Vinne / Verdal

Innholdsrik enebolig med barnevennlig beliggenhet. Carport og garasje.Godkjent utleidel. Skattefri leieinntekt.

Glimmervegen 2 , 7657 Verdal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 228 m²
Bruksareal 242 m²
Tomt 725 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 5
Byggeår 1978
Gårdsnummer 277
Bruksnummer 156
Energimerking E
FINN.no 258951525
Sist endret 02.08.2022 09:27
Prisantydning 3 990 000,-
Totalpris 4 105 742,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 115 742,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 105 742,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen inneholder følgende rom:
1. etasje: Bad, stue, kjøkken, gang, vaskerom, 3. stk soverom og garderobe.
Kjeller (utleie): Bad, stue, kjøkken, 2. stk gang, vaskerom, 2. stk soverom og bod.

Standard

Innholdsrik bolig med gjennomgående grei stand.

Innvendige overfalter:
Sokkel:
Gulv- Laminat, flis og belegg.
Vegger- MDF- plater, malte slettvegger og våtromsplater.
Himling- Malte sletthimlinger.

1. etasje:
Gulv- Laminat og flis.
Vegger- MDF- plater, malte slettvegger, flis og kalkmaling.
Himling- Malte sletthimlinger og takplater.

Kjøkken

Kjøkken i 1. etasje er opplyst og være fra 2014 ihht. tidligere rapport. På gulv er det laminat, vegger har malte slettvegger og himling er i malt utførelse med innfelte spotter. Plater på vegg over benker. Kjøkkeninnredning med folierte skrog og profilerte fronter. Laminat benkeplater med et nedfelt
oppvaskbeslag i stål. Avsatt plass til et kjøleskap. Integrert komfyrtopp, stekeovn og en oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekksvifte over kokeplass.

Bad

Badet i 1. etasje er opplyst og være fra 2014 ihht. tidligere rapport. Rommet har gulv med gulvvarme. Gulv er belagt med flis, vegger har flis og
himling har malt glatt overflate med spotter. Innredet med et gulvmontert wc, et dusjhjørne med vendbare dusjdører og en baderomsinnredning med to servanter i en heldekkende servanttopp. Mekanisk avtrekk, ingen tilluft. Plastsluk i gulv.
Gjøres oppmerksom på at det er registrert avvik TG2. for mer detaljerte opplysninger, se vedlagt tilstandsrapport.

Vaskerom

Vaskerommet i 1. etasje er opplyst og være pusset opp i 2014 ihht. tidligere rapport. Rommet har gulv med eldre gulvvarme, avslått ved befaring.
Gulv er belagt med flis, vegger har MDF- plater og himling har malt overflate i glatt utførelse. Innredet med opplegg for vaskemaskin, en utslagsvask og et aggregat til ventilasjon. Mekanisk avtrekk, ingen tilluft.Plastsluk i gulv.

Kjøkken i sokkel

Kjøkken i kjeller er opplyst og være fra 2014 ihht. tidligere rapport. På gulv er det laminat, vegger har MDF- plater og himling er i malt glatt utførelse.
Kjøkkeninnredning med folierte skrog og profilerte fronter. Laminat benkeplater med et nedfelt oppvaskbeslag i stål. Avsatt plass til et kjøleskap.
Integrert komfyrtopp, stekeovn og en oppvaskmaskin. Mekanisk avtrekksvifte over kokeplass. Gjøres oppmerksom på at det er registrert avvik TG2. for mer detaljerte opplysninger, se vedlagt tilstandsrapport.

Bad i sokkel

Badet i sokkel er opplyst pusset opp i 2018. Opplyst dels med faglært på dugnad, gulvbelegg opplyst lagt av firma. NTE la gulvvarme ihht. gitte opplysninger. Rommet har gulv med gulvvarme. Gulv er belagt med belegg med oppbrett, vegger har våtromsplater og himling har takplater. Innredet med et gulvmontert wc, et dusjkabinett og en baderomsinnredning med en heldekkende servanttopp. Mekanisk avtrekk, ingen tilluft. Plastsluk i gulv. Gjøres oppmerksom på at det er registrert avvik TG2. for mer detaljerte opplysninger, se vedlagt tilstandsrapport.

Vaskerom i sokkel

Vaskerommet i sokkel er opplyst og være pusset opp i 2014 ihht. tidligere rapport. Rommet har gulv uten gulvvarme. Gulv er belagt med flis, vegger har MDF- plater og himling er i malt glatt utførelse. Innredet med opplegg for vaskemaskin og varmtvannsberedere. Ingen avtrekk eller tilluft. Plastsluk i gulv.

Beliggenhet

Enebolig beliggende i et rolig og barnevennlig boligområde i Vinne. Ca. 4 km fra Verdal sentrum. Nært til skole og barnehage, kort veg til jernbanestopp ved Bergsgrav. Godt opparbeidet aktivitetspark like ved. Utsikt mot omkringliggende bebyggelse og bygder.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm og bygg- og innboforsikring i tillegg til opplyste kommunale avgifter. Utgifter til strøm og forsikring varierer ut fra personlig forbruk og ønsker.
Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 4637244

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Opplysninger fra tilstandsrapport:

Eldre, noe vedlikeholdt eiendom. Imidlertid har fortsatt flere bygningsdeler og overflater preg av alder og bruksslitasje. De fleste bygningsdeler har en gjennomsnittlig levetid på 15- 40 år, fortløpende vedlikehold må derfor påregnes. Boligen er ikke varmeisolert ihht. dagens krav og spesifikasjoner. Dagens forskriftskrav til lyd- og brannbegrensning mellom boenheter er ikke vurdert i denne rapporten.

Av forhold registrert på befaringen nevnes:
- Utslag ved fuktsøk i kjeller.
- Utslag ved fuktsøk på kryploft, lekkasje registrert. Opplyst utbedret ved pipe etter befaring.
- Avvik på våtrom, vaskerommene er ikke bygd opp som tette våtrom.
- Snødekt taktekking og uteområder, ikke kontrollert.

Av større påkostninger utført de senere årene nevnes:
- Innvendig pusset opp i 2014.
- Opplyses om at kjøkken og bad, samt vaskerom i beggeetasjer ble pusset opp i 2014. Bad i kjeller opplyst fra 2018.
- Flere dører og vinduer er skiftet.
- Skiftet bordkledning på deler av boligen.

For detaljerte og øvrige opplysninger henvises til rapportens enkeltpunkter.Oppgitte årstall må betraktes som omtrentlige.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft, TG 3:
Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr
Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen.
Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten.
Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Ved eventuelt ønske om etterisolering, må det sørges for god lufting for å unngå kondens. Manglende lufting langs raft, dette kan medføre
kondensproblemer og isdannelser langs raft. Fuktmerker på trekonstruksjoner og i området ved pipa. Opplyses om at det er utført tiltak rundt pipen
etter befaringen med nye beslag. Observert spor etter mus. Manglende isolering over spottkassse til downlights, noe uryddig isolering.
Eldre ventilasjonsanlegg med kanaler ligger på kryploftet, opplyses ikke og være i drift.
Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Våtrom > Generell > Vaskerom, TG3:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke bygd opp som et tett våtrom, MDF- plater satt ned mot gulv med gulvlist.
MDF er ikke et fuktbestandig materiale. Utslag ved fuktsøk på hele gulvet. Mangelfullt fall på gulv mot sluk. Knyttes usikkerhet til oppbygging vedrørende tettesjikt mellom gulv og vegger, evt. ukontrollert vannutstrømning vil kunne medføre skader i tilstøtende konstruksjoner. Ingen synlig mansjett i sluk. Rommet har ingen ventilasjon.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ikke bygd opp som et tett våtrom, MDF- plater satt ned mot gulv med gulvlist.
Evt. ukontrollert vannutstrømning vil kunne medføre skader i tilstøtende konstruksjoner. MDF er ikke et fuktbestandig materiale.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Utvendig > Nedløp og beslag, TG2:
Det er påvist skader i beslagløsninger. Renner og beslag har oversteget sin forventede levetid.

Utvendig > Veggkonstruksjon, TG2:
Utvendige omrammingsbord på vinduer er stedvis satt helt ned på sålbenkbeslaget. Dette er en skadeutsatt løsning med fare for fuktopptrekk og
påfølgende råteskader. Råte i sørveggen registrert. Noe slitasje som følge av alder og malingsavskalling.

Utvendig > Vinduer - 2, TG2:
Det ble ikke registrert punktering av vinduer på befaringsdagen. Det gjøres oppmerksom på at punktering av vinduer kan inntreffe uavhengig av
alder på vindusglass. I isolerglassvinduer fra 1975 og frem til ca. 1986 er det brukt klorparafiner i gummilister mellom vindu og karm. Økende slitasje på vinduer på bad i 1. etasje og vinduer fra byggeåret. Ufagmessig utvendig omramning rundt glassbyggersteinsvindu.

Innvendig > Overflater, TG2:
Økende slitasje på laminatgulv i sokkel med noe svelling/ topping i skjøter. Langsgående sprekk i laminatgulv på et soverom i kjeller.
Laminat på stue i 1. etasje glipper stedvis mot gulvlist. Bom i gulvfliser på gang i kjeller.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2:
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm over en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tilfeldig kontroll av horisontalplanet på gulv i 1. etasje viser et avvik på 10 til 15 mm. Lokale skjevheter og ujevnheter er registrert.

Innvendig > Pipe og ildsted, TG2:
Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet. For vurdering av piper og ildsteder forskriftsmessige tilstand, og detaljert informasjon om tilstand og krav, anbefales det å ta kontakt med det lokale brann- og feievesen. Forblendet med lokk i 1. etasje ved antatt tidligere røykrør fra en ovn.

Innvendig > Rom Under Terreng, TG2:
Da vegger i all hovedsak er skjult bak utforede vegger eller terreng er ikke konstruksjonen i sin helhet kontrollert. Utforede og kledd yttervegger i kjellere er erfaringsmessig en risikokonstruksjon, ofte beheftet med skjulte skader. Utslag ved fuktsøk på fritt eksponert vegg i boden. Piggmålinger med hammerelektrode i utforet vegg mot terreng på et soverom viser verdier opp mot 18%. Dette betraktes som fuktig trevirke og skjulte skader kan ikke utelukkes. Piggmålinger viser vanninnhold i trevirke og måles i vektprosent.
0 17% betegnes som tørt trevirke.
17-21% Fare for utvikling av sopp og råte.
21-30% Stor fare for sopp og råte (Trevirket er fibermettet ved 28 %).
Piggmålinger i bunnsvill via påboret hull viser tørre verdier. Registrert bruk av plast mellom utforing og grunnmuren, ikke anbefalt løsning. Utslag ved fuktsøk på gulv i bod, våtrom og et soverom.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad, TG2:
Ikke brukt bunnlist under veggplater, anses ikke som et problem såfremt kabinett benyttes. Vindu er plassert i våtsone bak kabinett, påkjent eldre
vindu.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad, TG2:
Svake til middels utslag på gulv, ingen synlige tegn til skader. Men lite hull i belegg mellom wc og døren. Noe ujevnt fallforhold ved sluk.

Våtrom > Ventilasjon > Bad, TG2:
Ingen tilluft er etablert.

Våtrom > Fukt i tilligende konstruksjoner > Vaskerom, TG2:
Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad, TG2:
Forventet levetid på flislagte overflater er 10-20 år ihht. levetidstabell, dette alt etter bruken og brukerfrekvensen. Dette badet har oppnådd en alder
på ca. 9 år. Observert sprekk i flis i dusjsone. Utslag ved fuktsøk på gulv og underkant vegger i dusj. Dette er ikke uvanlig da det vil bli stående vann i
limsjikt bak flis ved dusjing.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad, TG2:
Ingen synlig membran/slukmansjett ved slukens klemring. Ingen dokumentasjon fremlagt ihht. oppbygging av badet.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad, TG2.

Våtrom > Ventilasjon > Bad, TG2:
Manglende tilluft reduserer rommets kapasitet på avtrekk.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken, TG2:
Noe slitasje i laminatgulv med svelling og topping. Svelling i dekkside ned mot gulv ved vaskemaskin. Enkelte sår/ hakk i fronter. MDF- er ikke et fuktbestandig materielle, svelling over benk.

Tekniske installasjoner > Vannledninger, TG2:
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Deler er oppgradert til rør i rør, antatt i 2014 da kjøkken og våtrom ble pusset opp. Enkelte åpne rørstrekk av plast uten forrør. Selger opplyser om at det vil bli tettet mellom forrør og vannrør i oppvaskbenker før et salg.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør, TG2:
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg, TG2.

Tomteforhold > Drenering, TG2:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Av naturlig årsaker er kontroll av drenering og drenerende masser begrenset.
Om det er lagt drenering, eventuelt type materiale i drenering er ikke kjent, dette gjelder også drenerende masser. Det er ikke observert bruk av grunnmursplast. Utslag ved fuktsøk på fritt eksponerte vegger i boden, samt på laminatgulv i boden. Piggmålinger i utfored vegg på et soverom viser over 18%. Forholdet kan også være sammenfallende med kapillæroppsug fra grunnen.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter, TG2:
Grunnmuren har sprekkdannelser. Utvendig avskalling og riss/ sprekker observert i grunnmuren.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2:
Alder tilsier at tiltak må kunne påregnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn NTE, Garberg og Garli
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovering bad i utleiedel sommeren 2018

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Arbeid utført av Garberg og Garli.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Avretting av gulv, lagt gulvbelegg. Bad i sokkel, sommeren 2018.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Faktura på utført arbeid.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Proff Rør AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tilkobling av ny varmtvannsbereder i sokkel. Utført i 2021.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja. Undersøkt av takstmann. Utbedret med ekstra lyrer for god utlufting i kjeller.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Nei. Satt inn Contura peisinnsats i hoveddel, 2017, ingen problemer etter dette. Ny feieluke ved peis i sokkeletasje.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Fuktskade yttervegg vest-ende sokkel november 2016. Forsikringssak. Utført av Polygon.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: Faglært innenfor familien.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet bordkledning hele vestveggen samt skiftet 5 vinduer.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Blikk og ventilasjon, Elman og NTE
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Balansert ventilasjon i hovedetasje i 2020, opplegg til elbil-ladder, ekstra stikk-kontakter, opplegg
til belysning, egen strømavleser utleiedel, ny hovedsikring

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. ELMAN og NTE (Endring)

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Kontroll av varmepumper av Proff Rør AS, kontroll på sikringsskap av NTE.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Lagt opp av Elman i 2020.

Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.
Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja. Godkjent av Innherred samkommune. Referanse KNMO 2016/459.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja. Utført i 2015. 60 Bq soverom i kjeller og 80 Bq stue i kjeller.

Boligens areal

Bruksareal (BRA): ca. 242 m²
Primærareal (P-rom): ca. 228 m²
Sekundærareal (S-rom): ca. 14 m²

Følgende rom inngår i primærareal:
1. etasje: Bad, stue, kjøkken, gang, vaskerom og 3. stk soverom.
Kjeller: Bad, stue, kjøkken, 2. stk gang, vaskerom og 2. stk soverom.

Følgende rom inngår i sekundærareal:
1. etasje: Garderobe.
Kjeller: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

Tomt

Areal: 725 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

På egen gårdsplass samt garasje.

Garasjen har støpt gulv med yttervegger av trevirke som er kledd med stående og liggende trekledning. Saltak som er tekket med takshingel.
Adkomst via en dør og en port. Garasjens bruksareal er på 25 m2. Ved hovedinngang er det bygd en car- port. Insidig takfall, anlagt inn på boligens yttervegg og videre ned til en lav yttervegg som er anlagt på en stripemur.

Byggemåte

Taksert objekt er en bolig på en etasje pluss kjeller, opplyst oppsatt i 1978. Boligen har grunnmur av murkonstruksjoner og overbygning
av trekonstruksjoner. Utvendig kledd med tømmermannskledning, liggende kledning på deler av fasader. Sperretak med saltakform, tekket med shingel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

2 boenheter. Utleiedelen er godkjent som egen boenhet av Innherred samkommune. Referanse KNMO 2016/459. Det er ikke foretatt vurdering om øvrig offentligrettslig regelverk, herunder blant annet forholdet til brann og lydisolasjon er fulgt.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og vedfyring.
Opplyst gulvarme i stue, kjøkken og bad i kjeller.
Også gulvarme på bad og vaskerom i 1. etasje.
Det er etablert luft til luft varmepumper i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Kommunale avgifter

Kr. 24 365,75 pr. år Eiendomsskatt kr. 3 127,- Vann areal <150 m² kr. 4 066,25 Vann fastgebyr kr. 1 250,- Avløp areal <150 m² kr. 7 343,75 Avløp fastgebyr kr. 1 250,- Feiing kr. 750,- Renovasjon kr. 6 578,75

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 629 304 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 265 494 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommunedelplan Verdal by 2017-2030
Bestemmelser og retningslinjer, datert 02.01.2016, sist revidert iht. mindre endring 21.09.2021.
Vedtatt av Verdal kommunestyre i møte den 29.05.2017, sak nr. 45/17. Id 2013011
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig via private stikkledninger

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Jacuzzi på veranda og elbillader medfølger ikke i handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til Martine.Green@partners.no eller SMS: 46 87 38 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt.

Det er ikke samsvar mellom byggegodkjente tegninger mottatt fra kommunen og dagens utnyttelse av boligen.  I 1.etasje er opprinnelig wc slått sammen med bad. Opprinnelig trapp ned til kjeller er i dag fjernet og det er laget rom for garderobe her i stedet. Kjøper overtar ansvar og risiko vedrørende dette.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Lokalmegleren & Partners samarbeider med Aasen Sparebank, og de kan gi deg god rådgivning i forbindelse med finansiering av din bolig. Vi formidler gjerne kontakt

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Glimmervegen 2, 7657, Verdal, Gnr. 277 bnr. 156 i Verdal kommune

Oppdragsnummer

72-21-0123

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren &Partners avd Verdal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.