvm. uten hensyn til skråtak/takhøyde eller trapper m.m.
I tillegg kaldtloft bak knevegger.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Barnehage / skole i området

Boligen sogner til Trosterud skole.
Av skoler i nærheten finner du Lutvann (1-7), Haugerud (8-10), Haukåsen spesialskole (1-10), Trosterud (1-7) og Hellerud
VGS. Det er en rekke barnehager i nærområdet, som Solfjellet, Haugerud sentrum, Haugerud skole, Stubberudlia, Nordre Trosterud gård m.f

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 127 kvm, Eierform: Fellestomt
Seksjonene vil få hage i tilknytning til boligen. Hagene vil være fellesareal med vedtektsfestet eksklusiv bruksrett for den enkelte seksjon.
Tomten er relativt flat og grovplanert med stedlig masse med gruset oppstillingsplass, carporter og adkomst til boligen. Fellesarealer (les lekeplass) blir opparbeidet med benker/bord, bålpanne, sandkasse og huske. Utenfor bolig 9L ligger der det en pumpekum for overvann. Pumpen avgir en del støy når den er i drift.

Garasje / Parkering

Det følger med en parkeringsplass i carport. Sameiet har ellers 4 gjesteparkeringsplasser.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Det er bygget totalt 6 enheter. Huset som selges nå er siste hus på feltet.  Prosjektet består av tre tomannsboliger med hver sin carport.  Prosjektet "Johan Castbergs vei" vil bli organisert som ett boligsameie. Seksjonseierne vil ha eksklusiv bruksrett til sin seksjon og eie en ideell andel i sameiets eiendom og fellesarealer i forhold til sameiebrøk.
Halvpart to-manns-bolig, oppført i 2017. Ihht tilstandsrapport: Grunnmur i støpt betong, utvendig isolert. Yttervegger oppført med isolert bindingsverk, utvendig kledd med liggende panel. Tak tekket med takstein. Fundamentert til antatt faste masser.
*Loftet er i byggesaken/tegningene godkjent som boder. Takhøyde er målt til ca. 189 cm. og disse arealene er derfor ikke målbart areal.
Vindu i gavlvegg på loft tilfredsstiller ikke krav til rømnings-vindu.
*"Kjellerstue" og "soverom" er i byggesaken/tegningene godkjent som boder. De var på befaringsdagen innredet/benyttet til kjellerstue og soverom. De blir derfor medregnet i boligens P-rom. Forandret bruk av rommene, kan forandre om de blir vurdert til P-rom eller S-rom.
Disse rommene tilfredsstiller ikke krav til rom for varig opphold, f.eks. stue eller soverom/kontor. De har bl.a. ikke tilstrekkelig utsyn/dagslys.
Det bemerkes at kjelleren har tilfredsstillende rømningsvei med egen inngang.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det vil bli søkt om brukstillatelse så snart kjøkken er satt inn, konferer megler.
Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest skal foreligge innen overtagelse av boligene. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Det er selgers ansvar å fremskaffe ferdigattest på boligene. Kjøper er gjort oppmerksom på at slik ferdigattest ofte foreligger lang tid etter overtagelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av uteareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for selgers oppgjør i forbindelse med overtagelsen.
Når kjøkken er installert sammen med noen punkter fra plan og bygg vil det bli søkt om brukstillatelse og ferdigattest
• Rettet ulovlig oppført mur og veiutvidelse, jf. brev fra Plan- og bygningsetaten av 08.12.2020.
• Bekreftelse på at sluttdokumentasjon er sendt til VAV
• Sluttrapport med avfallsplan for håndteringen av bygg- og anleggsavfallet

Adgang til utleie

Eier får full råderett over egen seksjon og kan fritt leie den ut i sin helhet til boligformål. For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om
godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Balansert ventilasjon. Ventilasjonsenhet plassert i bod på loft.
2. etg: Elektrisk med panelovner. Elektrisk gulvvarme i bad.
1. etg: Elektrisk med panelovner. Luft-til-luft varmepumpe. Elektrisk gulvvarme i entre og wc samt vedovn montert i stue.
Kjeller: Elektrisk gulvvarme.

Energiforbruk

Huset er ubebodd og tar kun utgangspunkt i tidligere salg av andre tilsvarende boliger med 4 i hustanden.
Stipiulert energiforbruk er ca. 15.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 15.000,- pr. år.
Bygget er nytt og man har ikke historiske tall. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand

Energimerking

Boligen er ikke bebodd og det foreligger ikke energimerking.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til S-4220. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

En servitutt kan være en rettighet eller en forpliktelse for eiendommen/ sameiet. Den kan være bæde positiv og negativ. I dette tilfellet har sameiet gjensidig bruksrett til og over eiendom til hovedbølet samt rett til å føre vann/vei og kloakk gjennom denne. Under er en ren oppstilling av disse.
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen gnr. 141 bnr. 302:
25.06.1993 28073 ERKLÆRING/AVTALE
Rettighetshaver: 0301 / 141 / 358 / /
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann- og avløpsverk
Med flere bestemmelser
27.06.2013 533236 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Rettighetshaver: 0301 / 141 / 360 / /
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen gnr. 141 bnr.
43:
01.11.1923 920429 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Byggeforbud på nærmere angitt avstand
18.09.1931 912213 BESTEMMELSE OM VEG
Bestemmelse om kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Bestemmelse om gjerde
21.01.1957 905 ERKLÆRING/AVTALE
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger
m.m.
10.06.1993 25057 BEST. OM ADKOMSTRETT
Rettighetshaver: 0301 / 141 / 358 / /
Rettighetshaver: 0301 / 141 / 359 / /
Kan ikke slettes uten samtykke fra byutviklingskomiteen
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE
15.03.2016 222597 BESTEMMELSE OM VEG
Rettighetshaver: 0301 / 141 / 302 / /
Gjelder også eiendommer fradelt fra gnr. 141 bnr. 302
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Privat vei inn til sameiet. Offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger til offentlig vann og avløp. Grunnet høyden på offentlig avløpsanlegg er det etablert privat pumpekum for sameiet. Som en del av overvannsløsningen på eiendommen er det etablert et forrøyningsbasseng med tilhørende pumpesystem. Dette driftes via en serviceavtale, kostander rundt dette dekkes av felleskostnadene.

Sameie

5 boliger på feltet er nå solgt. Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet. Disse er bindende for kjøper, men selger kan grunnet forestående reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og inneholder viktige opplysninger om organiseringen/eierformen. Det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. Dokumentene vil i sin endelige form vedtas på konstituerende generalforsamling. Eventuelle ønskede endringer kan skje i henhold til vedtektene på senere generalforsamlinger. Som seksjonseier i et eierseksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. De andre sameierne har, i henhold til Eierseksjonslovens § 25, panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet. Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. lov om eierseksjoner §22.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger er en profesjonell part og har ikke anledning til å tegne forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Finansiering og garanti fra utbygger

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Selger er etter Bustadoppføringslova § 12 pliktig til å stille garanti på 3 % av kjøpesummen i byggetiden og 5 % av kjøpesummen i 5 år etter overlevering. Til det er dokumentert at det foreligger garanti i samsvar med paragrafen her, har forbrukeren rett til å holde tilbake alt vederlag. Overføring av innbetalt beløp til selger er avhengig av selgers garantistillelse i.h.t. Bustadoppføringslova § 47.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om disse.

Adresse og matrikkel

Johan Castbergs vei 9 L, 0673, Oslo, Gnr. 141 bnr. 302 i Oslo kommune

Eier

Bokvalitet AS v. Erlend Søraker
Bokvalitet AS v. Erlend Søraker
Hjemmelshaver er Henrik Arnold Dedichen, selger besitter generalfullmakt fra hjemmelshaver som gir selger råderett over eiendommen.

Oppdragsnummer

72-21-0019

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det  tilstandsrapport og egenerklæringsskjema selger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.