#STORO/ SANDAKER

Lekker og vesentlig oppgradert 3(4)-roms hjørneleilighet | Sydvendt balkong | Nytt kjøkken/ bad fra 2017 | Garasjeleie*

Birch-Reichenwalds gate 24 , 0483 Oslo

VISNINGER

19. oktober tirsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Marius Wang
Marius Wang Avdelingsleder / Eiendomsmegler MNEF
Fredrik Markeland
Fredrik Markeland Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

69%

eier sin egen bolig

66%

har bolig mellom 60-120 kvm

66%

av boligene er nyere enn 20 år

20%

er barnefamilier

21%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 85 m²
Bruksareal 86 m²
Bruttoareal 95 m²
Tomt 19 604 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1948
Gårdsnummer 76
Bruksnummer 182
Energimerking E
FINN.no 234950262
Sist endret 15.10.2021 13:02
Prisantydning 6 290 000
Totalpris 6 498 218
Fellesutgifter 4 019,-

Beregnet totalkostnad

6 290 000,- (Prisantydning) 192 214,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 482 214,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 500,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 7 495,- (Forkjøpsrettsavklaring uten mva) -------------------------------------------------------- 16 004,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 498 218,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

3- roms opprinnelig 4-roms leilighet beliggende i byggets 1. etasje. Adkomst via felles trappeoppgang med heis. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, bod, to soverom, omkledningsrom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Utgang fra stue til sørvestvendt balkong på ca. 6 m2. I tillegg disponerer leiligheten to boder. En kjellerbod på ca. 2 m2. Loftsbod med skråtak, gulvflate på ca. 7 m2, (målbart areal vesentlig mindre grunnet skråtak). Boder er merket med nr. 137. Borettslaget har parkeringsplasser og garasjeplasser som leies ut etter ventelister og eget reglement.

Entré

Hyggelig entré med god plass til å henge av seg yttertøy og plasser sko. Entréen gir et godt førsteinntrykk. Gulvflater belagt med laminat, varmefolie i gulv. Downlights i himling.

Stue

Innbydende stue med god plass til spisebord og sittegruppe. Utgang til overbygget balkong. Downlights i kasser med dim-funksjon. Gulvflater belagt med laminat, varmefolie i stue og kjøkken . Malte vegg og himlingsflater.  Alle overflater er oppgradert i 2017/2018.

Ikea-kjøkken fra 2017

Rålekkert kjøkken med god lagringsplass og store benker. Åpen kjøkkenløsning i stue. Ikea kjøkkeninnredning fra 2017. Innredning med hvite glatte fronter. Benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur. Kjøkkenøy. Stikkontakt over kjøkkenbenk. Integrert koketopp, stekeovn, micro/ stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Ventilator over koketopp med kullfilter. Vannrør av typen rør-i-rør system med stoppekraner og avløpsrør i plast. Automatisk lekkasjevarsler er montert. Komfyrvakt er montert.
Dersom man ønsker å etablere et ekstra soverom vil det være en muliget å flytte kjøkkenet lenger ut i stua (se vedlegg planskisse).

Bad fra 2017

Bad oppgradert  av fagfolk i 2017. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket himling med innfelte downlights. Servantinnredning med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap over servant, stikkontakt ved siden. Dusjhjørne med innfellbare glassdører og to-greps armatur samt regndusj og hånddusj. Vegghengt toalett. Vannrør av typen rør-i-rør system med stoppekraner og avløpsrør i plast. Stoppekran plassert i luke ved toalett. Avtrekksventil på vegg, naturlig ventilasjon. Opplegg for vaskemaskin.

Balkong

Utgang fra stue til sørvestvendt balkong på ca. 6 m2. Balkongen er belagt med tremmer av komposit og har rekkverk av metall og plater. Utebelysning og varmelampe.

Soverom

Hovedsoverommet er av meget god størrelse. God plass til stor dobbeltseng, pult, kommode eller annen oppbevaring. Soverommet er tilknyttet en stor lekker walk in garderobe. Rommene er godt adkskilt fra sosiale soner.

Soverom 2

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Du har plass til seng og garderobeløsninger etter eget ønske og behov. Det er også mulighet for å etablere en walk in garderobe her.

Kjekt å vite:

Sikringsskap med automatsikringer plassert i innvendig bod. Hovedsikring og strømmåler er plassert i fellesareal.
Leiligheten har røykvarslere og brannslukningsapparat. Felles brannvarslingsystem tilkoblet sentral.

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Storo, i godt drevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk. Leiligheten ligger i en høy 1. etasje med meget gode lys- og solforhold.
Det er mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva Skjer, Torshovteatret og Cosmopolitan scene på Soria Moria. Det Andre Teateret på Lilleborg med alt fra amatøroppsetninger til musikaler, Trikkestallen på Torshov og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show.
Fra leiligheten er det gangavstand til Grünerløkka, Torshov, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på.
Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer. Jewel of India og Åpent Bakeri ligger rett borti gata, sistnevnte serverer også nydelig pizza på kveldstid under navnet Lofthus Samvirkelag. Også Som Tam, kåret til byens beste asiatiske spisested, Trikkestallen og Grisen ligger i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og spiseri og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne.
Storo storsenter med en rekke tilbud av forretninger, matbutikker, servicetilbud og vinmonopol ligger kun en liten gåtur unna. Det samme er Sandaker senter med blant annet stor matvareforretning og vinmonopol.
Våren 2018 åpnet Norges største kino på Storo, med landets eneste IMAX-sal, en kort gåtur unna.
Flere skoler og høyskoler er rett i nærheten. Handelshøyskolen BI på Nydalen ligger kun en liten gåtur unna. Med kollektiv transport fra Sandaker/Torshov er det også enkelt å komme seg til Tannlegehøyskolen, universitetet på Blindern og høyskolen i sentrum. Flere barne- og ungdomsskoler, samt barnehager finnes også i nærheten.
Nærområdet har mange fine parker og friområder å by på. Torshovparken, Torshovdalen og turstiene langs Akerselva er få minutters gange unna og kan brukes til bl.a. grilling, sommerleker, søndagsturer, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fitness 24/7, Sats/Elixia på Storo og i Nydalen, Myhrens sportssenter på Torshov og Crossfit Oslo i Nydalen. Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til Marka, går trikk nr. 11. til Kjelsås og buss nr. 56 til Solemskogen. Det er også kort vei til bademuligheter i Nydalen og Frysja.
Offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Trikk nr. 11, 12 og 13, buss nr. 30 (Huk/Bygdøy) nr. 23 (Simensbråten/Lysaker), nr. 24 (Fornebu/Brynseng), nr. 58 (Nydalen/Helsfyr o/Bjerke), nattbuss nr. 54 og flybuss fra Storo og Sinsen. 31 bussen fra Sinsen går hele døgnet, og kjører blant annet til sentrum, Lysaker og Fornebu. T-bane fra Storo og Sinsen. Togtilbud på Gjøvikbanen som kan benyttes fra Grefsen stasjon. Bysykler rett i nærheten, i Hans Nielsen Hauges gate.

Felleskostnader

4 019.

Andel fellesgjeld

192 214

Andel formue

43 318

Fellesgjeld / lånevilkår

Total gjeld for borettslaget: 28.267.692,-
Lånenr.: OBBK02-98207791938
Type: Annuitet
Restsaldo borettslag: 28.267.292,-
Restløpetid: 27 år 9 mnd.
Type rente: Flytende 1,58%
Terminer pr år: 12
Andel restsaldo: 192.214,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Det er ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellegjeld.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 590 211 pr. 20.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 724 761 pr. 20.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 86 kvm, Bruttoareal: 95 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré, bad, to soverom, omkledningsrom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom: 1: bod  m²
I tillegg disponerer leiligheten to boder. En kjellerbod på ca. 2 m2. Loftsbod med skråtak, gulvflate på ca. 7 m2, (målbart areal vesentlig mindre grunnet skråtak). Boder er merket med nr. 137.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 19 604 kvm, Eierform: Fellestomt
Borettslagets tomt er pent opparbeidet, og det er senest i 2015/2016 utført diverse oppgraderinger av utearealene. Gangveiene ble asfaltert, og det ble lagt ny kantstein og montert ny gatebelysning. Det ble også gjort arbeider på parkeringsplasser og sykkelparkering, og ny beplantning.
Tomten er skrånende og delvis inngjerdet, med flotte velholdte gressplener mellom bebyggelsen. Stedvis prydbusker og store trær, lekeplass og uteplasser rundt blokkene. Et av de grønneste borettslagene i Oslo. Det er etablert egne plantekasser hvor beboerne kan dyrke grønnsaker++

Garasje / Parkering

Det er mulig å leie parkeringsplass både innendørs og ute. Det er 46 garasjeplasser  i anlegget under Grefsen Stasjon, med innkjøring ved enden av blokken, mellom Birch-Reichenwaldsgate 28 og Espira barnehage. Det er i tillegg 55 ute-parkeringsplasser + 2 EL-bil plasser utendørs. Plassene fordeles etter ventelisteprinsippet. Fri MC-parkering på baksiden av tilbygget på BR 18. Leie fra 1.1.18 ute er 330.- uteplass EL-bil 650.-, garasjeplass 650.- og garasjeplass med EL-lading 800.- pr. mnd.
Det selges også garasjeplasser i Garasjeanlegget. Priser har ligget på rundt 350.000,- Se finn.no og oppslag på dører.
Borettslaget har også 7 oppmerkede gjesteplasser utenfor Grefsenveien 41-45, 5 oppmerkede plasser langs gjerdet ved Birch-Reichenwaldsgt. 30-34 og 2 i innkjørsel BR24-34.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Byggemåte

Bygård over 7 etasjer samt kjeller og loft, oppført i 1951. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takpapp. For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble utstedt ferdigattest for eiendommen 05.07.1952.
Det er gjort endringer på planløsning i leiligheten, kjøkken er flyttet fra soverom, toalettrom er tatt bort, tidligere bod er omgjort til omkledningsrom, bad er utvidet.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, gulvvarme/varmefolie og panelovner. Gulvvarme på bad. Naturlig ventilasjon i leiligheten.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 19500 kWh i året (ca 1625 kWh i mnd i snitt).
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til S-2255.  Det rives, bygges og rehabiliteres i området mot Storosenteret. Utbyggingen av Grefsen stasjons by er snart ferdig utbygget.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andelens fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 4 servitutter på borettslagets grunnbok. Disse omhandler blant  kommunens rett til adkomst (1968), vedlikehold av vann/ kloakkledninger (1950), vann/ kloakkledninger (1986), samt avståelse av grunn/ garasjer til Grefsen stasjonsby (2013).
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Borettslag

Borettslag: Storo Borettslag, Orgnr: 948546051
Borettslaget har egen hjemmeside: http://storoborettslag.no/0101
Borettslaget består av 185 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Storo Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 948546051.
Borettslaget er godt driftet og preget av godt naboskap. Stille og rolig borettslag.
Borettslaget har egen hjemmeside; www.storoborettslag.no
Varmtvannsbereder og dusjkabinet: På grunn av tiltagende vannlekkasjer må alle beboerer ha godkjent bereder med vannstopper (Waterguard eller Aquastop).
Brannsikringsutstyr
Ifølge forskrift om brannforebygging skal alle boliger ha minst én godkjent røykvarsler i
hver etasje, samt manuelt slokkeutstyr i form av pulverapparat eller brannslange. Det er
borettslagets ansvar å anskaffe og montere utstyret, mens det er andelseiers ansvar å
sørge for tilsyn og kontrollere at utstyret er i orden. Dersom utstyret er defekt, meldes dette
til styret.
Det er også besluttet at det er forbud mot å dusje rett på gulv dersom badet ikke har membran med klemring i sluk. Alle beboere som ikke har membran med klemring i sluk må derfor innstallere badekar eller duskapinet

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til OBOS går ut 15.10.2021.

Ja, men denne avklares parallelt med salget slik at vi få en raskere avklaring etter budaksept.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Tidligere vedlikehold:
2019-2021: Rørfornyingsprosjektet ble ferdigstilt
2019: Alle lamper på loft og i kjeller er blitt byttet til LED lamper med bevegelsessensor.
2019: Utebelysningen bra BR30-34, forbi flaggstanga, opp mot lekeplassen, og foran høyblokka ble byttet. De gamle var gått ut av produksjon og vi var tomme for reservedeler.
2019: Rørfornyingsprosjektet ble startet opp høsten 2019.
2019: Det er installert to nye vaskemaskiner, i GV35-38 og BR24-28.
2019: Det ble installert ladeopplegg fra Zaptec på alle parkeringsplasser i garasjen.
2018: Byttet lamper på portstolpene til stående på toppen grunnet hyppige skader. Alle tørketromlene gjennomgikk service og fikk byttet deler der det hva behov. Alle sikringsskap i trappeoppgang, hovedinntaksskap og garasje fikk nye automatiske strømmålere/avlesere. Montert ny vifteovn i tørkerom i BR12-16. Montert ny vaskemaskin i BR6-10. Forprosjektet er igangsatt og entreprenører har vært på befaring. Anbudsfrist er satt til 1.2.19.
2017: Alle lamper i trappeoppgangene og under takutspring ved inngangspartiene ble byttet ut med Ledlamper med bevegelsessensor. Ny sentrifuge ble montert i GR35-39. Felling av store trær, samt diverse beplantning.
2016: Alle gangveier, parkeringsarealer og kjøreveier fikk ny asfalt og granitt kantstein. Det ble montert dypbrønner for restavfall, glass/metall og papp/kartong på 3 områder i borettslaget. Gjesteparkeringen ble utvidet til 7 plasser hver ved GR35-45 og BR24-34. Det ble plantet bøkehekk langs grensen til Lillo og Grefsen Stasjonsby, syrinbusker og kulelønn og mange andre typer busker ble plantet rundt om i borettslaget.
2015: Oppstart rehabilitering av utomhus arealet. Ferdigstilt 2017.
2014: Ny vaskemaskin i BR 26. Uteområdet: Etablering av bed, beplantning, fortetning og beplantning på vollen. Ny vedlikeholdsavtale med gartnerfirma.
2013: Montert fugleavvisere på resterende blokker. Pusset opp bad i vaktmesterleilighet. Rens av ventilasjonskanaler og avtrekksvifte. Sanering av asbest på gamle sentralvarmerør i kjeller.
2012: Oppgradering av bed utenfor BR 6-22. Nye utelys langs gangvei ved BR 24-28. Montert fuglesperre under gesims, Gr 35-45
2011: Skiftet heisstoler og styringsmekanismer i høyblokka. Fullført etablering av nye bed foran BR 6-22. Nye luftelyrer i BR 6-16. Ny vaktmestergarasje i det gamle fryseriet.
2010: Montering av nye brannvarslere, -tepper og -slanger i hver leilighet. Rehabilitering og oppgradering av lekeplass. Ny beplantning foran innganger og etablering av ny gangveibelysning.
2009: Fasaderehabilitering ferdigstilt høst 2009 med enkelte mangler som ferdigstilles i 2010.
2008: Ny drenering langs alle blokkene ble ferdigstilt. Fasaderehabilitering startet høst 2008 med etterisolering og ny fasadebekledning med luftet pussystem og trepanel inne på balkongene. Nye ventiler montert i alle kjøkken og soverom. Omlegging av tak etter behov.
2007: Etterisolering av loftsgulv i alle blokker.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt med vilkår. Det er kun tillatt med hund og katt så fremt beboeren innhenter skriftlig samtykke fra alle beboere i oppgangen og forelegger disse for styret for godkjenning før anskaffelse. Gitt at andre beboere ikke ønsker dyreholdet skal dette begrunnes. Allergi for hund/katt må dokumenteres med legeattest.
Videre kan styret, dersom dyreholdet er til sjenanse for andre beboere/naboer, trekke tilbake tillatelsen til dyrehold

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Integrerte hvitevarer medfølger. Taklampe i spisestue følger ikke med.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Birch-Reichenwalds gate 24, 0483, Oslo, Gnr. 76 bnr. 182, andelsnr. 36 i Storo Borettslag med orgnr. 948546051 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

72-21-0056

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.