#ÅRVOLL/TONSENHAGEN

Flott 3-roms endeleilighet I Balkong med utsikt og gode solforhold I Garasjeplass* I Stille rett ved marka i blindvei

Dugnadsveien 17 , 0590 Oslo

BE OM SALGSSUM
Stian Storlien
Stian Storlien Eiendomsmegler
Marius Wang
Marius Wang Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

1%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

64%

har bolig mellom 60-120 kvm

50%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 69 m²
Bruksareal 69 m²
Bruttoareal 76 m²
Tomt 12 580 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1953
Gårdsnummer 86
Bruksnummer 626
Energimerking G
FINN.no 220607388
Sist endret 10.06.2021 18:30
Prisantydning 4 650 000
Totalpris 4 717 811
Ligningsverdi 997 819,-

Beregnet totalkostnad

4 650 000,- (Prisantydning) 52 352,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 702 352,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 7 450,- (Forkjøpsrettsavklaring uten mva) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 15 459,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 717 811,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 1.etasje. Adkomst via felles trappeoppgang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré/ gang, stue, kjøkken, bad og to soverom. Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på ca 6,5 m².
Leiligheten disponerer i tillegg to boder. Det finnes også fellesvaskeri og felles sykkelbod.
Selger eier nå en garasjeplass rett ved leiligheten. Denne kan kjøpes utenom, se punkt om parkering.

Entré

En romlig entré med god plass til skoskap, knagger eller annen oppbevaring.  Oppgangen har callinganlegg.

Stue

Stuen har gode lysfohold med store vindusposter samt utgang til overbygget balkong. Stuens utforming byr på gode innredningsmuligheter og muliggjør store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg har du en koselige peisovn som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.

Kjøkken med spiseplass

IKEA kjøkkeninnredning fra 2005 med profilerte fronter. Kjøkkenet har gode arbeidsflater og godt med skapplass. Som bonus er det ved vinduet plass til hyggelig kjøkkenbord. Benkeplater i tre. Nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Flislagt flate mellom benkeplate og overskap. Overbelysning og stikkontakter over benk. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med fryser, stekeovn og platetopp. Frittstående oppvaskmaskin. Ventilator i overskap. Varmtvannsbereder i kjøkkenskap.

Bad rehabilitert av borettslaget

Baderom fra 2005. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil, overbelysning og stikkontakt over servant. Gulvstående toalett. Dusjhjørne med innfellbare glassdører. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vannrør av forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin.

Balkong

Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på ca 6,5 m ². Balkongen er delvis overbygget. Et flott usjenert sted med utsikt og gode solforhold.  Det er sol fra på balkongen sommerstid  fra ca. 14  til 22. Gulvflate belagt med treheller.

Soverom 1 og 2

Boligen har to romslige soverom. Begge med tilhørende garderobeskap. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig med lys i rommene. Soverommene er praktisk adskilt fra sosiale soner.

Beliggenhet

Nabolaget preges av flotte eneboliger, rekkehus og leilighetsblokker i fin harmoni, og med store grønne lunger seg imellom. Du har en rekke servicetilbud kun få minutter fra boligen. Nærmeste matbutikk er Kiwi Tonsenhagen, Rema 1000 Årvoll og Coop Prix Refstad. Linderud senter ligger i overkant av 1 km fra boligen og kan by på et rikt utvalg av forretninger og serveringssteder. Her finner du blant annet Coop Mega, Vinmonopol, Baker Samson, flere sko- og klesbutikker, legesenter og tannlege for å nevne noe.
Flotte tur- og treningsmuligheter rett utenfor døren. Med Lillomarka som nærmeste nabo finnes det milevis med tur- og skiløyper, samt flere idylliske badevann. Det er kort avstand til alpinbakken Grefsenkleiva og Elixia Linderud ligger en kort joggetur unna.
Ønsker man en fin søndagsutflukt anbefales et besøk på Årvoll gård. Gården byr på bl.a. kafé, ulike dyr og forskjellige kulturtilbud. Her er det aktiviteter for både store og små i alle aldre. I området finner du en rekke barnehager som Kilden, Sletta, Årvoll, Kolåsbakken og Sandbakken for å nevne noen. Det er også flere skoler i nærheten. Nærmeste barneskole er Tonsenhagen skole og nærmeste videregående skole er Bjerke.
Svært god kommunikasjon til sentrum, med 25, 33 og 31-bussen fra Tonsenhagen torg. Buss 31 går hvert 6. minutt og om natten går bussen hver halvtime. 60-bussen går fra Tonsenhagen.

Felleskostnader

3 638.
Drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikringer, kabel-tv/internett grunnpakke, renhold av fellesarealer, fellesvaskeri, avdrag og renter m.m.
Felleskostnader: 3 091,-
Renter lån: 81,-
Avdrag lån 466,-
Ytterligere differensiering foreligger ikke fra forretningsfører.
Kollektiv TV og Bredbånd: Årvoll Kabelnett AS (Telia Norge AS/Get).
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Andel fellesgjeld

52 352

Andel formue

19 656

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12122127727, DNB ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.05.2021: 1.85% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37.2422261
Saldo for hele borettslaget per 28.05.2021: 3 662 475,-
Andel av saldo: 52 353,-
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 30.06.2030 )
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 997 819 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 592 149 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/ gang, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Leiligheten disponerer i tillegg to boder. En bod i kjeller på ca 5,5 m². En bod på loft med gulvflate på ca 11 m² (gulvflate er benyttet grunnet skråtak med lav takhøyde). Begge er merket nr 10.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.
Normalt enkelt å finne plass i gaten dersom du/dere kommer med bil.

Tomt

Areal: 12 580 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal og ligger i et skrånende terreng og har adkomst fra Dugnadsveien. Etablert boligområde med boligblokk- og trehusbebyggelse bebyggelse fra samme tidsepoke.
Borettslaget har en frivillig hagegruppe som står for beplantning på tomten så det alltid ser trivelig og velstelt ut. På fellesområdet på blokkens bakside (øst) er det satt opp en benk for de som vil være ute og nyte morgen- og formiddagssolen. Det finnes også lekeplass og grillplass bak bakerste blokk, helt inntil marka. Felles tørkeområde for klesvask, ute og på loft. Det vurderes å etablere sikrere og større felles sykkelparkering på området

Garasje / Parkering

Det er oppført 22 garasjer på borettslagets eiendom. Kun andelseiere i Lia Borettslag kan kjøpe bruksrett til garasjene. Det kan kun kjøpes dersom det fortsatt er tilgjengelige plasser. Andelseierne kan fritt selge bruksrett til sin garasje til høystbydende, så fremt vedkommende kjøper også er andelseier i borettslaget.
Borettslaget har startet opp med å legge opp infrastruktur til lading av elbil i garasjene.
Fremleie av garasjene ut av borettslaget er ikke tillatt. Ved disponering av garasjeplass vil det komme felleskostnader på garasjer kr. 200,- pr. mnd. fra 01.01.2021

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein, fasadeplater, pussede og malte flater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2013.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det finnes ferdigattest på eiendommen. Kommunen har gitt tillatelse til oppføring av byggene og godkjent tegningene. Bygget er brukt til boligformål siden 1951. Dette har ingen betydning for bruken av eiendommen.
Det foreligger ferdigattest på tilleggsisolering med fasadeendring fra 1991 samt balkonger fra 1995.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. Varme i gulv på bad. Naturlig oppdriftsventilasjon tilluftsventiler i vinduer.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 14.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 14.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand. Det bor pt 3 personer i husstanden.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
 For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2864, datert 14.05.1986.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andel fellesgjeld overdras boligen fri for heftelser.
En servitutt er en rettighet eller forpliktelse for borettslaget/ eiendommen. Den kan være positiv eller negativ.
Det er registrert en servitutt/heftelse som følger eiendommen. Denne omhandler blant annet bestemmelser om midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Dugnadsveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde og har plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veggrunn til Oslo kommune dersom de forlanger det (2013).
Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Lia borettslag, Orgnr: 948609363
Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 948609363.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Revisor er KPMG.
Borettslaget er forsikret i IF Skadeforsikring NUF med polisenummer SP586852.
Kollektiv TV og Bredbånd: Årvoll Kabelnett AS (Telia Norge AS/Get).

Vedtekter / husordensregler

Loft vaskes etter fastlagt turnusordning. Se oppslag i oppgangene.

Husdyrhold

Borettslaget følger den gjeldende borettslagslov når det gjelder dyrehold. Det er i utgangspunktet ikke tillatt å ha dyr i borettslaget. Andelseier eller leieboer kan likevel ha dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre beboerene i borettslaget. Dyrehold skal meldes fra til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Alt av hvitevarer på kjøkken medfølger.  Persienner og rullegardiner medfølger. Garderobeskap på begge soverom medfølger.
Medfølger ikke:
Vaskemaskin på bad. Hengelamper på stue og kjøkken. G Skoskap i gangen medfølger. Speil i gangen medfølger ikke.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale, dog tidligst etter at forkjøpsrett er avlart og styrets godkjennelse er gitt

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Borettslaget har  lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Forkjøpsrett

Ja, men denne parallellavklares slik at kjøper får beskjed raskere vedr benyttelse av forkjøpsretten

Adresse og matrikkel

Dugnadsveien 17, 0590, Oslo, Gnr. 86 bnr. 626, andelsnr. 29 i Lia borettslag med orgnr. 948609363 i Oslo kommune

Eier

Killa M.h. Michel John Atle Lukas G Paulsen

Oppdragsnummer

72-21-0028

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger tilstandsrapport og egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.