Tinna

Lekker, ubebodd 1/4-part med høy standard. Romslig soverom. Vannbåren oppvarming og egen carport. Felles takterrasse.

Tindvegen 49, leil 101 , 7654 Verdal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Petter Røstad Olsen
Petter Røstad Olsen Eiendomsmegler MNEF / Prosjektansvarlig
Simen Børseth Fostad
Simen Børseth Fostad Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 49 m²
Bruksareal 49 m²
Tomt 625 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 2021
Gårdsnummer 19
Bruksnummer 189
Energimerking D
FINN.no 237592791
Sist endret 27.06.2022 15:22
Prisantydning 1 150 000,-
Totalpris 2 656 477,-
Fellesutgifter 5 751,-

Beregnet totalkostnad

1 150 000,- (Prisantydning) 1 469 970,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 619 970,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 13 775,- (Etableringskostnad- og oppstartskostnad) 6 250,- (Dokumentavgift) 5 000,- (Andelskapital) 3 500,- (Tilknytning TV/ Internett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 36 507,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 656 477,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Finn.no: Visningstekst

Dersom du planlegger å delta på annonsert visning bes du som kunde om å gi beskjed i forkant til eiendomsmegler, trykk på påmeldingsknappen i annonsen.

Vi tilbyr også privatvisninger for de som ønsker det. Velkommen til en trygg visning!

Finn.no: Lokalområde Tinna

Kvaliteter ved leiligheten

Velkommen til Tindvegen 49 Borettslag på Tinna; ubebodd, lekker 2-roms leilighet med god planløsning. Utmerket beliggenhet i et etablert og rolig nabolag, kun få minutters gange fra sentrum. Leiligheten inneholder gang, bad/vaskerom, kjøkken/stue, soverom. Av foretrukne kvaliteter nevnes:

- Ubebodd, lekker 2-roms endeleilighet.
- Store vindusflater og godt med naturlig lysinnslipp
- Privat markterrasse med adkomst til gressplen.
- Felles takterrasse med flotte utsikts- og solforhold.
- Vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjonsanlegg for behagelig inneklima.
- Egen carport og utvendig sportsbod.
- Beliggende i nærheten av i Verdal sentrum.
- Åpen stue / kjøkkenløsning med god plass til både sofa og spisebord.

Velkommen til en hyggelig visning!

Standard

Innvendige overflater:
Gulv på soverom og stue/kjøkken har hvitlassert eikeparkett fra Kährs. Gulv i vindfang / gang og bad har flis.
Vegger i gang, soverom og stue / kjøkken har malt gips. Vegger på bad har flis.
Himling har malt gips.

Bad:
Rommet har støpt gulv med gulvvarme. Gulv er belagt med flis, vegger har flis og himling er av et malt gips. Innredet med et vegghengt wc, en foliert baderomsinnredning med en heldekkende servanttopp, uttak til vaskemaskin og et åpent dusjhjørne. Flott skyvedørsgarderobe på bad, slik at vaskemaskin  etc kan skjules.

Kjøkken:
På gulv er det parkett, vegger og himling har malt gips. Flott kjøkkeninnredning med folierte skrog og glatte fronter med håntak. Benkeplate i laminat. Integrert komfyrtopp, stekeovn og en oppvaskmaskin. Kombiskap med kjøleskap og fryseskap. Integrerte hvitevarer medfølger.

Bebyggelse

Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

Areal

Bruksareal (BRA):  49 m²
Primærareal (P-rom):  49 m²

Følgende rom inngår i primærareal:
Gang, soverom, kjøkken, stue og bad.

Utstyr

Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Oppvarming

Elektrisitet.
Vannbåren varme med el-kolbe i gang, stue og kjøkken. Varmekabler i gulv på bad/vask med termostat.

Tomten

Fellestomt på 625m².

Parkering

Parkering i egen carport.

Forretningsfører

Boligbyggelaget Midt AL, MB
Landstads gt 1, postboks 213,
74 07 31 80

Borettslaget

Tindvegen 49 borettslag, org. nr. 927533669

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett på førstegangs overføring av hjemmel.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forsikring

If Skadeforsikring Nuf
Polisenummer: SP0003716421
Kostnader er inkludert i fellesutgiftene.

Formuesverdi

Stipulert formuesverdi iht. skatteetatens kalkulator:
Primærbolig kr. 465.691,-
Sekundærbolig kr. 1.676.489,-.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Felleskostnader

5 751 pr. mnd.
Inkluderer bl.a. renter på andel fellesgjeld, kabel tv / internett, felles husforsikring, kommunale avgifter, renovasjon, vedlikehold, forretningsførsel m.m.

Fordeles slik pr. mnd:
Renter på fellesgjeld kr. 2.695,-
Fellesutgifter kr. 1.716,-
Felleskostnader kr. 841,-
Kabel tv / internett kr 499,-

Ut i fra dagens lånebetingelser vil felleskostnader etter avdragsfriperiode øke med kr. 5.250,- pr mnd. for denne andelen. Første avdrag forfaller til betaling 11.11.2031.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: Kr. 1 469 971,-
Andel formue: kr. 20.805,-

Sikringsordning

Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot evt. tap av felleskostnader.

Faste løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm og innboforsikring i tillegg til tidligere opplyste fellesutgifter. Utgifter til strøm og innboforsikring varierer ut fra personlig forbruk og ønsker.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest datert 09.11.2021 foreligger.

Utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen ligger i et område uten reguleringsplan, og det er da kommuneplanens arealdel med dens bestemmelser som gjelder for området.  Kommunedelplan Verdal by 2017-2030. Bestemmelser og retningslinjer, datert 02.01.2016, sist revidert iht. KMD\s vedtak 22.05.2019. Vedtatt av Verdal kommunestyre i møte den 29.05.2017, sak nr. 45/17.

Overtakelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til Martine.Green@partners.no eller SMS: 46 87 38 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Vederlag og rett til dekning av utlegg

Når handel har kommet i stand har megler krav på 2,0% av totalsum eks. mva. i vederlag for hvert enkelt salg. Totalsum = innskudd + fellesgjeld. Utlegg og evt. tillegg faktureres selger direkte.

Tinglysing av hjemmel

Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.