#LØRENSKOG

Lys og pen 2-roms | Balkong | Sentral beliggenhet | Garasjeplass | Adgang til utleie

Søster Mathildes gate 18A , 1461 Lørenskog

BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig
Lindy Helgesen
Lindy Helgesen Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

18%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

75%

har bolig mellom 60-120 kvm

94%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er gift

27%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Leilighet / Selveier
Primærrom 46 m²
Bruksareal 49 m²
Bruttoareal 54 m²
Tomt 3 627 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 1
Etasje 3
Byggeår 2013
Gårdsnummer 101
Bruksnummer 190
Energimerking B
FINN.no 230366861
Sist endret 16.09.2021 15:47
Prisantydning 3 200 000
Totalpris 3 287 269
Ligningsverdi 823 103,-

Beregnet totalkostnad

3 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 750,- (Eierskiftegebyr garasje) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 87 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 287 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Søster Mathildes gate 18 A, en super 2-roms selveierleilighet beliggende i byggets tredje etasje. Adkomst via felles trappeoppgang med heis. Leiligheten består i sin helhet av entrè, bad, soverom, og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang til stor og romslig balkong på ca . 12 kvm fra stuen. I tillegg disponerer leiligeheten en bod på ca. 4,7 kvm, samt en egen parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Fra leiligheten er det gangavstand til et variert utvalg av barnehager, skoler, butikker, kollektivtransport og diverse servicetilbud.

Innhold

3 etasje: Entrè, stue/ kjøkken, soverom og bad.
Annet:
- Innvendig bod på ca. 3 kvm
- Bod i kjeller på ca. 4,7 kvm (takhøyde 2,6 m)
- Parkeringsplass

Entré

Romslig og innbydende entré med god plass til avheng av yttertøy og sko. Ellers godt med oppbevaringsplass i innvendig bod/ garderoberom på ca. 3kvm. Leiligheten er tilknyttet callinganlegg med kamera.

Stue

Pen og lys stue med åpen løsning til kjøkkenet. Her er det plass til sofagruppe, spisebord og annet ønskelig møblement. Store vindusflater sørger for gode lysforhold. Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong på ca. 12kvm.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med slette fronter og integrerte hvitevarer fra 2013. Overskap med belysning og komfovent ventilator tilkoblet avtrekkskanal.
Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum med Oras ett-greps armatur samt keramisk koketopp. Kjøkkenplater over benkeplate og stikkontakt på vegg samt stikkontakt i lysarmatur. Innebygget komfyr og oppvaskmaskin. Kjøleskap med fryser.
Malt overflate i himling av betongelementer. Komfyrvakt samt radiator med varmtvann er montert på vegg under vindu. Kjøkkenets ene del ble montert av forrige eier i 2019 og skaper en velfungerende åpen løsning til stuen.

Bad

Baderom fra 2013. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Innredning med slette skapfronter og servant med Hansa ett-greps armatur.
Speil og belysning med stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusjhjørne med innfellbare dører og ett-greps armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og stikkontakt på vegg. Avtrekksventil i himling. Platekledning i himling med downlights.
Fordelerskap med stoppekraner for rør i rør system er montert på vegg over toalett.

Balkong

Stor og deilig balkong på ca. 12 kvm med gode solforhold stort sett hele dagen. Her er det god plass til sittegruppe, grill, beplantning og diversre utemøblement. Gulvflater av betong, belagt med treheller. Rekkverk av metall og glass. Levegger av betong i begge ender. Belysning samt dobbel stikkontakt på vegg.

Soverom

Stort og romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, garderobeskap og annet ønskelig møblement.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt, sentralt og familievennlig boligområde på Skårer i Lørenskog kommune. Området er i nærhet til barnehager, skoler og kollektivtransport. I nærområde finner du et rikt utvalg av servicetilbud ved Lørenskogs Storsenter Triaden og Metro Storsenter. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Bunnpris, Joker, Rema 1000, Coop eller på den store Meny-butikken på Triaden.
Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste idretter. Her finner du blant annet flere ballplasser, ishall, golfbane, flerbrukshaller, svømmehall og tennisbane med mer. Nord-vest i Lørenskog kommune finner du verdens råeste helårsarena for snø opplevelser. SNØ anlegget holder åpent året rundt. Med en størrelse på over 50 000 kvm, er skihallen en av verdens største innendørsarea for vintersport. Anlegget er tilrettelagt for både barn og voksne og tilbyr perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. For mer informasjon, se www.skihallen.no
Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor man kan besøke ulike dyr på nært hold i fjøs og stall. På vinteren er det preparert gode skiløyper inn i Østmarkas natur. Her finner du også akebakke som passer fint for både store og små. Om sommer finner du gode sykkelveier og badeplasser. På besøksgården kan godt utstyrte kanoer og lavvoer leies.
Området har godt med offentlig kommunikasjon via buss, med Vallerudveien som nærmeste holdeplass kun 250 meter fra boligen. Lørenskog sentrum bussterminal 45 knutepunktet i kommunen med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 8 min til Strømmen Storsenter, 15 minutter til Oslo S, og 30 minutter til Oslo Lufthavn.

Tomt

Areal: 3 627 kvm, Eierform: Eiet tomt

Areal: 3 627 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 2.882,- pr. md, og inkluderer: Renter og avdrag tilknyttet sameiets gjeld, bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, styrehonorar, forretningsførsel, revisjonshonorar, fyring, TV-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, garasjeplass, forsikringer mm.
Herav:
Felleskostnader 2.493,-
TV/bredbånd 389,-

Løpende kostnader

Strøm, innboforsikring og eventuelt alarm abonnement kommer i tillegg.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 823 103 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 963 170 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Sekundærrom: 3 kvm,  Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 54 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 49 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom, bad
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Garasje / Parkering

Boligen selges med parkeringsplass, nr:66 i felles garasjeanlegg. Eierskiftegebyr på 750,- vil fremkomme ved overdragelse. Ellers gjesteparkering etter områdets bestemmelser. Sameiet har i samarbeid med våre to nabosameier totalt 39 gjesteparkeingsplasser. Betaling for benyttelse av disse skal følges av skiltede regler fra Europark.

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer samt kjeller, oppført i 2013. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av fasadeplater og pussede overflater. Takkonstruksjon i tilnærmet flatt tak utvendig tekket med membran/takpapp, ikke besiktiget. Oppvarming med radiatorer og varmekabel på baderom. Leilighet beliggende i boligblokkens tredje etasje. Adkomst via felles trappeoppgang med heis. Oppgangen har callinganlegg med kamera. Leiligheten består av entré, baderom, kjøkken og stue. Entredør av typen trefiber med brannklasse El30 og lydklasse R"w40 dB samt kikkehull. Vinduer og balkongdør fra 2012 med trerammer og 3 lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 25.09.2013.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut. Styret eller forretningsfører skal underrettes skriftlig før leietager flytter inn.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet via radiatorer med varmtvann fra felles fyringsanlegg

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 300-400 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 300-400,- pr. mnd.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, forretning, kontor, almennyttig formål (kultur), herberge, bevertning i henhold til reguleringsplan 32.7.05. Skårer Vest vedtatt 10.09.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 10.09.03. Det gjelder også bebyggelsesplan 32.15.03 for Skarer Vest vedtatt 22.11.2004. Leiligheten ligger i Lørenskog sentralområde. Området er under utbygging og planlegging for videre utvikling og byggeaktivitet må påregnes. Utskift datert 15.01.2021.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
En servitutt er en rettighet eller forpliktelse for sameiet/ eiendommen. Den kan være positiv eller negativ. Det er tinglyst 6 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet adkomt til garasjeanlegg, bruksrett til fellesarealer og sportsboder, samt vedlikehold av bygning, ledninger etc. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Husdyrhold

Det gis tillatelse til anskaffelse av hunder og katter i sameiet forutsatt at de holdes innendørs, eventuelt leies i bånd, og at dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Dyrehold tillates etter søknad til styret og undertegning av sameiets dyreholderklæring .

Hva skjer i gården / Vedlikehold

Styret har installert videoovervåkning.
Det er garantisaker mot utbygger vedr lekkasjer generelt, brannvarsling og oversvømmelsesproblemer i garasjeanlegget.
Sameiet har ikke fått på plass brannvarslingsanlegget i den stand det skal være. Grunnen er at flere beboere har skrudd ned brannvarsleren i leiligheten.
Planlagte påkostninger:
Videre oppfølging av garantisaker og normalt vedlikehold. De har engasjert advokat for å føre garantisakene mot utbygger.
Sameiet hadde tidligere registert legionella . Dette er nå ifølge styrelder under kontroll og det gjøres tiltak 2 ganger i året.

Sameie

Sameiet består av 80 seksjoner.
Søster Mathildes Gate 16-20 SE er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 912517551,
og ligger i LØRENSKOG kommune med følgende adresse:
Søster Mathildes Gt 16 C-H
Søster Mathildes Gt 18 A-H
Søster Mathildes Gt 20 A-E
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.
For beboere i Sameiene 10-12, 12-14 og 16-20 stilles det et trimrom til disposisjon.

Vedtekter / Husordensregler

Vedlagt i prospekt

Regnskap

- Inntekter
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 3 049 828.
- Kostnader
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 2 898 095.
Dette er kr 331 797 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader for energi/fyring enn antatt.
- Resultat
Årets resultat på kr 152 544 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
- Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2020.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2020 var kr 704 275.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Kjøleskap med fryser.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om disse.

Adresse og matrikkel

Søster Mathildes gate 18A, 1461, Lørenskog, Gnr. 101 bnr. 190 snr. 39 orgnr. 912517551 i Lørenskog kommune

Eier

Christian Strømme

Oppdragsnummer

72-21-0036

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.